skip to Main Content

2020 WEEK 44

 1. Café noir 3: New York, Luc Brahy/Eric Corbeyran & Vanessa Postec, Silverster Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 2. Donjon Parade 5: De Grogro-techniek, Manu Larcenet & Joann Sfar & Lewis Trondheim/ Joann Sfar & Lewis Trondheim, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 3. Donjon Zenit 7: Buiten de wallen, Boulet/Joann Sfar & Lewis Trondheim, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 4. Detectives 5: Frederick Abstraight – A cat in the barrel, Julien Motteler/Herik Hanna, Silverster Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 5. Code Kimono 3: Zwarte schorpioen, Francis Nicole/Jean-Yves Brouard, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95.

 1. Donald Duck Classics pocket 5: Moby Dick, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.
 2. Typex’s Andy # 5: 1966-1967 All tomorrow’s parties, Typex, Scratch Books, 7,95.
 3. Santa cartoons, Wouter van Ghysegem, Uitgeverij Bonte, zwart/wit, 5,00.
 4. Thorgal box, Grzegorz Rosinski, Le Lombard, HC 150,00. (Prachtige cassette met 6 banden met daarin de delen 1 t/m 36.)

read more

2020 WEEK 43

 1. Storm: Hommages – 7 korte verhalen door 11 stripmakers, Robbert Damen & Fred de Heij & Jorg de Vos & Kim Duchateau & Przemyslaw Klosin & Dick Matena & Romano Molenaar & Kenny Rubenis & Gerben Valkema/Noël Ummels & Martin Lodewijk, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95, luxe HC 49,95. (Een eerbetoon aan 45 jaar Storm. De auteurs brengen op geheel eigen wijze een hommage aan de stoere stripheld die in 1975 het levenslicht zag. Martin Lodewijk, Romano Molenaar en Jorg de Vos leveren een bijdrage in de vorm van een kort verhaal “De poort naar Ellders”. Eind 2015 waren zij enthousiast aan een nieuw verhaal begonnen, wat het dertigste album in de reeks moest worden. Maar na een jaar van ploeteren en problemen in de privésfeer waren er pas tien pagina’s gerealiseerd en werd de productie gestaakt. Speciaal voor dit jubileumalbum werden er alsnog twee nieuwe pagina’s aan het verhaal toegevoegd, waarmee “De poort naar Ellders” eindelijk kan verschijnen. De luxe uitvoering heeft een oplage van 300 exemplaren, heeft een extra 16 pagina’s dossier + bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent.)
 2. Elsje A4 deel 10: Bruggers, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 3. January Jones 11: Jachtkruiser, Eric Heuvel, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95.
 4. Nevada deel 1 van 3: Lone Star, Colin Wilson/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij L, 9,95, HC 18,95. (Colin Wilson tekent weer een nieuwe western, alhoewel… Een echte western kun je het niet noemen, terwijl de decors dezelfde zijn. En daar gaat het hier nu juist om. Scenario schrijvers Duval en Pecau die we kennen van talloze andere projecten zoals Carmen McCalum, UUR U, Wonderball, etc. Colin Wilson wilde weer een western maar niet zomaar één, ééntje “out of the box”. Gebaseerd op een boek dat het privé leven en de droommachine die Hollywood was, blootlegt hebben de auteurs Nevada Marquez gecreëerd, die werkt als handlanger voor die droomfabriek. In verschillende afzonderlijke verhalen van 56 pagina’s zullen de auteurs de geschiedenis van de verovering van het Westen door Hollywood herschrijven. De decors zullen western gerelateerd zijn daar ze echt zijn zoals Monument Valley. Het is vooral een groot avontuur, met actie, wilde achtervolgingen, explosies, moto’s, paarden, …. Het eerste boek vertelt het verhaal van Nevada die een filmster moet gaan opzoeken die naar Mexico gevlucht is. In het tweede verhaal zal hij een speciale levering tot een goed einde moeten brengen. De rode draad tussen de albums is de relatie dat hij heeft met de brunette Louise, ze zoeken namelijk samen een zekere Carlsen. In de albums zullen we verschillende bekende acteurs uit die tijd zien, o.a. Johnny Weismuller die Tarzan voor het eerste vertolkte op het scherm. Colin Wilson streeft ernaar alles zo waarheidsgetrouw te tekenen zowel de acteurs als de Harley’s want hij wil dat het verhaal op die manier aan geloofwaardigheid wint. Het belooft een mooie, ontspannende reeks te worden met de nadruk op vermaak.)
 5. Dirkjan deel 26, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, 8,50.
 6. Een diepgaand onderzoek door inspecteur Bayard 2: De draken van de duivel, Olivier Schwartz/Jean-Louis Fonteneau, Uitgeverij Hum!, HC 17,95.

 1. Agent 327 integraal 6: 2001-2002, Martin Lodewijk/Martin Lodewijk & Rob van Eijck, Uitgeverij L, HC 29,95, luxe HC 89,95. (Luxe uitgave in linnen gebonden met zilveropdruk en stofomslag. In een oplage van 200 genummerde & gesigneerde exemplaren + een genummerd & gesigneerd prentje.)
 2. Aleen in Berlijn, Nikolas Juncker, Scratch Books, HC 29,90. (Het verhaal van 2 jonge vrouwen tijdens de WO II. De één is Duits en de ander is Russisch en beiden brengen hun verhaal vanuit hun standpunt. De strip bestaat uit drie delen, deel één vertelt het verhaal van Ingrid die werkt voor als Duitse voor het Rode Kruis, deel twéé vertelt het verhaal van Evgeniya, is Russisch en werkt voor de N.K.V.D., een soort commissariaat Binnenlandse zaken en deel drie brengt beiden samen. Een intens verhaal die je meeneemt en je niet meer loslaat tot de laatste pagina. De tekenstijl van Juncker past perfect bij de sfeer en geeft mooi de emoties weer in deze bijzonder angstige, zwarte periode. Juncker brengt het verhaal ook met de nodige fijne humor en met vooral veel respect voor de rol van de vrouwen in die periode. Geïnspireerd door getuigenissen van Russische en Duitse vrouwen die er alleen voor stonden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nicolas Juncker’s potloodtekeningen benadrukken de grijsheid van het bestaan in het nagenoeg verwoeste Berlijn. De gebruikte kleuren benadrukken de felheid van de bombardementen, de haat en het fascisme. Ze laten met name de vrouwen met niets dan intense angst en hulpeloosheid achter. Niets zal meer zo zijn als het was. Maar het leven gaat door…)
 3. Junk 1: Terugkeer, Brüno/Nicolas Pothier, Uitgeverij Hum!, HC 18,95. (Die oude schat van de confederalen. Wat is er mee gebeurd? Na de Amerikaanse Burgeroorlog raakte hij in de vergetelheid. Zou hij nog worden gevonden? Bestond hij eigenlijk wel? Wat is er met de Jersey Cowpunchers gebeurd? Vijftien jaar later komt deze beruchte bende weer bij elkaar om het nog eens te proberen. Ze zijn grijs, bijziend, ziekelijk en stram. Oude kerels. Maar spijkerhard. Hank Williams weet zeker dat hij uiteindelijk het juiste spoor te pakken heeft. Een messcherpe western met een bittere smaak, super strak gestileerd door Brüno, de tekenaar van Tyler Cross.)
 4. Tibor, zoon van het oerwoud band 4, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, zwart/wit, HC 31,95.
 5. De man van staal band 6, Ted Kearon/E. George Cowan, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 6. Fulgor de stratosfeerpiloot band 2, Augusto Pedrazza, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.

 1. Sigurd strijder voor vrijheid en recht band 3, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 2. Akim, nieuwe avonturen band 7, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, zwart/wit, HC 31,95.
 3. Tussen vier muren deel 1, Laurent Astier/Jean-Claude Pautot & Laurent Astier, Uitgeverij Deadalus, HC 25,50. (Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Veroordeeld voor daden van georganiseerde misdaad, vertelde Jean-Claude Pautot aan Laurent Astier over de gevangenis, de overvallen, de schuilplaatsen en de vluchten. In de traditie van de grote Amerikaanse auteurs schreven ze een fictie die rechtstreeks op de werkelijkheid was geïnspireerd. Een stripboek zo sterk als een leven! “Mijn baan staat in mijn dossier: overvaller met meerdere overtreders. Het is het enige wat ik kan doen. Vanaf het begin wist ik dat het slecht zou eindigen. Maar ik wist niet waar of wanneer. En nog minder hoe. En zelfs als iemand het me had verteld, zou het niets hebben veranderd.)
 4. Dwergen 13: Fey van de Tempel, Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 5. Orks & Goblins 7: Graagam, Stéphane Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 6. West legends 1: Wyatt Earp’s last hunt, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)

 1. Enola Holmes 2: De zaak lady Alistair, Blasco naar de jeugdboeken van Nancy Springer, Uitgeverij Daedalus, 9,25, HC 20,50.
 2. Les Misérables 1: Fantine, Looky & Siamh/Maxe L’Hermenier naar de roman van Victor Hugo, Uitgeverij Daedalus, 10,25, HC 20.50. (Na negentien jaar strafkolonie is Jean Valjean eindelijk vrij. Hij beslist om zijn leven van dan af aan te wijden aan het helpen van de armen. Mettertijd wordt dwangarbeider Jean Valjean mijnheer Madeleine. Zijn pad kruist dat van Fantine, een jonge, alleenstaande moeder, die, uit liefde voor haar dochter Cosette die bij de gemene Thénardiers in de kost is, in diepe ellende wegkwijnt. Maar Jean Valjean komt ook in aanraking met inspecteur Javert, die hem opnieuw met zijn ware identiteit confronteert.)
 3. Optic squad 1: Missie Seattle, Stéphane Bervas/Sylvain Runberg, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 38-20.)
 4. Bloedkoninginnen: Tseu Hi – De drakenvrouw deel 2 van 2, Fabio Mantovani/Philippe Nihoul, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50.
 5. Mattéo vijfde periode (september 1936 – januari 1939), Jean-Pierre Gibrat, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 6. StripNieuws nummer 80 oktober 2020, Het Stripschap, 4,95.

 1. Donald Duck pocket 305: Kleine eenden, grote daden, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 2. Stripschrift 463, jaargang 53, nummer 2, oktober 2020, Stichting Uitgeverij Stripstift, 8,50. (Met o.a. Zoran Janjetov – Christian Lamquet – Peter van den Ende.)
 3. Donald Duck premium pocket 21: SuperDonald: De parallelle held, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 10,25.

read more

2020 WEEK 42

 1. Batman: Damned deel 1 van 3, Lee Bermejo/Brian Azzarello, Dark Dragon Books, 9,95. (Delen 1 + 2 als premium pack met totem en prent voor 24,95.)
 2. Batman: Damned deel 2 van 3, Lee Bermejo/Brian Azzarello, Dark Dragon Books, 9,95. (Delen 1 + 2 als premium pack met totem en prent voor 24,95.)
 3. De Gouden Vis – de productie van Marten Toonders eerste tekenfilm, Jan-Willem de Vries, Uitgeverij Het verdient ’n boek!, HC 65,00. (Eindelijk een prachtige verzameling storyboard-illustraties voor liefhebbers van het werk van Marten Toonder en de Nederlandse filmgeschiedenis. In 1952 leverde Marten Toonder zijn eerste vrije tekenfilm af. Het werd een tegenhanger van de Amerikaanse slapstick-cartoons die op dat moment populair waren in de bioscoop. Bij aanvang van de productie werden er vele storyboard-illustraties gemaakt die later in een plakboek werden verzameld als cadeau voor Toonder. Deze illustraties zijn allemaal opgenomen in deze uitgave. Kranten schreven graag over de ambities van Toonder met deze film, zoals te lezen is in de vele krantenartikelen die ook in dit boek zijn opgenomen. Daarnaast bevat het boek een tekstueel verslag van de productie, een verzameling productiefoto’s, promotiemateriaal en advertenties voor vertoningen van de film. In een beperkte genummerde oplage van 200 exemplaren.)
 4. The art of Inputwo – only adult, Dark Dragon Books, HC 25,00.

 1. Koningen en kruisen boek III, Levi/Sinonimo, BD Must, HC 19,95.
 2. Tex Willer 14: Seminoles, Lucio Filippucci/Gino D’Antonio, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 18,95.
 3. De avonturen van Julius Chancer 4: Het geheim van de samoerai, Garen Ewing, BD Must, HC 19,95.
 4. Stripmuseum te boek: De geschiedenis van het Nederlands Stripmuseum, Beno Hofman, Uitgeverij Nobelman, HC 24,95. (De geschiedenis van het Nederlands Stripmuseum in Groningen is even uniek als kort. Het museum kent een voorbereidingstijd van meer dan tien jaar en is uiteindelijk slechts vijftien jaar open. Dankzij de niet aflatende inzet van vele enthousiaste stripliefhebbers en de participatie van Dirk Lips’ Libéma gaat het museum op 21 april 2004 open. Na tien jaar houdt Libéma ermee op, maar weet de Stichting Het Nederlands Stripmuseum met hulp van een beperkt aantal betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers zelfs een sluitende exploitatie te realiseren. Dan ligt er echter al het besluit om op te gaan in het Groninger Forum en onderdeel te worden van Storyworld.)
 5. Sapiens, Daniel Casanave/David Vandermeulen naar Yuval Noah Harari, De Bezige Bij/Thomas Rap, HC 24,99. (Vijf jaar geleden verscheen de Nederlandse vertaling van Sapiens, de kleine geschiedenis van de mensheid waarmee Yuval Noah Harari de wereld veroverde. Sindsdien zijn er 13 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 380.000 in de Lage Landen. Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave, beiden onbetwiste meesters van het stripschap, maakte Harari nu het beeldverhaal. Op een volstrekt nieuwe manier wordt de geschiedenis van de mensheid verteld. Het vakmanschap van de gelauwerde striptekenaars gecombineerd met de autonome blik en het eigenzinnige gevoel voor humor van Harari levert een verrukkelijk boek op. Een feest van herkenning voor de fans van Sapiens en een lichtvoetige introductie voor hen die voor het eerst kennismaken met het werk van Yuval Noah Harari.)

 1. Agatha Christie 6: Hercule Poirot: Het ABC-mysterie, Alberto Zanon/Frédéric Brrémaud, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 2. Jan, Jans en de kinderen 65, Studio Jan Kruis, Sanoma, 6,25.
 3. U-47 deel 12: Breekpunt, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. Spider-man Life Story deel 1 van 3: De 60’s & 70’s, Mark Bagley/Chip Zdarsky, Dark Dragon Books, 9,95. (Delen 1 + 2 als premium pack voor 24,95.)
 5. Spider-man Life Story deel 2 van 3: De 80’s & 90’s, Mark Bagley/Chip Zdarsky, Dark Dragon Books, 9,95. (Delen 1 + 2 als premium pack voor 24,95.)
 6. Celestine en de paarden 8: In de vrije natuur, Stefano Turconi/Lili Mésange, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Red Sun deel 1 van 2: Mijn broer, Alessandra De Bernardis/Stéphane Louis, Dark Dragon Books, 9,95. (De hele mensheid is tot slaaf gemaakt in het Trappistenstelsel 1. We weten niet door wie of waarom. Ze hebben een genetische remmer die voorkomt dat de mensheid zal rebelleren… Voor nu…)
 2. Red Sun deel 2 van 2: Mijn zus, Alessandra de Bernardis/Stéphane Louis, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Het nevelvolk deel 2 van 3: Vliegensvlug, Styloïde/Katia Even, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. Jim Hawkins deel 1 van 3: Het testament van Flint, Sébastien Vastra, Dark Dragon Books, 9,95. (Een toekomst als keukenbediende en een familieherberg als erfenis. Maar Jim Hawkins ziet zijn toekomst veel liever op zee. Hij zal wel wat hulp nodig hebben van het lot of Bill Bones, die oude zeewolf die net met zijn kostbare kaart is aangemeerd, om Jim in een wervelwind van avontuur te storten. Maar als er iets gevaarlijks is in deze wereld, dan is het wel om een fortuin op papier te hebben.)
 5. Jim Hawkins deel 2 van 3: De duistere helden van de zee, Sébastien Vastra, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Black Widow: Itsy-bitsy Spider, J.G. Jones/Devin Grayson, Dark Dragon Books, 9,95. (Natasha Romanov heeft altijd al een avontuurlijk leven geleid. Eerst was ze een spion voor de Sovjet-Unie, vechtend aan de frontlinie van de Koude Oorlog. Daarna liep ze over naar het westen en werd uiteindelijk een superheld en een Avenger. Ze heeft een reputatie opgebouwd als echte professional: ze is zo efficiënt en dodelijk als de spin waaraan ze haar codenaam ontleent. Maar nu komt aan haar tijd als Black Widow misschien wel een einde. Yelena Belova is de beste leerling van de Red Room sinds Natasha en ze vindt dat zij de titel “Black Widow” meer verdient dan de vrouw die in haar ogen het vaderland heeft verraden. Yelena wil haar tegenhanger uit de weg ruimen en daarvoor gaat niets haar te ver. De twee Black Widows bevechten elkaar over de halve wereld, van de straten van New York tot de woes-tijn in het Midden-Oosten. En wie staat nog overeind als straks de rook is opgetrokken?)

 1. Blue Note: De laatste uren van de drooglegging, Mikaël Bourgouin/Mathieu Mariolle, Dark Dragon Books, 29,95. (De drooglegging in de jaren 30. Jack Doyle heeft gezworen om geen voet meer in de ring te zetten en niet meer voor geld vechten. Alcohol, gangsters, “gangreen” zoals hij het zelf noemt, het is allemaal voorbij! Het verleden blijft echter aan zijn huid plakken. En voor één gevecht, slechts één, dompelt Jack zich weer onder in de buik van een stad waar hij net zoveel van houdt als hij er een hekel aan heeft. Want New York heeft de onweerstaanbare charme van de “speakeasy feestjes”, waar je kunt toasten tot het ochtendgloren en de mooie vrouwen aan je voeten liggen. Waar je dronken wordt op het ritme van de jazzmelodieën gespeeld door de beste muzikanten van het moment.)
 2. The Red Clay Chronicles, Roland Boschi/Jérémie Guez, Dark Dragon Books, 29,95. (Kansas, 1854. Een kind weet te ontsnappen aan het bloedbad dat zijn familie uitmoord, uitgevoerd door een bende desperados. Hij wordt opgenomen door de Comanches terwijl hij ronddwaalt, uitzinnig, midden in het bos. Hij wordt een volwaardig lid van de stam, getraind om te doden. Zijn naam is Red Clay en als kind neemt hij al deel aan ongelooflijk gewelddadige aanvallen. Zijn witte huid is een troef om in vijandelijk gebied te infiltreren. Maar nadat hij een man is geworden, bereidt Red Clay zich voor om naar Texas te vertrekken om daar deel te nemen aan de Indiase oorlogen tegen de Verenigde Staten en Mexico. Maar voordat hij zich van de overwinning van de Comanche-natie kan verzekeren, heeft hij een nog een oude schuld te vereffenen.)
 3. Oostfront squadron Normandië–Niemen deel 5 van 5: Orjol, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. De grote Barribal, Amerikaanse verkiezingseditie, Marten Toonder, De Bezige Bij, zwart/wit 9,99.
 5. Lees-trip 1: De leeuwen van Vlaanderen, Pieter de Poortere, uitgeverij Nanuq, HC 9,95. (Lees-trip zet in op plezier beleven aan lezen via aantrekkelijke, boeiende stripverhalen. Door aangepaste teksten aan het leesniveau gecombineerd met strips en tekeningen worden kinderen en jongeren gemotiveerd om kennis te maken met deze grappige verhalen.)
 6. Lees-trip 2: Het verdwenen paneel, Pieter de Poortere/ Frank Pollet & Moniek Vermeulen, uitgeverij Nanuq, HC 9,95.
 7. Welcome to Creek Country, Erik Kriek, Concerto Books, HC 29,99. (Boek met cd. Erik Kriek brengt als stripmaker en illustrator vele eenzame uren achter de tekentafel door. Strips maken is monnikenwerk en muziek is een vaste kompaan bij die arbeid. Met deze portretten brengt hij nu een getekende hommage aan al de artiesten wier muziek hem door de jaren heen heeft geïnspireerd en zijn werk heeft helpen veraangenamen. Vele van de door hem geportretteerde artiesten zijn niet meer in leven, maar hun muziek leeft eeuwig voort. Laat Erik u bij de hand nemen en meevoeren naar Creek Country. De cd in het boek bevat een prachtige selectie van hun songs, uitgevoerd door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen, met muzikale bijdragen van de Lasses en Erik himself.)

 1. De Rechter 23: Achter de schermen, Mr. Jesse van Muylwijck, Jessecartoons, 17,95.
 2. De avonturen van Fee en Fonske, Bob de Moor, BD Must, zwart/wit 19,95. (Beperkte oplage van 300 exemplaren.)
 3. Typex’s Andy # 4: 1965-1966 Poor little rich girl, Typex, Scratch Books, 7,95.
 4. Toenga integraal, Édouard Aidans, Dark Dragon Books, HC box 200,00. (De cassette bevat 5 luxe integralen met linnen rug en goudopdruk. Alle 17 delen, inclusief de kortverhalen, zitten in de juiste volgorde in de 5 integraal albums. Maar de belangrijkste troef zijn de bonussen! Alle integraal albums zitten tjokvol bonusmateriaal zoals Kuifje & Pep covers, personage schetsen, interviews, schetsen van originele pagina’s en nog veel meer moois.)

read more
Back To Top