skip to Main Content

2019 WEEK 49

 1. De Kiekeboes 154: Iemand moet het doen, Merho, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. Suske en Wiske 350: De nacht van de Narwal, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. De kronieken van Amoras 5: De killerbacterie, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 4. F.C. de Kampioenen 105: Patatten en saucissen, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. De Rode Ridder 264: Een zachte dood, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 6. De Rode Ridder integraal 6: De eerste avonturen 1966 – 1967, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 31 t/m 36. Bijgevoegd een prentje.)

 1. Orbital 8: Contacten, Serge Pellé/Sylvain Runberg, Uitgeverij Microbe, 8,95, HC 19,95.
 2. Western collectie 4: Crazy Horse, Paulo Eleuteri Serpieri, Dark Dragon Books, HC 29,95.
 3. Western collectie cassette, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. Collectie 1800: Sherlock Holmes Society 2: Zwart zijn hun zielen, Eduard Torrents/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. De Aphrodieten deel 4 van 4: Severine, Emmanuel Murzeau, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. Saint-Exupéry – luchtpost 1: De heer van het zand, Cédric Fernandez/Pierre-Roland Saint-Dizier, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Oktober 1926. Antoine de Saint-Exupéry, die ervan droomt om piloot te worden, weet een baan te bemachtigen in Toulouse bij het bedrijf Latécoère, het latere Aéropostale. Het bedrijf was enkele maanden voor de Eerste Wereldoorlog opgericht en nam de uitdaging aan om het postvervoer per vliegtuig tussen Frankrijk en Zuid- Amerika via West-Afrika te verzorgen. Al snel wordt Saint-Exupéry naar Cap Juby gestuurd, een strategische plek in het midden van de Sahara. Daar legt de jonge piloot contact met nomadenstammen en vindt hij de inspiratie voor het schrijven van zijn eerste roman Courrier Sud. De oorsprong van de Kleine Prins, dat van hem een wereldberoemd schrijver zou maken, was niet ver weg meer.)
 7. Saint-Exupéry – luchtpost 2: Het koninkrijk tussen de sterren, Cédric Fernandez/Pierre-Roland Saint-Dizier, Dark Dragon Books, HC 19,95.

 1. Bij de marine 2: Missie Resco, Luc Brahy/Thierry Lamy, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. U-47 deel 9: Wolvenjacht, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 3. U-47 deel 10: Hitlers piraten, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. Marvel action – Avengers: Een nieuw gevaar, Jon Sommariva/Matthew K. Manning, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Wolverine: Origin deel 1 van 2, Andy Kubert/Paul Jenkins, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Wolverine: Origin deel 2 van 2, Andy Kubert/Paul Jenkins, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Avatar: Tsu’teys pad deel 1 van 2, Jan Duursema/Sherri L. Smith, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Avatar: Tsu’teys pad deel 2 van 2, Jan Duursema/Sherri L. Smith, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Jack Wolfgang 3: Om de liefde van een panter, Henri Reculé/Stephen Desberg, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Schaamte en vergetenheid, Alex Macho/Gregorio Muro Harriet, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Manilla, 1897. Om zijn vader te helpen, die door een speling van het lot is geruïneerd, gaat José in militaire dienst op de Filipijnen. Een jaar later komt ook zijn jongere broer Felix in Manilla aan. Maar wanneer er een oorlog uitbreekt tussen Spanje en de Verenigde Staten, komt de archipel klem te zitten tussen deze twee grootmachten en de Filipijnse onafhankelijkheidsstrijders. Zullen de twee broers worden herenigd tegen de achtergrond van dit turbulente hoofdstuk uit de geschiedenis, of…?)
 5. Schaduw over en Berlijn, Arne Jysch/Volker Kutscher, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Berlijn, 1929. Uit de rivier de Spree wordt het lichaam geborgen van een bruut gemartelde Rus. Gereon Rath, rechercheur van de zedenpolitie, ziet daarin een mooie kans om terug te keren bij de afdeling moordzaken. Hij duikt op eigen houtje in de Berlijnse onderwereld op zoek naar de moordenaar. Zo legt hij een samenzwering bloot die langs Russische bendes voert naar de allerhoogste politieke kringen, waar achter de schermen een staatsgreep wordt beraamd. Waar hij echter niet op rekende is dat hij daarbij zelf als verdachte wordt gezien.)
 6. De overbodige spion, Voro/Frédéric Antoine, Dark Dragon Books, HC 19,95. (In 1942 wagen de U-boten van het Derde Rijk zich regelmatig in de wateren van de Golf van St. Lawrence. De nazi’s zijn van plan gebruik te maken van deze passage om via hun onderzeeërs een ​​spion in Canada te infiltreren. Werner Von Janowski heeft hier geen speciale kwalificaties voor, maar hij spreekt Frans en Engels. Hij moet aanmeren in New Carlisle en vervolgens naar Montreal reizen om contact op te nemen met Adrien Arcand, een activist die herhaaldelijk zijn medeleven betuigde voor het Hitler-regime. Laatstgenoemde zit echter al enkele jaren gevangen. Dit is niet het enige vreemde element in dit verhaal.)

 1. Star Wars: De afstraffing van Shu-Torin deel 1 van 2, Andrea Broccardo & Angel Unzueta/Kieron Gillen, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Star Wars: De afstraffing van Shu-Torin deel 2 van 2, Andrea Broccardo & Angel Unzueta/Kieron Gillen, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 33: De een(d)zame cowboy, Walt Disney Studio’s, 4,95

read more

2019 WEEK 48

 1. Het meisje van de wereldexpo 2: Parijs, 1867, Étienne Willem/Jack Manini, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 2. Chick Bill integraal 7: “Territorium 22” + “Drie schoten voor de senator” + “36 Sterren” + “Kid de revolverheld” + “Roze stormwind”, Tibet/Greg, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 3. De minimensjes integraal 8: 1989 – 1991, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 4. Jean van Florette deel 2 van 2, Alexandre Tefenkgi/Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 5. Detox deel 1 van 2: De ontkenning, Antonin Gallo/Jim, Saga Uitgaven, 11,99. (HC verscheen week 41-19.)
 6. Robbedoes en Kwabbernoot door… 16: Hoop in bange dagen deel 2: De gruwel neemt toe, Émile Bravo, Dupuis, luxe HC 64,99. (De SC verscheen week 45-19. Deze luxe uitgave is in rood linnen gebonden met goudopdruk en opgeplakt plaatje in een oplage van 160 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)

 1. Helemaal wild! deel 1: Jan-Willem Spakman,Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (De leukste dierenstrips uit Quest Junior zijn nu verzameld in deze geweldige dierenstrip boordevol weetjes over wilde dieren. Er is altijd wat te leren voor jong en oud.)
 2. Het venijn 1: Vuurregen, Laurent Astier, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Emily komt aan in Silver Creek, een klein mijnstadje in volle bloei. Maar komt het jonge meisje echt om te trouwen, zoals ze beweert? In het Wilde Westen, waar hartstocht oplaait en wraaklust welig tiert, bedriegt soms de schijn. En wordt de wet met kruit geschreven! Zeker als je verleden zwaarder weegt dan de valies die je voortsleept.)
 3. Iguana, Domingo R. Mandrafina/Carlos Trillo, Uitgeverij Prestige, HC 22,95. (Iguana was een dictator, een perverse sadist en zo hevig gevreesd dat zelfs na zijn onmiskenbare dood de doodsbange bevolking van La Colunia geen rust kon vinden. De research van een ambitieuze Amerikaanse journalist brengt bijgeloof, sentimenten en angsten aan het licht die nog steeds volop leven. Trillo en Mandrafina, twee grootheden uit de wereld van de Zuid-Amerikaanse strip, vertellen hier een aangrijpend relaas over totalitarisme, met sarcasme en een vleugje zwarte humor.)
 4. Rusty Brown, Chris Ware, Concerto Books, HC 39,99. (Een monumentale gebeurtenis in de striphistorie. Het eerste deel van een nieuw meesterwerk door de auteur van Building Stories. Chris Ware doet een poging, de zin van het bestaan te vatten in één enkel, schitterend vormgegeven beeldverhaal. Rusty Brown volgt een halve dag lang de levens van drie mensen in het Amerikaanse midwesten. Chris Ware vervlecht het leven van de jongen die wakker wordt met superkrachten met het leven van de tiener die later als vader zijn teleurstellingen wegstopt op Mars en met het leven van de vrouw die naar de liefde van slechts één andere persoon op aarde verlangt. Rusty Brown is een minutieus uitgewerkte studie over intermenselijke relaties, twijfels en volharding tegen wil en dank; opgemaakt en getekend op maar liefst 352 pagina’s. Met zijn verraderlijk eenvoudige stijl creëert Chris Ware een overdonderende leeservaring. Alles is tot op de millimeter nauwkeurig in beeld gebracht in een poging zo diep mogelijk in de geest van de hoofdpersonen te kruipen. Hun breed uitwaaierende overpeinzingen omvatten zowel de allergrootste thema’s als de allerkleinste momenten van het leven; van de jongste herinneringen in de kindertijd tot aan de laatste dagen in ouderdom. Deze duizelingwekkende reis door de gedachtewereld van de hoofdpersonen zal een brede lezersgroep aanspreken. De meer traditionele liefhebbers van de graphic novel kunnen hun hart ophalen aan de geweldige tekeningen en schitterende vormgeving. Chris Ware wordt alom beschouwd als een van de beste striptekenaars van zijn generatie. Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in The New Yorker, McSweeney’s en The Best American Comics.)
 5. Donald Duck pocket 294: Een kerst zonder cadeaus, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.

 1. Fokke & Sukke: het afzien van 2019, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, 12,50.
 2. Argus – het nieuwsoverzicht van 2019 in meer dan 200 cartoons, René Leisink, Uitgeverij L, 8,95.
 3. Donald Duck Classics pocket 2: Casablanca, WDS, Sanoma Media, 8,95.
 4. Donald Duck Classics box, WDS, Sanoma Media, 14,95. (Cassette voor de 6 delige serie Classics pockets.)
 5. 3”, Marc-Antoine Mathieu, Editions Delcourt, HC 20,90. (3 Seconden, de tijd dat het licht 900.000 kilometer aflegt, de tijd van een schot, een traan, een tekst, een explosie. Via een krachtige grafische zoom vertraagt Marc-Antoine Mathieu de tijd, zodat je als lezer in een gebeurtenis, die in werkelijkheid slechts 3 seconden duurt, een volledige verhaal kan ontdekken. Een absoluut origineel en volstrekt innovatief beeldverhaal!)
 6. Maelstorm, Céline Hudréaux, Uitgeverij Bries, HC 27,00. (De Maelstrom, de beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten, inspireerde meer dan één schrijver. Het bekendste verhaal is allicht “Afdaling in de Maalstroom” van Edgar Allan Poe. Hierin vertelt een schijnbaar oude man hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maelstrom en hij als enige overleefde. Céline Hudréaux herbewerkte Poe’s tekst tot een poëtische beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van leven en werken in een vissersdorp.)
 7. Ongedierte, Piero Macola, Concerto Books, HC 24,99. (Een getekende metafoor van de samenleving. Een verhaal over illegalen en wettelozen, rampzalige liefdes en eenzaamheid. Het Ongedierte speelt zich af aan de oevers van de Italiaanse rivier de Po. De langzaam verdwijnende ochtendmist op de Povlakte weerspiegelt het desolate leven van Bruno, die probeert zijn geliefde Ennio te vergeten. Ennio liet Bruno achter met een gebroken hart. Bruno sleept zich voort door het leven, hier aan de waterkant. Hij trekt veel op met de oude Maria die in haar eentje aan de rivier woont sinds haar man is overleden. Samen proberen ze er het beste van te maken. Op de bouwplaats waar Bruno vroeger heeft gewerkt, ontmoet hij op een dag Anton. Anton is een jonge, ontsnapte illegaal uit Moldavië. Bruno verbergt Anton in zijn huis. Tussen de twee mannen ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar plotsklaps staat Ennio weer voor de deur.)

 

 1. StripNieuws nummer 76 – november 2019, Het Stripschap, 4,95.
 2. Indianenreeks, de complete serie deel 2: Wraak, Hans G. Kresse, Uitgeverij Arboris, HC 29,95, luxe HC 59,95. (De luxe editie is in linnen gebonden, heeft een stofomslag en is gemaakt in een oplage van 100 genummerde exemplaren + bijgevoegd een genummerde prent. Het voorste schutblad heeft een speciale reliëfstempel evenals de prent.)
 3. Panda volledige werken – de avonturen van Panda band 25, Marten toonder, Uitgeverij Cliché, HC 57,50.

read more

2019 WEEK 47

 1. Hondsdol, Victor Meijer, Scratch Books, HC 29,90. (Op betoverende wijze wordt het verhaal verteld van een jongen die aan zijn ouders ontsnapt en een onvergetelijke [droom?]reis maakt. Een volwassen verhaal over verwerking van tegenslag en de zoektocht naar de beste weg.)
 2. Winston Smith (1903-1984) – Een leven deel 1 van 6: 1916 Land Priors, Guillaume Martinez/Christian Perrissin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Juni 1984. Een taxi brengt Anna Laurens naar Grand Tetras, een hotel in Saint-Véran, Haut-Quéras. De hoteleigenaar stuurde een brief van een van zijn bewoners, Winston Smith, naar haar moeder. Hij verdween een paar weken geleden op 80jarige leeftijd in de bergen. Hij woonde al jaren in het hotel, en had de eigenaar een brief voor Anna’s moeder gegeven. Maar het is 4 jaar geleden dat Anna’s moeder stierf, dus ze kwam in haar plaats, geïntrigeerd door de boodschap van een man die ze niet kent en die zegt dat hij haar moeder goed kende in het verleden. In de kamer van Winston Smith ontdekte ze een koffer met vele souvenirs en foto’s. En een manuscript, getiteld “Een Leven”. Winston Smith’s dagboek is geschreven voor haar moeder. Een manuscript dat al zijn vragen zou moeten beantwoorden en dat begint in 1916, aan het Lands Priors College in Engeland.)
 3. Winston Smith (1903-1984) – Een leven deel 2 van 6: 1917-1921 King’s scholar, Guillaume Martinez/Christian Perrissin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 4. Brocéliande – woud van het kleine volk deel 5 van 7: De feeënspiegel, François Gomes/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 42-19.)
 5. Olympus mons 3: Loods 754, Stefano Raffaele/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 10,25.
 6. Prometheus 16: Dissident, Stefano Raffaele/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 10,25.

 1. Wunderwaffen 10: Wunderwaffennacht, Maza e.a./Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. Androïden 05: Synn, Louis, Uitgeverij Daedalus, 9,25, HC 20,50.
 3. De 7 wonderen deel 7 van 7: De kolos van Rhodos – 292 v. Chr., Antonio Palma/Luca Blengino, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 42-19.)
 4. Dwergen 10: Abokar van het schild, Nicolas Demare/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. Elfen 20: Zwartgeschubd, Dimat/Arleston, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 6. Orks & Goblins 4: Sa’ar, Bojan Vukic & Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. Het konijn, Sasha Jovanovich, Scratch Books, HC 29,90. (Het was altijd al Sasha Jovanovich’s ambitie om van elke kunstvorm minstens één werk te maken. Het Konijn is tegelijkertijd de graphic novel die er wel, en de film die er waarschijnlijk nooit zal komen, want zo’n verhaal maak je niet zonder giga-budget. Het Konijn is een spectaculair, dystopisch science fiction verhaal dat menig lezer verbijsterd achter zal laten. Dit boek getuigt van Jovanovich’s liefde voor comics, sci-fi en Amsterdam, maar laat ook zijn walging voor oorlog en voor de grote corporaties die die oorlogen vaak beginnen zien. Sasha kwam als kunstenaar uit het ontploffende Joegoslavië naar Amsterdam en belandde op de Rietveld Academie. Hier zijn we dan, suizend door de ruimte op een planeet die we zo bezeerd hebben dat die ons probeert te vernietigen. Of zijn wij het die de planeet willen vernietigen omdat ze ons gemaakt heeft tot wat we vandaag zijn? Stoelriemen vast.)
 2. Valois 2: Si Deus pro nobis, quis contra nos?, Jaime Calderon/Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Bloedkoninginnen – Fredegonde – De bloeddorstige deel 2/2, Alessia de Vincenzi/Virginie Greiner, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50.
 4. De avonturen van Blake en Mortimer 26: De vallei der onsterfelijken deel 2, Teun Berserik & Peter van Dongen/Yves Sente, Uitgeverij Blake en Mortimer, 10,25, luxe HC 56,60. (De luxe uitgave is in rood linnen gebonden met goudopdruk + opgeplakt plaatje in een oplage van 600 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 5. Lonesome 2: De Ruffians, Yves Swolfs, Le Lombard, 8,20, HC 16,40.
 6. Undertaker 5: De witte indiaan, Ralph Meyer/Xavier Dorison, Dargaud Benelux, 8,20.

 1. XIII deel 26: 2132 meter, Iouri Jigounov/Yves Sente, Dargaud Benelux, 8,20, HC 16,40.
 2. Largo Winch 22: Scharlaken zeilen, Philippe Francq/Eric Giacometti, Dupuis, 8,20, HC 16,40.
 3. Mau & Merho catalogus, Uitgeverij Bonte, 9,99.
 4. De Blauwbloezen 63: De slag van de krater, Willy Lambil/Raoul Cauvin, Dupuis, 7,70.
 5. Alex 38: De Helvetii, Marc Jailloux/Mathieu Bréda, Casterman, 8,20.
 6. De nieuwe avonturen van Bruno Brazil 1: Black program deel 1, Philippe Aymond/LF Bollée, Le Lombard, 8,20.

 1. Yakari, nieuwe avonturen 2: De geest van de paarden, Derib/Joris Chamblain, Le Lombard, 7,15.
 2. Minions 4: Paella dé mundo, Renaud Collin/Stéphane Lapuss’, Dupuis, 7,15.
 3. Alleen integrale van de 1e cyclus, Bruno Gazzotti/Fabien Vehlmann, Dupuis, 30,80. (Bundel van de eerste vijf delen.)

read more
Back To Top