skip to Main Content

2022 WEEK 47

 1. Thorgal 40: Tupilaks, Vignaux/Yann, Le Lombard, SC 9,99/HC 17,99.
 2. Ravian door… 3: Waar de verhalen ontstaan, Virginie Augustin/Pierre Christin, Dargaud Benelux, SC 9,99.
 3. Jeremiah 39: Rancune, Hermann, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. Alfa 17, seizoen 3: Liberty Ship, Alan Queireix/Emmanuel Herzet, Le Lombard, SC 8,99.
 2. Clifton 20: Elementary, my dear Clifton!, Rodrigue/De Groot, Le Lombard, SC 9,99.

 1. Bellem – Collectie Vrije Vlucht, Servais, Dupuis, HC 20,95.
 2. De Haan 1933, Baudouin Deville/Rudi Miel, Éditions Anspach, HC 15,95. (Op de vlucht voor de nazidreiging belandt Albert Einstein in april 1933 in De Haan. Maar het Reich maakt jacht op de natuurkundige, zelfs in deze kleine Belgische badplaats. Waarom is Hitlers Duitsland zo geïnteresseerd in zijn onderzoek?)
 3. Oostende 1905, Olivier Wozniak/Patrick Weber, Éditions Anspach, HC 15,95. (De badplaats Oostende, bijgenaamd de Koningin der Badsteden, bruist van de activiteit. Leopold II komt weldra in de stad aan en de sjah van Perzië is de gast van Zijne Majesteit. De koning der Belgen is rusteloos omdat zijn minnares, Blanche Delacroix, een blijde gebeurtenis verwacht. In deze context wordt het lichaam van een Perzische diplomaat ontdekt, vermoord in zijn badkuip. De gênante zaak is toevertrouwd aan Hendrikus Ansor. Niet de schilder, de commissaris!)

 1. Zij die spreekt, Alicia Jaraba, Saga Uitgaven, HC 29,99. (Zestiende eeuw. Malinalli is de dochter van een Centraal-Amerikaans stamhoofd. Kort na het overlijden van haar vader wordt ze verkocht aan een andere stam om op het veld te werken en het libido van haar nieuwe meester te bevredigen. Op een dag verschijnen immense schepen aan de horizon, onder leiding van Hernán Cortés, en die is geobsedeerd door het zoeken naar goud. De conquistador merkt Malinalli en haar gave voor talen op. Ze wordt zijn tolk en een van de sleutelelementen in zijn hoop op verovering. Ze wordt ook degene die de moed heeft om een in die tijd voor vrouwen verboden woord te zeggen: nee! Verder dan de legende is dit het verhaal van La Malinche, een levendige, jonge, onervaren vrouw en vaak overweldigd door de gebeurtenissen, maar vooral menselijk.)
 2. Liefhebben voor Twee, Emilio van der Zuiden/Stephen Desberg, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Een ontroerend verhaal over de ouders van successcenarist Stephen Desberg (De Schorpioen, I.R.$, Baard en Kale). Monique is twintig jaar jong en droomt er alleen maar van om geëmancipeerd te zijn. In 1941 komt ze terecht in het bezette Parijs en ontdekt de roes van de hoofdstad. Ze ontmoet er Francis, trouwt in een opwelling met hem en baart Nicole. Maar Monique probeert te begrijpen hoe ze van haar eigen dochter moet houden, dit onschuldige kind dat haar van haar vrijheid berooft. Bij de Bevrijding ontmoet Monique een Amerikaanse officier en ontdekt de ware liefde. Om haar passie te kunnen uitleven, besluit de jonge vrouw al haar rechten op haar dochter op te geven en Nicole aan haar vader over te laten. Van nu af aan worden moeder en dochter gedwongen elkaar te zoeken, te missen, te vinden.)
 3. Jukebox Motel 2: De levens en sterfgevallen van Robert Fury, Marie Duvoisin/Tom Graffin, Saga Uitgaven, HC 19,99.

 1. Ringo integraal, William Vance, Le Lombard, HC 34,99.
 2. Bakelandt integraal deel 10, Hec Leemans, Saga Uitgaven, HC 34,99/luxe HC 65,00. (Bevat de delen 46 t/m 50 en een dossier.)
 3. Aurora en Ulysses, Centauren integraal 2: 1982 – 1989, Seron/Desberg/Mittéï, Saga Uitgaven, HC 34,99.

 1. Suske en Wiske blauwe reeks hommage: De verdwenen joker, Dirk Stallaert/Ronald Grossey naar Willy Vandersteen, Standaard uitgeverij, SC 9,99, HC 14,99, luxe HC 65,00, groot formaat luxe 150,00. (Van de luxes zijn weinig exemplaren beschikbaar, dus ben er snel bij want op=op. Groot formaat luxe op de foto hieronder.)
 2. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 11: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 99 t/m 105. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)
 3. The making of Agent 327 5: Het Rotterdam van Agent 327, Jacques Post/A.T. Habraken, Uitgeverij L, HC 24,95.

 1. Galaxa 2: Scherven in het donker, Vandersteen/Molenaar/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, Luxe groot formaat HC 100,00. (De luxe versie is uitgevoerd in groot formaat met brede linnen rug, dossier van 16 pagina’s en gesigneerde ex-libris. Deel 1 is ook nog beschikbaar. De reguliere softcover verschijnt later.)

 1. F.C. de Kampioenen 122: Aan zeer scherpe prijzen, Leemans/Swerts/Vanas, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. De Kiekeboes 162: Kind van de rekening, Merho/Van Bael/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. De Buurtpolitie 19: Hotel Edelweiss, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Marsupilami door…: Het Humboldtdier, Flix, Dupuis, SC 9,99.
 2. De avonturen van Lucky Luke 10: De ark van Rataplan, Morris/Achdé/Jul, Lucky Comics, SC 8,99.
 3. De kleine Robbe 19: Praat niet met ’n volle mond!, Tome/Janry, Dupuis, SC 8,50.

 1. Boes deel 27, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 47-21. Dit is de helft van band HC 14.)
 2. Boes deel 28, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 43. Dit is de helft van band HC 14.)
 3. De Smurfen 41: De verloren kinderen, Peyo/Vizoso/Jost/Culliford, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Voetbalgek! 18, Olivier Saive/Sti, Standaard Uitgeverij, SC 8,99.
 2. Nachtwacht 12: De slangenvampiers, Van Bael/Van Gucht/Clement, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. Gamekeepers 2: Ufo invasie, Cambré/Colombo/De Braeckeleer, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. De boekenezel van Córdoba, Léonard Chemineau/Wilfrid Lupano, Standaard Uitgeverij, HC 35,00.
 2. Naar Texas en terug, De Leijer/De Leijer, Uitgeverij De Harmonie, HC 34,90. (In de graphic novel Naar Texas en terug neemt een vader zijn adolescente zoon mee op reis als een moderne ‘rite de passage’: Jeroen, de vader, besluit dat het tijd is zijn zoon te begeleiden naar volwassenheid. Boris is gestrand in het onderwijs en gaat al drie jaar niet naar school. Hij ligt vooral op zijn bed met zijn telefoon en kijkt zijn favoriete Netflix-films en -series, telkens opnieuw. Na Verdun en het Westelijk front, reizen ze in 2016 af naar Texas om er de presidentsverkiezingen te volgen. Jeroen is degene die aanvankelijk een getekend en geschreven verslag van hun wederwaardigheden maakt, maar wanneer Boris zich daarin mengt en zijn kant van het verhaal gaat vertellen, ontstaat er een interessante dialoog vanwege Boris’ andere kijk op de werkelijkheid; informatie die via de zintuigen binnenkomt verwerkt hij op een radicaal andere wijze.)
 3. De wereld volgens Dirk en Desiree deel 1, Hein de Kort, Uitgeverij Sherpa, SC 19,95.

 1. Metro 010: Onwaarschijnlijk maar waargebeurd. Een graphic novel over die wereldstad aan de Maas, Ellen Schindler e.a., nai010 publishers, HC 29,95. (Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: als je houdt van Rotterdam en van verhalen dan is dit een boek voor jou. Metro 010 is een graphic novel over belangrijke gebeurtenissen in het verleden die de stad gemaakt hebben tot wat zij nu is. De geschiedenis van Rotterdam, verbeeld in twaalf stripverhalen.)
 2. Crisis, Jip van den Toorn, Podium, SC 20,99. (In Crisis toon Jip van den Toorn de kleine en grote crisissen die ons in het dagelijks leven parten spelen en de vijf stadia die we met ze doorlopen. Hoe gaan we om met drama’s als een plotselinge pandemie, een langverwachte klimaatcrisis, FOMO door social media, ontembare reislust en groeiende vliegschaamte? Hoe dealen we met onze eigen crisis en hoe met die van een ander? En wat zegt dat over ons? Jip vangt niet alleen scherp, confronterend en humoristisch de tijdsgeest maar ook ons gedrag als individu en maatschappij.)
 3. Lectrr Nucleair: Het jaar in cartoons, Lectrr, Davidsfonds Uitgeverij, SC 22,50.

 1. Fokke & Sukke: Het afzien van 2022, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, SC 12,99.
 2. De Hopsa’s Klimaateditie, Marten Toonder, De Bezige Bij, SC 12,50.
 3. Flappie, Marije Tolman/Youp van ’t Hek, Uitgeverij Thomas Rap, HC 18,99. (Kleine graphic novel van de kerstklassieker door Youp van ’t Hek.)

 1. Hops & Chaos: The art and craft of the Uiltje label, Gerben Valkema, Uitgeverij L, HC 29,95. (Het mooiste bierboek sinds… ja, wanneer? Gerben Valkema tekent al acht jaar de labels voor het rebelse biermerk Uiltje de labels. Elk label met een eigen komische naam, en vaak gelinkt aan de hedendaagse popcultuur als films, muziek en bekende personen. Omdat lege bierblikjes verzamelen niet echt cool is, en volle blikjes roepen om leeggedronken te worden, bundelt Uitgeverij L alle labels van de afgelopen 8 jaar in een lijvig boek Hops & Chaos. Een geweldig boek waar je dorst van krijgt, en je het beste kunt lessen met… Juist!)
 2. Thuis, Peter van Straaten, Uitgeverij De Harmonie, HC 24,50. (De mensen in de tekeningen van Peter van Straaten bevinden zich steevast in herkenbare, geestige situaties. De kracht zit ‘m ook in de vertrouwde locaties waar alles zich afspeelt. De plek die in Van Straatens werk verreweg het meeste terugkeert is in en om het huis. Of het nu een eerste poging tot koken is in de keuken, hitsige tieners in de slaapkamer of een echtpaar dat in de woonkamer de zoveelste fles wijn opentrekt.)

 1. Stripgids # 12, juli – december 2022, Strip Turnhout, SC 19,99.
 2. Stripnieuws 87: Girlpower in de stripwereld, diverse auteurs, Het Stripschap, SC 4,95. (Inclusief gratis Jump deel 23.)

read more

2022 WEEK 46

 1. Magiërs 6: Yoni, Lorusso/Jarry/Courtois, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Orks & Goblins 11: Kronan, Sébastien Grenier/Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. De 5 Rijken 5: Het voorwerp van je haat, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Deadalus, SC 11,25.

 1. De pinup van de B-24 2 van 2: Nose Art, Michel Chevereau/Jack Manini, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Het Venijn 5: Hemelblauw, Laurent Astier, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. De Derde Zoon van Rome 5: Marcus Antonius en Cleopatra, Fonteriz/Baldó/Moënard, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Carmen McCallum cyclus 5: Bandiagara, deel 14: Radioactiviteit, Emem/Fred Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Travis cyclus 4: De kinderen van Marcos, deel 14: Gevederde slang, Christophe Quet/Fred Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Androïden 9: De herder, Sylvain Ferret/Antoine Tracqui, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Collectie 1800: Sherlock Holmes Society 4: Besmetting, Ronan Toulhoat/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. De Dode Monnik 1: Het vervloekte manuscript, Scietronc/JDMorvan, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Madeleine, verzetsstrijdster 1: De vonkende roos, Bertail/Morvan & Rifaud, Uitgeverij Daedalus, SC 20,50.

 1. Boris Vian 3: Ze snappen het niet, Delpeche/JDMorvan, Uitgeverij Daedalus, HC 28,50.
 2. Maarten Milaan compleet 3: Wereldpiloot, Christian Godard, HC 34,95.
 3. Jaren van de Olifant: Definitieve en uitgebreide editie, Willy Linthout, Davidsfonds Uitgeverij, HC 34,99.

 1. Jan, Jans en de kinderen 69, Studio Jan Kruis, Sanoma Media, SC 6,75.
 2. Hexeleintje 3: Mijn fabelachtige familie, Paola Antista/Sylvia Douyé, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. De onderzoeken van Enola Holmes 4: Het geheim van de waaier, Serena Blanco, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

read more

2022 Week 45

 1. Verhalen van vroeger 1: De betoverde pepernoten, Riva/Dikmans, Cliché, SC 9,95.
 2. Franquin: Bon Pour…, Franquin, CFC, HC 22,50. (Franstalig. Ongepubliceerde tekeningen te kunnen bewonderen die een periode bestrijken van de jaren 1950 tot de jaren 1990. Door Franquin getekend als personelijke geschenk/cadeaubon.)
 3. Sirocco, Macaione, Lauwert, HC 27,95. (Sirocco, genoemd naar de zuidelijke wind uit de Sahara en ook de naam van de bar die Mia’s homoseksuele vader in Venetië uitbaat, is een compleet verhaal van 208. Speciaal voor de Nederlandstalige editie tekende Macaione een exclusieve coverwikkel met een doorlopende tekening rond de cover, rug en backcover met extra flappen. Er komen meerdere thema’s aan bod — vol emotie, drama, liefde, vriendschap rouw, verdriet, hoop en familie — die allemaal verweven zijn in een mooi verteld feelgoodverhaal.)

 1. Wardane 2: Hemel op aarde, Cornelis/Legendre, Pangolin Comics, SC 9,95 HC 19,95 LUXE 34,95. HC bevat 1 prent, LUXE bevat 1 prent en het Sketchbook 2.0.

 1. Adventureman 3, Diverse artiesten, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Adventureman 4, Diverse artiesten, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Zorro 2: De Spionnen, Pape/Papazian/Gibie, Dark Dragon, HC 27,95.

 1. Het Spookschip, Devig, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Spider-Man & Black Cat 3, Smith/Dodson, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Marvel Action: Origins: Hulk, Venom, Miles Morales en Rhino, Eliopoulos/Souvanny, SC 10,95.

 1. De cirkel van Minsk 5: De straf, Giroud/Stalner, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Literaire Klassiekers in beeld (1): Sandokan en de tijgers van Mompracem, Enna/Tamburo, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Literaire Klassiekers in beeld (2): Ivanhoe, Enna/Garau, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Migali 2: Tikkie, jij bent ‘m!, Arlène/Lambert, Silvester, SC 9,95.
 2. Saint-Exupéry Luchtpost 3: De metgezel van de wind, Saint-Dizier/Fernandez, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Agatha Christie: In Hotel Bertram, Ziegler/Dauger, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Irena 2: De rechtvaardingen, Divers artiesten, Silvester, SC 9,95 HC 19,95.
 2. Normandië Juni ’44 3: Gold Beach/Arromanches, Diverse artiesten, Silvester, SC 9,95 HC 19,95.
 3. Normandië Juni ’44 4: Sword Beach/Caen, Diverse artiesten, Silvester, SC 9,95 HC 19,95.

 1. Sigmund 32: Tweeëndertigste sessie, Peter de Wit, De Harmonie, SC 12,50.
 2. Lanfeust van Troy 9: Het Hakketakkende bos, Arleston/Tarquin, L, SC 9,95 HC 19,95.
 3. De Wouden van Opaal 13: De haven der dromen, Arleston/Martino, L, SC 9,95 HC 19,95.

 1. Onder de kiezels schuilt het strand, Rabaté, Concerto Books, HC 32,99. (Loctudy, september 1963, de laatste zomergasten verlaten de badplaats, maar de studenten in spe. Albert, Francis en Edouard blijven er nog even vertoeven in afwachting van de aanvang van hun, door hun families uitgestippelde studies, die hen naar de hogere lagen van de samenleving zou moeten brengen. Op een avond gaan ze met wat flessen wijn naar het strand waar ze Odette ontmoeten, een knap jong meisje, die ze weet over te halen in te breken in de verlaten tweede huizen in deze badplaats. Betoverd door de schoonheid van Odette zien ze de duivelse valstrik niet aankomen.)
 2. Helle Nice: Leven met grote snelheid, Manunta, Dark Dragon, HC 34,95. (Van Giuseppe Manunta, de maker van het voortreffelijke familiedrama Het Diner, komt nu het one-shot Hellé Nice, een biografische strip van een eigenzinnige, avontuurlijke vrouw : Mariette Hélène Delangle ( 1900-1984 ) alias Hellé Nice.r vervolgens verraden en gekleineerd. Tussen 1928 en 1939 reed ze als racepiloot mee in meer dan zeventig races. In 1936 crashte ze serieus tijdens een race in Brazilië. Na de Tweede Wereldoorlog probeerde ze haar racecarrière (en haar leven) te hernemen, maar dat raakte ondermijnd door niet bewezen beschuldigingen van collaboratie met de nazi’s. Spoiler alert : uit de geschiedenisboekjes kan je al leren dat ze berooid stierf, door iedereen vergeten.)
 3. Sangoma: De verdoemden van Kaapstad, Férey/Rouge, Dark Dragon, HC 34,95. (Twintig jaar na het afschaffen van de apartheid, worstelt Zuid-Afrika nog steeds met de littekens van het oude systeem. Er is nog steeds ongelijkheid en de bevolking is verdeeld tussen blanke eigenaren en zwarte arbeiders. Als de zwarte Sam dood wordt aangetroffen op de wijnmakerij van Pienaar, zijn werkgevers moet Luitenant Shepperd de problemen begrijpen die hebben geleid tot de tragedie. Het onderzoek wordt al snel verwarrend door de diverse conflicten, familiegeheimen, hekserij, en de verdwijning van een peuter in de buurt.)

 1. Broerosaurus Rex, Torseter, De Harmonie, HC 24,90. (Kleine Broer is naarstig op zoek naar een spectaculaire dinosaurus als nieuwe publiekstrekker voor het Natuurhistorisch Museum. Ondertussen wil de president een tour langs het volk maken, maar blijkt de benzine helemaal op. De allerlaatste nog levende dinosaurus zou uitkomst bieden, want: dinosaurus = olie = benzine. De president vraagt Kleine Broer om met hem mee de jungle in te trekken om deze dinosaurus te vinden. Alles loopt natuurlijk weer heel anders, zoals we kunnen verwachten in het vervreemdende universum van Øyvind Torseter.)
read more
Back To Top
×Close search
Zoeken