skip to Main Content

2022 WEEK 24

 1. Miss Greene 1: Outlaws en amazones, Walterell, Uitgeverij ComicWatch, SC 11,50/HC 24,95. (Miss Greene is een mooie jonge vrouw die het lot van de toekomst in haar handen heeft. Het verhaal begint als western maar plots verschijnen er Amazones. Wie zijn zij en wat komen zij doen in het Wilde Westen?)
 2. Miss Greene 2: Bestemming Calais, Walterell, Uitgeverij ComicWatch, SC 11,50/HC 24,95.
 3. American Dreams 1, Dody Eka/Daniel Kalban, Reboot Comics, HC 19,95. (Softcover was in week 19.)

 1. Akim de held van de jungle band 8, Augusto Pedrazza, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 2. Tibor zoon van het oerwoud band 5, Hansrudi Wäscher, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.
 3. Winnetou en Old Shatterhand band 2, Dick van de Pol, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95. (De pelsjagers van de Rio Pecos – Het geheim van Old Death)

 1. Koning Hollewijn volledige werken 15, Marten Toonder, Cliché, HC 57,50.
 2. De avonturen van Panda volledige werken 32, Marten Toonder, Cliché, HC 57,50.
 3. Robbie de straatheld band 2, Augusto Pedrazza, Uitgeverij Boumaar, HC 31,95.

 1. Marc Sleen – De ultieme editie: Het rattenkasteel, Marc Sleen, Davidsfonds Uitgeverij, HC 24,99. (De Stichting Marc Sleen ontdekte van verschillende klassiek geworden verhalen heel wat verloren gewaande originelen. Voor deze ultieme editie werden ontbrekende tekeningen volledig gerestaureerd op basis van de oorspronkelijke krantenpublicatie. Ze worden met twee stroken per pagina afgedrukt, zoals ze als feuilleton in de krant verschenen en door Noël Slangen en Yves Kerremans van achtergrondinformatie en commentaar voorzien.)
 2. Marc Sleen – De ultieme editie: De blauwe toekan, Marc Sleen, Davidsfonds Uitgeverij, HC 24,99.

 1. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 10, Pom, Matsuoka, HC 34,99.
 2. Vertongen & Co 37: De laatste detective, Leemans/Swerts/Vanas/Corteggiani, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
 3. De wereld rond met de Kiekeboes 5, Merho, Standaard Uitgeverij, SC 12,50.

 1. Nachtwacht omnibus 1, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 9,99. (Bundeling van de delen 1 t/m 3.)
 2. Nachtwacht omnibus 2, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 9,99. (Bundeling van de delen 4 t/m 6.)

 1. De Tweeling (avonturen van Mo, Jade en Plakapong deel 0), Paul Geerts, Pear Productions, HC 15,00.
 2. Vijanden met stalen tanden (avonturen van Mo, Jade en Plakapong deel 10), Paul Geerts, Pear Productions, HC 15,00.
 3. 70 Jaar een vrolijk weekblad, diverse auteurs, Museum of Comic Art, HC 29,95. (Derde catalogus afkomstig van het Museum of Comic Art, het enige échte stripmuseum in Nederland.)

read more

2022 WEEK 24

Helaas moet ik dit bericht beginnen met triest nieuws.
Grote vriend van de zaak en bekende in de stripwereld Patrick van Gelder is ons deze woensdag geheel onverwacht ontvallen.
Zelf groot stripliefhebber en immer hardwerkend en ondernemend, door velen onder andere bekend als co-organisator van het Brabants Stripspektakel en met zijn bedrijf Pat’s Collectors Items.
Over de jaren heen heeft hij veel voor ons gedaan, al sinds hij hier als tiener kwam en zijn passie voor strips en verzamelen begon.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden en we wensen ze heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Je zal enorm gemist worden Patrick!

 

 1. Meccano 5: Poppy, Hanco Kolk, Uitgeverij De Harmonie, HC 20,00.
 2. Bob Morane (nieuwe avonturen) 1: De 100 demonen van de Gele Schaduw, Grella/Bec/Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 3. Tex Willer 16: Outlaw, Stefano Andreucci/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, zwart/wit SC 19,95.

 1. Wunderwaffen 14: Hemelvuur, Maza/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 21.)
 2. Wunderwaffen – Space Reich 1: Het duel der adelaars, Marko Nikolic/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Spin-off van de Wunderwaffen reeks, waarin Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen maar de VS door hun isolationisme nog bestaat. HC was in week 21.)
 3. Malefosse 7: De maagd, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Aquablue 17: De nacht van de genade, Reno/Régis Hautière, Uitgeverij Daedalus, SC 11,95. (HC was in week 21.)
 2. Bloedkoninginnen: Johanna – De boosaardige koningin 1, Suro/Richemond/Fogolin, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. De Gebroeders Rubinstein 3: De bruiloft bij de Bensoussans, Le Roux/Chevallier/Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 24,50.

 1. Elfen 27: De ogham-meesters, Maconi/Benoit/Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 2. Dwergen 17: Gurdan van de Mout, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC was in week 21.)
 3. De Wijsheid van Mythes – Herakles 2: De twaalf werken, Carlos Rafael Duarte/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Sonata 2: Het dal van de slapers, Brian Haberlin/David Hine, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
 2. De Belofte van Schildpadeiland 2: Menseneters, Tieko/Stéphane Piatzszek, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Peter Pan, De Integrale Uitgave 2: De wraak van Haak, Loisel, Uitgeverij Arboris, HC 29,95.

 1. Gino Bartali: Een wereldkampioen onder de rechtvaardigen, Lorena Canottiere/Julian Voloj, Uitgeverij Daedalus, HC 35,50. (Gino Bartali wordt beschouwd als een van de beste wielrenners aller tijden. Hij won drie keer de Ronde van Italië en twee keer de ronde van Frankrijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde hij een boegbeeld te worden voor het fascisme, integendeel. Hij werkte als clandestiene boodschapper en vervoerde documenten om honderden joden te redden.)
 2. Biblio + Picto, Joost Swarte, Scratch Books, HC 30,00. (Scratch Books beschouwt het artbook Biblio + Picto als een zusje van Joost Swartes succesvolle New York Boek met opnieuw heel wat ontwerpen, tekeningen en grafische juweeltjes. In het œuvre van Joost Swarte speelt het boek een hoofdrol. Hij heeft er vele vol getekend, vormgegeven en van omslagen voorzien. In deze uitgave ligt het accent op het boek, als object, als levend wezen, en ook als drager van ideeën, die het boek zijn toevertrouwd. Aanvullend zien we pictogrammen en silhouetten, bescheiden, betekenisvolle vignetten. Beeldtaal in essentie, ergens tussen een tekening en het alfabet.)
 3. Het Konijn 2: Draver 1, Sasha Jovanovich, Scratch Books, HC 29,95.

 1. Jopo in Mono XL, Joost Swarte/Fay Lovsky, Concerto Books, 44,99. (Fay Lovsky’s fijne nieuwe Jopo-songs zijn wederom voorzien van prachtige illustraties door Joost Swarte, de meester van de klare lijn. Hoe gaat het na al die jaren met Jopo? JoPo in MoNo XL gaat verder waar het eerste Jopo-album, JoPo in MoNo, eindigde. Het plaat- en boekwerk van dit illustere duo bevat zowel JoPo in MoNo als JoPo XL. Boekuitgave met twee 10”-vinylplaten.)
 2. Een eeuw in verandering: Marc Sleen 100, Nero 75, Stichting Marc Sleen, SC 14,95. (Een eeuw in verandering is de catalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Brussels Stripmuseum. De catalogus bevat veel extra materiaal en bevat de teksten in het Nederlands, Frans en Engels.)
 3. Donald Duck themapocket 51: Tijd voor… Rock-‘n-lol!, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.

 1. Asterix 11: Het ijzeren schild, Albert Uderzo/René Goscinny, Hachette Livre, SC 6,95. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 2. Star BarzTM, Ger Apeldoorn/Michiel Offerman, Uitgeverij Hum!, SC 9,95. (De beste latte macchiato in de hele Melkweg komt natuurlijk van Star Barz! Samen met tom-tomjuf Siri en scheepshond Pookie reist salesman Al Together komeet en sterrennevel af om de beste bakkies aan deze kant van Andromeda te serveren. En wat ze dan allemaal tegenkomen alle Senseo’s nog aan toe! Star Barz is een heldere komeet aan de Nederlandse striphemel. Intergalactisch vermaak dat – onbegrijpelijk genoeg – nog niet eerder gebundeld werd. Tot Hum! er zich mee bemoeide.)
 3. Olivier Blunder 4: Olivier Blunder is weer helemaal de oude, Greg, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Sfinxcollectie 5: Johnny Goodbye – Hanky-Panky, Dino Attanasio/Patty Klein, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 2. Sfinxcollectie 6: Gino en Ambrosius 2 – De vluchtelingenberg, Dino Attanasio/Patty Klein, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 3. Een avontuur van Cool, Clever en Classy: Het geheimzinnige perkament, Pirg, Hauwaerts Uitgeverij, SC 10,00. (Cool, Clever en Classy zijn drie jongeren die een stuk van een perkament vinden. Uit de voorgeschiedenis leren we meer over die schatkaart en de bijhorende schat. De drie zoeken via internet meer informatie, maar Tempeliers krijgen er lucht van en zetten nu de zoektocht op Cool, Clever en Classy én de schat in. Het basisgegeven en alle locaties en gebouwen zijn historisch correct.)

 1. De Reuzen 3: Bora en Leap, Russo/Lylian/Drouin/Lorien, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Klaw 3: Verbonden, Jurion/Ozanam, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. De Verboden Haven, Stefano Turconi/Teresa Radice, Uitgeverij Hum!, HC 29,95. (Abel is een jonge schipbreukeling. De zee heeft zijn geheugen verzwolgen en creëerde daarmee een groot mysterie over zijn verleden en wat hem is overkomen. Hij krijgt onderdak bij de drie dochters van de kapitein van de zeeman die hem vond op een strand in Siam. De verboden haven is een machtig verhaal over de woeste zee, liefde zo puur dat het pijn doet, verraad, rijkdom en verlangen. En dat alles gevangen in de zwierige potloodkunst van Turconi, in een vuistdikke grafische roman van 300 pagina’s die echt uit moet als je er eenmaal aan begonnen bent.)

read more

2022 WEEK 23

 1. Bad Reputation 1: Het ware verhaal van Emmett Dalton, Emmanuel Bazin/Antoine Ozanam, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Wie we werkelijk zijn, wij Daltons”. 1908. Oklahoma. Emmett Dalton is al lang geen crimineel meer. Hij heeft zijn schuld aan de samenleving afbetaald, is tevreden met een rustig bestaan ​​en probeert soms zelfs de kerk te bezoeken bidden – zonder al te veel succes voor de laatste activiteit. Dus wanneer een filmproducent aanbiedt om deel te nemen aan het schrijven van een film gewijd aan de wandaden van zijn legendarische broers en zussen, is hij achterdochtig, weigert, en realiseert zich dan eindelijk dat hij een kans kreeg : verdrijf de mythe, herstel een schijn van waarheid en red de reputatie van zijn familie.)
 2. Het Meisje op de Kade, Fabrice Meddour/Alexine, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Eenieder die het meisje op de kade ziet, zal door haar komen te sterven. Een vergeten legende, zo oud als de wereld. Een legende die bezit neemt van Haurel, wanneer zijn lot ingrijpend verandert door een vreemde, oogverblindende verschijning. Een legende die een vloek blijkt te zijn.)
 3. Het echte verhaal van de Far West 1: Jesse James, Dobbs/Regnault/Ameur, Standaard Uitgeverij, Luxe HC 65,00. (Met genummerde en gesigneerde prent, oplage van 175 exemplaren.)

 1. De legende van Malemort pakket, Eric Stalner, Dark Dragon Books, SC 65,95. (Compleet pakket van alle softcovers, delen 1 t/m 6. Helaas niet los/per stuk verkrijgbaar.)

 1. Duizend-en-een-nacht 1: De geur Scheherazada, Andrea Celestini/Trif, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Verraden door zijn vrouw, van wie hij het meeste ter wereld houdt, besluit sultan Sjahriaar wraak te nemen door haar te vermoorden en zijn verdriet te verdrinken. Hij belooft elke nacht een vrouw te vermoorden, nadat hij van haar heeft gehouden. Maar de ontmoeting met Scheherazade zal alles veranderen. Zal de schoonheid erin slagen een einde te maken aan het bloedbad veroorzaakt door de gewonde liefde van de sultan?)
 2. Duizend-en-een-nacht 2: Het paradijs van de veertig maagden, Andrea Celestini/Trif, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. Leather Stocking kronieken 3 van 5: Het Ontariomeer, Georges Ramaïoli, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Agatha Christie 9: Hercule Poirot: Moord op de golflinks, Alberto Zonan/Frédéric Brémaud, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Kasteel van de Sterren – Gevangen op Venus 1 van 3, Étienne Jung/Alain Ayroles, Dark Dragon Books, SC 10,95. (1873. Terwijl de machthebbers op Aarde strijden om de controle over het heelal, gaat actrice Hélène Martin op weg naar Venus om haar minnaar te zoeken, een politiek actieve dichter die door Napoleon III als dwangarbeider naar de verre planeet is gestuurd. In dit spannende avontuur, dat zich afspeelt in het universum van het Kasteel van de Sterren, gaat de verovering van de ruimte in alle hevigheid door.)
 3. Eleonora Mandragora 3: De poorten van Avalon, Thomas Labourot/Séverine Gauthier, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Flashpoint 1 van 2, Andy Kubert/Geoff Johns, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Flashpoint 2 van 2, Andy Kubert/Geoff Johns, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. DCeased 3 van 3, Hairsine & Edwards/Taylor, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Fantastic Four – Life story 1: De 60’s & 70’s, Sean Izaakse/Mark Russel, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Fantastic Four – Life story 2: De 80’s & 90’s, Sean Izaakse/Mark Russel, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Kolonisatie 6: Schaduweenheid, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Collectie Fenix 158: Jip en de fluitende vlinders, Jean-Pol/Carl Ley, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 2. Collectie Fenix 159: Jip: spanning in het gebergte, Jean-Pol/Kilt, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 3. Collectie Fenix 160: Bazielken: Het levenselixer, Rik Clément, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 4. Collectie Fenix 161: De lustige kapoentjes 3, Hurey, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.

 1. Donald Duck de spannendste avonturen 33: Parkeer-perikelen, Walt Disney Studio’s, DPG Media, SC 6,50.
 2. Donald Duck pocket 327: De broodnodige uitvinding, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Kapitein Nemo in West-Europa, Gwendy Delos Santos/Tim Aarts, Peter Pan Comics, HC 14,99. (Ga mee op reis met Kapitein Nemo en Billy! Spannend, komisch en leerzaam; essentiële kost voor de jonge lezer. In hun amfibische auto de Protagonist varen ze door heel Europa, waar ze van het ene avontuur in het andere tuimelen. Een zestal internationale avonturen langs stierenvechters, kroonrovers, mythologische draken en nog veel meer!)

read more
Back To Top
×Close search
Zoeken