skip to Main Content

2023 WEEK 5

 1. Thorgal Saga 1: Vaarwel Aaricia, Robin Brecht, Le Lombard, SC 14,99/HC 22,99. (De skalds trokken door Scandinavië om elk op hun manier de grote Vikinghelden te bezingen. Voortbouwend op deze traditie nodigt Thorgal Saga getalenteerde auteurs uit om op hun beurt een avontuur van het sterrenkind te vertellen en zo het prachtige epos van onze held te verrijken.)
 2. Duke deel 7: Dit is mijn wereld niet, Hermann/Yves H., SC 9,99/HC 17,99.
 3. Isabelle Avondrood 10: De baby van Buttes-Chaumont, Tardi, Casterman, HC 19,99.

 1. Conquistador integraal, Philippe Xavier/Jean Dufaux, Glénat Benelux, HC 45,00.
 2. De Grote Zeeslagen 17: Leyte, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 18,99.
 3. Purple Heart 4: Jambalaya blues, Eric Warnauts/Guy Raives, Le Lombard, HC 18,99.

 1. Quentin over Tarantino, Amazing Ameziane, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (Maar liefst 240 strippagina’s die onthullen hoe een gedreven jonge filmfan en autodidact een van de grootste regisseurs van onze tijd werd. Negen films in een carrière van dertig jaar hebben de filmwereld voorgoed veranderd. Quentin Tarantino’s films zijn een genre op zich en zijn naam wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Amazing Améziane schreef en tekende deze biografie op basis van talloze interviews en boeken. In deze graphic novel is het Quentin zelf die Tarantino interviewt, waarbij hij in zijn eigen woorden vertelt hoe hij in films geïnteresseerd raakte, waarom hij regisseur wilde worden en hoe zijn films tot stand kwamen. Het resultaat is een fascinerend kijkje achter de schermen van Hollywood.)
 2. Het verhaal van Vlaanderen boek 2, Frodo De Decker/Harry De Paepe, Standaard Uitgeverij, HC 29,99.
 3. In goed gezelschap, Inne Haine/Mathias van de Berge, Uitgeverij Oogachtend, HC 29,90. (Martin Dupont werkt hard aan zijn doorbraak als charmezanger terwijl zijn vrouw Cecile zich uitslooft in hun café In Goed Gezelschap, dromend van een meeslepender leven in Toscane. Intussen zorgt zij ook voor haar schoonvader, de dementerende Edgar, bij wie fantasie en realiteit al lang niet ver meer uit elkaar liggen. Elise haat haar vakantiejob als postbode, maar ze heeft het geld nodig om haar ellendige thuissituatie te ontvluchten. Haar vriendje, de gabber Franky, zit dan weer tot over zijn oren in louche zaakjes verwikkeld. Wanneer al deze verhalen samenkomen, slaat het noodlot toe en verdwijnt voor sommigen van hen het onderscheid tussen goed en kwaad totaal.)

 1. De Rode Ridder 277: Tuan de barbaar, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. Clifton 21: Een Iers uitje, Rodrigue, Le Lombard, SC 9,99.
 3. F.C. de Kampioenen 123: Vreemde vogels en verse vis, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Bollie & Billie 19: Globetrotters, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 2. Bollie & Billie 20: Billie! Potdorie!, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 3. Jommeke 313: Monster in Zonnedorp, Jef Nys, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Robert en Bertrand integraal 8, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bevat de delen 50 t/m 56 plus een dossier.)
 2. StripGlossy zevende jaargang 2023 nummer 26: Januari 2023, Uitgeverij Personalia, SC 12,50.
 3. Sisters 17: Dat droom je!, William/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Suske en Wiske Junior 10: Op heterdaad betrapt, Charel Cambré/Kim Duchateau, Standaard uitgeverij, SC 7,50.
 2. Xarde 1, Gibson II/Hadiwidjaja/Barsa, Reboot Comics, SC 4,99. (Xarde is een fantasy-avonturenstrip over een jonge, naïeve vrouw die in de moderne wereld leeft en zich realiseert dat ze een aangeboren, ontluikende drakenkracht heeft. Ze erft het zwaard van de draak Warden en moet haar driemalige, vervloekte bestaan oplossen. Ze zat vast in de moderne wereld, niet beseffend dat ze uit een andere, middeleeuwse wereld kwam, waar draken en duivels echt bestaan. Terwijl ze de vreemde, nieuwe realiteit – waarin ze zich nu bevindt – leert kennen, moet ze de uitdaging van haar verleden aannemen.)

read more

2023 WEEK 4

 1. De krant: De eerste woorden van een natie, Ordas/Tarral, Saga, HC 21,95. (In 1781, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, verkoopt Nathan Prius kleine boodschappen in het leger van Washington waarin hij het nieuws aan het front vertelt. George Ellis stelt hem voor om zijn artikelen in zijn krant te publiceren, maar claimt al snel het auteurschap. Gekwetst door dit verraad besluit Nathan Prius zijn eigen krant te beginnen. Het levert de eerste pagina’s op van wat al snel een persimperium wordt, dat de decennia omspant en een bevoorrechte getuige van alle tijdperken wordt.)
 2. Alwilda 1: Geboorte van een Walkure, Mitton, Saga, HC 21,95. (Elke legende heeft zijn waarheden. De legende van Alwilda komt uit de diepten van de Baltische Zee in Vikingtijden. Dit is het verhaal van een jong meisje dat in opstand komt tegen de Norglaw, een wet die haar verbiedt te erven of de koning op te volgen. Het is de eerste bekende daad van gewapende opstand door vrouwen in de geschiedenis. Alwilda wordt een walkure (vrije vrouw), gaat de zee op en kiest voor piraterij. Haar oorlogsepos zal eindigen in de legende van Alwilda.)
 3. De kleine Paus Pius 3,14, Boucq, Sage, HC 21,95. (Het conclaaf heeft zojuist een nieuwe paus gekozen. De menigte gelovigen verzamelt zich en ontdekt een paus zo groot als drie appels, maar zeer kleurrijk! Hij is klein van gestalte, maar groot van hart. Zijne Heiligheid de paus wil van iedereen zijn, zonder uitzondering. Hij is zo nederig dat hij zijn pausmobiel heeft ingeruild voor een eenvoudige kinderwagen. En hij is zeven dagen per week bereikbaar op een gratis nummer! Vergezeld van Gontrand, zijn trouwe bisschop met een imposante lengte, beleeft Pius 3,14 enkele ongelooflijke avonturen, van plechtige audiënties tot fantasievolle zegeningen voor zombies, waaronder een onwaarschijnlijke redding van de wereld samen met Superhyperman. Deze kleine paus, Pius 3,14, zal zeker zijn stempel drukken!)

 1. Chick Bill integraal 14, Tibet, Saga, HC 37,95.
 2. Symbiote Spider-Man: King in black 1/2, David/Land/D’Armata, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Symbiote Spider-Man: King in black 2/2, David/Land/D’Armata, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. De drie geesten van Tesla 1/3, Guilhem/Marazano, Dark Dragon, SC 10,95. (New York, zomer 1942. “Geruchten over de landing van Duitse onderzeeërs aan de oostkust… Mysterieuze verschijningen en verdwijningen aan de oevers van de East River… Onder toezicht plaatsing van Edison’s laboratorium door de FBI… Verschrikkelijke experimenten en geheime wapentesten door de Japanse strijdkrachten in de Stille Oceaan… New York zal spoedig worden ondergedompeld in de orkaan van gebeurtenissen die de rest van de wereld al teisteren… En er is nog steeds geen nieuws over Nikola Tesla, waarschijnlijk de enige wetenschapper wiens originaliteit en briljante uitvindingen de beslissende slag kunnen laten slaan in deze vernietigende oorlog! ” Een onderzoek door T.S.Billing, onze Daily Worker-verslaggever.)
 2. De drie geesten van Tesla 2/3, Guilhem/Marazano, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Marvel Action: Black Panther: Noodweer, Baker/Samu, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Magda Ikklepotts 3/3, Debois/Bélorgey/Krystel, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. John Lord 1/3: Wilde dieren, Laumond/Filippi, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. John Lord 2/3: Duistere zoektocht, Laumond/Filippi, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. De geur van macht 1: De Indonesische intrige, Corbeyran/Mot/Kowalski, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. De geur van macht 2: Familiegeheimen, Corbeyran/Mot/Kowalski, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Nachtbloem 1/2: Gebroken dromen, Furio/Nizzoli, Dark Dragon, HC 20,95. (Een verboden liefdesverhaal in het hart van het fascistische Italië. Zomer 1933, Venetië. Een meisje en twee jongens. Hans en Jacopo behoren beiden tot de elite, maar hun liefde wordt tegengewerkt door de politieke kampen waartoe hun families behoren. Jacobo is joods. Hans een vertegenwoordiger van het nazisme in Italië. Hoe kan hun relatie de culturele, sociale en politieke veranderingen van die tijd overleven?)
 2. Nachtbloem 2/2: Dolende zielen, Furio/Nizzoli, Dark Dragon, HC 20,95.
 3. Vinifera: De geschiedenis van de wijnstokken en de wijn 1: De amforen van Pompeï, Corbeyran/Robin, Dark Dragon, HC 20,95. (Uit de as wordt de nectar geboren… Het is het jaar 79, Pompeï. Onder de dreigende schaduw van de Vesuvius organiseert Ursina, een jonge en welgestelde weduwe uit Pompeï, regelmatig feesten waar de wijn rijkelijk vloeit. Onder haar gasten weigert Valerius, waarschijnlijk een van de beste wijnbouwers in de regio, het geheim van zijn amforen door te geven. Daarmee wekt hij de jaloezie van Caietanus op. Wie weet wat deze laatste zal doen om in de gunst te komen bij de mooie Ursina? Is er nog tijd voor rivaliteit als de vulkaan de eerste signalen geeft van de toekomstige ramp?)
 4. Vinifera: De geschiedenis van de wijnstokken en de wijn 2: De monniken van Bourgogne, Corbeyran/Goepfert, Dark Dragon, HC 20,95. (In het jaar onzes Here 1120 wordt de jonge Simon te vondeling gelegd bij een cisterciënzerabdij in de Bourgogne. Als wees voelt hij zich prettig tussen de planten en dieren. Hij gebruikt zijn gedegen kennis van de natuur om wijn te leren maken, een vakgebied waarin hij uitzonderlijk begaafd is… Volg de grote rol die een cisterciënzerabdij in Bourgondië speelde bij de ontwikkeling van de wijnbereidingstechnieken in de middeleeuwen.)

read more

2023 WEEK 3

 1. Bloedkoninginnen: Cleopatra – Koningin des doods 3, Joël Mouclier/Marie & Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Collectie 1800: Sherlock Holmes Society 5: De zonden van de zoon, Fabio Detullio/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Pigalle, 1950, Jean-Michel Arroyo/Pierre Christin, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (Parijs, jaren 1980. Alleen in de kabeltram op Montmartre herinnert een man zich… een plattelandsjongen van achttien die van de hoogvlakte van de Aubrac afdaalt en het bruisende Parijs van de jaren ’50 ontdekt. De hoofdstad en haar magische lichten, haar nachtleven, haar meisjes van lichte zeden, haar gangsters, haar handeltjes en haar gesjoemel. De werveling van een dagdroom die een leven lang zal duren. Maar op Montmartre daalt de kabeltram nog altijd af.
  De nostalgische evocatie van een Parijs uit vervlogen tijden door Pierre Christin, luister bijgezet door de elegante en nauwkeurige tekeningen van Jean-Michel Arroyo.)

 1. Edgar P. Jacobs: De doemdromer, Philippe Wurm/François Rivière, Uitgeverij Daedalus, SC 20,50.
 2. Malefosse de complete editie hoofdstuk 3, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus HC 35,95. (Bevat de delen 9: De ijzeren veer + 10: De linkerhand van God + 11: Vuur op het water + 12: Het aandeel van de duivel.)
 3. Malefosse 9: De ijzeren veer, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Wunderwaffen 15: Operatie Gomorra, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Wunderwaffen stelt voor: Zeppelin’s war 2: Missie Raspoetin, Vicenç Villagrasa/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. In de Buik van de Draak 1: Udo, Christophe Swal/Mathieu Gabella, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. De dag waarop 5: … de nacht viel, Marko/BeKa, Uitgeverij Deadalus, HC 22,50.
 2. Malaterre eerste deel, Pierre-Henry Gomont, Uitgeverij Sherpa, HC 29,90. (Gabriel heeft Malaterre teruggekocht, het landgoed dat zijn voorouders meer dan een eeuw eerder diep in de Afrikaanse jungle uit de grond hebben gestampt. Hij wil de familie-eer herstellen en zijn kinderen een nieuwe toekomst bieden. Maar hij weet niets van de bosbouw en heeft evenmin enig benul van het leven in het verre Afrikaanse land. Tegen de wil van hun moeder kiest hij samen met zijn twee oudste kinderen voor een ongewis avontuur. Een droom die gedoemd is om in rook op te gaan?)
 3. Heksenkind 1, Stedho/Maxe L’Hermenier, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (De familie van Jan is bijzonder: zijn moeder, zijn zusje, zijn grootmoeder en zijn zes tantes zijn heksen! Maar Jan zelf kan niet toveren, want magie gaat over van moeder op dochter. Op een dag valt een angstwekkende magiedrinker zijn familie aan en verandert hen een voor een in lappenpoppen. En Jan is nu de enige die hen kan redden. Met de hulp van zijn zus Lisa die is kunnen ontsnappen, gaat hij op zoek naar zijn vader en zet hij alles op alles om zijn familie te redden.)

 1. Waar Gebeurd, Derf Backderf, Concerto Books, SC 24,99. (Al bijna een kwart eeuw tekent Derf Backderf waargebeurde verhalen, verhalen geïnspireerd door wat hij waarnam als hij dwaalde door de straten van Cleveland of de dorpen in Ohio. Hij kruiste de paden van vreemde snuiters en gestoorde lieden van velerlei pluimage in niet alledaagse taferelen. In dit boek zijn bijna tweehonderd van deze onzinnige verhalen van een gestoord Amerika, verzadigd van junkfood, opgenomen.)

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken