skip to Main Content

2023 WEEK 22

 1. Buck Danny de integrale 13, Bergèse, Dupuis, HC 34,50.
 2. Rik Ringers tweede tijdperk 7, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “De lijn des doods”, “Het rode spoor”, “De klauwen van de onbekende”, “De vijand door de eeuwen heen”.)
 3. Hypericon, Manuele Fior, Standaard Uitgeverij, HC 27,99. (De sublieme, romantische reis van een jong koppel tegen de achtergrond van de Egyptische grandeur. Twintig jaar na 11 september, honderd jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, tot een ver en ondoorgrondelijk verleden, peilt Hypericon naar wat we geworden zijn.)

 1. Michel Vaillant 12: Het doelwit, Bourgne/Benéteau/Lapière, Graton Éditeur, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Asterix 8: Asterix bij de Britten, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, SC 7,50. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 3. Rommelgem 3: Koolstofatomen en steroïden, David Etien/BéKa, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. Ik blijf hier, Hubert Chevillard/Lewis Trondheim, Scratch Books, HC 24,00. (Fabienne en Roland komen aan in Palavas om er een weekje vakantie door te brengen. Roland heeft alles georganiseerd, alles betaald en elke stap van de vakantie nauwkeurig genoteerd in een schrift. Ze staan op het punt om hun koffers naar hun vakantiehuisje te brengen. Plots is ze alleen. Verbijstering, ontkenning… maar tegen alle verwachtingen in besluit ze te blijven.)
 2. Rita, Stefaniec/Odija, Scratch Books, HC 29,95. (Deel twee van de dystopische serie Bardo. Het eerste deel ‘Stolp’ is verschenen in week 44 vorig jaar.)
 3. Knipperen & Ademen, Micky Dirkzwager, Scratch Books, HC 29,95. (Micky, studente aan de kunstacademie, ontdekt dat ze niet helemaal goed omgaat met controle en, tot haar verassing, met eten. Maar ook dat haar gedrag en haar routines haar houvast bieden en dat ze aan haar kwelgeesten gehecht is geraakt. Wat volgt is een ongelofelijk grappig, zelfrelativerend verslag over de uiteindelijk succesvolle tocht langs en over de beren op haar weg.)

 1. Collectie Getekend: De wraak van Zaroff, François Miville-Deschênes/Sylvain Runberg, Le Lombard, HC 21,99.
 2. Een Engelse Romance, Hyman/Fromental, Concerto Books, HC 29,99. (Dokter Stephen Ward verdeelt zijn tijd tussen het mondaine leven in de hogere kringen en frivole uitspattingen in de krochten van de stad. Als hij Chirstine Keeler ontmoet, een jonge en ambitieuze danseres, wordt hij haar Pygmalion. Maar deze relatie wordt al snel meegezogen in een draaikolk van onfrisse intriges en verraderlijke wendingen.)
 3. Een Zee te Hoog, Blutch, Concerto Books, HC 29,99. (Een zee te hoog is een surrealistische liefdesgeschiedenis over het meisje A en de jongen B die met elkaar hebben afgesproken in het Brusselse Hôtel Métropole. Het uitgangspunt is simpel: B beweegt zich van links naar rechts en A van rechts naar links, tot ze elkaar ten slotte ontmoeten. Gaandeweg krijgen ze steeds meer trekjes van de auteur en zijn vrouw.)

 1. Esther Verkest 17: Roekeloos rood, Kim, Uitgeverij Oogachtend, SC 12,00.
 2. De Raaf en de Vos, Fred, Uitgeverij Hum!, HC 19,95. (Adaptatie van de bekende fabel door Fred, op zijn eigen onnavolgbare en oorspronkelijke wijze.)
 3. Het Grondrecht – Dagboek van een duizelingwekkende reis, Étienne Davodeau, Concerto Books, HC 36,99. (In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen. In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen en wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergieafval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is: reportagestrips.)

 1. Geheugen op zak deel 1, Étienne Le Roux/Luc Brunschwig, Lauwert Uitgeverij, HC 25,95. (Sidoine en Rosalie Letignal en hun zoon Laurent vormen een “gewoon” trio. Het zijn mensen als zovele anderen, die dagelijks worstelen in een maatschappij waarin ze op bescheiden wijze een beetje menselijkheid, een beetje warmte proberen te brengen. Maar het zijn juist de grenzen en tegenstrijdigheden van hun menselijkheid waarmee het drietal geconfronteerd zal worden. Niets en niemand zal de totale implosie van hun familie-eenheid, waarvan iedereen dacht dat ze “onverwoestbaar” was, kunnen voorkomen.)
 2. Na de Razzia – Een waargebeurd verhaal, Delalande/Bidot/Weismann, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (Het waargebeurde en aangrijpende verhaal van Joseph Weismann, een van de laatste overlevenden van de Vél’ D’Hiv’-Razzia, de jongen die uit een gevangenenkamp wist te ontsnappen. Een historische getuigenis uit de Tweede Wereldoorlog.)
 3. De Dooie, Borris/Benoit Vidal, Lauwert Uitgeverij, HC 32,95. (Een psychologische, grimmige, rurale thriller met spanningen die zwaar uit de hand lopen. In 2018 bekroond als beste one-shot op het Polarfestival van Cognac.)

 1. Jeremiah 39: Rancune, Hermann, Fantasia, Luxe HC 80,00. (Inclusief gesigneerde prent, stofomslag en schuifdoos. In een oplage van 123 exemplaren.)
 2. Voor Blake en Mortimer 2: De Vuurpijl, Schréder/Cailleaux/Van Hamme, Uitgeverij Blake en Mortimer, Luxe HC 61,50.
 3. The Law of Life, Hajdarevic/London, Uitgeverij Bonte, HC 19,95. (Engelstalig. “He did not complain. It was the way of life,and it was just. He had been born close to the earth, close to the earth had he lived, and the law thereof was not new to him.”)

 1. Het Wonderschip, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95. (Eerste kleuruitgave van dit album nu voor het eerst los verkrijgbaar. Eerder alleen als pakket.)
 2. Bollie & Billie 21: Billie losbollie, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 3. Jommeke 315: Rare vogels, Nys/Steenhaut/Smet/Linthout, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. De kronieken van Amoras 12: De val, Vandersteen/Cambré/Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 8,99/HC 35,00. (Hardcover is de vervangende vorm van de luxe uitgaven waar ze mee gestopt zijn. Inclusief prentje. Maar weinig exemplaren beschikbaar, ben er snel bij!)
 2. Galaxa 4: Tintors terugkeer, Vandersteen/Molenaar/Di Rosso/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 13: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 112 t/m 117. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. F.C. de Kampioenen 125: Popol de losbol, Hec Leemans/Tom Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Buurtpolitie 21: Mister Dirty & Madam Proper, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. Straffe strips 2, verschillende auteurs, Standaard Uitgeverij, SC 14,99. (8 albums gebundeld voor een lage prijs. Jommeke 28, Suske en Wiske 356, Nachtwacht 9, Gamekeepers 1, De Buurtpolitie 14, F.C. de Kampioenen 40, De Kiekeboes 132, Kronieken van Amoras 6.)

 1. De Verboden Haven, Stefano Turconi/Teresa Radice, Uitgeverij Hum!, SC 24,95. (Herdruk in zachte kaft met een andere coverafbeelding.)
 2. Fred, Posy Simmonds, De Harmonie, HC 15,99.
 3. Suske en Wiske junior 11: Apenstreken, Vandersteen/Cambré/Duchateau, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Midlife Skater, Floris, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95. (Midlife Skater is het doldwaze verhaal van een veertiger die naar een nieuwe stad verhuist, en aan een nieuwe weinig creatieve bureaubaan begint. Zowel letterlijk als emotioneel verloren besluit hij voor het eerst sinds zijn kindertijd terug te gaan skateboarden.)
 2. Brugpieper Roos Vink 8: Enig!, Jan Vriends, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.
 3. Een zoo vol verdwenen dieren 4, Bloz/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Ariol: Superpaard, Marc Boutavant/Emmanuel Guibert, Lannoo, HC 9,99.
 2. Pokémon Het grote avontuur deel 1, Mato/Hidenori Kusaka, Panini Manga, SC 8,95. (Voor het eerst in het Nederlands, de originele Pokémon manga met een verhaal aan de hand van de originele eerste games op de Gameboy.)
 3. Pokémon Het grote avontuur deel 2, Mato/Hidenori Kusaka, Panini Manga, SC 8,95.

read more

2023 WEEK 21

 1. Nicky Saxx 2: PSI/Onkruid, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Reboot Comics, SC 10,95/HC 24,95.
 2. Chastity Blaze, Mika/Philippe Nihoul, BD Must, HC 19,99.
 3. Eeuwig Schaak, Gérard Goffaux/Tome, Saga Uitgaven, HC 21,95. (U.S.A., East Harlem, New York. November 2005. Malcolm ‘Malek’ Brown is zwart, arm en moslim. Hij komt net uit de gevangenis en probeert te overleven in een land dat vroeger zwarten al vijandig gezind was en nu ook moslims. Alexander Birke heeft de Shoah meegemaakt. Schaken is zijn passie. De twee mannen, die in niets op elkaar lijken, maken kennis in een kerk in Harlem. Malcolm maakt er schoon, Alexander komt er naar gospel luisteren.)

 1. De Minimensjes integraal 12: 2004 – 2010, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 37,95.
 2. Akim nieuwe avonturen 9, Hansrudi Wäscher, Boumaar, HC 31,95.
 3. Sigürd – Strijder voor vrijheid en recht 4, Hansrudi Wäscher, Boumaar, HC 31,95.

 1. Oorlog in het heelal, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95. (Een tijd geleden alleen in een pakket verschenen, nu ook los verkrijgbaar.)
 2. De laatste reis van de Pamir, Bob de Moor, BD Must, SC 20,00. (Een tijd geleden alleen in een pakket verschenen, nu ook los verkrijgbaar.)
 3. Actiegast, Andy Riley, Uitgeverij Condor, HC 15,99. (Wat krijg je als je Vin Diesel, The Rock en Bruce Willis mixt? Actiegast! Nou ja, eigenlijk heet hij Charlie. Hij is negen jaar oud en lééft voor gevaar.)
 4. Gender Queer: Een memoir, Maia Kobabe, Davidsfonds, SC 24,99. (Gender Queer is begonnen als een manier om familie uit te leggen wat het betekent om non-binair of aseksueel te zijn. Het is meer dan een persoonlijk verhaal: het is een nuttige en ontroerende gids over genderidentiteit – wat het betekent en hoe je erover moet denken – voor voorstanders, vrienden, eigenlijk voor iedereen.)

read more

2023 WEEK 20

 1. Wunderwaffen 16: Deze oorlog is van ons!, Maza/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. De grote veldslagen: Tanks 2, 1944-De Ardennen: laat de beesten los, Fabrizio Fiorentino/Dobbs, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Hard Rescue 2: Nulpunt, Meli/Bozino/Tracqui, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. De Onzichtbare Oorlog 1: Het agentschap, Olivier Martin/Frank Giroud, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (1951, Egypte. Manfred Fürbringer, een voormalige nazi-ingenieur, gespecialiseerd in geleidingssystemen voor V2-raketten, leeft ondergedoken in Egypte onder een valse identiteit. Zijn kennis en zijn expertise zijn in volle Koude Oorlog onschatbare troeven voor de Verenigde Staten. De CIA stuurt daarom twee van zijn beste agenten om Fürbringer te ‘rekruteren’, goedschiks of kwaadschiks.)
 2. De Onzichtbare Oorlog 2: Het comité, Martin/Giroud/Galandon, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Zij schreven geschiedenis – Churchill deel 2, Cammardella/Regnault/Delmas/Kersaudy, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Verweer 1: De dode landen, Augustin Lebon/Hugo Poupelin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (September 2068. Europa is herschapen in een woestenij. Adams ouders zitten in het Verweer en telen hun eigen groente, maar ze zijn een uitstervend ras en hun strijd tegen Diosynta, de multinational die alle teelten controleert, is hopeloos. Op een dag sterven ze door de pesticiden van Diosynta. Vanaf dan is Adam op zichzelf aangewezen en hij besluit in de voetsporen van zijn ouders te treden. Slaagt hij erin Diosynta van binnenin op de knieën te dwingen? En hoe onderscheid je vriend van vijand in een vergane wereld?)
 2. Verweer 2: De verraden vallei, Augustin Lebon/Hugo Poupelin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Man van het jaar 15: 1440 – De man die Blauwbaard een halt toeriep, Farkas/Fernandez/Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Het Epos van de Vrijmetselaars 7: Negen zusters en drie broers, Éric Lambert/Pierre Boisserie, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 2. Leather Stocking kronieken 4 van 5: De pioniers, Georges Ramaïoli, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De wapenbroeders van de bevrijding 5: Philippe Kieffer, Frédéric Blier/Jean-Yves Le Naour, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Het bloedige kruis 1: Heilige oorlog, Ianos/Kovacevic/Stojanovic/Desko, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Kapitein Voodoo 1: Baron trage dood, Perovic/Sayago/Pécau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. De Kathedraal van de Afgrond 3: Wanneer de wijze komt…, Sébastien Grenier/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Europa 2: Duizelingen, Janjetov/Leo/Rodolphe, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95/HC 19,95.
 3. De Wijsheid van Mythes – Gilgamesj 1: De vijandige broers, Pierre Taranzano/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Vinland: Voor de nieuwe wereld, Pat Boutin/Yves Martel, Dark Dragon Books, HC 20,95. (In het jaar 1000 heeft Ottar Karlesen, een getalenteerde arbeider met meerdere vaardigheden, in Vestribyggd, West-Groenland, zojuist een oog verloren. Tegen alle verwachtingen in wordt hij door zijn vriend Leif Erikson gerekruteerd voor een ontdekkingsreis. Het doel: het land vinden en verkennen dat Bjarni Herjólfsson een paar jaar eerder heeft gezien en zoveel mogelijk grondstoffen terugbrengen. Op een ochtend, bij zonsopgang, zet een bemanning van vijfendertig man koers naar het onbekende.)
 2. Thracië 1 van 3: Lupi, Fratres, Amantes, Andrea Celestini/Trif, Dark Dragon Books, HC 20,95. (In 79 na Christus ontsnappen Adriana Pollia en haar slaaf Cleio op wonderbaarlijke wijze aan de toorn van de Vesuvius. Maar wanneer ze worden opgevangen door Adriana’s oom, wordt Cleio op brute wijze afgetuigd, waardoor hij voor dood achterblijft. Adriana heeft geen andere keuze dan haar lot te volgen en een oude senator te trouwen. Maar op de dag dat ze in het Colosseum getuige is van het debuut van een jonge gladiator zal het verleden haar inhalen, want in hem herkent ze haar jeugdliefde.)
 3. Orgies & Barbaren 3, Erich Hartmann, Dark Dragon Books, HC 24,95.

 1. De 5 Rijken 7: Tijd voor het geschenk, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Eerste deel van een nieuwe cyclus gezet in een ander werelddeel.)
 2. De 5 Rijken 6: De kracht niet, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Legende 2: Het dichte woud, Yves Swolfs, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Magnum Generation(s), Locquet/Scietronc/Ortiz/Ooshima/JDMorvan, Editions Caurette, HC 35,00. (Engelstalige uitgave. On the 75th anniversary of the founding of the most famous photographic agency in the world, here is the tale about the amazing fate of its now legendary shooting stars.)
 2. Agatha Christie 11: Hercule Poirot – Drama in drie bedrijven, Alberto Zanon/Frédéric Brémaud, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Countdown 4: De bruiden van het kalifaat, Liotti/Trévidic/Matz, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Lady Mechanika – Het monster van het ministerie van Hel deel 1 van 2, Benitez/Sotelo/Heisler, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Lady Mechanika – Het monster van het ministerie van Hel deel 2 van 2, Benitez/Sotelo/Heisler, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De drie geesten van Tesla 3: De erfgenamen van de puls, Guilhem/Marazano, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Secret Wars 3 van 4, Ribic/Renaud/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Secret Wars 4 van 4, Ribic/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Patriarchaat 1: De straf, Ortega/Runberg/Crespo/Saveg, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Europa, 2077, vijftig jaar na het eerste nucleaire wereldconflict. Een wereld in puin zag de komst van een nieuw autoritair regime: “Het Protectoraat”, een masculiene dictatuur die de natuurlijke superioriteit van mannen over vrouwen bevestigde. Maar vanuit een oud pretpark dat in een fort is veranderd, vecht de clan van Valkyries tegen onderdrukking en biedt een oase van rust en verzet aan degenen die zich bij hen aansluiten. Sigrid en Kahina hebben twee verschillende visies op deze wereld. Dat zal tot een conflict zal leiden waarbij de toekomst van deze vrije vrouwen op het spel staat.)

 1. Fight Girls deel 1 van 2, Frank Cho/Sabine Rich, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Tien vrouwen nemen het tegen elkaar op in een oud ritueel en alleen de winnaar mag zich straks de nieuwe koningin van het heelal noemen. De omstandigheden op en onder het oppervlak van de planeet zijn zwaar, de concurrentie is groot en dan blijkt ook nog dat een van de deelnemers een infiltrant is. Wie is het en wat is ze van plan?)
 2. Fight Girls deel 2 van 2, Frank Cho/Sabine Rich, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Levensfase(s), James, Silvester Strips Uitgeverij, SC 14,95. (Het leven van een man vertellen, vanaf zijn geboorte tot zijn dood, één pagina per geleefd jaar in de vorm van een humoristisch stripalbum. James ontleedt in dit album de fases die het leven van een man vormen, door met tederheid en humor te putten uit zijn persoonlijke ervaringen en herinneringen.)
 2. Happy Campers 1: Camping Mooizicht, Maltaite/Swinnen/Dugomier, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95. (Met deze strip dompel je je onder in de natuur, voel je hoe je tent bij het kleinste zuchtje wind de lucht in vliegt en proef je de spanning in de lucht na de eerste borrel. Happy Campers is het stille genieten, maar vooral de luide bulderlach!)
 3. Kale Kop 6: De grote dag, Ernst/Zidrou, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. Elias Ferguson boek 1: 1937, de erfgenaam, Shell/Second/Ralenti, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Na de dood van zijn vader in 1937 keert de jonge Elias Ferguson terug naar Schotland. Zijn vader is verdwenen. Hij was een gerenommeerd wetenschapper die aan een kolossaal project werkte: een onderwatertrein die de VS met Europa kan verbinden. Elias zal samen met Andrew, zijn butler en Francis, een vriend, de leiding van het bedrijf moeten overnemen. Ze zullen moeten manoeuvreren tussen de Amerikanen die overal op voorbereid zijn en de Duitse agenten die van plan zijn hem uit te schakelen.)
 2. Het magieboek van Elfie 1: Bretagne, Ludvin/Arleston/Alwett, Silvester Strips Uitgeverij, SC 11,95. (Sinds hun moeder is overleden wonen Elfie en Magda bij hun chagrijnige tante. Maar dan komt hun oudste zus terug uit Londen. Ze heeft een dubbeldekker omgetoverd tot mobiele boekwinkel om ermee van dorp naar dorp te rijden. Dat is de start van een nieuw leven! Het magieboek van Elfie is een lief en avontuurlijk verhaal over de mysteries en charme van het dagelijks leven, geschreven door Christophe Arleston.)
 3. Irena 3: Warschau, Evrard/Morvan/Tréfouël/Walter, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.

 1. De Legendariërs 17: De exodus van Kalandre, Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 2. De Legendariërs – De Kronieken van Darkhell 1: Tenebris, Orpheelin/Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.
 3. De Legendariërs – Missies 1: Het ontwaken van Kilimatsjoe, Cardona/Torta/Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

 1. Lulu en Nelson 2: Het leeuwenrijk, Omont/Girard/Neyret, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95.
 2. Dans met mij 4: Dansdiefstal, Gabriele/Fez/Patanè/Bottier, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Te Paard! 9: Laat ze maar aanmodderen, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95.

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken