skip to Main Content

2023 WEEK 39

 1. Dutch 1: Een cowboy in de Peel, Anco Dijkman/Ger Apeldoorn, Uitgeverij L, HC 19,95. (Dutch is een outlaw. Hij vocht in de Verenigde Staten tijdens de burgeroorlog tot hij deserteerde en wegvluchtte naar het land van zijn voorouders: Nederland. Na een lange reis arriveert hij in een klein nietszeggend dorpje in de Peel, waar de mensen in alle vrijheid zouden leven. In plaats daarvan vindt hij dezelfde uitbuiting en onderdrukking terug waarvoor hij de nieuwe wereld was ontvlucht.)
 2. Ekhö – de spiegelwereld 12: De walkure van de fjorden, Alessandro Barbucci/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 9,95/HC 19,95.
 3. U.C.C. Dolores 3: Het rode kristal, Didier Tarquin/Lyse Tarquin, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. De adem van de duivel, Ken Broeders, Uitgeverij L, HC 24,95. (De herberg van Madeleine wordt gevangen in een mysterieuze mist, die niet meer verdwijnt. De mist lijkt zelfs het hele land te hebben getroffen. Mensen worden ziek, dieren sterven en planten verwelken op het land. En toch is de mist niet het grootste gevaar waar Madeleine aan zal worden blootgesteld.)
 2. Carbeau – Barones & Bolides 4: Lotus Evija, Eric Heuvel/Noël Ummels, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Mediums 1: Marie en de geesten, Olivier Roman/Rodolphe, Éditions Anspach, HC 15,00. (Begin twintigste eeuw. Pierre en Marie Curie bestudeerden het spiritisme, die onverklaarbare verschijnselen die ook met een wetenschappelijke geest moeten worden waargenomen. Samen met andere briljante intellectuelen organiseren zij geestoproepingen met een Italiaans medium in een privéhotel in Parijs. Zullen Maries zekerheden, geconfronteerd met de tragische dood van Pierre, wankelen tijdens een laatste geestoproeping rond de bebloede kleren van de overledene?)

 1. Arcadia Archief 67: Leonardo – Het liftgenie, Turk/De Groot, vzw Arcadia, HC 26,95.
 2. Luc Orient – alle avonturen deel 5, Eddy Paape/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (Integrale met de verhalen “Het aambeeld van de bliksem”, “De planeet der razernij”, “Roebak, laatste hoop” en een dossier.)
 3. De belegerden, Stefano Nardella/Vincenzo Bizzarri, Lauwert Uitgeverij, HC 29,95. (De veertienjarige Cirù is een gangstertje zoals alleen Zuid-Italië ze kan maken. Zijn lot lijkt helemaal uitgestippeld: de cel of de doodskist. Die nacht komt hij bij toeval terecht in de Onpi, een gekraakt gebouw, net wanneer de politie het omsingelt en besluit de weinige bewoners die er nog wonen het huis uit te zetten. Cirù moet beslissen: weggaan en zich overgeven aan de autoriteiten, of blijven en zich verzetten aan de zijde van wie er woont.)

 1. Appie Happie boek 2, Dik Bruynesteyn, Uitgeverij Kippenvel, HC 24,99.
 2. Appie Happie boek 3, Dik Bruynesteyn, Uitgeverij Kippenvel, HC 24,99.
 3. Rik, Clio en Pluk: 1969 – 1976, Jan Steeman, Uitgeverij Kippenvel, SC 27,50.

 1. Jack Pott boek 2: Paniek in de Sahara, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.
 2. Jack Pott boek 3: Noodkreet uit het verleden, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.
 3. Jack Pott boek 4: Het geheim van Gordt, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.

 1. Dating for Geeks 15: Self-care, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, SC 9,95.
 2. S1ngle 18: Make-over, Hanco Kolk/Peter de Wit, Uitgeverij L, SC 9,95.
 3. Elsje: De gezonken jurk en andere geheime missies, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Barista, David Felizarda Real/Kristof Berte, Menlu, SC 9,95. (Of je nu een koffieliefhebber bent, houdt van romantische verhalen of gewoon op zoek bent naar een feelgoodstrip, Barista biedt een heerlijke mix van al deze elementen. Het is een strip die je keer op keer met een glimlach achterlaat en je laat verlangen naar een bezoek aan het eigenzinnige koffiehuis waar liefde altijd in de lucht hangt.)
 2. Stripschrift 485: Richard Raaphorst, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.
 3. Dirkjan Scheurkalender 2024, Marc Retera, Uitgeverij Mandarijn, 15,95.

read more

2023 WEEK 38

 1. Maurice Tillieux: Van de zee over het papier naar de glorie, Marc Hendrickx, ’t Vlaamse Stripcentrum, HC 49,99.
 2. De overblijvers, Busqiet/Xöul, Lauwert, HC 29,99. (Vermiste kinderen duiken weer op en verdwijnen opnieuw. Meeslepend drama met verrassende wendingen. We kennen allemaal die verhalen van kinderen die op weg gaan naar een afgelegen eiland om het op te nemen tegen piraten onder leiding van een angstaanjagende kapitein met een haak als arm. Maar wat gebeurt er met hun ouders die hun afwezigheid ondergaan, geconfronteerd met geruchten uit de buurt en de politie die ervan overtuigd is dat zonder duidelijk bewijs van weglopen of ontvoering alleen de ouders verantwoordelijk kunnen zijn voor de verdwijning? Dit is een van die verhalen, het verhaal van het echtpaar Hawkins en hun zoon, Ben…)

 1. Plankgas 17: 24 uren van Le Mans 5: 1952-1957: De Triomf van Jaguar, Daedalus, HC 22,50.
 2. Negalyod 2: Het laatste woord, Vincent Perriot, Daedalus, HC 35,95.
 3. De Wijsheid van mythes: Herakles 3/3: De Apotheose van de halfgod, Daedalus, HC 22,50.

 1. De Rechter 26: Heel Holland bakkeleit, Jesse Van Muylwijck, Jesse Cartoons, SC 19,95.
 2. Lotta: Verbloemt niets, Marloes de Vries, Syndikaat, SC 9,95.
 3. Saint Seiya: De ridders van de Zodiak: Time Odyssey 1/5, Alquié/Dollen, Daedanga, SC 11,25. (Sinds het begin der tijden bekampen de goden van de Olympos elkaar om de controle over de aarde. Tegenover hen staat de godin Athena, met haar Ridders aan haar zijde! Wanneer er een nieuwe vijand opduikt, is de toekomst van de Ridders zelf in gevaar. Slaagt Ikki, de bronzen Ridder van de Feniks, erin de draden van het lot te ontwarren?) verleven in Kentucky net na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een rampzalige reis zullen ze al hun kennis en kunde moeten bundelen om menselijke tegenspoed en de bijzonder vijandige natuur het hoofd te bieden. Tussen haat en verlatenheid zullen ze geen andere keuze hebben dan hun wrok te overwinnen om te overleven.)

 1. Tex Willer Pocket 130: De schaduw van de Maestro, Boselli/Dotti, Hum!, SC 9,99.
 2. Hongerig Papier, Kooijmans/Leeuwenhart, Hanabi, SC 19,99. (Het verhaal gaat over de Japanse shintopriester Masahiko, een chagrijn met een drankprobleem maar het hart op de juiste plaats. Al jaren woont hij alleen op de berg Fuji, waar hij zich bezig probeert te houden met tempelklusjes. Hij wordt onverwacht het avontuur in gesleept als de nukkige tiener Chiyo op zijn stoep staat)
 3. Ijzeltje 2: De stenen tafel, Corbeyran/Sattouf, Lauwert, HC 21,99.

 1. Zij die branden, Nicolas Dehghani, Lauwert, HC 34,99. (In een stad geteisterd door misdaad en zuur, zijn Alex, de impulsieve agent, en Pouilloux, het lachertje van het politiebureau, op het spoor van een psychopaat die ’s nachts – of overdag – niet gekruist mag worden. En hun hiërarchie zal hen niet helpen. Er zijn nog steeds de zijwegen… Ze moeten volhouden!)
 2. Scheisseimer: Getekende herinneringen aan een oorlog, Koenraad Tinel, Oogachtend, HC 49,99. (In 2014 wordt kunstenaar Koenraad Tinel 80 jaar. Dit wordt gevierd met verschillende lezingen, onder meer in de Bijloke in Gent en in de Warande in Turnhout, samen met Stefan Hertmans. In de streek van het Pajottenland wordt een fietsroute ingericht en in het najaar volgt een tentoonstelling in Ninove. Meer dan redenen genoeg om zijn veelgeprezen boek Scheisseimer opnieuw uit te geven. In 240 sublieme inktschilderingen komt het onverwerkte verleden over de vlucht van het gezin Tinel naar Duitsland in 1944 opnieuw tot leven.)
 3. Senso, Alfred Senso, Lauwert, HC 32,99. (Twee onbekenden ontmoeten elkaar toevallig op een huwelijksfeest waar geen van beiden iets te zoeken heeft. Daar, in dat oude hotel in het zuiden van Italië, dat zucht onder een loden zon, klampen Germano en Elena, beiden op drift, zich aan elkaar vast. Langzaam maar zeker laten ze zich leiden door een wederzijds verlangen om, de tijd van één nacht, zin te geven aan hun leven door samen te vluchten naar nergens.)

 1. Hoka Hey! 1: Georges, Neyef, Daedalus, HC 30,50. (Georges is een jonge Lakota. Hij wordt opgevoed door de dominee die aan het hoofd staat van zijn reservaat. De jongen is beetje bij beetje zijn roots kwijtgeraakt en droomt van een toekomst als dokter. Hij kruist het pad van Little Knife, een kille indiaan die op zoek is naar de moordenaar van zijn moeder. Samen met twee gezellen zet hij Georges’ leven op zijn kop en neemt hem mee op zijn tocht.)
 2. Orks & Goblins 13: Kor’Nyr, Cordurié/Goux/Pinchuk, Daedalus, HC 22,50.
 3. Bloedkoninginnen: Kahina: De Berberkoningin 1, Treins/Paunovic/Scarlett, Daedalus, HC 22,50.

 1. FRNK 8: Uittocht, Cossu/Bocquet, Diedeldus, SC 10,25.
 2. Malefosse 12: Het aandeel van de duivel, Bardet/Dermaut, Daedalus, SC 10,25.
 3. Babylone 2: De ontsnapping. Nicloux/Galandon/Giroud, Daedalus, SC 10,25.

 1. Gilles Durance 5: De adem van de Harmattan, Calllixte, Hum!, SC 9,99.
 2. Het venijn 5: Stralende zon, Laurent Astier, Daedalus, SC 11,25.
 3. Medici’s 5: Isabella: Van zoen tot dolksteek, Peru/Ardisha/Jacquemoire, Daedalus, SC 11,25.

 1. Dwergen 20: Svara van het schild, Jarry/Demare/Jacquemoire, Daedalus, SC 11,25.
 2. Ogon 1: Zul Kassaï, Istin/Duarte/Nanjan, Daedalus, SC 11,25.
 3. Het narrenschip 9: De kalkoeninvasie, Turf, Daedalus, SC 11,25.

 1. Brugpieper Roos Vink 9: Eerstklas!, Jan Vriends, Syndikaat, SC 9,95.
 2. Tex Willer (A4 Kleur) 14: De legende van Yellow Bird, Guisfredi/Gomez, Hum!, SC 9,99.
 3. Zeeland in de tweede wereldoorlog, Zwemer/Oreel, Het Paard van Troje, HC 15,99. (Dit stripboek beschrijft als een documentaire op papier het verloop van de tweede Wereldoorlog in Zeeland. Het begint met de mobilisatie in 1939 en gaat verder met de meidagen in 1940, het meevechten van het Franse leger, het verzet, de tewerkstellingen, de bouw van de Atlantikwall tot en met de bevrijding van Schouwen en Duiveland in 1945. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de Slag om de Schelde. En hier wordt, in tegenstelling tot de film uit 2020, het volledige verhaal van die slag verteld.)

 1. Kitty Beaufort 3: Swinging Liverpool, Depelley/Albert, SC 9,99.
 2. Poh & Slim: Droomdetectives!, Van der Hoeven/Apeldoorn/Ritstier, Hum!, SC 9,99 HC 19,99. (Een komische detectiveserie over de speurder Slim Pickins en zijn assistente Poh. In hun eerste avontuur vinden ze een weg naar de droomwereld die onder iedere stad ligt, in dit geval het San Francisco van 1967. Wat ze in die droomwereld tegenkomen, kunnen ze gebruiken om de meest ingewikkelde zaken op te lossen.)
read more

2023 WEEK 37

 1. Saboteuses 2: Mol, Thomas Du Caju/Jean-Claude van Rijckeghem, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Marshal Bass 9: Texas rangers, Kordey/Vitkovic/Macan, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 3. Dierenboerderij, Labourot/Parada/L’Hermenier, Dark Dragon Books, HC 20,95. (De verstripping van het bekende verhaal van George Orwell! Op een kleine boerderij in Engeland rommelt opstand onder de dieren. Zij jagen op de man die hen uitbuitte en ze nemen de macht over. Ze willen een nieuwe orde vestigen waarin iedereen inspraak heeft in de beslissingen en waarbij alle dieren gelijk zouden zijn. Maar de varkens nemen de leiding van het nieuwe regime op zich en weldra bevinden de dieren zich onder het juk van een nog wredere leider.)

 1. De Juffrouw, Carole Maurel/Yves Lavandier, Dark Dragon Books, HC 39,95. (‘Bretagne, juni 1944. Ondanks de landing in Normandië, de bezetting en de lokale milities die op joden en verzetsstrijders jagen moet en zal het Marie lukken haar leerlingen te beschermen… Al haar leerlingen?’ Een verhaal met een groot hart. Naast een historisch avontuur is dit boek ook een eerbetoon aan het onderwijzend personeel.)
 2. Nachtbloem 1: Gebroken dromen, Marco Nizzoli/Giovanna Furio, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Een verboden liefdesverhaal in het hart van het fascistische Italië. Zomer 1933, Venetië. Een meisje en twee jongens. Hans en Jacopo behoren beiden tot de elite, maar hun liefde wordt tegengewerkt door de politieke kampen waartoe hun families behoren. Jacobo is joods. Hans een vertegenwoordiger van het nazisme in Italië. Hoe kan hun relatie de culturele, sociale en politieke veranderingen van die tijd overleven? Een duister, elegant tweeluik, Nachtbloem gaat over een van de donkerste periodes in de geschiedenis door de roze bril van verboden liefde. Een menselijke tragedie over de tegengestelde kanten van de ziel: verraad & trouw, vreemdelingenhaat & idealisme, zuiverheid & gemeenheid, jaloezie & zelfverloochening.)
 3. Nachtbloem 2: Dolende zielen, Marco Nizzoli/Giovanna Furio, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Vergeet niet dat je zult sterven, Dobbs/Genzianella/Palescandolo, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Meadows, een zwarte yankee uit het noorden, en zijn vijand Blackwood, een confederatiesoldaat, vechten om te overleven in Kentucky net na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een rampzalige reis zullen ze al hun kennis en kunde moeten bundelen om menselijke tegenspoed en de bijzonder vijandige natuur het hoofd te bieden. Tussen haat en verlatenheid zullen ze geen andere keuze hebben dan hun wrok te overwinnen om te overleven.)
 2. Waldin, de kronieken van Thesnia 5: De geschriften, Patrick Cornelis/Tim de Decker, Pangolin Comics, SC 9,95.
 3. Waldin, de kronieken van Thesnia 6: De uitverkorene, Patrick Cornelis/Tim de Decker, Pangolin Comics, SC 9,95.

 1. Furiosa 1: De terugkeer van Garalt, Laval Ng/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Garalt is teruggekeerd uit de dood, opgewekt door zijn geliefde, de fee Alcyna. Hij werd ooit beschouwd als de beste ridder ter wereld. Maar hij werd gedood door Roland, de neef van de koning. Garalt wordt geholpen door Sybil, een jonge ruiter die zich in zijn dienst stelt. Samen proberen ze Bradamante terug te vinden want zij schonk Garalt ooit een zoon. Maar hij zal eerst langs ​​Morgane moeten komen die jaloers is op de liefde die haar zus Alcyna voor de ridder heeft. En langs Roland die tot waanzin is gedreven door zijn gedwarsboomde liefde.)
 2. Furiosa 2: De andere wereld, Laval Ng/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Solo Kannibalenwereld integraal 1, Oscar Martin, Dark Dragon Books, HC 39,95.

 1. Golden City 15: Een dag vol angst, Malfin/Schelle/Pecqueur, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Mobius 1: Kinderen van de wind, Kordey/Anubis/Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Sinds het begin der tijden is de dood slechts een overgang. Voor de reizigers is de dood geen einde, maar een begin. Dat is wat Berg te weten komt, nadat in het zwart geklede commando’s hem zonder aanwijsbare aanleiding willen vermoorden. Berg is een Reiziger, hij is zelfs meer dan dat. Wat hem zo speciaal maakt zal hij ontdekken tijdens een vreemde odyssee tussen de geheime werelden voorbij de dood.)
 3. Vesper 3: Aurora Crux, Jérémy, Dargaud Benelux, Luxe HC 69,99. (Oplage van 150 exemplaren, met linnen rug en genummerde en gesigneerde ex-libris. Deel 1 en 2 luxe zijn ook nog beschikbaar.)

 1. Miles Morales: The ultimate Spider-Man 3 van 4, Pichelli/Samnee/Marquez/Bendis, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Miles Morales: The ultimate Spider-Man 4 van 4, Marquez/Bendis, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Batman – Beyond the White Knight 1 van 4, Sean Murphy/Dave Stewart, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 4. Batman – Beyond the White Knight 2 van 4, Murphy/Stewart/McCormack/Di Meo, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 5. Arsène Lupin, gentleman inbreker: De holle naald, Michaël Minerbe/Jérôme Félix, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 6. Arsène Lupin, gentleman inbreker tegen Sherlock Holmes deel 1 van 2, Janolle/Jérôme Félix, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Movie Ghosts 1: Sunset, en verder, Attila Futaki/Stephen Desberg, Saga Uitgaven, HC 21,99. (Jerry Fifth kent alle zonden van de City of Angels, van de prostituees van Sunset Boulevard tot de diva’s van Hollywood, van producers op het comebackpad tot jonge acteurs op weg naar het sterrendom. Hij wordt betaald om minnaars, onwettige kinderen, moordenaars en vermoorde personen te vinden. Maar Jerry heeft een probleem. Hij hoort de stemmen van de geesten van uitgedoofde sterren.)
 2. De Koninklijke Onderkant: De verborgen kant van de Zonnekoning, Éric Hübsch/Philippe Charlot, Saga Uitgaven, HC 21,99. (Het jaar is 1686. De koning lijdt… en niet zomaar ergens aan. Een fistel, even vervelend als misplaatst, kwelt hem al maanden. De operatie, die delicaat, ongezien en mogelijk fataal kan zijn, is de laatste optie voor Lodewijk de Veertiende. Het is een zeldzame kans om de zon van zijn verborgen kant te benaderen, op een moment dat de prinsen van Europa hun tanden laten zien, klaar om het koninkrijk Frankrijk te verscheuren, huilend naar de maan.)
 3. Chick Bill integraal 0, Tibet, Saga Uitgaven, HC 37,99. (Met de eerste drie titels van de reeks, getekend als dieren voor het weekblad Ons Volkske: ‘Chick Bill tegen de onzichtbare’ + ‘De kat zit in de zak’ + ‘Doorbraak naar het westen’.)

 1. Suske en Wiske kortverhalen 44 (2023-4): Knokken in Knossos, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 45 (2023-5): Het verloren zwaard, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 46 (2023-6): De witte gems, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.

 1. Donald Duck de spannendste avonturen 39: Boeven op de vlucht, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,50.
 2. Donald Duck de spannendste avonturen 40: De grote reiswedstrijd, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,50.

 1. Donald Duck pocket 341: Alle verzamelaars verzamelen!, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 342: De schat van de Schedelberg, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck pocket 343: De twee wrekers, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.

 1. Donald Duck premiumpocket 32: Macht & Magie: De nieuwe wereld, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,95.
 2. Club Donald Duck pocket 12, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 6,95.
 3. Donald Duck reis om de wereld pocket 5: Zuid-Amerika, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,75.

 1. Donald Duck themapocket 57: Op een onbewoond eiland, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.
 2. Donald Duck dubbelpocket 89: Hypnose voor heksen, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken