2019 WEEK 08

 1. Moeder Amerika 2: Een Mexicaanse lente, Maël/Kris, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. Orakel 7: De helderziende, Lucio Leoni & Emanuela Negrin/Antoine Tracqui, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 3. Horacio van Alba deel 3 van 3: Memoires van een Vesuviaanse, Nicolas Siner/Jérôme Le Gris, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 4. Valois 1: De Italiaanse illusie, Jaime Calderon/Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50. (1494, de Renaissance. Europa houdt de ogen gericht op Italië, waar ooit de wieg stond van een verloren cultuur. Het schiereiland is welvarend. De stadstaten hebben zoveel rijkdom vergaard, dat ze wedijveren met hun buren. Frankrijk is nog aan het bijkomen van de Honderdjarige Oorlog, maar ervaart een drang om uit te breiden. De jonge monarch, Karel VIII, is dronken van ambitie. Hij droomt van een nieuwe Kruistocht, om het graf van Christus te bevrijden van de heidenen. Alleen loopt de weg naar Jeruzalem dwars door Napels. De pauselijke macht heeft nood aan energieke en moedige strijders. Henri Guivre de Tersac en zijn kompaan, Blasco de Vilallonga, bieden hun diensten aan. In voor- en tegenspoed.)
 5. Roma 4: Vlees van mijn bloed, Christian Gine/Éric Adam & Pierre Boisserie & Didier Convard, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 6. Medici’s 2: Lorenzo il Magnifico, van vader op zoon, Eduard Torrents/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.

 1. Collectie Plankgas 12: De grote overwinningen – Porsche 1: 1952 – 1968, Johannes Roussel/Denis Bernard, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 2. Meta-Baron 5: Rina de meta-bewaakster, Valentin Secher/Jerry Frissen, Uitgeverij Deadalus, 8,20. (HC week 04-19.)
 3. Androïden 04: De tranen van Kielko, Viska/Jean-Charles Gaudin, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 4. Verhalen van vrouwen, diverse auteurs, Real Comics, 14,95. (Een 100 pagina’s tellende uitgave met tekenwerk van 19 kunstenaars. Door de diverse tekenstijlen wordt de lezer op verschillende manieren uitgedaagd [mee] te voelen. De bundel is daarmee ook een artistieke zoektocht: hoe krachtig kan de impact van beeldverhalen zijn? En hoe kunnen beeldverhalen bijdragen aan een positieve verandering in de houding van mensen en, breder, de samenleving? Deze uitgave hoopt bij te dragen aan meer acceptatie vanuit de samenleving; een meer holistische benadering vanuit de hulpverlening en meer begrip vanuit de directe omgeving. En, niet te onderschatten: meer liefde van de vrouwen voor zichzelf. Uiteindelijk bieden acceptatie, openheid en liefde de ruimte voor heling. Met tekenwerk van: Aarti Jainath, Alex Skim, Aloys Oosterwijk, Amanda Majoor, Amanda van Laar, Beldan Sezen, Doeke van Nuil, Els Deckers, Floor Koens, Jan Cleijne, Joris Diks, Kim DuChateau, Manon Bijkerk, Marcel Ruijters, Mas Hab, Marloes Messemaker, Megan McNulty, Mei-Li Nieuwland en Melissa Brouwer.)
 5. Panda en de spiegelbloemen, Piet Wijn, Uitgeverij Cliché, 8,95, HC 16,95, luxe HC 59,00. (De luxe uitgave is in linnen gebonden met zilveropdruk en opgeplakt plaatje in een oplage van 75 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje.)
 6. Het leven der dieren, de toestand in de wereld in dierencartoons, 1947 – 1952, Marten Toonder/Dick de Boer & Klaas Driebergen, zwart/wit 19,99, HC 29,99. (De HC uitgave heeft bijgevoegd een genummerde prent.)

 1. De geschiedenis van de Toonder Studio’s 17: Bibliografie deel 2 en index, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 2. Het beest in de mens, Germano Giorgiani/Dobbs, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Het Beest in de Mens speelt zich af in de wereld van de spoorwegen en draait om treinmachinist Jacques Lantier. Hij houdt van zijn werk en met name van zijn locomotief, die hij bemint alsof het een vrouw is. Deze merkwaardige houding heeft hij niet zo maar. Het helpt hem zijn moorddadige neigingen te bedwingen die hij al zijn hele leven heeft. Wanneer hij getuige is van een moord en de schuldige denkt te herkennen, wordt een reeks noodlottige gebeurtenissen in gang gezet waardoor Lantier zijn drang tot doden niet meer kan beheersen.)
 3. Viravolta 1: De zwarte orchidee, Éric Lambert/Arnaud Delalande, Dark Dragon Books, HC 17,95. (XVIIIe eeuw. De wereld is in volle beroering. Voormalig geheim agent van de Republiek Venetië, Pietro Viravolta, bijgenaamd “De zwarte orchidee”, staat bekend als een van de beste schermers van Europa. Na het ontrafelen van een complot in de Raad van Tien, gaat hij op reis naar Versailles om in dienst te treden van koning Lodewijk XV. Maar op de avond dat hij aan komt is zijne Majesteit ernstig gewond geraakt door een dolksteek! De eerste missie van onze spion is dus duidelijk. De opdrachtgevers van de aanslag ontmaskeren.)
 4. Eternum 1: De sarcofaag, Jaouen Salaün/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (2297. De mens heeft het grootste deel van ons melkwegstelsel binnengevallen en gekoloniseerd. Aan de rand van de Melkweg ontdekt een team van geologen een mysterieuze sarcofaag begraven in de ondergrond van een dorre planeet. Op aarde spotten astronomen van een Zuid-Amerikaans observatorium een mysterieuze kosmische straal die uit de Magelhaense wolk verschijnt, een kleine melkweg die om de onze draait. Kort daarna verbreekt de maanbasis alle contact met de aarde. Een team van wetenschappers en soldaten wordt ter plaatse gestuurd en ontdekken een apocalyptische tafereel. Mannen en vrouwen hebben elkaar uitgemoord.)
 5. Het verloren godenzwaard 1: Het door god verlaten leger, Tirso/David Muñoz, Dark Dragon Books, 8,95. (Londen, halverwege de zeventiende eeuw. Sinds de dood van zijn vader, oefent de openhartige Jonas, botanicus en naturalist emeritus, zijn passie uit in de grote kas van zijn oom. Die laatste bereidt een gevaarlijke expeditie voor naar Nieuw Spanje op zoek naar een fantastisch schepsel recht uit de Azteekse legenden. Een verloren wapen van de goden, een wetenschappelijke interessante vondst, maar ook een voorwerp met een grote aantrekkingskracht voor het Europese publiek, dat veel hebzucht opwekt. Dankzij zijn vaardigheden, zal Jonas deelnemen aan het avontuur en aan boord gaan. Maar de Caribische wateren worden binnengevallen door piraten. Engelse en Nederlandse oorlogsschepen strijden om de controle over de zee. Het gevaar dat Jonas tegemoet gaat is nog veel erger.)
 6. Het verloren godenzwaard 2: Een erfenis van bloed, Tirso/David Muñoz, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Malemort integraal 1, Éric Stalner, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Bundel van de eerste drie delen. Samen met integraal boek 2 in voordeelpakket voor 49,95.)
 2. Malemort integraal 2, Éric Stalner, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Bundel van de delen 4 + 5 + 6. Deel 6 is nooit eerder in het Nederlands verschenen. Samen met integraal boek 1 in voordeelpakket voor 49,95.)
 3. Civil war, een Marvel evenement deel 1 van 3, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 9,95. (Er is een conflict ontstaan in het Marveluniversum, dat dreigt vriend tegen vriend en broer tegen broer op te zetten. Er is maar een hele kleine misstap nodig om de lont in het kruitvat te ontsteken. Terwijl de oorlog zijn eerste slachtoffers maakt, is niemand veilig, want vriendschappen en families beginnen uit elkaar te vallen. Met in de hoofdrol SpiderMan, de nieuwe Avengers, de Fantastic Four, de X-Men en met heel wat andere helden uit het Marvel-universum!)
 4. Civil war, een Marvel evenement deel 2 van 3, Steve McNiven/Mark Millar, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Star Wars avonturen 3: In gevaar!, diverse auteurs, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Macau integraal, Federico Nardo/Willy Duraffourg & Philippe Thirault, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Macau, anno nu. De voormalige Portugese kolonie in China is het grootste gokparadijs ter wereld. De duistere achterafzaaltjes met speelhallen van de maffia zijn nu grote, hypermoderne complexen die hun rijke klanten 24 uur per dag dromen, luxe en ontucht bieden. Leon is een jonge journalist uit Hong Kong, die in een megacasino wordt vastgehouden door eigenaar Kwan Tao, een rijke tycoon die wil dat Leon zijn memoires schrijft. Tao is leider van de machtigste triade en heeft politieke ambities, maar wil nog een ondeugd opbiechten. Leon moet hem naar een legendestatus schrijven.)
 2. Een avontuur van Simon Hardy 1: VN-missie, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 17,95. (1961. Een Boeing, met Amerikaanse militairen en burgers aan boord, wordt door een MIG neergeschoten in de lucht boven Chabahar, een staat in Zuid-Iran. De Verenigde Staten beschuldigen de president van de jonge republiek ervan de aanstichter van de aanval te zijn. De internationale situatie is explosief. Om een uitweg uit de crisis te vinden, worden er VN-inspecteurs uitgezonden om onderzoek te doen. Een risicovolle missie waar een mysterieuze criminele organisatie een doelwit van wil maken.)
 3. Een avontuur van Simon Hardy 2: Gevaar in Napels, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 4. Typhoon, Christophe Gibelin, Dark Dragon Books, 14,95. (Compleet verhaal. HC week 28-18.)
 5. Een trap van zand, Djillali Defali/Benjamin Legrand, Dark Dragon Books, 9,95. (Ergens in de nabije toekomst. Franse troepen zijn uitgezonden naar de woestijn in Oost-Afrika om een brug in aanbouw te beveiligen. Tegenover het soldatenkamp ligt een naargeestige spookstad. Door de felle zon en het eentonige werk slaat de verveling toe. De eentonige missie wordt abrupt verstoord door een mysterieuze sluipschutter die de soldaten één voor één op de korrel neemt. De door oorlog verwoeste stad Al-Jannah ligt ergens in de Syrisch-Libanese woestijn. Geconfronteerd met hun sluipschutter moet de NAVO-eenheid waakzamer en inventiever worden. Tijdens hun zoektocht blijkt de missie toch iets anders in elkaar te zitten dan iedereen dacht. De werkelijke reden van hun aanwezigheid zorgt voor een verrassende ontknoping.)
 6. Zij, een engel in het verzet, Fanny Montgermont, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. (1944. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt de stad Rennes getroffen door bombardementen. Te midden van de ruïnes ontdekt Philippe haar. Grote blauwe ogen, mooie blonde krullen. Een engelengezicht! Dit vreemde meisje zal het lot van deze jonge man voor altijd veranderen. De liefde mag niet verpletterd worden door de oorlog. Omdat ZIJ wordt geconfronteerd met de Duitse bezetter, zal HIJ het verzet organiseren.)

 1. Mister Blueberry 3: Geronimo de Apache, Jean Giraud/Jean-Michel Charlier, Stichting Sherpa, zwart/wit, HC 39,95.
 2. Mister Blueberry 4: Duels in OK Corral, Jean Giraud/Jean-Michel Charlier, Stichting Sherpa, zwart/wit, HC 39,95.

Lees meer

2019 WEEK 07

 1. Urbanus: Van Amedee tot Zulma, het avontuur van een strip, Willy Linthout/Urbanus & Tom Wouters, Standaard Uitgeverij, 19,99. (Al 35 jaar lang trakteren Willy Linthout en Urbanus ons op vieze en vuile moppen en waanzinnige avonturen. Tijd dus om deze stripheld ook eens in de bloemetjes te zetten. Voor Urbanus’ verjaardag draagt Tom Wouters een héél boek aan hem op, waarin we meer te weten komen over de ontstaansgeschiedenis en de toekomst van de strip, aangevuld met prachtig documentatiemateriaal.)
 2. Spaghetti Bros deel 2, Domingo Mandrafina/Carlos Trillo, Uitgeverij Prestige, zwart/wit, HC 20,55.
 3. Tomoë 2: De goddelijke spiegel, Tieko/Jack Manini, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95.
 4. Moses Rose 3: El Deguello, Christelle Galland/Patrice Ordas & Patrick Cothias, Uitgeverij Arboris, 8,95 HC 18,95.
 5. Donald Duck pocket 284: Het gouden ei, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,75.
Lees meer

2019 WEEK 06

 1. De Kiekeboes 152: Niet van gisteren, Merho, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. Vertongen & Co 26: Formule H2O bis, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 3. De buurtpolitie 4: Het gangsterparadijs, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 4. De Rode Ridder 261: Het bloedkleed, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. De Rode Ridder integraal 1: De eerste avonturen 1959 – 1960, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 1 t/m 6. Bijgevoegd een prentje.)

 1. Nachtwacht 1: De absorbant, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,50. (Wanneer Keelin een toverspreuk ontdekt waarmee het portaal naar de onderwereld kan afgesloten worden, twijfelt de Nachtwacht om dat ook daadwerkelijk te doen. Enerzijds zou dat de veiligheid van Schemermeer ten goede komen, maar anderzijds blijft de vraag waarom de toverspreuk nooit eerder werd gebruikt. Vega besluit eerst de Raad der Wijzen te raadplegen. Maar daar denkt Wilko dan weer anders over. Hij heeft ruzie met Vlad en wil niet langer met hem samenwerken. Daarom besluit hij op eigen houtje de onderwereld af te sluiten zodat de Nachtwacht overbodig wordt.)
 2. De avonturen van Urbanus 182: Het billenknijpertje, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. Rani 7: Koningin, Francis Vallès/Jean van Hamme & Alcante, Le Lombard, 8,20.
 4. Lucky Luke 13: De rechter, Morris/Goscinny, Dupuis, 7,70. (New look.)
 5. Lucky Luke 63: De Daltons op de bruiloft, Morris/Xavier Fauche & Jean Léturgie, Lucky Comics, 7,70. (New look.)

 1. Kid Noize 1: De man met het apenhoofd, Otocto/Kid Noize & Kid Toussaint, Dupuis, 8,20. (Hij heet Kid Noize. Hij rijdt met een Mustang, heeft een apenhoofd en komt uit Nowera. Hij droomt ervan dj te worden. Maar tot het zover is, levert hij pakketjes die je leven zouden kunnen veranderen. Dit eerste album weerspiegelt precies waar Kid Noize voor staat. Lef, durven dromen, met gevoel voor humor en een vleugje fantasie. De sfeer ligt volledig in de lijn van cultfilms uit de jaren 80 en 90 als Ghostbusters en Back to the Future, en de revival ervan via reeksen als Stranger Things en films als Ready Player One en Midway, de allereerste albums van de reeks.)
 2. Jommeke 293: Balletkoorts, Jef Nys, Ballon Comics, 6,15.
 3. Bff’s 7: Huiswerk is de hel, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 7,15.
 4. Duke 3: Ik ben een schaduw, Hermann/Yves H., 8,20, HC 16,40.
 5. Robbedoes en Kwabbernoot door… 15: Hoop in bange dagen deel 1, Émile Bravo, Dupuis, 10,25.
 6. De grote zeeslagen 7: Stamford Bridge, Christian Gine/Jean-Yves Delitte & Roger Seiter, Glénat Benelux, HC 17,45.

 1. De klaagzang van de verloren gewesten (10): 3e cyclus De heksen 2: Inferno, Béatrice Tillier/Jean Dufaux, Dargaud Benelux, 10,25.
 2. Jakob Kane 1: La Isabela, Mateo Guerrero/Sylvain Runberg, Le Lombard, 8,20. (Jakob en zijn broer Simon zijn de laatste overlevenden van het volk van de Hippocraten. Jakob is een vechter met een bijzondere gave die tegelijk ook een vloek is. Niemand kan zich zijn gezicht herinneren. Op die manier kan hij zich overal binnenwerken. Simon is de erfgenaam van de kennis van de allergrootste genezers. De krijger en de mirakeldokter vormen samen een veelgevraagd duo huurlingen. Dan krijgen ze de opdracht om de zieke dochter van een rijke handelaar te genezen. Maar die zit vast op Isabela, een belegerde stad.)
 3. Shi 3: Revenge!, José Homs/Zidrou, Dargaud Benelux, HC 17,45.
 4. Caravaggio 2: Gratie, Milo Manara, Glénat Benelux, HC 18,45.
 5. Atom Agency: De juwelen van de Begum, Olivier Schwartz/Yann, Dupuis, HC 14,35. (Cannes, augustus 1949. De Cadillac die de rijkste imam ter wereld en zijn echtgenote, de Begum, naar de luchthaven van Nice vervoert, wordt op klaarlichte dag klemgereden. Op enkele minuten voltrekt zich de spectaculairste hold-up uit de naoorlogse geschiedenis. Mevrouw Aga Khan wordt een handtasje lichter gemaakt. De inhoud? Onder meer een diamant van 22 karaat. De totale buit? Meer dan 200 miljoen francs aan juwelen… en wat extra’s in cash! In Parijs ziet de jonge Atom Vercorian in de overval de uitgelezen kans om zijn agentschap van privédetectives op de kaart te zetten. Hij is de zoon van een politiecommissaris en droomt al lang van een carrière als privédetective. Terwijl het politieonderzoek van zijn vader aanmoddert, krijgt Atom het beruchte Armeense netwerk aan de praat! Met de hulp van de beenharde Mimi en van Jojo, een catchlegende van wie het verleden wel eens gelinkt zou kunnen zijn aan dat van de Begum, spoort de speurder in spe de overvallers op. De oude verzetsmakkers van zijn vader zetten hem daarbij op het goede pad. Een retro detectiveverhaal vol humor en historische knipogen. Door Yann en Schwartz, het duo achter Gringos Locos en drie gesmaakte albums in de reeks Robbedoes door… Insteek is een waargebeurde en ophefmakende overval uit de jaren vijftig die ook een van de inspiratiebronnen zou zijn geweest voor het Kuifje-album De juwelen van Bianca Castafiore. Zwierig tekenwerk in de atoomstijl in de lijn van Yves Chaland.)
 6. Keizerin Charlotte 1: De prinses en de aartshertog, Matthieu Bonhomme/Fàbien Nury, [Blloan], HC 18,45. (Charlotte van België, de dochter van koning Leopold I, wordt uitgehuwelijkt aan aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk, de jongste broer van keizer Franz Jozef. Ondanks de pracht en praal wordt het al snel duidelijk dat het geen gelukkig huwelijk wordt. Het jonge koppel wordt het slachtoffer van de rivaliteit tussen de vreselijke Habsburgers en de uitgekookte keizer Napoleon III. Bovendien toont Maximiliaan zich niet opgewassen tegen de omstandigheden. Op zowat alle fronten schiet hij tekort. Door haar vijanden recht in de ogen te kijken kan Charlotte zich losrukken van het levenslot dat voor haar is uitgetekend.)

 1. Buck Danny de integrale 1: 1946 – 1948, Victor Hubinon/Jean-Michel Charlier & Georges Troisfontaines, Dupuis, HC 30,80. (Bevat de verhalen “De Jappen vallen aan” + “De geheimen van Midway”. Met uitgebreid dossier en het onuitgegeven verhaal “De doodsstrijd van de Bismarck”.)
 2. Nestor Burma 13: Corrida op de Champs-Élysées, Nicolas Barral, Casterman, HC 18,45.
 3. De Brokkenmakers integraal band 5, Christian Denayer/André-Paul Duchâteau, Le Lombard, HC 30,80. (Delen 13 t/m 15 + dossier.)

Lees meer