skip to Main Content

2019 WEEK 46

 1. Toen 1: Spits, de bastaard, Jérome Lereculey/Yann, Dark Dragon Books, 8,95. (Toen was het Tijdperk van de Oeros, er was alleen maar wanorde en troep, lust, rollebollen en genot. Toen kon je, als je stamhoofd was, trots rondlopen met je peniskoker in de lucht, meerdere vrouwen hebben, ze inruilen voor geiten. Toen kon je, als je een kind was, gevechten houden met neushoornkeutels, verstoppertje spelen met hongerige holenhyena’s, schattige kleine dieren vangen en ze braden aan het spit zodra je ermee uitgespeeld was. Eigenlijk was het veel leuker, toen! Maar, er was één regel die je niet mocht overtreden…)
 2. Kolonisatie deel 1 van 5: Schipbreukelingen in de ruimte, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95. (Wat moet de mensheid doen om niet ten onder te gaan? XXIIIe eeuw. Dankzij een pacifistische en welwillende buitenaardse beschaving, de Atils, en hun geavanceerde technologie is de mensheid erin geslaagd een heleboel werelden te koloniseren. Maar vlak voor dit eerste buitenaardse contact zijn er heel wat ruimteschepen op verkenning de ruimte in gegaan, en de meeste daarvan zijn spoorloos. Verloren in de enorme ruimte zijn deze schepen zowel de prooi als de beloning geworden voor allerlei smokkelaars en piraten. Om deze schepen van de eerste kolonisten op te sporen, heeft het Agentschap elite-eenheden gevormd, waar Milla Aygon en haar team voor werken.)
 3. Kolonisatie deel 2 van 5: In nood, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Mies, Agustín Ferrer Casas, Dark Dragon Books, HC 29,95. (De beroemde architect Mies van der Rohe maakt tijdens een vliegreis naar West-Berlijn in 1965 de balans op van zijn veelbewogen leven. Hij is samen met zijn kleinzoon Dirk Lohan, die eveneens architect is, op weg naar de eerste steenlegging van de nieuwe National galerie. Hij denkt terug aan de meest tumultueuze momenten van de 20e eeuw en zijn diverse projecten, cliënten, medewerkers, vijanden, vrienden en minnaressen. Kortom, een leven dat voortgedreven werd door de ambitie om te bouwen. Maar nog meer dan al die dingen herinnert hij zich haarscherp een gebeurtenis die hij niet kan vergeten, en die hij altijd geheim heeft gehouden.)
 5. Viking, de wortels van de zwarte orde, Laurent Sieurac/Patrick Weber, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Een commando van de SS is in een duister woud op zoek naar het verloren graf van Rollo, de eerste hertog van Normandië. Het is duizend jaar na de komst van de Vikingen op Franse bodem. Wat is er voor bijzonders aan die schat, dat de nazi’s er hemel en aarde voor bewegen?)
 6. X-Women, Milo Manara/Chris Claremont, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Storm, Rogue, Psylocke, Marvel Girl en Shadowcat genieten van hun welverdiende rust op een zonovergoten eiland. Het klinkt als het begin van een geweldige vakantie, maar dan ken je de X-Women nog niet! Het uitje verandert al snel in een avontuur dat ze brengt naar Madripoor, een schurkenstaat waar een onbekende vijand uit is op een oorlog tussen twee grootmachten.)

 1. Rum erfgoed 1690 – 1699 deel 1: Medicijn of vergif, Mateo Guerrero/Tristan Roulot, Dark Dragon Books, 8,95. (Frankrijk, einde XVIIe eeuw. Suiker is een kostbare grondstof voor de Franse Zonnekoning. De driehoekshandel tussen Europa, Amerika en Afrika moet opgeschroefd worden en er moeten meer arbeiders aangemoedigd worden naar de eilanden te vertrekken. Zo komt het dat Jean Rouen, zoon van een geruïneerde glasblazer, en Vader Labat, chemicus en botanist, afvaren naar Martinique om daar het grote rumavontuur aan te gaan.)
 2. Het geheim van Victoria 1: Avontuur in Venetië, Elisa Ferrari/Eric le Pape & Nathaniel Legendre, Dark Dragon Books, 9,95. (Venetie, 1776. Victoria, is opgevoed door Severina, haar gouvernante. Ze is een tiener die droomt van avonturen. Wanneer Severina plotseling ziek wordt, stuurt Severina haar dochter Messalina om in haar plaats voor Victoria te zorgen. De twee meisjes worden vriendinnen en Messalina vertelt Victoria dat haar moeder er slechter aan toe is sinds de doge van Venetie een schilderij van haar familie heeft gestolen dat hun enige fortuin is. De onverschrokken Victoria stelt voor om het schilderij terug te gaan halen. Om bij hun ontsnapping te helpen neemt Messalina contact op met een vriend, bijgenaamd Cartouche.)
 3. De spannendste avonturen van Donald Duck 22: Het mysterie van Paaseiland, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.
 4. Berlijn wordt ons graf deel 1 van 3: Neuköll, Michel Kœniguer, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Vanwege zijn interesse in militaire geschiedenis beschrijft Michel Koeniguer de laatste gevechten van die Franse vrijwilligers die zich uit politieke overtuiging of opportunisme hadden aangesloten bij de Waffen SS. Soldaten veroordeeld tot een verloren oorlog. Hun toekomstperspectief beperkte zich tot de keuze tussen Russische kogels of die van een executiepeloton als ze zouden terugkeren naar hun land. Deze buitenlandse vrijwilligers vormden de laatste verdedigingslinie van het Derde Rijk.)
 5. Unit 66 deel 3 van 4: Dubbel K, André le Bras/Romuald Pistis, Dark Dragon Books HC 19,95.
 6. Unit 66 deel 4 van 4: Black-out, André le Bras/Romuald Pistis, Dark Dragon Books HC 19,95.

 1. Thanos 3: Godengroeve deel 1 van 2, German Peralta/Jeff Lemire, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Thanos 4: Godengroeve deel 2 van 2, German Peralta/Jeff Lemire, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Solo: A Star Wars story, Will Sliney/Robbie Thompson, Dark Dragon Books, 17,95.
 4. Agatha Christie 4: Hercule Poirot: Dood van een huistiran, Marek/Didier Quella-Guyot, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. Aline #1: De beschaving voorbij, diverse auteurs, Uitgeverij The Blue Orange, 10,00. (In dit nieuwe striptijdschrift geeft een groep geëngageerde stripmakers zijn visie op de actualiteit. Het is de bedoeling dat ieder nummer een ander thema belicht. De eerste editie is opgehangen aan doembeelden, erna zullen vlees en plastic aan de orde komen. Volgens stripmaker en initiatiefnemer Wasco, pseudoniem van Henk van der Spoel – 1957, is engagement het vertrekpunt. “We willen graag hoog en zwaar inzetten. We stellen onszelf steeds de vraag waar wij staan, als mens en kunstenaar. Het wordt er persoonlijk en eerlijk van.”)
 6. De dolende god, Fabrizio Dori, Soul Food Comics, HC 26,00. (Feel-good verhaal over drie metgezellen met elk hun eigen missie. Tijdens hun reis worden ze geholpen door diverse Griekse goden, komen ze op magische plekken terecht en kletsen ze wat bij met Vincent van Gogh. Het verhaal is geschilderd in bonte kleuren en fraaie composities vol verrassende, visuele vondsten.)

 1. Bernard Prince 3: Brand in de oase + De wet van de orkaan, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, luxe HC 75,00. (De gewone HC verscheen 29-10-19. Deze luxe uitvoering is met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerde & genummerde dubbelprent.)
 2. Bernard Prince 4: Verschroeide aarde + De groene vlam van de conquistador, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, luxe HC 75,00. (De gewone HC verscheen 29-10-19. Deze luxe uitvoering is met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 150 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerde & genummerde dubbelprent.)
 3. Dating for geeks 10: Extended edition, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, 8,95.
 4. Pinanti United 4: Vertonghen en co, Charel Cambré, Uitgeverij INdruk, 8,20.
 5. Ridiculand 2: Ridder Dance-a-lot, Wouter Goudswaard, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.

 1. Stripkookboek, diverse auterus/Leon Verhoeven, Uitgeverij Personalia, HC 24,95. (Ruim 50 tekenaars/50 recepten.)
 2. Sigmund negenentwintigste sessie, Peter de Wit, De Harmonie 10,90.
 3. Brugpieper Roos Vink 2: Fantastisch!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 4. Bloodborne 4: De helende dorst deel 2 van 2, Piotr Kowalski/Aleš Kot, Uitgeverij Daedalus, 7,15.
 5. Magic graphite: Petar Meseldžija sketchbook, Dark Dragon Books, HC 29,95.
 6. Cassandra Darke, Posy Simmonds, De Harmonie, 24,90. (Cassandra Darke is een egocentrische Londense kunsthandelaar. Ze heeft het voor elkaar gekregen de reputatie van een galerie op West End te bezoedelen, zich een veroordeling voor fraude op de hals te halen en de complete inhoud van haar bankrekeningen aan advocaten op te maken. Hierdoor is ze verstoten uit de betere sociale kringen, maar dat kan haar niet zoveel schelen. En fraude vindt Cassandra als misdaad niet bijzonder spannend, aangezien er niet eens geweld, een wapen of een lijk aan te pas komt. Maar in de kelder heeft haar jonge ex-huurder Nicki een verrassing achtergelaten die hint naar op zijn minst geweld en waarschijnlijk ook een lijk.)

 1. Bij de neus: Het Holleeder proces in beeld, Aloys Oosterwijk/Vico Olling & Sjerp Jaarsma, Uitgevetrij L, HC 22,95. (Aloys Oosterwijk brengt het Holleeder-proces als een getekende documentaire in beeld aan de hand van zo’n 300 tekeningen die hij in de Bunker, de zwaarbewaakte rechtbank in Amsterdam, heeft gemaakt. Aangevuld met illustraties van de liquidaties en andere belangrijke momenten die in het proces aan bod kwamen is dit een indrukwekkend beelddocument geworden, waarin het verloop van het proces en de achter- grondverhalen worden beschreven door Vico Olling, co-auteur van de Kouwe ouwe, en Sjerp Jaarsma, auteur van de bestseller de Heineken ontvoering.)
 2. Tom Poes 8: Tom Poes en de jonge schicht, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, luxe HC 25,00. (De SC en de gewone HC verschenen in week 44-19. De luxe uitgave heeft een oplage van 250 exemplaren + bijgevoegd een genummerd en door Tim Artz, tekenaar van de cover, gesigneerd prentje.)
 3. Saul 2: Eindstation, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, HC 19,95. (De SC verscheen 29-10-19.)

read more

2019 WEEK 45

 1. De avonturen van Urbanus 186: Urbanus voedt zijn eigen ouders op, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. Suske en Wiske door…: De kwakkelende kwakzalver, Jean-Marc Krings/Zidrou, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 3. De buurtpolitie 7: De magneetvisser, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 4. De avonturen van K3 deel 3: Circus Gaga, Dirk Stallaert/Bruno De Roover, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. Vertongen & Co 29: Gewichtige zaken, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 6. F.C. de Kampioenen: De movie-special, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 12,99. (Met 3 strips en supercoole spelletjes!)

 1. The regiment 3: Het verhaal van de SAS boek 3, Thomas Legrain/Vincent Brugeas, Le Lombard, 8,20, HC 16,40.
 2. Jeremiah 37: Het beest, Hermann, Dupuis, 8,20, HC 16,40.
 3. Thorgal 37: De kluizenaar van Skellingar, Frédéric Vignaux/Yann, Le Lombard, 8,20, HC 16,40.
 4. Jommeke 297: Speelgoed overboord, Jef Nys, Ballon Comics, 6,15.
 5. Game over 18: Bad cave, Adam & Midam/Midam & Thitaume, Ballon Comics, 7,15.
 6. Huisdiergeheimen deel 2, Jean-Michel Goum/Lapuss’, Dupuis, 7,15.

 1. Mickey Mouse door…: Super Mickey, Pieter de Poortere, Glénat Benelux, HC 25,65.
 2. Robbedoes en Kwabbernoot door… 16: Hoop in bange dagen deel 2: De gruwel neemt toe, Émile Bravo, Dupuis, 10,25.
 3. Dan Cooper – de integrale deel 6, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 30,80.
 4. Stripschrift 460, jaargang 51, nummer 7, november 2019, Stichting Uitgeverij Stripstift, 8,25. (Met o.a. Jean-Claude Servais – Robert Deutsch.)
 5. Slowburn, Franquin & Gotlib, [Blloan], HC 13,30. (Slowburn is een gag in “quatre-mains”, gemaakt door Franquin en Gotlib voor Fluide Glacial nr. 9 uit februari 1977. Hij bestond uit drie pagina’s. Het uitgangspunt was eenvoudig. Franquin tekende twee katten, in zwart-wit, in een aantal [compromitterende] poses. Gotlib verzon bij die platen tekstballonnetjes en ging aan de slag met het materiaal dat hij had. Hij kantelde de tekeningen, retoucheerde hier en daar iets en maakte zo een gag in zestig vakjes. Terwijl Franquin er maar twintig had getekend! In deze uitgave zie je de volledige gag, aangevuld met twee originele platen van Franquin en een achtergronddossier. Op die manier krijg je een inkijk in de totstandkoming van de gag, de werkwijze van de auteurs en hun bedoeling.)
 6. Rembrandt, Typex (Raymond Koot), Casterman, HC 30,80. (Prachtige heruitgave in kunstleer gebonden met goudopdruk, met goud-op-snee en een driekwart stofomslag. Met extra nooit eerder in het Nederlands verschenen materiaal, een kortverhaal over Kerst en de “making of”.)
 7. Donald Duck themapocket 38: Schandaal in Duckstad, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.

read more

2019 WEEK 44

 1. Dirkjan deel 25, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, 8,50.
 2. Esther Verkest 15: Wonder der waanzin, Kim Duchateau, Uitgeverij Oogachtend, 10,95. (Met sexy stickervel!)
 3. Tom Poes 8: Tom Poes en de jonge schicht, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, 9,50, HC 17,50.
 4. Saul 2: Eindstation, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 5. Tex Willer 12: Eigen rechter, Alfonso Font/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 18,95.
 6. In Hollandia Suburbia 1: Aankomst, Guido van Driel, Concerto Books, HC 34,99. (In een typische Hollandse buitenwijk met eentonige rijtjeshuizen wordt op een nacht het lijk van een 18-jarige jongen gevonden. De dode is Jonas van der Geest. Hij is lid van het ‘garage’-bandje I.H.S.: In Holland Suburbia. Jonas heeft alleen een bloederige snee op zijn voorhoofd. Waaraan hij is bezweken is niet meteen duidelijk. Een buurman vertelt dat hij hem de avond ervoor op handen en voeten door de voortuinen van de huizen heeft zien kruipen. Inspecteur van politie Harry Kleijn gaat de dood van Jonas onderzoeken. De inspecteur onderzocht ook de zaak van een ander bandlid van I.H.S., Ido Lindemans. Die moest een half jaar geleden onverwacht zijn linkerarm missen. Die werd eraf geslagen door een rondvliegende metalen schijf. Gewoon op straat, toen ze op een avond terugliepen na een repetitie. Wat is er aan de hand?

 1. Het ware verhaal van de onbekende soldaat + Het gedrocht en de guillotine, Tardi, Concerto Books, HC 22,99. (Heruitgave. Twee verhalen over lust, waanzin en dood. De onbekende soldaat en Het gedrocht en de guillotine behoren tot de hoogtepunten uit het oeuvre van Tardi en, zeg maar gerust, de hoogtepunten van het volwassen beeldverhaal. Ook na veertig jaar hebben deze klassieke vertellingen niets van hun dramatische kracht verloren.)
 2. Bernard Prince 3: Brand in de oase + De wet van de orkaan, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 49,95.
 3. Bernard Prince 4: Verschroeide aarde + De groene vlam van de conquistador, Hermann/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 49,95.
 4. Het project Bleiberg deel 2 van 3: Deep zone, Frédéric Peynet/Serge le Tendre naar David Khara, Uitgeverij INdruk, HC 17,45.
 5. Châteaux Bordeaux 9: De primeurs, Espé/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 17,45.
 6. Beatice, Joris Mertens, Uitgeverij Oogachtend, HC 24,00. (Beatrice, verkoopster bij grootwarenhuis La Brouette, neemt elke dag de trein naar haar werk. In het station valt haar oog op een felrode damestas. De volgende dagen, bij elke passage door het station, lijkt hij onaangeroerd op haar te wachten. Ze kan uiteindelijk haar brandende nieuwsgierigheid niet meer de baas en neemt de tas mee naar huis, waardoor er voor Beatrice onverwacht een nieuwe wereld opengaat.)

 1. Het dagboek van Cerise 1: De stenen dierentuin, Aurélie Neyret/Joris Chamblain, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95, HC 19,95. (De onderzoeken van Cerise, die afwisselend worden weergegeven als strip en als dagboek, zijn allemaal boeiend, grappig en ontroerend! Cerise is een elfjarig meisje dat alleen met haar moeder woont. Ze droomt ervan om schrijfster te worden en is daarom begonnen met schrijven in een dagboek. Haar favoriete onderwerp: mensen, vooral volwassenen. Die zijn zo ingewikkeld dat Cerise ze beter zou willen begrijpen. Ze vindt het leuk om ze in de gaten te houden en te proberen te raden wat voor geheimen ze verbergen.)
 2. Het dagboek van Cerise 2: Het boek van Hector, Aurélie Neyret/Joris Chamblain, Silvester Strips Uitgeverij, 9,95, HC 19,95.
 3. Aslak deel 6 van 6: De wereld van alles, Emmanuel Michalak/Fred Weytens & Hub, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 4. Uur U 14: Operatie Karel de Grote, Maza/Fred Duval & Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.
 5. Zeven 17: Zeven magiërs: Zeven meesters van het mysterie versus de wandelende dood, Emmanuel Roudier/Serge Lehman, Silvester Strips Uitgeverij, HC 17,95.

 1. Conquests deel 1 van 5: Islandia, Zivorad Radivojevic/Jean-Luc Istin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Het doel is bereikt: Islandia, ijsplaneet waar slechts één ras van inboorlingen wordt vermeld. In opdracht van admiraal Ragnvald Hakarsson is de oberleutnant Kirsten Konig belast met het leggen van contact met de “eilandbewoners”. Maar sinds zijn ontwaken heeft Konig onophoudelijke hoofdpijn, duizeligheid en hallucinaties die verbonden lijken met de planeet. Ter plaatse wordt hem verteld dat Kolonie 2 is aangevallen en geen overlevenden of getuigen heeft achtergelaten. Konig onderzoekt en terwijl alles de eilandbewoners beschuldigt, graaft ze een ander spoor dat zal leiden naar het hart van een samenzwering die ze nooit voor mogelijk had gehouden.)
 2. Conquests deel 2 van 5: Deluvenn, Bertrand Benoit/Nicolas Jarry, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

read more
Back To Top