skip to Main Content

2024 WEEK 27

  1. Pep Nu!, diverse auteurs, Uitgeverij L, SC 19,95/HC 29,95. (Pep Nu! is een eenmalig magazine van 96 pagina’s “voor iedereen die vroeger Pep las”. Het uitgangspunt is: “Wat zou er in Pep staan als het nu gemaakt zou worden? Dat wil zeggen: veel avontuur, veel verrassing, een beetje poëzie en een flinke dosis spot.” Ger Apeldoorn wilde het vullen met gloednieuwe strips van tekenaars die ooit voor Pep hebben getekend, erin hebben gedebuteerd en tegelijk van stripmakers die toen nog niet geboren waren. Ook voor wie minder of niet vertrouwd is met Pep krijgt waardevol vertier krijgen door nieuw werk te kunnen lezen van een imposant lijstje stripmakers.)
  2. Morgen weer een brt – Kind aan huis, Bart Schoofs, Uitgeverij Oogachtend, SC 20,00. (Ze luchten op, de tekeningen van Bart Schoofs. Ze bewijzen dat het allemaal niet onopgemerkt is gebleven: de kneuterigheid, de helaasheid, de kleine berekeningen tegen beter weten in. Schoofs geeft de banaliteit kleur, schildert onze tekortkomingen groen en viert de grap van het bestaan, zonder pointe, vanzelfsprekend. Doe uzelf een cadeau en lach, onhoorbaar of uitbundig.)

  1. De Vrouw met de Ster, Anthony Pastor, Lauwert Uitgeverij, HC 34,95. (Montana, eind negentiende eeuw. De twee voortvluchtigen Zachary en Perla verschuilen zich toevallig in hetzelfde verlaten dorp. De aanvakelijke achterdocht maakt plaats voor samenwerking, die noodzakelijk is wanneer hun achtervolgers hen vinden en hun schuilplaats belegeren. Ze moeten vechten voor hun leven, tegen een samenleving die hen ter dood heeft veroordeeld. Geweld, liefde en boetedoening in een ijskoude, bloedige western.)
  2. Aldobrando, Luigi Critone/Gipi, Lauwert Uitgeverij, HC 34,95. (Voordat hij naar beneden ging om te vechten, vertrouwde Aldobrando’s vader hem toe aan een magiër. De magiër moest hem beschermen en opvoeden tot hij oud genoeg was om de wijde wereld te ontdekken. Enkele jaren later liep de bereiding van een toverdrank uit op een tragedie. De magiër, die ernstig gewond was geraakt aan zijn oog door een kat die niet wilde koken, vroeg zijn jonge beschermeling dringend om raveliaan voor hem te gaan halen. Maar hoe kan je de weg weten in de plantkunde als je nog nooit een voet buiten het huis hebt gezet en geboren bent om te sterven met de moordenaar van de zoon van de koning van Tweefonteinen?)
  3. Hope One deel 1, ‘Fane, Lauwert Uitgeverij, HC 24,95. (Megan Rausch herstelt slecht van haar lethargie: misselijkheid, geheugenproblemen, paranoia. Ondanks de behandeling en de welwillendheid van haar partner aan boord, glijdt de jonge passagier steeds verder weg in waanzin. Er is geen teken van leven op de Aarde. Afgezien van zij twee is alles dood. Onvruchtbaar. Wat heeft het voor zin om de ramp te overleven als terugkeren naar de Aarde onmogelijk lijkt?)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken