skip to Main Content

2024 WEEK 26

  1. Storm integraal 1, Don Lawrence/Martin Lodewijk, Uitgeverij L, HC 34,95.
  2. Geheim van de Tijd integraal, Eric Heuvel/Frits Jonker, Uitgeverij L, HC 34,95.
  3. Sangre 4: Donnadion de Zalige, Stefano Vergani/Christophe Arleston, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 17,95.

  1. Met Havank mee Danier’s fifties in, Daan Jippes, Uitgeverij Hanzeboek, HC 49,99. (Mooie oversized uitgegeven bundeling van de reeds lang uitverkochte Havank-verhalen (De Schaduw op de tast en Hoofden op hol), aangevuld met talloze verhalen, illustraties, interviews en schetsen die getuigen van Daan Jippes’ fascinatie voor de jaren vijftig en de striptekenaars uit die periode.)
  2. Stripgids # 15, juni 2024, Strip Turnhout, SC 29,99.
  3. Maarten Milaan compleet 4: Wolkenridder, Christian Godard, HC 29,95.

  1. Albert II – De laatste bourgondiër, Marec, Borgerhoff & Lamberigts, SC 25,99. (Albert II, die van 1993 tot 2013 diende als zesde koning der Belgen, wordt deze zomer negentig jaar. Tijd voor een terugblik. Of het nu gaat over zijn vermeende affaires, over prinses Delphine (de vrucht van genoemde affaires), zijn soms extravagante uitgaven of zijn plotse aftreden: Albert was een vorst die de gemoederen bezighield. Exact zo’n vorst waar elke cartoonist op hoopt. Marec, sinds jaar en dag het tekenende orakel van het Nieuwsblad en Dag Allemaal, volgde het reilen en zeilen van Albert van begin af aan. Met dit boek schetste hij de biografie van een majesteit op rust, een onvergetelijk hoofdstuk binnen de Belgische monarchie!)
  2. Het lied van de merel, Maria van Lieshout, Nijgh & Van Ditmar, SC 27,50. (Er zijn bijna zeven decennia verstreken sinds de Tweede Wereldoorlog, maar de toekomst van de zeventienjarige Annick Vermeulen houdt waarschijnlijk verband met een geheim dat in die oorlog verloren is gegaan. Wanneer haar oma aan acute leukemie blijkt te lijden en een beenmergtransplantatie nodig heeft, blijkt geen van haar broers en zussen een match te zijn. Sterker nog, ze zijn niet eens verwant. Wanhopig op zoek naar een levende bloedverwant duikt Annick in het verleden, daarbij geholpen door een zestal koperetsen, het enige jeugdbezit van haar oma, en de naam van de maker ervan: Emma Bergsma.)
  3. Versus – de wereld van Suske en Wiske nummer 146 – 37e jaargang – 2024, De Fameuze Fanclub, SC 4,99.
  4. Kappie 90: Kappie en het raadsel van de zeemeermin, Marten Toonder, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 12,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken