skip to Main Content

2024 Week 16

EXCUSES! Uitgave van Saga kunnen pas de 26e verkocht worden!!

 1. Jan, Jans en de kinderen 72, DPG Media, SC 6,75.
 2. Zij die de insecten gelukkig maakte, Zidrou/Salomone, Saga, HC 29,99. (“In het vredige koninkrijk Shandramabad sterft een koning en laat zijn vrouw Shikara zwanger achter van een tweeling. Wanneer de kinderen worden geboren, geeft de koningin elk van hen een vulkaanvogel, een dier met een prachtig verenkleed. Helaas betekende dit geschenk het verlies van haar zoon Gorakh, die dodelijk verongelukte toen hij de wegvliegende vogel volgde. Haar door verdriet geteisterde moeder kon het geluid van vogelgezang niet langer verdragen en beval dat alle vogels in het land gedood moesten worden, waardoor het koninkrijk ondergedompeld werd in verdriet, stilte en ziekte. Ze verbande alle geluk en plezier uit haar leven en toen ze haar dochter, prinses Jalna, betrapte in de armen van een ordinaire dief, veroordeelde ze hem tot een verschrikkelijk lot. Jalna moet nu haar lot onder ogen zien en haar wrede, overheersende moeder, die gek is van verdriet, het hoofd bieden.”)
 3. Bloed & Stilte integraal 1, Corteggiani/Malès/Mitton, Saga, HC 37,99.

 1. Bertille & Bertille: De vreemde rode bol, Stalner, Saga, HC 27,99. (“Bertille en Bertille. Voornaam voor de een, familienaam voor de ander. Dat is het enige wat dit jonge meisje uit een goede familie en deze commissaris bij elkaar brengt! Maar ze hebben nog iets gemeen, wat op zijn zachtst gezegd onlogisch is. Ze waren allebei getuige van de turbulente landing van een ongewoon object. Een object dat groeit, groeit, groeit in de letterlijke zin van het woord en bezorgt de overheid hoofdbrekens. Terwijl onze twee personages het uitvechten in een reeks verbale steekspelen, wordt deze mysterieuze rode bol een bedreiging voor Frankrijk in de Roaring Twenties. Hij wordt platgedrukt in de buurt van Parijs en wordt steeds groter. Hij komt steeds dichter bij de hoofdstad…”)
 2. Twee zussen, Sivan/Duhamel, Saga, HC 23,99. (“Lise en Camille zijn twee zussen. De ene is energiek en sportief, werkt in de financiële wereld en houdt van voetbal. De andere, meer een hippie, is lerares en verzamelt muziekinstrumenten. Vreemd genoeg, hoewel alles hen scheidt, wonen ze in hetzelfde, in tweeën gesplitste huis. Maar voor hoelang nog? Wanneer de eigenaar besluit zijn huis te verkopen, zijn ze van plan het samen te kopen. Maar kunnen ze wel met elkaar opschieten?”)
 3. Sneeuw Integraal 2, Convard/Gine, Saga, HC 37,99.

 1. Molly West 1: De duivel in een jurk, Charlot/Fourquemin, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Molly West 2: De wraak van de duivel, Charlot/Fourquemin, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Strang Things: Science Camp 1/2, Houser/Salazar, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Strang Things: Science Camp 2/2, Houser/Salazar, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Doomsday Clock Prequel: Batman/Flash 1/2, Williamson/Wing/Fabok/Porter, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. Doomsday Clock Prequel: Batman/Flash 2/2, Williamson/Wing/Fabok/Porter, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Avengers Beyond 1/2, Landy/Land, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Avengers Beyond 2/2, Landy/Land, Dark Dragon, SC 10,95.
 5. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin 3/4, Dark Dragon, SC 10,95.
 6. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin 4/4, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Mara 1/5: Glasheldere gekte, Ferri, Dark Dragon, HC 24,95. (“De 29 jarige Mara is en schrijfster van misdaadromans. Ze heeft een passie voor onopgeloste zaken en voor inspiratie doet ze zelf onderzoek en onthult zo de dader. Maar hier komt de duistere kant van de mooie jonge vrouw naar voren. Omdat ze geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem, besluit ze de schuldige zelf te straffen. Met haar schoonheid en ongeremdheid weet ze haar prooi handig in haar web te lokken. Waar komt deze honger naar gerechtigheid vandaan? Welke beproeving kan een jonge, vrolijke, getalenteerde en mooie vrouw veranderen in een sinistere schurk? Ongetwijfeld een geheim dat ze diep in haar geheugen verborgen houdt.”)
 2. Mara 2/5: Glasheldere gekte, Ferri, Dark Dragon, HC 24,95.
 3. The Young Lion, Pozsgay, Dark Dragon, HC 21,95. (“Aan de rand van Sopron, Hongarije, ligt een kerkhof vol helden. Hier staat een bijzonder monument. Een grafsteen versierd met een verwrongen propeller, afkomstig van een neergeschoten vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier rust een jongeman samen met zijn familie. Zijn naam is László Molnár; tot aan zijn dood was hij de meest doeltreffende gevechtspiloot van Hongarije. Zijn bijnaam was LION. Dit is zijn verhaal…”)
 4. Nautilus 3: De erfenis van Kapitein Nemo, Mariolle/Grabowski, Dark Dragons, HC 21,95.

 1. Het vergeten eiland 3: De schat van Cresus, Bétaucourtr/Antista, Daedalus, SC 10,25.
 2. Happy Seks 2, Zep, Daedalus, SC 11,25.
 3. Carthago 13: Apsu is onze enige god, Bec/Bufi, Daedalu, SC 11,25.
 4. Elecboy 3: Het data kruis, Salaün, Daedalus, SC 11,25.

 1. Gevangenen 2, Riviere/Ormiere, Daedalus, HC 22,50.
 2. Zij schreven geschiedenis: Ramses II, Wyctor/Malatini/Moreno-García, Daedalus, HC 22,50.
 3. Onderstroom, Chabbert/Maurel, Daedalus, HC 30,95. (“In haar bekroonde grafische roman Onderstroom geeft Ingrid Chabbert de lezers een pijnlijk eerlijke kijk op de overblijfselen van haar eigen verstilde droom. Na jaren vergeefs proberen, raakt ze samen met haar vrouw eindelijk zwanger. Met de baby komen de angsten voor alweer een miskraam. Aan de onwaarschijnlijkheid herken je de werkelijkheid en die slaat rauw toe voor het koppel. Ze verliezen hun zoontje en langzaam maar zeker ook zichzelf. Dankzij hun liefde voor elkaar slagen ze erin om na het verlies van hun kind een nieuwe kans op geluk te creëren. Een vloedgolf aan emoties, vel na vel volgeschreven dagboeken en een dokter die vindt dat we allemaal mestkevers zijn.”)

 1. Warbirds 2: Polikarpov I-16: De vlieg van Moskou, Nolan/Fiki, Daedalus, HC 22,50.
 2. Man van het jaar 16: 1989: De onbekende van het Tiananmenplein, Pécau/Gin/Scarlett, Daedalus, HC 22,50.
 3. Legio Patria Nostra 2: Houten hand, Yerlès/Boidin, Daedalus, HC 22,50.

 1. West Legends 5: Wild Bill Hickok Forty Bastards, Jarry/Laci/Nanjan, Daedalus, HC 22,50.
 2. Dragonders van de grens 2: Cuerno Verde, Harriet/Gil, Daedalus, HC 22,50.
 3. Legende 9: Nieuw begin, Ange/Swolfs/Collignon, Daedalus, HC 22,50.

 1. Jerom: De vredige veldslag, Standaard, Zwart/Wit SC 9,99.
 2. Suske en Wiske 373: Klaartje Wakker, Standaard, SC 7,99.
 3. De buurtpolitie 24: De selfieroof, Nix, Standaard, SC 7,99.
 4. F.C. De kampioenen 130: Xavier Rebelleert, Leemans, Standaard, SC 7,99.

 1. Jommeke 320: Het ongeluksbeeldje, Nys, Standaard, SC 7,99.
 2. Nachtwacht 16: De bloedheks, De Braeckeleer/ Van Oppen, Standaard, SC 7,99.
 3. De nieuwe avonturen van de Kiekeboes 1: Uranium-235, Cambré/Nix, Standaard, SC 7,99.

 1. De avonturen van Biggles integraal 4, Standaard, HC 34,99.
 2. De avonturen van Jerom integraal 1, Standaard, HC 37,50.
 3. De Buizerd 2: Voor de eeuwigheid, Delitte, Standaard, HC 19,99.
 4. Vaarwel Birkenau, Standaard, HC 25,99. (“In april 1944 wordt Ginette Kolinka gedeporteerd naar Auschwitz II-Birkenau. Ze is amper 19 jaar. Vijftig jaar lang praat ze niet over die periode, tot ze instemt met een reportage voor de Shoah Foundation van Steven Spielberg. Tot haar grote verrassing komen de verdrongen herinneringen weer naar boven. In oktober 2020 nodigt ze Victor Matet en Jean-David Morvan uit voor een van haar groepsreizen naar Polen. Na die reis besluit ze nooit meer terug te gaan. In dit aangrijpende album vertelt Ginette Kolinka over haar eerste en haar laatste bezoek aan ‘het grootste kerkhof ter wereld’, op haar kenmerkende manier: krachtig, hoopvol en humoristisch.”)

 1. Spider-Man: Fake Red 1/2 (Manga), Osawa, Panini/Marvel, SC 8,95.
 2. Eugène 13: Tegenspoed, Barreveld, Syndikaat, SC 9,95.
 3. Timo 7: Loeigoed!, Turk, Syndikaat, SC 9,95.

 1. Gino en Ambrosius 3: Het geharnaste spook (Sfinx collectie), Attansio, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 15,00.
 2. Johnny Goodbye 3: In het wilde westen (Sfinx collectie), Attansio/Lodewijk, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 15,00.

 1. Loire, Davodeau, Concerto Books, HC 24,99.
 2. Cor Morelli: De eerste dertien open dossiers, Oosterwijk, Arboris, HC 29,95.
 3. Gunung Darah: Bloedberg, Nuyten, Arboris, SC 12,95 HC 22,95. (“Het voormalige Nederlands-Indië, 1898. In de nadagen van de Tempo Doeloe, tijdens de lange bloedige oorlog in Atjeh, verdwijnt het tienjarige Duits-Nederlandse meisje Jutta van het terrein van de Koninklijke Nederlandsche Petroleum Maatschappij. Het vermoeden is dat de eveneens verdwenen verstandelijk gehandicapte Atjehse jongen Syah het meisje, de dochter van ingenieur Rasmussen, meegenomen heeft de jungle in. De commandant van het garnizoen dat het terrein en het personeel moet beschermen stuurt een patrouille onder leiding van luitenant Dubois de dichte en gevaarlijke jungle in om de ontvoerde Jutta terug te halen en de jongen te bestraffen. Op eigen risico neemt ook Rasmussen deel aan de zoektocht. De tocht zal gaan door de gevaarlijke Gajoelanden, waar Atjehse opstandelingen zich schuilhouden en van waaruit zij onverwachte aanvallen doen op de Nederlandse aanwezigheid. Een merkwaardige vertelling ontvouwt zich in een ogenschijnlijke werkelijkheid, verweven met datgene wat het rationele verstand te boven gaat…”)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken