skip to Main Content

2024 WEEK 15

  1. Filip & Mathilde 8: Kop omhoog, Charel Cambré, Uitgeverij Oogachtend, SC 11,95.
  2. De Familie Super 3: De intergalactische poetsvrouw, Willy Linthout/Ann Smet, Uitgeverij Bonte, SC 8,99.

  1. Tex Willer 15: Pearl, Laura Zuccheri/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, SC 9,95.
  2. Wounded Knee, Denayer/Franz/Duval, BD Must, SC 25,00. (In 1981 tekenden Franz en zijn vriend Christian Denayer WOUNDED KNEE, gebaseerd op een scenario van Yves Duval. De bezetting van Wounded Knee was een bezetting van het dorp Wounded Knee in de Amerikaanse staat South Dakota door zo’n 200 Oglala Lakota-indianen en activisten van de American Indian Movement (AIM) van 27 februari 1973 tot 8 mei 1973. In een oplage van 233 exemplaren, met genummerde en door Denayer gesigneerde ex-libris.)

  1. Arcadia archief 70: Revolutionairen – Op de vlucht, Hautière/Fourquemin, vzw Arcadia, HC 26,95.
  2. Kansberekening, François Ravard/Pascal Rabaté, Concerto Books, HC 22,99. (Wat doe je als je hoort dat je nog drie maanden te leven hebt? Martin Henry wil naar Canada om de walvissen te zien. Een almaar uitgestelde droomreis die hij absoluut in vervulling moet laten gaan. Maar de reis verloopt niet helemaal zoals voorzien. Onwaarschijnlijke misverstanden, perfecte timing, knipogen naar de grootmeesters van de visuele komedie van Hergé tot Tati. De kans dat je het juiste moment voorbij laat gaan, is aanzienlijk!)
  3. De mooiste avonturen van Prins Bernhard, Willem, De Harmonie, SC 21,90. (Cartoonist Bernhard Willem Holtrop werd in 1966 gearresteerd vanwege een spotprent waarop hij toenmalig koningin Juliana achter een raam op de Wallen geportretteerd had. De arrestatie weerhield hem er niet van om tot op de dag van vandaag spotprenten te blijven tekenen. In 1968 verruilde hij het bekrompen klimaat in Nederland voor het veel vrijere in Parijs, alwaar hij in 1977 Les aventures du Prince Bernhard in het Frans publiceerde. Holtrop wist toen al wat voor vlees we in de kuip hadden.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken