skip to Main Content

2024 WEEK 21

 1. Suske en Wiske kort verhalen 2024 1: De Meteomachine, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kort verhalen 2024 2: Tegen de ZZZ, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kort verhalen 2024 3: De rammelende rally, Vandersteen, Standaard, SC 7,00.

 1. De levens van Charlie, Guarino/Toussaint, Lauwert, 29,95. (“Het komische drama De Levens van Charlie leest als een feel-good-verhaal met thema’s die liefde, dood en wraak combineren. Wat gebeurt er met onze naasten na hun dood? Tegenwoordig worden ze niet meer begraven, maar gerecycled! Recycle & Deloos helpt u hiermee verder. Charlie is de beste in zijn vak. Hij vindt een manier om elk lichaam te recyclen. Maar op een dag belt een kleine jongen hem op om hem te vragen wat er met de ziel van zijn mama is gebeurd. Charlie recyclet lichamen… Wat er met de ziel gebeurt, dat weet hij niet. Maar hij zal het onderzoeken…”)
 2. Lucht 1/2: Onder een minder grijze hemel, Pelaez/Porcel, Saga, HC 22,95. (“Sinds meteorieten zijn neergestort in de permafrost, waarbij bacteriën vrijkwamen die de lucht verstikkend maakten, heeft de bevolking zich om te overleven moeten uitrusten met maskers. De regering, die de luchtdistributie beheert, is begonnen met de bouw van luchtvaartuigen die de schadelijke deeltjes opzuigen en de atmosfeer weer inadembaar maken. Maar een mysterieuze terroristische groepering saboteert de schepen systematisch. Troy Denen, een lid van het Centraal Comité, krijgt de opdracht te infiltreren in het rebellennetwerk om uit te vissen wie achter het complot zit.”)
 3. San Francisco 1906 1/2: De drie Judiths, Marie/Meddour, Saga, HC 21,95. (“17 april 1906, de avond valt in San Francisco. En zoals elke avond komt het kamermeisje naar haar werk in het majestueuze Palace Hotel. Ze heeft de opdracht gekregen om te zorgen voor de ster van de dag: Enrico Caruso, de beroemde Italiaanse tenor die op dat moment optreedt op het podium van het Grand Theatre Central… Terwijl ze controleert of de kamer in orde is, ontdekt ze een pakketje dat ze niet had mogen zien en dat haar in handen doet belanden van de ergste criminele clans van de stad, die er alles voor overhebben om het terug te krijgen… Net wanneer de uitkomst steeds hopelozer lijkt voor het jonge meisje, begint de aarde te beven…”)
 4. De Pestlijders voordeel pakket compleet, Pagnol, Saga, 2x HC 20,00.

 1. Contrapaso 1: De kinderen van de anderen, Teresa Valero, Lauwert, HC 32,95. (“Madrid, winter 1956. De fascistische dictatuur controleert de media en laat de mensen in de waan dat ze in een idyllische natie wonen. Twee journalisten, de gedesillusioneerde Sanz en de jonge en onversaagde Léon Lenoir, beiden gespecialiseerd in faits divers, slaan de handen in elkaar om de weerzinwekkende misdaden die het regime uit de media houdt aan het licht te brengen. Het duo is vast van plan om een onverklaarbare reeks moorden op te helderen, maar daarvoor moeten ze graven in een wreed verleden… Met haar elegante artwork en delicate kleuren vertelt Teresa Valero het verhaal van hun opwindende zoektocht en wordt de lezer meegevoerd naar een somber en gewelddadig tijdperk.”)
 2. Abirato, Thierry Labrosse, Lauwert, HC 32,95. (“Montreal, 2111. Het waterpeil is dramatisch gestegen… De wereldbevolking is van 12 naar 3 miljard gedropt. In de steden met hun ondergelopen straten proberen de inwoners te overleven. Sommigen slagen daar makkelijker in dan anderen… 3% van de bevolking heeft toegang tot een kostbaar verjongingsvaccin. Terwijl de massa moet knokken om de volgende dag te kunnen eten, worden een handvol bevoorrechte burgers 200 jaar. In dit Montreal, waar het systeem op instorten staat, gaat Riel Beauregard, een optimistische jongeman die het platteland is ontvlucht, op zoek naar een beter leven. Maar de stad heeft heel wat verrassingen voor hem in petto. Behalve de aanslagen en de opkomst van een rebellengroepering wachten hem gelukkig ook aangenamere ervaringen, zoals de ontmoeting met de mooie Neve. Ondanks hun gewelddadige omgeving weigeren deze twee jonge mensen de hoop op te geven… Een verhaal over het lot van twee jonge mensen die noodgedwongen worden meegesleurd in de woede van de maatschappij. Het krachtige artwork van Thierry Labrosse gecombineerd met een goed opgebouwd verhaal maken van Ab Irato een sciencefictionstrip die alles heeft om een klassieker van het genre te worden.”)
 3. Stilte na de oorlog, Nynke Kuipers, Van Oorschot, SC 29,99. (“Meeslepende zoektocht naar wat een ‘foute’ opa met de familie kan doen. In de zomer van 1940 tekende de opa van Nynke Kuipers voor het lidmaatschap van de NSB. De gevolgen van deze keuze galmen nog generaties lang na. Haar oma werd na de bevrijding uit haar huis gezet en was te labiel om goed voor haar jonge kinderen te zorgen. Het gezin verwilderde. Haar moeder nam als oudste de taken over en probeerde zich staande te houden in een vijandige wereld. Ze bleef altijd ‘kind van een NSB-er’ en het was verwarrend dat de enige die ze kon vertrouwen ‘fout’ was. Als kind voelde Kuipers dat haar moeder iets verborgen hield, maar er werd met geen woord over deze duistere kant van de oorlog gesproken. Totdat de moeder last kreeg van nachtmerries en paniekaanvallen. Als Nynke Kuipers jaren later met haar kinderen in Friesland gaat kamperen, liggen de familieverhalen verspreid over het landschap, als scherven van een uiteengespat glas. Ook haar kinderen zullen zich moeten verhouden tot het hebben van een foute overgrootvader. Er is niks om trots op te zijn. Stilte na de oorlog is een uitgebalanceerde beeldroman dat een tijdbestek van ruim honderd jaar beslaat en waarin op de voet gevolgd wordt hoe trauma door de generaties heensijpelt.”)
 4. Net niet verschenen boeken Appendix, Gummbah, De Harmonie, SC 29,90.

 1. Rattekopje integraal, Walthéry, Indruk, HC 39,95.
 2. Iruene, Griffo/Rodolphe, Saga, 29,95. (“Alex is een jonge Parijse reclameman. Hij is een regelmatige gast op trendy feestjes en heel erg mee met zijn tijd. Maar al maanden loopt zijn leven uit de hand. Als hij in slaap valt, heeft hij vreselijke nachtmerries waarin hij een jonge krijger van het Guanche-volk is ten tijde van de invasie van de Spaanse conquistadores. Zijn volk rekent op hem, maar kan hij het verleden veranderen? In zijn dromen wordt hij achtervolgd door een demon over een landschap van zee en bergen. Hij raakt steeds meer geïsoleerd, kan niet meer werken of aan iets anders denken dan deze pijnlijke visioenen. Hij staat op de rand van de waanzin en geen enkele dokter lijkt hem te kunnen helpen. Door zijn dromen te analyseren, slaagt hij erin de geografische locatie van zijn nachtmerries te achterhalen: La Palma, een vulkanisch eiland op de Canarische Eilanden.”)
 3. Max Fridman integraal 1, Vittorio Giardino, Saga, HC 37,95.
read more

2024 WEEK 20

 1. Kolonisatie 8: Voorspelling, Filippi/Cucca, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Het Parijs der wonderen: De betoveringen van Ambremer 2/2, Pevel/Willem, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Vinifera 4: De strijd om Champagne, Corbeyran/Rollin, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Vergeet niet dat je zult sterven, Dobbs/Genzianella/Palescandolo, Dark Dragon, SC 10,95. (“Meadows, een zwarte yankee uit het noorden, en zijn vijand Blackwood, een confederatiesoldaat, vechten om te overleven in Kentucky net na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een rampzalige reis zullen ze al hun kennis en kunde moeten bundelen om menselijke tegenspoed en de bijzonder vijandige natuur het hoofd te bieden.”)

 1. Wonder Woman 3/3: Amazones, DeConnick/Scott, Dark Dargon, SC 12,95.
 2. Batman one bad day: Penguin, Dark Dragon, SC 12,95.
 3. Spider-Men II 1/2, Bendis/Pichelli, SC 10,95.
 4. Spider-Men II 2/2, Bendis/Pichelli, SC 10,95.

 1. Batman: Son of the demon, Barr/Bingham, Dark Dragon, HC 27,95.
 2. Thanos, The final threat, Dark Dragon, HC 27,95.
 3. Conan, De barbaar: Slaven van de zwarte rots, Zub/De La Torre/Villarubia, Dark Dragon, HC 29,95.

 1. Hailstone, Scavone/De Latorre, Dark Dragon, HC 29,95. (“In het afgelegen stadje Hailstone, Montana slaat de winter genadeloos toe en de bewoners worstelen om te overleven. Terwijl voedsel schaars wordt en mensen spoorloos verdwijnen, wenden de wanhopige stadsbewoners zich tot Sheriff Denton Ross en de nabijgelegen militaire fabriek voor hulp. Maar waarom bevindt die fabriek zich hier, zo ver van de oorlog? En hoe kan het de Union Forces blijven voorzien terwijl de stad ingesneeuwd is? In hun zoektocht naar antwoorden zullen Sheriff Ross en zijn deputy Tobias duistere geheimen ontdekken over de mysterieuze fabriek, hun ogenschijnlijk slaperige stad en het verleden van Ross zelf, die hun leven voorgoed zullen veranderen… als ze het al overleven.”)
 2. Solo Legatus 3: Het einde van de oneindige kringloop, Martin, Dark Dragon, HC 27,95.
 3. Solo, Kannibalenwereld integraal 1, Martin, Dark Dragon, HC 39,95.

 1. F.C. De kampioenen: De jungle special, Leemans, Standaard, SC 12,99.
 2. Suske en Wiske Junior 14: Vol gas!, Vandersteen, Standaard, SC 7,99.
 3. De smurfen & het verloren dorp 6: Het dolende eiland, Peyo, Standaard, SC 8,50.
 4. De wereld rond met de Kiekeboes 9, Merho, Standaard, SC 12,99.

 1. De Rode Ridder 282: De tranen van Satan, Vandersteen, Standaard, SC 7,99.
 2. Straffe Strips 3, Standaard, SC 14,99.
 3. De avonturen van Robert en Bertrand integraal 13, Vandersteen, Standaard, HC 37,50.
 4. De Pioniers van de nieuwe wereld 22: Onweersdagen, Maryse/Charles/Ersel, Glénat, HC 15,99.

 1. Diabolik 5: De dood van Eva, Dekwerk, SC 14,95.
 2. Peter de Wit: Dood Leuk, De Wit, Concerto, HC 14,99.
 3. Het lied van de boot, Branco, Sherpa, HC 27,50. (“Dit verhaal volgt het verhaal van een man die zijn veilige, voorspelbare leven achter zich laat om de wereld rond te zeilen. Oorspronkelijk afkomstig van de pampa, ver van de zee, omarmt hij een leven waarin hij continu de krachtige natuurkrachten het hoofd moet bieden. Aan boord van zijn boot, die tevens zijn enige reisgenoot is, ontdekt hij niet alleen de uitgestrektheid van de oceaan, maar ook zijn ware roeping als kunstenaar.”)

 1. Arcadia Archief 71: Melisande: De spookstad, Clarke, Arcadia, HC 26,95.
 2. Blueberry Luxe: Het ijzeren paard & Steelfingers, Giraud/Charlier, Sherpa, HC 65,00.

 1. Carol Voges 3: Sjors-gags 1960-1963, Boumaar, HC 31,95.
 2. Winnetou en Old Shatterhand (Dick van de Pol) 4, Van de Pol, Boumaar, HC 31,95.
 3. Winnetou en Old Shatterhand (Juan Arranz) 4, Arranz, Boumaar, HC 31,95.

 1. I.R.$ 24: Klimaatplunderaars, Vrancken/Desberg, Le Lombard, SC 9,99.
 2. Lonesome 4: Het territorium van de tovernaar, Swolfs, Le Lombard, SC 9,99 HC 17,99.
 3. Lefranc 35: H-bommen op Almería, Martin/Régric/Seiter, Casterman, SC 9,99.
 4. Michel Vaillant 13: Verlossing, Lapière/Bourgne/Eillam, Graton, SC 9,99 HC 17,99.

 1. Murena 12: De dood van een wijze, Dufaux/Theo/Delaby, Dargaud, SC 9,99.
 2. Dokus 28: Groene vingers, Godi/Zidrou, Le Lombard, SC 8,50.
 3. Cédric 36: Gevaarlijk transport, Laudec, Dupuis, SC 8,50.
 4. Rik Ringers Integraal 10, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50.

 1. Airborne 44 integraal 5, Jarbinet, Casterman, HC 32,50.
 2. Het mysterie van de Djatlovpas, Jandro/Mayen, Le Lombard, HC 24,99. (“Januari 1959. Een groep doorgewinterde alpinisten vat de klim aan naar een Russische berg. Geen van hen zal levend terugkeren. Een maand later wordt procureur Lev Ivanov opgeroepen om op zoek te gaan naar de lichamen. De ‘speurder van Sverdlovsk’ vraagt zich af waarom de groep opgesplitst is. Waarom hebben sommigen hun tent in stukken gescheurd en zijn ze zonder schoenen gevlucht? Waarom zijn de anderen gruwelijk verminkt? En het ergst van al is dat er niemand er belang aan lijkt te hechten of hij nu antwoorden vindt of niet…”)
 3. Vrije Vlucht: Callas en Pasolini, een onmogelijke liefde, Briotti/Dufaux, Dupuis, HC 27,99.(“ 1969 vormt een breekpunt voor Pier Paolo Pasolini en Maria Callas. De iconen van de kunst- en cultuurwereld zien hun carrière afbrokkelen, hun ster taant en hun liefdesleven is een fiasco. Het is de tijd van woelige passies in de filmwereld en daarbuiten. Ze ontmoeten elkaar tijdens de opnames van Medea, waar de ene regisseur is en de andere de hoofdrol speelt. Er ontluikt een atypische en complexe relatie tussen twee figuren met een turbulent leven. Tijdens een reis naar Brazilië bloeit een intense platonische liefde op, als een intermezzo in hun tragische bestaan. Maria Callas en Pier Paolo Pasolini krijgen er de gelegenheid om zich te herbronnen en een boeiende en gevaarlijke wereld te ontdekken die mijlenver staat van de mondaine Italiaanse milieus die ze gewend zijn.”)

 1. Zij schreven geschiedenis: Ramses II, Wyctor/Malatini/Moreno-García, Dark Dragon, SC 10,25.
 2. Cube Kid: Darboek van een krijger 6, Sourcil/Jez/Odone, Daedalus, SC 10,25.
 3. De onzichtbare oorlog 3: Het instituur, Giroud/Galandon/Martin, Daedalus, HC 22,50.
 4. West Legends 5: Wild Bill Hickok Forty Bastards, Jarry/Laci/Nanjan, Daedalus, SC 11,25.

 1. Samoerai Legenden 9: De smaak van staal, Di Giorgio/Mormile, Daedalus, SC 11,25.
 2. Legende 5: Hohenlandt, Swolfs, Daedalus, SC 11,25.
 3. Dragonders van de grens 2: Cuerno Verde, Harriet/Gil, Daedalus, SC 11,25.

 1. Wunderwaffen 18: Tussen leven en dood, Nolane/Maza, Daedalus, HC 22,50.
 2. Wunderwaffen stelt voor: Space Reich 2: Roofvogels in de ruimte, Nolane/Maza/Nikolic, Daedalus, HC 22,50.
 3. Roma 5: Angst of illusie, Daedalus, HC 22,50.

 1. Man van het jaar 1975: De laatste Amerikaanse piloot in Saigon, Pécau/Fabiani/Fernandez, Daedalus, HC 23,50.
 2. Elfen 31: Ylanoon, Istin/Duarte/Nanjan, Daedalus, HC 23,50.
 3. Dwergen 22: Borogam van de mout, Jarry/Deplano/Lorusso/Nanjan, Daedalus, HC 23,50.

 1. Suus & Sas 25: SamSam, Leever, L, SC 9,95.
 2. Floris van Dondermonde 4: Pas op, heer Floris, Polman/Ottenheijm, L, SC 9,95.
 3. Boerke: Natuurlijk!, De poortere, Nanuq, HC 15,95.

 1. Elsje 13: Vrij blij, Hercules/Valkema, L, SC 9,95 HC 19,95.
 2. Godfried 1: De heer van Bouillon, Dubois d’Enghien/Miel, Anspach, HC 15,00. (“Clermont, 1095. Paus Urbanus II roept op tot een heilige oorlog om Jeruzalem en het graf van Christus te bevrijden uit de handen van de ongelovigen. Godfried van Bouillon wordt benaderd om een sleutelrol te spelen in de kruistocht. De heer van Bouillon is een leider, een natuurkracht, bedreven in de strijd, het hof gemaakt door de beste partijen in het hertogdom Neder-Lotharingen, waaronder de mooie en vrome Clotilde, en lijkt daardoor geknipt voor deze taak.  Zijn lot lijkt echter af te hangen van de woorden van een jonge buitenstaander, Aëlys, op wie hij smoorverliefd wordt en die het vreemde lot voorspelt van een koning zonder kroon.”)
read more

2024 WEEK 19

 1. Willem van Oranje integraal, John Heijink, Uitgeverij Arboris, HC 31,95. (Bevat de twee delen van de reeks plus een uitgebreid dossier en een ex-libris.)
 2. Jan Vervoort pakket, Jan Vervoort, Uitgeverij Arboris, HC pakket 29,95. (Pakket van de albums ‘De complete Elno’ en ‘Melior – Memoires’ inclusief een ex-libris voor een zachte prijs.)
 3. De Schele Hond, Étienne Davodeau, Stichting Zet.El, HC 29,50. (Fabien is suppoost in het Louvre. Sinds kort heeft hij een relatie met Mathilde. Haar familie wil Fabien per se een schilderij laten zien dat al decennialang op zolder staat te verstoffen, gemaakt door hun voorvader Gustave. Het blijkt een weinig imposant doek van een schele hond. Zou dat niet prachtig staan aan de muur van het Louvre? Fabien wil zijn schoonfamilie niet teleurstellen, maar hij ontdekt al snel dat hij dat beter wel had kunnen doen.)

 1. Collectie Fenix 174: Dees Dubbel en Cesar – De krimpkramp, Rik, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
 2. Collectie Fenix 175: Pickelby – In de ruimte, Jean-Pol, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
 3. Collectie Fenix 176: Johnny en Annie – Het geheimzinnige huis, Gray, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.
 4. Collectie Fenix 177: De familie Knol, Jef Nys, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 12,00.

 1. Donald Duck pocket 350: De gouden toren, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 351: Het kristallen rijk, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck Detectivespocket 1: Avonturen onder de loep, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,95.
 4. Donald Duck dubbelpocket 92: Schat in de stad, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.
 5. Donald Duck themapocket 60: Werk in uitvoering, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.

 1. Het verborgen leven van bomen, Bernard/Flao/Wohleben, Scratch, HC 29,95. (Peter Wohlleben is de beroemdste boswachter ter wereld en de auteur van de internationale bestseller Het verborgen leven van bomen, die in meer dan veertig talen is vertaald. Dit boek vormt zijn verhaal. Met zijn uitzonderlijke verteltalent neemt hij ons mee naar de diepste geheimen van bomen, tot in hun wortels.)
 2. De Kosmonaut, Vriends, Scratch, HC 24,95. (Vladimir is wetenschapper in een groot laboratorium. Hij is een waardevolle en toegewijde medewerker. Hij houdt er ook van om alleen te zijn, thuis, in zijn kleine appartement. Dan wordt hij gepromoveerd om zijn werk in de ruimte te gaan voortzetten, in een kleine raket. Daar wordt hij verliefd op de kosmonaut die hem bevoorraadt, al ontmoet hij haar maar kort. Maar het ruimteschip moet een noodlanding maken op het erf van een verafgelegen boerderij. Vladimir helpt de oude boerin met de dagelijkse werkzaamheden en probeert ondertussen zijn raket te repareren. Zo leert hij een heel ander leven kennen.)
read more
Back To Top
×Close search
Zoeken