skip to Main Content

2021 WEEK 24

 1. Orks & Goblins 9: Zwijger, Stéphane Créty/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Magiërs 4: Arundill, Vukic/Jarry & Dellac, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. De 5 Rijken 3: De liefde van een idioot, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Mondo reverso 2: De goeie, de slechte en de lelijke, Dominique Bertail/Arnaud Le Gouëfflec, Saga Uitgaven, HC 24,95.
 2. Meneer Vadim 1: Artrose, misdaad & schelpen, Morgann Tanco/Gihef, Saga Uitgaven, HC 19,95. (Meneer Vadim is een gepensioneerde legionair met artrose. Hij zit zonder geld en belandt van de ene op de andere dag op straat. Door een samenloop van omstandigheden gaat hij weer aan de slag als huurmoordenaar. In opdracht van een maffiabaas moet hij helpen de Côte d’Azur te veroveren. Achter zijn onschuldige voorkomen van een bedlegerige bejaarde schuilt een geducht wapen. Zolang de artrose hem geen parten speelt.)
 3. Goud aan de andere kant van de wereld 1: Laureen, Delaporte/Félix & Esnos, Saga Uitgaven, HC 19,95. (Laureen erft een oud, Spaanstalig manuscript en een prachtige halsketting. Historicus en ontdekkingsreiziger Sir Burton weet dat het de sleutel is om de schat van Atahualpa en 700 ton goud te bemachtigen. Hiermee zou Laureen haar dochter die ze moest afstaan terug kunnen krijgen. Maar Burton maakt zich meester van het manuscript en vertrekt in zijn eentje om het goud van de laatste Incakeizer te veroveren. Laureen heeft geen andere keuze dan hem achterna te reizen naar het regenwoud van Ecuador.)

 1. De gebroeders Rubinstein 1: Sjabbat Shalom, Le Roux & Chevallier/Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Het verhaal van de twee broertjes Rubinstein die zich van 1927 tot 1948 in een wereld op de rand van de waanzin proberen staande te houden. Ze groeien op in een arm gezin in Noord-Frankrijk. Ze zijn van Poolse afkomst. Salomon is de oudste, de vindingrijkste en ook de lompste broer. Hij droomt van films. Mozes is de jongere, intelligentere en ook meer verlegen broer. Hij studeert glansrijk af. Ze maken zich weinig zorgen over hun religieuze afkomst. De veranderende gebeurtenissen bij en na het uitbreken van de oorlog blijken eerst een zegen voordat ze Mozes tot voorbij de poorten van de hel brengen. Gepland als negendelige reeks.)
 2. De gebroeders Rubinstein 2: De kapper van Sobibor, Le Roux & Chevallier/Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Bloedkoninginnen: Catherina De’ Medici – De vervloekte koningin 1, Gomez/Delalande & Mogavino, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. MacGuffin & Alan Smithee 1: Missie Montreal, Viau/Duguay, Uitgeverij Hum!, SC 9,95. (De zomer van 1967 belooft stralend te worden! Montreal is gastheer van de wereldtentoonstelling Expo 67, een verbroederend evenement waar maar liefst tweeënzestig landen aan deelnemen. Tussen de 50 miljoen bezoekers moeten MacGuffin en Alan Smithee een man zien te vinden met een vreselijk geheim bij zich, en zo voorkomen dat de wereld in een nucleaire chaos verzeild raakt.)
 2. Acception 2: #Friendship, Coco Ouwerkerk, Uitgeverij Syndikaat SC 9,95.
 3. Brugpieper Roos Vink 4: Schattig!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 8,95.

 1. Draak en gif 1: Greyson, Névo en Natch, Rebecca Morse/Isabelle Bauthian, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95. (Een wensput die echt werkt, wie wil dat nu niet? De burgers van Paander in ieder geval wel, al is het dan een bijzondere put. Er bevindt zich namelijk een draak in de put die wensen vervult, als je erin slaagt de gevaren te trotseren op weg naar de draak toe. Ook nog bemoeilijkt door het feit dat alles in Paander giftig is. Greyson, Névo en Natch zijn de grootste avonturiers van de stad. Maar als ze elkaar proberen de loef af te steken met een expeditie naar de wensput eindigt de tocht in een tragedie. Negentien jaar later gaan ze het weer proberen om de tijd terug te kunnen draaien, maar zal het ze dan beter afgaan?)
 2. Malefosse 3: De vallei van de ellende, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.
 3. Kittens tegen dino’s 1, Silas/Mourier, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (Eva is supergelukkig want het is haar verjaardag! Al haar vrienden zijn van de partij en haar vader geeft haar drie megaschattige katjes cadeau. Maar de dag erna is het feest afgelopen: haar vader is verdwenen en Saint-Malo is overspoeld door dino’s. Eva gaat naar hem op zoek en trotseert de gevaren in de stad! Gelukkig zijn haar drie katjes niet zomaar een stel kittens.)

 1. Zij schreven geschiedenis 13: Jeanne D’Arc, Ignacio Noé/Jérôme Le Gris, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.
 2. Wunderwaffen 12: De tijdsbegoocheling, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.
 3. Een paus in de geschiedenis 3: Johannes Paulus II, Fabrizio Fiorentino/Dobbs, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.

 1. Suske en Wiske kortverhalen 24: De toetercup, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 25: De werken van Lambik, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 26: De tragische tante, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 4. Suske en Wiske: Het blije bijenteam, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 4,50. (Kort nieuw verhaal van 12 pagina’s, ter ere van de week van de bij in Vlaanderen.)

 1. De minivrouwtjes integraal 1, Seron, Saga Uitgaven, HC 29,95.
 2. De derde zoon van Rome deel 4 van 5: Caesar en Vercingetorix, Manuel Garcia/Laurent Moënard, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Tshai – de waanzinnige planeet integraal 1: De Chasch, Li-An/Morvan, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. Boes deel 23, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 21-21. Dit is de helft van band HC 12.)
 2. Boes deel 24, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 21-21. Dit is de helft van band HC 12.)
 3. De reuzen 1: Erin, Lylian/Drouin, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (Op verschillende plaatsen op onze planeet worden kinderen met buitengewone natuurlijke vermogens aangetrokken door een mysterieuze kracht. Ze gaan in op de oproep en maken kennis met reusachtige schepsels die ontwaken uit een diepe, diepe slaap. Eerste deel van een verhaal in zes delen.)

 1. Donald Duck themapocket 46: Het staat in de sterren, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,25.
 2. Tex Willer 15: Mensenhandel, Lucio Filippucci/Gino D’Antonio, Uitgeverij Hum!, zwart/wit SC 18,95.
 3. Bakelandt integraal deel 6, Hec Leemans/Daniël Jansens, Saga Uitgaven, HC 35,00. (Bevat de delen 26 t/m 30.)

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk tot 25-6-21)

 1. Het verval boek 1, Jared Muralt, luxe HC 49,95. (Met linnen rug, schets en artwork dossier en gesigneerde ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Kobijn 10 t/m 12 pakket (rugtekening + prentenset), HC 49,95.
  (Na jaren dan toch eindelijk de laatste paar delen om de serie af te ronden. Dit pakket bevat de versies met rugtekening voor in de box met tevens de oorspronkelijk beloofde prentenset. Graag bevestigen als er nog interesse is, ook al heb je ooit ingetekend voor de hele set. Na meer dan 10 jaar gaan wij er niet vanuit dat iedereen ze nog wil en het wordt maar éénmalig uitgeleverd, dus laat het ons weten!)
 3. Kobijn 00 t/m 12 compleet + box, HC 175,00.
  (Voor degene die nog niets van Kobijn heeft is het ook mogelijk om ineens de hele set met box te bestellen.)

Zie voor meer informatie over deze titels:
https://www.silvesterstrips.com/verwacht/juli-2021/

Mocht je interesse of vragen hebben, aarzel dan niet om ons te bellen (040-2441882) of te mailen!

read more

2021 WEEK 23

 1. Atalante De legende: Eerste traan, Fred Besson/Crisse, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Aeropostale – legendarische piloten 5: Mermoz deel II, Bernard Khattou/Christophe Bec, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 3. Marshal Bass 6: Los Lobos, Igor Kordey/Darko Macan, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

 1. De orde van de Drakenridders 26: Elkaar nooit meer zien, De Rochebrune/Ange, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Vleugels van hoop 1 van 2: Engelen, Du Caju/Antunes, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Vic Stone, Britse sterpiloot, gaat ten strijde om het Britse eiland tegen Duitse aanvallen te beschermen. Dag na dag riskeert hij samen met zijn kameraden zijn leven in de lucht. Elke missie kan de laatste zijn. De wanhoop van de jongeman wint geleidelijk terrein dankzij het steeds groter wordende gevaar. Zal de toevallige ontmoeting tussen Vic en de kleine Tom en diens aantrekkelijke moeder de toewijding van Vic aan de strijd versterken of juist niet?)
 3. Hauteville House 17: Het dagboek van Arthur Blake, Thierry Gioux/Fred Duval, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

 1. Allan MacBride 3: Zoektocht op de stille zuidzee, Dumas/Brouard, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Allan MacBride 4: Het eiland van de varanen, Dumas/Brouard, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 3. Agent 327 integraal 7: 2003–heden, Martin Lodewijk/Martin Lodewijk & Rob van Eijck, Uitgeverij L, HC 32,95.

 1. Arcadia archief 57: Het koninkrijk: Anne, Benoit Feroumont, vzw Arcadia, HC 24,95.
 2. U.C.C. Dolores 2: De wezen van Fort Messaoud, Didier Tarquin & Lyse Tarquin, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Suus & Sas: Vakantieboek (2021), Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 8,95.

 1. Een gouden boekje: Tom Poes en de blaasgeest, Tim Artz/Henrieke Goorhuis, Rubinstein Publishing, HC 7,99.
 2. Marc Sleen: de interviews, Samengesteld door Adriaensen/Kerremans/Slangen, Davidsfonds Uitgeverij, HC 35,00. (Meer dan een halve eeuw lang was Marc Sleen niet weg te branden uit kranten en tijdschriften, zelfs radio- en tv-programma’s. Hij voorzag zijn leven en werk van commentaar en uitleg en liet zijn licht schijnen over wat er in de wereld gebeurde. Voor dit boek verzamelde de Stichting Marc Sleen al die gesprekken. Sleen krijgt het woord en vertelt, in gesprekken met vier generaties Vlaamse journalisten, de autobiografie die hij nooit schreef bij elkaar. Daarmee biedt dit boek een directe inkijk in de bovenkamer van een van de meest bevlogen Vlaamse tekenaars van de twintigste eeuw.)
 3. Donald Duck pocket 314: De tirannieke trainer, Walt Disney Studio’s, Sanoma, SC 5,75.

 1. Capablanca collectors pack 2: 4. De bedelaars van Barcelona + 5. De vergeetput + 6. De schat van Palanca, HC pack 59,00. (Met 3 gesigneerde ex-libris prentjes, oplage: 500 genummerde exemplaren.)

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk tot 25-6-21)

 1. Het verval boek 1, Jared Muralt, luxe HC 49,95. (Met linnen rug, schets en artwork dossier en gesigneerde ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Kobijn 10 t/m 12 pakket (rugtekening + prentenset), HC 49,95.
  (Na jaren dan toch eindelijk de laatste paar delen om de serie af te ronden. Dit pakket bevat de versies met rugtekening voor in de box met tevens de oorspronkelijk beloofde prentenset. Graag bevestigen als er nog interesse is, ook al heb je ooit ingetekend voor de hele set. Na meer dan 10 jaar gaan wij er niet vanuit dat iedereen ze nog wil en het wordt maar éénmalig uitgeleverd, dus laat het ons weten!)
 3. Kobijn 00 t/m 12 compleet + box, HC 175,00.
  (Voor degene die nog niets van Kobijn heeft is het ook mogelijk om ineens de hele set met box te bestellen.)

Zie voor meer informatie over deze titels:
https://www.silvesterstrips.com/verwacht/juli-2021/

Mocht je interesse of vragen hebben, aarzel dan niet om ons te bellen (040-2441882) of te mailen!

read more

2021 WEEK 22

 1. De tweekoppige adelaar – Eagle deel 4: Verlossing, Julian Camp/Wallace, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.
 2. De tweekoppige adelaar – Adler deel 4: Gekozen terugkeer, Damien Andrieu/Patrice Buendia, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.

 1. Groepstherapie 2: Wat men goed begrijpt, Manu Larcenet, Dargaud Benelux, HC 15,95.
 2. De dagelijkse worsteling integraal, Manu Larcenet, Dargaud Benelux, HC 42,95.
 3. Diep in de zee deel 6, Thierry Jytéry/ Christophe Casenove, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Yasmina 2: Honger als een konijn!, Wauter Mannaert, Dargaud Benelux, SC 7,50.
 2. Voetbalgek! deel 17, Olivier Saive/Sti, Standaard Uitgeverij, SC 8,25.(EK-Special)
 3. Green Class 3: Overal chaos, David Tako/Jérôme Hamon, Le Lombard, SC 8,99.

 1. De Kiekeboes 158: Salami, Dirk Stallaert/Merho, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
 2. F.C. de Kampioenen 113: Terug naar Splotsj, Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
 3. De avonturen van Urbanus 194: De verloren vijs, Willy Linthout/ Willy Linthout & Urbanus, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.

 1. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 42: Het woeste weerzien, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 4,95.
 2. Suske en Wiske 358: De drakenprinter, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
 3. Suske en Wiske Junior 5: Het boemerang effect, Charel Cambré/Kim Duchateau, Standaard uitgeverij, SC 6,99.

 1. Donald Duck megapocket 12: Zomer (2021), Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,95.
 2. Kuifje in Amerika, Hergé, Éditions Moulinsart, HC 19,95. (Ingekleurde versie van de originele eerste uitgave die gepubliceerd werd in 1932. Er zijn er weinig geleverd. We gaan ze uiteraard proberen bij te bestellen maar voor nu ben er snel bij als je er snel een wil!)
 3. De papierfabriek, Guy Delisle, Concerto Books, SC 19,99. (Met de nauwkeurigheid en finesse die we van hem kennen, neemt Guy Delisle ons mee naar zijn geboorteplaats Quebec, naar een papierfabriek waar hij als student drie jaar lang zomers een baantje had. Hij schets een grappig en teder portret van de toenmalige wereld waarin de relatie met zijn vader, die ook in de papierfabriek werkte, regelmatig aan de orde komt.)

 1. Bollie & Billie 9: Het beest is los!, Jean Roba, Dupuis, SC 7,50. (Heruitgave.)
 2. Bollie & Billie 10: Modelhond, Jean Roba, Dupuis, SC 7,50. (Heruitgave.)
 3. Robbedoes en Kwabbernoot door… 19: Robbedoes in Berlijn, Flix, Dupuis, SC 10,50.

 1. Peking-Hankow: Het grote epos 1898-1905, Schuiten/Kunwu, Kana, HC 34,90. (In het kader van de 50ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen België en de Volksrepubliek China organiseert het treinmuseum Train World van mei tot oktober 2021 een grote tentoonstelling. Het onderwerp: de verrassende geschiedenis van de bouw van de langste spoorlijn in China, tussen Peking en Hankou, door Belgen en Fransen. Om deze historische tentoonstelling een extra artistieke dimensie te geven, maken twee kunstenaars met naam en faam – François Schuiten en Li Kunwu – originele werken rond de aanleg van die spoorlijn. Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling en zal onuitgegeven documenten bevatten en originele tekeningen. Een waar referentiewerk over het onderwerp, met illustraties van twee grote illustratoren.)
 2. Clifton de integrale 1, Macherot/Azara/Greg, Le Lombard, HC 34,99. (Bevat de albums: ‘Op speurtocht met kolonel Clifton’, ‘Clifton in New York’, ‘Clifton tegen de spionnen’, ‘De duivelse dwergen’.)
 3. De walvisbibliotheek, Zidrou/Judith Vanistendael, Uitgeverij Oogachtend, HC 24,00. (Leren vertellen is zoals leren zwemmen. Je doet het niet om te verdrinken. Laat me jullie dus een verhaal vertellen over een goede vriendin van mij, een hele bijzondere walvis. Achter haar glimlach lag de grootste bibliotheek van de zeven zeeën verborgen.)

 1. Asterix 2: Het gouden snoeimes, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, luxe HC 49,00. (Op groot formaat met linnen rug gebonden en maar liefst 128 pagina’s dik, gedrukt op dik kwaliteitspapier waardoor het tekenwerk van Uderzo optimaal tot zijn recht komt. Naast het volledige verhaal in kleur, is deze uitgave aangevuld met een dik dossier met allemaal wetenswaardigheden over het tot stand komen van dit avontuur, en is het volledige verhaal getekend en geïnkt te bewonderen, de originele Franse pagina’s dus.)

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken