2019 WEEK 28

 1. Remi, alleen op de wereld, Éric Stalner/Cédric Simon, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 5-19.)
 2. De buitengewone reis deel 3 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. My little pony 4: Een bijzonder liefdesverhaal, Andy Price/Katie Cook, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Amber Blake: De dochter van Merton Castle, Butch Guice/Jade Lagardère, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Amber Blake wordt als meisje van 5 achtergelaten bij de deur van een weeshuis. Daarna groeit ze op in Cleverland, een netwerk van ultramoderne scholen, opgericht door een rijke Indiase filantroop die zich ten doel stelt kansarme kinderen over de hele wereld te helpen. Aan het einde van haar studie moet Amber de school ontsnappen omdat ze getuige was van een moord. Ze wordt onmiddellijk opgespoord door ARGON, een geheime organisatie die misdaden tegen de mensheid bestrijdt. ARGON ziet in de jonge, slimme en vastberaden Amber een geweldige rekruut. Samen met haar oude studiegenoot Matt moet Amber een netwerk voor drugshandel en prostitutie zien te ontmantelen. Als dekmantel doet ze zich voor als supermodel. Zo ziet ze van dichtbij hoe geraffineerd jonge meisjes worden gemanipuleerd en misbruikt.)
 5. Solo cannibal universe, the art of Oscar Martín, Dark Dragon Books, HC 30,00.
 6. Auschwitz, Pascal Croci, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Ergens in het voormalige Joegoslavië. De oude Kazik en zijn vrouw herinneren zich Auschwitz. Toen ze in maart 1944 ontdekten dat de barbarij een menselijke vorm aannam, die van de nazi-beul. Het eerste realistische stripverhaal over de Holocaust, dit schokkende verhaal, rechtstreeks geïnspireerd door de getuigenissen van de overlevenden van het kamp Auswitz-Birkenau, vertelt het verhaal van het vernietigingskamp. De auteur tracht de eindoplossing niet samen te vatten of een historische these te ontwikkelen, maar wenst nieuwe generaties te sensibiliseren voor de plicht tot herinnering. Om nooit de miljoenen slachtoffers van het nazisme te vergeten.)

 1. De schaduwen van de Sierra Madre deel 2 van 3: Het pad van de duivel, Daniel Brecht/Philippe Nihoul, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 2. Viravolta 1: De zwarte orchidee, Éric Lambert/Arnaud Delalande, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 8-19.)
 3. Hel’Blar, Alex Sierra/Sergio A. Sierra, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal. Noorwegen. Harek en zijn groep strijders keren terug naar hun dorp na een succesvolle plundercampagne. Bij terugkomst staat hen een sinistere ontdekking te wachten. De huizen staan ​​in brand, de grond is bezaaid met de verminkte lichamen van de bewoners en alles is verwoest. De overlevenden van het bloedbad zeggen dat de twee kinderen en drie nichten van Harek werden gekidnapt door de Draugars, angstaanjagende en legendarische strijders die terug zijn gekeerd uit het rijk van de doden. Onmiddellijk staat Harek klaar om het vlees van zijn bloed terug te halen. De Vikinghoofdman neemt zijn meest dappere mannen mee op een jacht die tegen zowel menselijke krijgers als demonen gericht zal zijn.)
 4. Druuna 5: De vrouw die met de wind gaat, Paulo Eleuteri Serpieri, Dark Dragon Books, HC 29,95.
 5. Helden van de luchtmacht deel 3 van 6: Gibraltar, Stephan Agosto/Wallace, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. Helden van de luchtmacht deel 4 van 6: Squadron 340, Stephan Agosto/Wallace, Dark Dragon Books, HC 19,95.

 1. Donald Duck pocket 289: Terug naar toen, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 2. Donald Duck dubbelpocket 69: De heksenhamer, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,25.
 3. Arcadia archief 49: Dokter Geluk redt de meubelen, Turk/Clarke, vzw Arcadia, HC 23,95. (Met linnen rug gebonden in een genummerde & gesigneerde oplage van 450 exemplaren.)
 4. Millennium 5: De schaduw van de antichrist, François Miville-Deschènes/Richard D. Nolane, Uitgeverij INdruk, 8,20, HC 17,45.
 5. Stonehenge 1: Erin, Thierry Jigourel/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 17,45. (De nacht omhult het vreemde en oude monument van Stonehenge. Terwijl de druïden bidden voor de steen van Fal, valt een een horde barbaren hen aan. De officianten worden afgeslacht, de heilige steen gestolen. Vele eeuwen later, in 439, brak Germain d’Auxerre, krachtige afgezant van de kerk van Rome, een Pelagiaans klooster binnen. Zijn missie is ervoor te zorgen dat de monastieke regels in overeenstemming zijn met het dogma van de christelijke kerk. Tijdens het doorzoeken van de cellen komt Germain een manuscript tegen dat werd gestolen uit een verboden gedeelte van de bibliotheek. De jonge monnik Ninian wordt gestraft en gevangen gezet voor deze overval, maar dankzij zijn vriend, de beginnende Kadog, weet hij uit zijn cel te ontsnappen. Ninian en Kadog vluchten samen, achtervolgd door de ruiters op hun hielen. We ontdekken later dat de twee voortvluchtigen uit een oude Druïdische afstamming komen, het klooster infiltreerden op zoek naar aanwijzingen en geschriften over de Steen van Fal, eeuwenlang verdwenen. De ontdekking van het manuscript en het vooruitzicht van een bovennatuurlijke macht die in de handen van de Druïden faalde, bracht Germain ertoe om de alliantie van Vortigern, de Saksische leider, te zoeken om de eenwording van de Bretonse koninkrijken tegen te gaan. Ondertussen verlaat Erin haar geboorteland Ierland na de dood van haar vader, met een zware missie. Sindsdien zijn alle hoofdrolspelers op het spoor en is de heilige steen het object van alle verlangens omdat het is de enige deur die naar het zwaard van Nuada leidt, een wapen waarvan het bezit synoniem staat voor grote kracht!)

Lees meer

2019 WEEK 27

 1. Terug naar Belzagor episode 2 van 2, Laura Zuccheri/Philippe Thirault naar Robert Silverberg, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.
 2. De zang van de vampiers deel 18 van 18, seizoen 3 boek 6: Mythes, Richard Guerineau/Eric Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, 9,25.
 3. Orakel 8: De held, Fabio d’Auria & Roberto Viacava/Patrice Lesparre, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 24-19.)
 4. Thomas Silane deel 10 van 10: Revelatie, Roberto Zaghi/Patrice Buendia & Philippe Chanoinat, Uitgeverij Daedalus, 8,20.
 5. Het narrenschip 6: Bochtenwerk, Turf, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 24-19.)
 6. Uchronie[s]: Epiloog seizoen 2, Aurélien Morinière/Eric Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, HC 18,50.

 1. Brocéliande – woud van het kleine volk deel 4 van 7: De tombe van de reuzen, Paul Frichet/Stéphane Betbeder, Uitgeverij Daedalus, 9,25. (HC week 24-19.)
 2. Donald Duck vrolijke stripverhalen 30: Een warm onthaal in de kou, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,95.
 3. Bloodborne 3: De helende dorst deel 1 van 2, Piotr Kowalski/Aleš Kot, Uitgeverij Daedalus, 7,15.
 4. Asterix 7: De strijd van de stamhoofden,  Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, 6,95. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 5. De avonturen van Urbanus 184: De fluorescerende schoolreis, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 6. Vertongen & Co 28: De huwelijksreis van Bieke, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. Nero, de Stalleart jaren integraal 4, Dirk Stallaert/Marc Sleen, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Bevat de delen 135 t/m 138. Met uitgebreid dossier.)

Lees meer

2019 WEEK 26

 1. Brugpieper Roos Vink 1: Grandioos!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (De strips over Roos Vink staan al tien jaar wekelijks in Tina. Roos heeft daardoor al veel fans. Roos Vink is de allerkleinste en jongste van alle scholieren op het Enigmacollege. Maar thuis niet meer! Roos krijgt namelijk een zusje. Dat maakt het thuis zijn extra leuk en die grote vreselijke school nog erger.)
 2. Caroline Baldwin 18: Half-blood, André Taymans, Uitgeverij INdruk, 8,20.
 3. StripGlossy vierde jaargang 2019 nummer 13, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 4. Versus – de wereld van Suske en Wiske nummer 126 – 32e jaargang – 2019, De Fameuze Fanclub, 4,99.
 5. De puinhopen van Sari deel 1 van 3, Johan Neefjes, Hanabi Publishers, zwart/wit, 14,95. (Kan Sari er wat aan doen dat haar leven een puinhoop is! Sari woont in een ingedut Japans kuststadje. Haar brandweervader is ernstig overbezorgd. Op school wordt ze achtervolgd door twee creepy meisjes die liedjes over haar zingen. En o ja… af en toe komen er KOLOSSALE KAIJU aan land om de boel te slopen!)

 1. Asterix 7: De strijd van de stamhoofden, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, luxe HC 49,00. (Op groot formaat met linnen rug gebonden en maar liefst 128 pagina’s dik, gedrukt op dik kwaliteitspapier waardoor het tekenwerk van Uderzo optimaal tot zijn recht komt. Naast het volledige verhaal in kleur, is deze uitgave aangevuld met een dik dossier met allemaal wetenswaardigheden over het tot stand komen van dit avontuur, en is het volledige verhaal getekend en geïnkt te bewonderen, de originele Franse pagina’s dus.)

Lees meer