skip to Main Content

2020 WEEK 38

LET OP! Onze winkel heeft nog altijd aangepaste openingstijden:

MAANDAG GESLOTEN
DINSDAG TIJDELIJK GESLOTEN
WOENSDAG   VAN 11:00 TOT 18:00
DONDERDAG   VAN 11:00 TOT 18:00
VRIJDAG   TIJDELIJK VAN 11:00 TOT 18:00
ZATERDAG   VAN 11:00 TOT 17:00
ZONDAG   GESLOTEN

 1. De onthoofde arenden 28: De brandstapel, Michel Pierret, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC 19-06-20.)
 2. De 5 Rijken 2: “Iemand die nog leeft”, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Deadalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 3. Enola Holmes 1: De Dubbele Verdwijning, Serena Blasco naar de jeugdboeken van Nancy Springer, Uitgeverij Daedalus, 10,25, HC 20,50. (Als Enola Holmes, het kleine zusje van Sherlock Holmes, de beroemde detective, ontdekt dat haar moeder is verdwenen, voorvoelt zij als het ware dat zij de enige is die dit mysterie zal kunnen oplossen. Gewiekst en vindingrijk als zij is, slaagt zij erin het familiedomein te ontvluchten en te ontsnappen aan het vreselijke idee van haar twee grote broers om haar naar een kostschool voor deftige jongedames te sturen. Zoekend naar haar verdwenen mamma slaagt zij erin nog andere vermisten ter hulp te schieten, bloedstollende avonturen die zich allemaal afspelen in groezelige Londense achter- en havenbuurten.)
 4. Dwergen 13: Fey van de Tempel, Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. Orks & Goblins 7: Graagam, Stéphane Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 6. Magiërs 2: Eragan, Stéphne Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)

 1. Elfen 23: De Smaak van de dood, Stéphane Bileau/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 2. Optic squad 1: Missie Seattle, Stéphane Bervas/Sylvain Runberg, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Katryn Horst, 22 jaar, sluit zich aan bij de Optic squad, een elite-eenheid onder VN-begeleiding die zich bezighoudt met de bestrijding van de internationale georganiseerde misdaad. Onder begeleiding van Agent Valdo Reyes zal hun eerste missie bestaan uit het infiltreren en ontmantelen van een meedogenloos mensenhandelnetwerk, waarvan de vertakkingen teruggaan naar de hoogste niveaus van een ultra-corrupte samenleving. In hun strijd hebben ze verschillende wapens tot hun beschikking. Nanocamera’s geënt op hun hoornvlies, waardoor ze alles kunnen filmen wat ze zien, maar ook operators die hen vanuit hun hoofdkwartier volgen in tactische ondersteuning. Katryn zal moeten bewijzen dat ze in deze eenheid thuishoort als ze geconfronteerd wordt met haar eigen vroegere trauma’s.)
 3. Wunderwaffen 11: De schaduw van Wewelsburg, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 4. Visa transit, Nicolas de Crécy, Concerto Books, HC 26,99. (Herinneringen, prachtige landschappen, voorbije jeugd, vriendschap: Met “Visa Transit” beschrijft Nicolas de Crécy de roadtrip van twee jonge mannen naar Oost-Europa. “Ik moet vertrekken en leven, of blijven en sterven”, schrijft Shakespeare. In de zomer van 1986, een paar maanden na de nucleaire ramp in Tsjernobyl, waren Nicolas de Crécy en zijn neef amper 20 jaar oud toen ze een stokoude Citroën Visa kregen. Ze gooien auto vol met boeken die ze niet zullen lezen, nemen ook twee slaapzakken en stapels sigaretten mee… en gaan op een reis zonder bestemming. Ze doorkruisen Noord-Italië, Joegoslavië, Bulgarije en dalen af naar Turkije. Deze roadtrip confronteert hen evenzeer met de wereld als met zichzelf.)
 5. Typex’s Andy # 2: 1951-1961 Blue Hawaï, Typex, Scratch Books, 7,95.

 1. West legends 1: Wyatt Earp’s last hunt, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Achter elk verhaal uit het Wilde Westen schuilt een bijzonder individu. Een legende. Winter 1890 Jaren na de schietpartij van O.K. Corral en de bloederige vendetta die hem beroemd maakte, reist Wyatt Earp naar San Francisco, vastbesloten om daar eindelijk fortuin te maken. Hij werd uitgenodigd door Lucky Cullen, een oude premiejager die daar steenrijk is geworden. Lucky Cullen riep Earps hulp in om een mysterieuze zaak op te helderen. Maar wanneer hij aankomt in deze moderne stad, waar miljonairs geboren worden, valt de man uit het Wilde Westen van de ene verbazing in de andere. Californië lijkt in niets op Arizona, waar dollars dodelijker zijn dan lood.)
 2. Mijn kameraad Che Guevara, Jeroen Janssen/Hilde Baele, Uitgeverij Oogachtend, HC 32,00. (Maar liefst 12 jaar duurde de research van Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar, en journaliste Hilde Baele over Mzee Jérôme Sebasoni die als jonge Inyenzi-rebel de gids van Che Guevara werd. Hun onderzoek leidde van Kayibanda en Mobutu tot Aleida Guevara en van Bujumbura en Kigali tot La Havana en Varsenaere. Ze goten hun heldensafari in een boeiend, avontuurlijk en humoristisch verhaal vol bizarre wendingen. Nooit eerder hoorden ze een Rwandees Spaans spreken. En wat deed Che Guevara eigenlijk in Congo?)
 3. Het wilde westen deel 4 van 4: Kansas River, Fabrice Jarzaguet/François Capuron & Fred Duval, Silvester Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 4. Operatie Overlord 6: Een nacht op de Berghof, Davide Fabri/Bruno Falba, Silvester Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 5. Brian Bones, privédetective 2: Eldorado, George van Linthout/Rodolphe, Silverster Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.

 1. Brecht Evens verzamelbox voor de boeken “Ergens waar je niet wil zijn” + “Het amusement”, Brecht Evens, Uitgeverij Oogachtend, HC 45,00. (De cassette bevat als bonus het boek “Ergens waar je niet naartoe wil”, een dossieruitgave, in hardcover. Het is een dossier van 80 pagina’s met tekeningen en schetswerk uit de periode voor “Ergens waar je niet wil zijn”, dat een inkijk geeft in Brecht Evens’ zoektocht naar zijn huidige unieke en internationaal bejubelde teken- en vertelstijl.)

read more

2020 WEEK 37

PECH
Normaal gesproken had deze week de nieuwe bundeling van STAMPEDE! in de winkels moeten liggen. Helaas moest Uitgeverij Sherpa de uitgever melden dat de uitgave vertraagd is.
Het boek was weliswaar op tijd gedrukt en geleverd, maar de drukkwaliteit viel de uitgever zo tegen dat ze, in overleg met de auteur en de vormgever, hebben besloten de hele oplage af te keuren. Alles zal opnieuw gedrukt moeten worden en ze verwachten dat het nog twee maanden duurt voordat het boek daadwerkelijk kan verschijnen.

 1. Suske en Wiske: De blanke bergen, Luc Morjaeu/ Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 7,99. (Naar aanleiding van de expositie in Blankenberge rond 75 jaar Suske en Wiske, verscheen deze speciale versie van album 352 “Team Krimson”, dat zich afspeelt in Blankenberge. De titel “De blanke bergen” zou oorspronkelijk gebruikt worden voor het reguliere album, dat dus uiteindelijk “Team Krimson” werd. Deze speciale versie bevat naast het stripverhaal acht informatieve pagina’s over Blankenberge.)
 2. Suske en Wiske Blauwe Reeks integraal deel 2 van 2: “Goud voor Rome” + “De gezanten van Mars” + “De groene splinter” + “Het gouden paard”, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50.
 3. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 3, Pom, Standaard Uitgeverij, HC 34,99, luxe HC 70,00.
 4. De Kiekeboes 156: Blauwblauw, Steve Van Bael/Peter Van Gucht onder supervisie van Merho, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 5. De Rode Ridder 267: Mordred, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 6. F.C. de Kampioenen 109: De grimas van de paljas, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. Kamp Poetin deel 2, Anlor/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 2. Chick Bill integraal 10: “Een ‘onschuldige’ in het dorp” + “De bende van Kid Ordinn” + “De ijzeren cowboy” + “Hard tegen hard” + “Een stem als een klok!” + “Casanova Kid”, Tibet/ideeën van André-Paul Duchâteau, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 3. Bakelandt integraal deel 3, Hec Leemans/Daniël Jansens, Saga Uitgaven, HC 35,00, luxe HC 65,00. (Bevat de delen 11 t/m 15. De luxe uitgave is met linnen rug gebonden in een oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 4. Maidan love 2: Ivanna, Christophe Alliel/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 5. De avonturen van Urbanus 190: Het drama van Wortelana, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 6. Nachtwacht 5: Het monsternest, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. Arcadia archief 53: In het midden van nowhere 2: Dubbele fermentatie, Michel Constant/Jean-Luc Cornette, vzw Arcadia, HC 24,95.
 2. Brugpieper Roos Vink 0: Geestig!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 3. Aaron, Ben Gijsemans, Uitgeverij Oogchtend, HC 32,00. (De twintigjarige Aaron spendeert zijn zomer thuis. Hij moet voor zijn herexamens studeren, maar heeft andere dingen aan het hoofd. Hij worstelt met zijn gevoelens en begrijpt zichzelf niet. In de geborgenheid van zijn kamer lijkt hij geen antwoorden te vinden, en zijn superheldenstrips helpen hem niet langer om te ontsnappen aan de dagelijkse onrust. Wanneer hij beslist om naar buiten te gaan, verandert zijn innerlijke worsteling in een maalstroom. Hij ontdekt wat hij ontkent, en ontkent wat hij ontdekt.)
 4. De puinhopen van Sari deel 2 van 3, Johan Neefjes, Hanabi Publishers, zwart/wit, 14,95.
 5. Dirkjan Scheurkalender 2021, Marc Retera, Uitgeverij Mandarijn, zwart/wit 15,95.
 6. Kappie 129: Kappie en de wegwalswedstrijd, Marten Toonder, Uitgeverij Stripstift, zwart/wit 9,95.
 7. Miko, Evi Nijs, Uitgeverij Syndikaat, 9,95. (Het verhaal speelt zich af in het oude Japan, in een wereld bevolkt met geesten, demonen en draken. Een priesteres met een opdracht en een samoerai zonder meester, reizen samen om hun doel te bereiken en ze laten zich door niets of niemand tegenhouden.)

read more

2020 WEEK 36

 1. Little Nemo, Frank Pé naar Winsor McCay, Dupuis, HC 45,00. (Frank Pé laat Little Nemo rondwandelen in zijn poëtische en naturalistische droomwereld. Hij neemt hem mee naar het heden waar hij zijn dromerige reizen kan voortzetten, op zoek naar dromen van een andere artiest. Het verhaal is ontstaan uit een uitdaging van een galerijhouder aan Frank Pé: “Wat als je je eigen tekeningen rond Little Nemo zou maken?”  Frank Pé heeft geen twee keer hoeven na te denken en stortte zich op het revolutionaire werk van Winsor McCay, de Amerikaanse tekenaar die speelde met bladvulling en vertelstijl en vaak letterlijk het traditionele kader van het stripverhaal opblies. In deze meesterlijk hommage maakt Frank Pé zich die stijl eigen, in direct colour en op groot formaat. In een reeks dromen, doorspekt met zijn persoonlijke overpeinzingen, brengt hij een ware ode aan de natuur, de kindertijd, de onschuld en het leven.)
 2. Govert Suurbier integraal 1, Laurent Verron/Yann, Le Lombard, HC 34,95. (Bundel van de eerste 4 delen + dossier.)
 3. Natasja integrale deel 5, François Walthéry & Mittéï & Georges Van Linthout/Mythic & Peyo & Maurice Tillieux, Dupuis, HC 29,95. (Bevat de delen 14 t/m 16 + dossier.)
 4. Jugurtha integraal deel 3 van 4, Franz/Jean-Luc Vernal, Le Lombard, HC 37,95. (Bevat de delen 9 t/m 12 + dossier.)

 1. De grote zeeslagen 12: No Ryang, Q-ha/Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 17,95.
 2. Keizerin Charlotte 2: Het rijk, Matthieu Bonhomme/Fàbien Nury, [Blloan], HC 18,95.
 3. Nestor Burma 14: De ratten van Montsouris, François Ravard/Emmanuel Moynot naar de roman van Léo Malet, Casterman, HC 18,95.
 4. Een seconde later, Éric Maltaite/Zidrou, Dupuis, HC 17,95. (Iedereen kan verdwijnen. In een oogwenk. Spoorloos. Blandine Lefranc lijkt wat op Natasja: het figuur van een knappe airhostess die als stripteaseuse in een obscure bar in de States is beland. Ze heeft een klant. Maar terwijl de schoonheid zich laag na laag uitkleedt, heupwiegend op het ritme van The Stripper, voelt ze dat er haar tweelingzus Aline iets ernstig is overkomen. De twee zussen zien elkaar nochtans niet meer. Aline is in Frankrijk gebleven. Aline is de lieveling van hun ouders, wel geslaagd in het leven, een succesvolle harpiste. Ze is verdwenen. Op weg in de wagen, met haar echtgenoot, een seconde later was ze er niet meer. Alles wijst natuurlijk in de richting van haar echtgenoot.)
 5. Robbedoes en Kwabbernoot door… 17: Robbedoes bij de Sovjets, Fabrice Tarrin/Fred Neidhardt, Dupuis, 10,50.
 6. Licht, Wilbert van der Steen, [Blloan], HC 19,95. (De voortvluchtige Lucien strandt in een circus aan de andere kant van het land, waar niemand hem vragen stelt over waar hij vandaan komt. Hij mag er aan de slag als manusje-van-alles en wordt met open armen ontvangen door de circusfamilie. Behalve Ritus, die mag Luc niet. Hij doet er alles aan hem in diskrediet te brengen bij Bernt, die de jongen in zijn armen heeft gesloten. Wanneer Ritus een krant uit het Noorden vindt, met Lucs foto op de voorpagina, heeft hij de geknipte aanleiding om de jongen te chanteren.)

 1. Rani 8: Markiezin, Francis Vallès/Jean van Hamme & Alcante, Le Lombard, 8,50.
 2. Team Rafale 6: Anarchy 2012, Michel Lourenço/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, 8,50, HC 16,95.
 3. De Wolf, Jean-Marc Rochette, Casterman, HC 22,50. (Hoe moet de mens zich verhouden tegenover het dierenrijk? Rochette en Bocquet situeren hun verhaal in het hart van het Massif des Écrins, in de vallei van de Vénéon. Een grote witte wolf en een herder gaan een hevige strijd aan, tot aan hun limieten, voor ze het op een akkoordje gooien en een manier vinden om samen te leven. Rochette bezingt het hooggebergte, de schoonheid en het geweld. De inzet en de nederigheid die het leven daar van je vraagt. Hij probeert ook, door de fictie, een uitweg te vinden uit het eindeloze conflict tussen twee valabele standpunten. De herders die het leven van hun dieren willen beschermen en de natuurparken die bedreigde diersoorten willen redden.)
 4. Lotta 1: Net even anders, Marloes de Vries, Ballon Comics, 6,50. (Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.)
 5. Yasmina 1: Het geheim van de chef, Wauter Mannaert, Dargaud Benelux, 7,50. (De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan “leent” ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel.)
 6. Bff’s 10: Waar is dat feestje?, Philippe Jenech/Christophe Cazenove, Ballon Comics, 7,50.

 1. Lucky Luke 3: Arizona, Morris, Dupuis, 7,95. (New look.)
 2. Lucky Luke 71: De profeet, Morris/ Patrick Nordmann, Lucky Comics, 7,95. (New look.)
 3. De nieuwe avonturen van Roodbaard 1: Gehangen maar niet Dood, Stefano Carloni/Jean-Charles Kraehn, Dargaud Benelux, 8,50, HC 16,95. (Roodbaard, Eric, Baba en Driepoot zijn nu kaapvaarders voor de koning. Ze gaan op jacht naar “het Spook”, een mysterieuze piraat die de planters van Pamticoe Sound afperst. Er ontspint zich een dodelijke kaapvaart tegen een gewetenloze tegenstander.)
 4. Game over 19: Beauty trap, Adam & Midam, Ballon Comics, 7,50.
 5. Jommeke 301: Feest in Zonnedorp, Jef Nys, Ballon Comics, 6,50.
 6. De spannendste avonturen van Donald Duck 25: De turbo-tomaat, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.

 1. Bollie & Billie 5: Billie en de bellen, Jean Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 2. Bollie & Billie 6: Weet je nog, Billie?, Jean Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 3. Hilda 4: Hilda en de zwarte hond, Luke Pearson, Scratch Books, 7,95. (HC verscheen 26-08-15.)
 4. Hilda 5: Hilda en het woud van steen, Luke Pearson, Scratch Books, 7,95. (HC verscheen 02-05-17.)
 5. Jan Kordaat integraal 5: 1959 – 1965, Jijé/Philip & Guy Mouminoux, Uitgeverij Arboris, HC 39,90.

 1. Jump stripblad # 2, Uitgeverij Personalia, 4,25.
 2. De klusjesman, Øyvind Torseter, De Harmonie, HC 19,90. (De hoofdpersoon van het nieuwe boek van de Noor Øyvind Torseter lijkt verdacht veel op Kleine Broer. Hij doet allerhande klusjes voor de president, die zo tevreden over hem is dat hij misschien wel de bewaker van het atoomkoffertje mag worden, een functie van nationaal belang. Maar dan duikt er plotsklaps een dubbelganger op en beginnen de problemen voor onze klusjesman.)
 3. Peter’s zeurkalender 2021, Peter van Straaten, De Harmonie, zwart/wit, 15,00.
 4. Bommel literatuurgids – een overzicht van tachtigjaar Bommelstudie, Klaas Driebergen & Hugo Klooster, Uitgeverij Klaas Driebergen, zwart/wit, HC 19,99. (Dit boek is eigenlijk twee boeken in een. Het is allereerst een overzicht van de literatuur die er in een periode van bijna tachtig jaar is verschenen over de Bommelverhalen van Marten Toonder. Daarmee verschijnt er voor het eerst een bibliografie van wat er geschreven is over de belangrijkste Nederlandse strip van de afgelopen eeuw. Daarnaast is het ook een bloemlezing van citaten uit de Bommelsaga die met lezen te maken hebben, met de bijbehorende plaatjes. Het is daardoor niet alleen een waardevol naslagwerk voor Bommelliefhebbers, maar ook een vermakelijk bladerboek voor iedereen die van boeken houdt.)
 5. Tom Poes 9: Tom Poes en de knopenmaker, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, 9,50, HC 17,50.
 6. Typex’s Andy # 1: “Somewhere over the rainbow” 1932-1946, Typex, Scratch Books, 7,95. (“Het 2,2 kilo zware meesterwerk van Typex over Andy Warhol is al enige tijd uitverkocht. Daarom leek het ons een goed idee om het tilwerk te verlichten en het levensverhaal van Andy in 10 delen uit te geven.”)
 7. Kent State: Vier doden in Ohio, Derf Backderf, Concerto Books, HC 29,99. (Op 4 mei 1970 schoot de Nationale Garde onbewapende studenten neer die op de universiteit van Kent State protesteerden tegen de oorlog in Vietnam. In een dodelijk spervuur van zevenenzestig schoten werden vier studenten gedood en negen gewond. Het was de dag waarop Amerika geweren inzette tegen zijn eigen kinderen. Een schokkende gebeurtenis die in ons nationale geheugen gebrandmerkt is. Enkele dagen tevoren zag de tienjarige Derf Backderf diezelfde leden van de Nationale Garde patrouilleren in zijn nabijgelegen geboorteplaats, waar ze door de gouverneur heen waren gestuurd om een staking van vrachtwagenchauffeurs te onderdrukken.)

read more
Back To Top