skip to Main Content

2023 WEEK 48

 1. Black Star 1: Op weg naar Einstein, Van Leersum/Suvaal, Arboris SC 11,95/HC 21,95. (Het consortium Black Star Incorporated weet na de ontdekking van een zwart gat zo groot als een enorme berg, samengeperst tot de omvang van een atoomkern, dat zich in de buurt van Pluto bevindt, naar de planetoïde Hermes te slepen en wil die combinatie vervolgens in een baan om de aarde brengen. Blackie vormt een enorme, schone, energiebron die Black Star wil gaan exploiteren. Rider Willis en zijn kompaan Phil Colson, werkzaam voor het toonaangevende News Illustrated, worden uitgenodigd om samen met nog enkele journalisten het project van nabij te komen bekijken. Dwarsligger Willis en de wetenschappelijk geschoolde Colson ontdekken dat het project met de ondergang bedreigd wordt en dat een ramp van ongekende omvang de aarde te wachten staat. Uit angst dat beleggers zich uit de onderneming zullen terugtrekken wendt Black Star alle middelen aan om Willis en Colson ervan te weerhouden hun ontdekking wereldkundig te maken.)
 2. De wereld volgens Dirk en Desire 2, Hein de Kort, Sherpa, SC 19,95.
 3. Arboris XL 8: De droefheid van de olifant, Antona/Jacqmin, SC 13,95/HC 23,95.

 1. De wouden van Opaal 14: De titaan van het licht, Arleston/Martino, L, SC 9,95/HC 19,95.
 2. Suus & Sas 24: Tortelduifjes, Gerard Leever, L, SC 9,95.
 3. Mens & Monster, diverse artiesten, Menlu, HC 19,99. (Ze leggen de vinger op de wond en laten zien hoe de mens zichzelf bedriegt en het tegelijkertijd in zich heeft om de wereld te verbeteren, zelfs op manieren die verkeerd of op zijn minst twijfelachtig lijken. De held en de slechterik lijken vaak meer op elkaar dan ze verschillen en allebei kunnen ze groeien en veranderen. Lees Vuurproef en Wreedaard, beide korte verhalen zijn gebundeld in Mens & Monster, en bekijk de wereld door de ogen van verloren individuen.)

 1. Storm: De kronieken van de tussentijd 4: De ruimte van Klein, Lodewijk/Kusbiantoro, L, SC 9,95/HC 19,95/Luxe 49,95.
 2. De omzwervingen van Steven Severijn Integraal 2: Onderweg, Follet/Stoquart/Soeteman, Arboris, HC 34,95.
 3. De complete Brammetje Bram 4: Kapers en kletskousen, Ryssack/Broenland/Noirret, Arboris, HC 29,95.

 1. De Familie Kleester Pakket: Integraal 1, 2, 3 en 4, Aidans Duval, BDmust, 4x HC 199,00. (LET OP: MOET BIJ BESTELD WORDEN!) (Een grote klassieker uit het weekblad Kuifje ! Filmmaker  en voordrachtspreker Marc Kleester is een beeldenjager. Samen met zijn vrouw en zoon reist hij de wereld rond en wordt hij geconfronteerd met handelaars en roofdieren die allesbehalve vreedzaam zijn. Deze grootse stripreeks is een mix van avontuur, misdaad en exotisme! DE FAMILIE KLEESTER is een van de grote klassieke series uit het gouden tijdperk van het weekblad Kuifje. In de jaren 1960 verschenen 9 lange avonturen en 17 korte verhalen in Kuifje. De complete, vierdelige integrale reeks De Familie Kleester beslaat in totaal 528 pagina’s. Het bevat alle Kleester-avonturen in chronologische volgorde, inclusief 91 nooit eerder gepubliceerde pagina’s in kleur!)
 2. Pascal 4: Vlechtje presents 141 portraits: Boobies, Bonte, HC 29,95. (LET OP: MOET BIJ BESTELD WORDEN!) (Vierde deel van Pascal’s poster boeken, na stripcovers, Natasja en bekende films om geparodieerd te worden als poster met Vlechtje en haar vriendinnen is het nu de beurt aan boobies. Adults only !)
 3. Pascal 5: Vlechtje en Bella presenteren: Vakantiekiekjes, Bonte, HC 29,95. (LET OP: MOET BIJ BESTELD WORDEN!)

 1. Kutbeesten: De verzamelde werken 3, Spakman, HC 19,95.
 2. Kappie 91: Kappie en de Ti-Pische boot, Toonder, Stripstift, SC 12,50.

read more

2023 WEEK 47

 1. Thorgal 41: Duizend ogen, Frédéric Vignaux, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Largo Winch 24: Het gouden percentiel, Philippe Francq/Eric Giacometti, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.
 3. De Killer – Staatszaken 5: De peilloze afgrond, Luc Jacamon/Matz, Casterman, HC 15,99.

 1. Een avontuur van Blake en Mortimer in New York: De kunst van het oorlogvoeren, Floc’H/Fromental & Bocquet, Uitgeverij Blake en Mortimer, HC 65,00. (Bibliofiele uitgave met stofomslag en ex-libris, opgave van 1150 exemplaren.)
 2. De Adelaars van Rome 6, Enrico Marini, Dargaud Benelux, SC 11,99/HC 17,99.
 3. De Klaagzang van de Verloren Gewesten – De Sudenna’s 3: Seamuswaanzin, Teng/Dufaux, Dargaud Benelux, SC 11,99.

 1. Celestin de Maneslikker, Yannick Corboz/Wilfred Lupano, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.
 2. War Machines 6: De Slachter van Stonne, Mavric/Andronik/ Pécau/Verney, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95.
 3. Grillige Geschiedenis 1: De lijfwacht van Massoud, Renato Arlem/Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 25,95. (Een biografisch verhaal dat je meeneemt naar Afghanistan, aan de zijde van een soldaat van het voormalige Sovjetleger. Wanneer de Afghanen hem gevangen nemen, verandert hij van kamp. En schopt het tot persoonlijke lijfwacht van commandant Massoud.)

 1. Vampire State Building, Adlard/Ange/Renault, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Terry Fisher, een jonge soldaat die op het punt staat om op missie te vertrekken, spreekt met zijn vrienden af op de top van het Empire State Building voor een afscheidsfeestje. Vanuit het niets valt een zwerm vampiers de wolkenkrabber aan en begint iedereen af te slachten. De 102 etages van de wolkenkrabber zijn een dodelijke valstrik geworden. Terry ontdekt dat hij en z’n vrienden het moeten opnemen tegen U’tluntla, de verschrikkelijke vampiergod die eeuwenlang in het gebouw zat opgesloten. Verliezen betekent dat het leger gruwelijke monsters zich over de stad zal verspreiden.)
 2. Rock & Stone, Valeani/Jean/Georges, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Caldoria: een planeet vol rotsen en zand en lichtjaren verwijderd van de Aarde. Onder leiding van een kunstmatige intelligentie kwamen de machines in opstand. De mensheid werd bijna volledig uitgeroeid. Een jaar na de opstand ontmoet Stan, een jonge overlevende die ver van de stad woont, een zelfstandig opererende robot met een mysterieus doel… Zal het duo erin slagen om de loop van de geschiedenis te veranderen?)
 3. M.O.R.I.A.R.T.Y 2: De dief met duizend gezichten, Gess/Scarlett/Duval & Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.

 1. Omula en Rema 1: Het einde van een wereld, Jorge Miguel/Yves Sente, Standaard Uitgeverij, HC 21,99. (In dit tweeluik dat sciencefiction en geschiedenis op een originele manier met elkaar verweeft, herschrijven Sente en Miguel de grootste legende van onze westerse geschiedenis. Een epos in de stijl van Titus Livius.)
 2. Ik ben hun stilte: Een moordzaak in Barcelona, Jordi Lafebre, Standaard Uitgeverij, HC 24,99. (Eva Rojas, een briljante jonge psychiater, wil de vragen van dokter Llop niet beantwoorden. Toch heeft ze geen andere keuze dan mee te werken als ze hoopt haar licentie terug te krijgen en haar beroep weer uit te oefenen. Een paar dagen geleden werd Eva door een van haar patiënten, gevraagd om haar te begeleiden bij het voorlezen van het testament van haar grootmoeder. Hoewel haar oma nog leeft, zal de familiereünie niet minder zwaar zijn. Bij haar aankomst op Can Monturós ontdekt de excentrieke psychiater al snel de duistere geheimen die boven de wijnmakerij hangen. En met reden: het doorgronden van de geheimen van mensen is haar vak. De familie Monturós, die tijdens de periode van dictator Franco fortuin maakte met hun wijngaarden, lijkt een paar onbespreekbare geheimen te verbergen. Terwijl ze op het landgoed verbleef, werd een familielid vermoord. Het duurt niet lang voordat de nieuwsgierige ogen zich op Eva richten, die het onderzoek leidt in een poging haar onschuld te bewijzen.)
 3. De Marathon van de Eeuw, José Luis Munuera/Kid Toussaint, Le Lombard, HC 21,99. (Een waargebeurd verhaal, maar weinig bekend bij het publiek. Een race, maar verschillende onverwachte avonturen zorgen voor een zeer verrassende 3e editie van de Olympische Spelen. De meest onwaarschijnlijke marathon van de geschiedenis begint! 1904. In de Verenigde Staten vinden voor de eerste keer de Olympische Spelen plaats en de Amerikanen zijn vastbesloten hun superioriteit te tonen. De marathon zal doorgaan in Saint-Louis, Missouri en zal de geschiedenisboeken ingaan als de dolste wedstrijd ooit in deze sportdiscipline. Aan de start verschijnen 32 lopers, maar aan de aankomst nog maar 14. Van experimentele doping over valsspelen tot creatief afgebakende parcours, alles kan en zal gebeuren.)

 1. Lucas’ Wars, Renaud Roche/Laurent Hopman, Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Lucas’ Wars vertelt het verhaal van George Lucas, een rebelse tiener die aan de dood ontsnapte, een genie van het nieuwe Hollywood en een ontembare visionair. Het is het intense en aangrijpende, maar soms ook grappige verhaal over de uitputtingsslag die het productieproces van Star Wars was. Het is de ultieme making of, een heerlijke successtory, en een ode aan de magie van de kindertijd en het doorzettingsvermogen van George Lucas.)
 2. Smakelijk Leven, Aurélia Aurita, Scratch Books, SC 39,95. (Aurélia Aurita kreeg al eerder bekendheid met diverse titels over eten, de (professionele) internationale keuken en de sterke verbondenheid van eten met gevoelens en herinneringen. In dit nieuwe boek borduurt Aurita hierop voort op een zeer persoonlijke wijze: ze laat ons zien hoe haar leven op zijn kop wordt gezet als bij haar borstkanker wordt vastgesteld en hoe ze gedurende haar herstel met eten omgaat. Een viering van het leven door middel van smaken en herinneringen.)
 3. Chad in Amsterdam, Chad Bilyeu, Scratch Books, HC 29,95. (Engelstalig. Chad Bilyeu groeide op in Cleveland, Ohio. Als jongvolwassene verhuisde hij naar Washington DC waar hij kennismaakte met de drugsscene. In 2009 verkaste hij naar Amsterdam. Sinds een aantal jaren schrijft hij verhalen over zijn nieuwe thuis, die hij laat illustreren door ‘fellow artists’. De eerste zes delen werden door hemzelf los verkocht. Maar nu worden ze, met extra materiaal, samen als hardcover gebundeld.)

 1. Bakelandt integraal 12, Hec Leemans, Saga Uitgaven, HC 37,99. (Bevat de delen 56 t/m 60.)
 2. De Familie Snoek integraal 1, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Integrale reeks die voor het eerst alle 759 gags van de Familie Snoek in chronologische volgorde gaat bundelen. Het worden vier delen, waarbij elk deel ook nog een achtergronddossier bevat.)
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 15: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 37,50. (Bundel van de delen 124 t/m 130. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. Indians! – De zwarte schaduw van de blanke man, Diverse auteurs, Saga Uitgaven, SC 12,99.
 2. De Sluis, Gilles Aris/Philippe Pelaez, Saga Uitgaven, HC 21,99. (Drie verdrinkingen in minder dan een jaar, dat is veel voor de kleine sluis waar Octave voor zorgt. Geruchten doen de ronde in het dorp, en de enigszins achterlijke jonge sluiswachter met het misvormde gezicht is de ideale verdachte. De commotie is zo groot dat de politie uit de stad op onderzoek uitgaat om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, maar ook om de woede van de dorpelingen te trotseren, die vastbesloten zijn het recht in eigen hand te nemen. Het water van de rivier stroomt traag, maar in haar meanders zijn wreedheid en slechtheid nooit ver weg.)
 3. De Adoptie cyclus II deel 2: Inkeer, Arno Monin/Zidrou, Saga Uitgaven, HC 24,99.

 1. Guust: Flater slaat weer toe!, Delaf, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Jan, Jans en de kinderen 71, Studio Jan Kruis, DPG Media, SC 6,75.
 3. De Smurfen 42: Gargamel de smurfenvriend, Peral/Jost/Culliford, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. F.C. de Kampioenen 128: Supermarkske kraait victorie, Leemans/Swerts/Vanas, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Buurtpolitie 23: De keisnijding, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 3. Jommeke 318: De drie geesten van kerst, Philippe Delzenne/Kristof Berte, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Suske en Wiske 371: De zoevende zusters, Wout Schoonis/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. De Kronieken van Amoras 13: De droom van Arthur, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 8,99.
 3. Heden Verse Vis 2: Bruggenbouwers, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, HC 19,99.

 1. Suske en Wiske kortverhalen 47 (2023-7): Het vliegende hart, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 2. Suske en Wiske kortverhalen 48 (2023-8): De stenen broden, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 3. Suske en Wiske kortverhalen 49 (2023-9): De vergeten vallei, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.
 4. Suske en Wiske kortverhalen 50 (2023-10): Hippus het zeeveulen, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,00.

 1. Nachtwacht 15: Weerwolven vs Vampiers, Van Oppen/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.
 2. Sisters 18: Wat een plaatje!, William/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.
 3. Gamekeepers 5: Killer Bots, Cambré/Colombo/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,99.

 1. Donald Duck pocket 344: Kop of munt, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 345: Schaduwen in de nacht, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck dubbelpocket 90: Getreiter op zee, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.

 1. Donald Duck reis om de wereld pocket 6: Afrika, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,75.
 2. Donald Duck jubileumpocket, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95. (Acht klassieke korte tekenfilms uit de beginjaren van Disney in een nieuw jasje.)

read more

2023 WEEK 46

 1. Elfen 30: De schittering van het duister, Dimat/Aquaro/Arleston, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover volgt in week 50.)
 2. Dwergen 21: Ulrog van de smidse, Goux/Pinchuk/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover volgt in week 50.)
 3. Bloedkoninginnen: Roxelana – De vreugdevolle 1, Roman/Rizzu/Greiner, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Karolus Magnus – De Barbarenkeizer 2: Brunhildes verraad, Eon/Jean-Claude Bartoll, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Legende 4: De dromenmeester, Yves Swolfs, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Aspis – Detectives van het ongewone 8: De laatste doet het licht uit, Emmanuel Despujol/Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Hoka Hey! 2: Little red bird, Neyef, Uitgeverij Daedalus, HC 30,95.
 2. Mattéo zesde periode (2 september 1939 – 3 juni 1940), Jean-Pierre Gibrat, Uitgeverij Daedalus, HC 25,50.
 3. Stripgids # 14, november 2023, Strip Turnhout, SC 29,99.

 1. De Kattenkeizerin, Quin/Werber/Pog, Uitgeverij Daedalus, HC 30,95. (Vervolg op ‘De Katten van Morgen’.)
 2. Zij schreven geschiedenis – Alexander de Grote, Palma/Goy/Blengino/Ismard, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. De Schakel, Brahy/Runberg, Uitgeverij Daedalus, HC 30,95. (Tweede deel in de Frank Thilliez collectie, deel een was ‘Het Weeshuis’, verschenen eind 2021.)

 1. De Laatste Lap, Carbos/Cosnava/Truc, Lauwert Uitgeverij, HC 34,95. (In Kautokeino, een Sami-dorp (de echte naam van de Lappen) dat veertig dagen lang in de poolnacht is gedompeld, is een heilige trommel gestolen en een rendierhoeder vermoord. Zijn de twee zaken met elkaar verbonden? Dat denken Klemet, de onderzoeker van de Lappen, en zijn jonge partner Nina, die net uit het zuiden van het land is aangekomen. Maar in Kautokeino houdt men er niet van om oude verhalen op te rakelen.)
 2. Alsnog, Andrea Kruis/Willem Ritstier, Menlu, HC 24,99. (Na een heel leven vol keuzes staat Rob voor de belangrijkste keuze in zijn leven. Geeft hij toe aan onderdrukte gevoelens of blijft hij hangen in een leven dat hem zelden gelukkig heeft gemaakt? Laat hij zich leiden door zijn eigen gevoelens of door de gevoelens van de mensen uit zijn naaste omgeving? Zet hij alsnog de stap, die hij al jaren eerder had moeten zetten?)
 3. Fokke & Sukke: Het afzien van 2023, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, SC 12,99.

 1. Horizontale Collaboratie, Carole Maurel/Navie, Lauwert Uitgeverij, HC 29,95. (’Horizontale collaboratie’, het is een weinig deugdzaam hoofdstuk in de geschiedenisboeken. Terwijl soldaten het leven lieten, verzetshelden een bittere strijd leverden en onschuldigen letterlijk werden uitgeroeid, waren er ook Duitsers en Françaises die naar elkaars strelingen en liefde verlangden. Zij gingen niet alleen slapen met de oorlog en stonden niet alleen op met de wereldbrand.)
 2. Een Misrekening, Franck Biancarelli/Denis Robert, Lauwert Uitgeverij, HC 34,95. (In een stad in het oosten van Frankrijk start het laatste proces van het Hof van Assisen waarin Sylvestre Ruppert-Levansky als voorzitter zetelt. Zijn carrière zal eindigen waar ze is begonnen. Hij herinnert zich Rachel, zijn eerste vriendin, en vooral Mathilde, een duivelse en manipulatieve seriemoordenares. De oude rechter heeft een vlekkeloze reputatie. Hij staat bekend als een tolerant en rechtvaardig man. Maar dan vraagt een politieagent, die hij nog kent uit die periode, om hem te spreken.)
 3. Dirkjan deel 29, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, SC 8,95.
 4. De Bergenvaarders deel 2, Joey Potargent/Kristof Berte, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95/HC 19,95.

 1. De avonturen van Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke: De Spaa-motor, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95.
 2. De avonturen van Nonkel Zigomar, Snoe en Snolleke: De witte maw-maw, Bob de Moor, BD Must, HC 29,95.
 3. Koning Hollewijn volledige werken 18, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 59,95.

 1. Een Kerstvertelling, Labourot/L’Hermenier, Uitgeverij Daedalus, SC 12,25. (Verstripping van het beroemde Charles Dickens verhaal ‘A Christmas Carol’.)
 2. Het geheim van de Witte Wolvin 2: Saî Mina, Raka/Lylian/Loevenbruck, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Mandarijntje 1: Week om week, Amelia Navarro/Sergio Salma, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Haar ouders zijn gescheiden. Ze heeft 2 huizen, 2 werelden, een dierbare vriendin en een nachtelijke vriend: een das die van jazz houdt.)

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken