skip to Main Content

2020 WEEK 22

LET OP! Onze winkel heeft nog altijd aangepaste openingstijden:

MAANDAG GESLOTEN
DINSDAG TIJDELIJK GESLOTEN
WOENSDAG   VAN 11:00 TOT 18:00
DONDERDAG   VAN 11:00 TOT 18:00
VRIJDAG   TIJDELIJK VAN 11:00 TOT 18:00
ZATERDAG   VAN 11:00 TOT 17:00
ZONDAG   GESLOTEN

 1. Magiërs 1: Aldoran, Jose Francisco Kyko Duarte/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Een nieuwe spin-off van de reeks Elfen, Dwergen en Orks & Goblins. De serie situeert zich na deel 16 van Elfen. De verhalen zijn perfect los van elkaar te lezen. Scenarist Istin heeft zelfs met David Courtois een kleine bijbel opgemaakt om de controle te blijven behouden op de coherentie van de reeks. Alhoewel dat lezers soms fouten naar hen door sturen. Bijvoorbeeld in deel 7 wordt een vuurwapen getoond wat niet echt kan in een middeleeuws kader. Magiërs zal bestaan uit 4 delen. Die elk zullen bestaan uit de 4 wegen van de Magie: Alchimie, Elementalisme, Zwarte Kunst en Runen.)
 2. Elfen 22: De hoeder van de wortels, Gianluca Maconi/ Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Kapitein Kreiss integraal, John Heijink, Uitgeverij Arboris, HC 39,95. (Bundel van de 5 delen.)
 4. Carthago 9: Het pact van de eeuweling, Ennio Bufi/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 10,25.
 5. Frontlines 7: Het kokoda-pad, Benoît Dellac/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. Dating for geeks 11: The next generation, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, 9,95.
 2. Mens in de kosmos, Michiel Wijdeveld, Mooi weer, HC 15,00. (Michiel Wijdeveld, 1970, is een Amsterdamse tekenaar van cartoons, korte strips, typografie, ex librissen, glas-in-lood ontwerpen en portretten van personen en monumentale gebouwen. De tekeningen zijn gemaakt met een technische tekenpen en aquarelverf, allemaal op papier dus. De belangstelling voor de ontwerp- en bouwstijl uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, wellicht ooit aangewakkerd door het werk van zijn twee overgrootvaders die in die periode als kunstenaar actief waren, is duidelijk in de tekeningen terug te zien.)
 3. De wijsheid van de mythes: Jason en het gulden vlies deel 1 van 3: Eerste wapenfeiten, Alexander Jubran/Luc Ferry & Clotilde Bruneau, Uitgeverij Deadalus, 9,25. (HC week 18-20.)
 4. De wijsheid van de mythes: Theseus en de minotaurus, Mauro De Luca/Luc Ferry & Clotilde Bruneau, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50.
 5. De wijsheid van de mythes: De Ilias de 2 van 3: De oorlog van de goden, Pierre Taranzano/Luc Ferry & Clotilde Bruneau, Uitgeverij Deadalus, HC 20,50.

 1. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 36: Het verrassingsfeest, Walt Disney Studio’s, 4,95.
 2. Donald Duck megapocket 11: Zomer, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 6,95.
 3. Donald Duck Classics pocket 4: Dracula, WDS, Sanoma Media, 8,95.

read more

2020 WEEK 21

 1. StripNieuws nummer 78 – mei 2020, Het Stripschap, 4,95.
 2. De kronieken van Amoras 6: De underdog, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 3. Suske en Wiske door…: De preutse prinses, Paul Geerts, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 4. Suske en Wiske door…: De preutse prinses, Paul Geerts, Standaard Uitgeverij, 10,00. (Speciale uitgave persvoorstelling.)
 5. Dag en Heidi 12: De zonderlinge tovenaar, Jeff Broeckx/Hannelore Vantieghem, Saga Uitgaven, 8,99. (Heruitgave.)

 1. Nachtwacht 4: Jacht op de hellehond, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 2. De buurtpolitie 9: De gijzeling, Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 3. De Rode Ridder 266: Gedoemd, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 4. Maankop integraal 2 van 2, François Boucq/Alejandro Jodorowsky, [Blloan], HC 26,95. (Bevat het “  De sluitsteen”+ “   Het ei van de ziel” + een uitgebreid dossier.)
 5. Yoko Tsuno integraal 7: Duistere complotten, Roger Leloup, Dupuis, HC 26,95. (Bundel van de delen 9 + 12 + 19 + dossier.)
 6. Oliver Page & de tijddoders deel 1, Griffo/Stephen Desberg, Glénat Benelux, HC 16,95. (Een vloek uit het verleden. Een plaag uit de toekomst. Het jaar 3500. Shayne, de Amazone, doorkruist in haar pantser van leder en metaal een troosteloze aarde op jacht naar de laatste vijanden van de beschaving. Een ras van parasieten die de controle over de mens overnemen. Heel wat jaren eerder, in 1875, ontdekt Oliver Page, een jonge archeoloog die een missie uitvoert in Perzië, een tombe van een onbekende koning, waarin een troon prijkt, gemaakt van goud en steen. Tijdens zijn onderzoek legt hij de hand op mysterieuze ringen, die een oude kracht bevatten. Een vloek met mogelijk desastreuze gevolgen voor de toekomst. Is Oliver degene die de parasieten gaat wekken, of is hij de sleutel tot hun vernietiging? En als dat zo is, hoe kan Shayne met hem in contact komen? Stephen Desberg en Griffo dompelen ons onder in een groots sciencefictionspektakel met Victoriaanse toetsen.)

 1. De werelden van Thorgal – De jonge jaren 8: Twee bastaards, Roman Surzhenko/Yann, Le Lombard, 8,50, HC 16,95.
 2. De ridders van Heliopolis 4: Citrinitas, de gele fase, Jérémy/Alejandro Jodorowsky, Glénat Benelux, HC 17,95.
 3. Vorstenbloed 4: Wraak en verlossing, Dongzi Liu/Alejandro Jodorowsky, Glénat Benelux, HC 17,95.
 4. Het masker van duizend tranen deel 1 van 2: De dood reist met me mee, Ali Roberto/David Chauvel, [Blloan], HC 17,95. (Na een verschrikkelijke strijd daalt op de vlakte van Mizushiro een doodse stilte neer. Tussen de lijken op het slagveld lopen jammerende weduwen. Een van hen, Sadakïo, is op zoek naar haar verloofde, Koburo, wanneer ze Masamura ontmoet. Hij is ondersteboven van haar schoonheid en ontroerd door haar verdriet, en hij stelt voor haar te helpen het stoffelijke overschot van haar verloofde naar haar dorp te brengen. Sadakïo wil haar belofte aan Koburo inlossen en gaat op zoek naar het masker met de duizend tranen. Met dat masker kan een sterveling afdalen in het dodenrijk en eruit terugkeren met een geliefde. En dat is net wat Sadakïo van plan is. Masamura vertrekt samen met haar naar het kasteel van Takeda, waar hun een tragisch lot wacht.)
 5. Jugurtha integraal band 2, Franz/Jean-Luc Vernal, Le Lombard, HC 37,95. (Bevat de delen 5 t/m 8 + dossier.)
 6. Onklopbaar 2: Jouw lokale superheld, Pascal Jousselin, Dupuis, HC 14,95.

 1. Scherven, De Graaf, Dupuis, 25,00. (Heruitgave.)
 2. Littekens, De Graaf, Dupuis, 25,00. (“Littekens” is vervolg op “Scherven” en tevens het slot van een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zondag 5 mei 1946. Precies een jaar na het einde van de oorlog praten Victor en Esther – schuchter – over wat ze doorgemaakt hebben tijdens de bezettingsjaren. Meer en meer wordt duidelijk dat zwart en wit nauwelijks bestonden in die donkere tijd, maar dat deze juist vooral grijswaarden kende. Victor blijkt zijn aanvankelijke apathie te hebben ingewisseld voor daden. En Esther? Zij heeft de duistere kanten van de mens gezien. En die van zichzelf. Is er nog een sprankje hoop voor het tweetal op de eerste bevrijdingsdag?)
 3. Bloesems in de herfst, Aimée de Jongh/Zidrou, [Blloan], HC 29,95. (Herziene herdruk in harde kaft met extra’s.)
 4. De leeuw van Juda boek 1 van 3, Hugues Labiano/Stephen Desberg, Dargaud Benelux, 8,50. (In de jaren 1920, in Kenia en vervolgens in Ethiopië, werd John Wallace, een Engelse kolonist gearresteerd, verdacht van moord. Hij wordt naar een gevangenis gestuurd waar hij aan dwangarbeid wordt onderworpen en hij overleeft in moeilijke omstandigheden voordat hij weet te ontsnappen. Een mysterieuze zwarte vrouw gaat hem achterna en volgt hem meedogenloos. Alleen zij weet wie Wallace echt is en waar hij zijn leeuwenkracht vandaan heeft. Hun antagonisme verbergt in feite een vreselijk geheim en hetzelfde verlangen naar vrijheid en absoluut dat hen naar de diepten van Afrika zal leiden. De auteurs van “Black OP” schrijven een groot verhaal over avonturen tegen de achtergrond van reizen, kolonialisme, religie, verkenning en sjamanisme.)
 5. De Smurfen 39: De vlucht van de ooievaars, Miguel Díaz/Alain Jost & Thierry Culliford, Ballon Comics, 7,50.
 6. Jakob Kane 2: Meester in het vergeten, Mateo Guerrero/Sylvain Runberg, Le Lombard, 8,50.

 1. Bollie & Billie 3: Vrienden gaan voor, Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 2. Bollie & Billie 4: Het systeem Billie, Roba, Dupuis, 7,50. (Heruitgave.)
 3. Jommeke 299: De flipposuarus, Jef Nys, Ballon Comics, 6,50.
 4. Onbemande dreiging 1: Terreur boven de Theems, Stéphan Agosto/JG Wallace, Dupuis, 8,50. (13 juni 1944, een week na de geallieerde landingen in Normandië, stort een vliegende bom, V1 genaamd, neer in de noordelijke buitenwijken van Londen. Het verwoestte een paar gebouwen in een industriële zone en eiste talloze burgerslachtoffers. Een jonge vrouw, Louise Simon, een chemisch ingenieur die gespecialiseerd is in nucleair onderzoek, en een man, Doug Hunter, een getalenteerde jachtpiloot en held van de schaduwen, zullen hun krachten bundelen om een ​​missie te volbrengen die het resultaat van een conflict dat nog onbeslist is in de zomer van 1944. Dit tweedelige verhaal vertelt het verhaal van deze pioniers, vergeten helden van de Tweede Wereldoorlog die de evolutie van de moderne luchtvaart markeerden door twijfels, mislukkingen, verraad, heroïsche en wanhopige acties.)
 5. Diep in de zee deel 5, Thierry Jytéry/ Christophe Casenove, Ballon Comics, 7,50.
 6. Ravian door… 2: Het pantser van de Jakolass, Manu Larcenet, Dargaud Benelux, 8,50.

 1. Dance Academy deel 11, Crip/Béka, Ballon Comics, 7,50.
 2. Savage 5: Black Calavera, Félix Meynet/Yann, Casterman, 8,50.
 3. Kenya seizoen 3: Amazonia deel 5, Bertrand Marchal/Rodolphe & Leo, Dargaud Benelux, 8,50.
 4. Lucky Luke 28: Het escorte, Morris/René Goscinny, Dupuis, 7,95. (New look.)
 5. Lucky Luke 47: Zeven korte verhalen, Morris/ René Goscinny, Lucky Comics, 7,95. (New look.)

 1. Maidan love 1: Olena, Christophe Alliel/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Oekraïne-crisis van 2014. Februari 2014. Op het Maidanplein, in Kiev, volgen de gewelddadigheden elkaar op. De Revolutie van de Waardigheid, zoals de betogers het noemen, lijkt goed op weg om een tijd te duren. In de loop van die dagen, die 82 doden en 622 gewonden kosten en de Oekraïne-crisis in een krachtmeting tussen Rusland en de rest van Europa veranderen, probeert Bogdan zijn vriendin Olena terug te vinden. Maar Bogdan is een “berkut”, lid van de oproerpolitie, en Olena maakt deel uit van de betogers. Kan een simpel liefdesverhaal de ernst van dergelijke gebeurtenissen doorstaan?)
 2. Marcel Pagnol: Marius deel 1 van 2, Sébastien Morice/Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Marius is de zoon van César, de cafébaas van de Bar de la Marine. Hij brengt zijn tijd door met het bewonderen van boten die aanmeren in de oude haven. Hij leeft maar voor één ding. Inschepen op een vaartuig en naar verre landen trekken. Hij is zodanig geobsedeerd door dat idee dat hij de liefde van schaaldierenverkoopster Fanny voor hem niet ziet. Om zijn aandacht te trekken, beslist Fanny om hem jaloers te maken en zich te laten verleiden door de oude Panisse. Maar Marius houdt stiekem ook van haar. Kan hij daarom de lokroep van het ruime sop intomen?)
 3. De mentors deel 1 van 2: Ana, Francis Porcel/Zidrou, Saga Uitgaven, HC 19,99. (De baby van Ana, nog een tiener, is ontvoerd tijdens de bevalling door gemaskerde mannen die vervolgens alle getuigen afslachten. Zij overleeft op wonderbaarlijke wijze maar 20 jaar later, iedereen verklaart haar gek, is ze nog steeds op zoek naar haar baby. Haar onderzoek wordt intenser en mysterieuzer als ze het pad kruist van een jonge vrouw die op de vlucht is.)

read more

2020 WEEK 20

 1. Striphelden versus Corona, diverse auteurs, Uitgeverij Oogachtend & Uitgeverij L, gratis bij besteding van tenminste 15,00. (Om de stripverkoop tijdens de door coronamaatregelen geteisterde stripwinkels te stimuleren, sloegen de Vlaamse uitgeverij Oogachtend en de Nederlandse Uitgeverij L de handen in elkaar om een gezamenlijk album te produceren die winkeliers – die hiervoor wel een bepaald bedrag moeten betalen – gratis aan hun [trouwe] klanten kunnen weggeven. Niet minder dan vijfenzestig Vlaamse en Nederlandse tekenaars werkten mee. Het album had eigenlijk al in maart moeten verschijnen, maar de verscherpte maatregelen in Vlaanderen, waarbij alle winkels hun deuren moesten sluiten, gooiden roet in het eten en het project werd daarom uitgesteld.)
 2. De wereld volgens Hein de Kort deel 2, Hein de Kort, Uitgeverij Sherpa, 17,50.
 3. Diabolik 2: Theater des doods, Glauco Coretti & Enzo Facciolo/Angela & Luciana Giussani, Windmill Comics Publishing, 14,95.
 4. Evert Kwok vakantieboek 3, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 9,95.

 1. De spannendste avonturen van Donald Duck 24: Koning van Prullaria, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.
 2. Arcadia archief 52: De duivels van Alexia 6: Tranen van bloed, Benoît Ers/Dugomier, vzw Arcadia, HC 24,95.
 3. Trollen van Troy 24: Een rots boven je hoofd, Jean-Louis Mourier/Christhophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 4. De wouden van opaal 11: De vergeten mythe, Stefano Martino/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 5. Op weg naar Orléans, Gabi Berkers, Uitgeverij Syndikaat, HC 17,95. (Komische avonturenstrip van een Franse, vijftienjarige jongen, een vriendin van hem en een reusachtige krijgerkat. Ze moeten vluchten uit hun dorp wanneer het wordt aangevallen door de Engelsen. De jongen besluit Frankrijks enige ware heldin om hulp te vragen en trekt naar Orléans om Jeanne D’Arc te ontmoeten. Maar hij zal eerst een echte man moeten worden. Op welke andere manier dan zijn maagdelijkheid te verliezen? Het is de eerste stap om geconfronteerd te worden met de realiteit van volwassen worden. Zijn reis zal hem nog veel bijbrengen over wie hij is en wat het betekent om een held te zijn.)

read more
Back To Top