skip to Main Content

2024 WEEK 14

  1. Rei Sen Pacific boek 1, Olivier Speltens, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Een driedelig verhaal over Japanse piloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In april 1942, enkele maanden na de brutale aanval van de Japanse Keizerlijke Luchtmacht op Pearl Harbor, is de stemming onder de Japanse piloten nog steeds opperbest. In Lae, Nieuw-Guinea, voeren Daisuke en Kenji hun opdrachten uit met het puikje van de Japanse luchtmacht. Maar er breken moeilijkere tijden aan, nu de Amerikaanse luchtmacht steeds sterker wordt en elke dag opnieuw Japanse stellingen bombardeert.)
  2. Stormwind 1: De nacht van de jagers, Créty/Maffre/Duval, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Alceste Stormwind, een arts uit de adel, werd lang geleden verbannen naar de landen van Helios, net als alle anderen die de pech hadden het ongenoegen van de Prins op te wekken. In Helios worden enorme kanalen gegraven, bedoeld om deze dorre gronden weer vruchtbaar te maken. Na een plotse explosie wordt Alceste opgeroepen om medische bijstand te verlenen. Wat niemand echter weet is dat de gevolgen van het ongeval een grote impact zullen hebben op het voortbestaan van het koninkrijk. Scenarist Fred Duval en tekenaar Stéphane Créty injecteren in ‘Stormwind’ het genre van de heroïsche fantasy met een stevige dosis Renaissance-esthetiek.)
  3. Wagners Nalatenschap, Emilio van der Zuiden/Stephen Desberg, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Operazangeres Anja gooit de puriteinse gebruiken van de naoorlogse Duitse muziekwereld omver. Wieland, erfgenaam van het demonische verleden van de familie Wagner en voormalig beschermeling van de Führer zelf, droomt ervan te breken met de tradities van een tijdperk dat zijn land in puin heeft achtergelaten. Verenigd door een onstuimige liefde komen Anja en Wieland tegenover een conservatieve elite te staan die niet echt een geheim maakt van hun heimwee naar het Derde Rijk. Met de hulp van Anja wil Wieland de muziek van zijn grootvader Richard Wagner weer leven en hoop inblazen, maar daarvoor zal hij eerst de demonen uit zijn eigen verleden moeten confronteren. En dat zijn geheimen die hij altijd heeft verdrongen.)

  1. De Horde van de Tegenwind 1: De kosmos is mijn slaapplaats, Éric Henninot/Alain Damasio, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (De grootste moderne Franse sciencefictionroman eindelijk in stripvorm. Tekenaar Éric Henninot levert een imposante bewerking af van het universum van Alain Damasio. Na een genadeloze opvoeding in hun kindertijd verlieten ze Aberlaas, de stad der grenzen. Hun missie: van west naar oost lopen tot ze het uiterste bovenwindse punt bereiken, de mythische bron van de wind die dag en nacht over hun wereld raast, zonder rust of respijt. Zij zijn de 34ste Horde van de Tegenwind. Golgoth wijst hen de weg; achter hem staat Sov, de schriftgeleerde, op wiens schouders de toekomst van de hele Horde binnenkort zal rusten.)
  2. Beschermer van de Wereldboom, Alexandre Ristorcelli/Laurent Genefort, Silvester Strips Uitgeverij, HC 34,95. (In de kruin van de Wereldboom wonen grote clans, zoals die van de sapjagers. Pierig wordt gevangengenomen door een vijandige clan die zijn talent als wichelroedeloper wil misbruiken. De Wereldboom en dus ook zijn voedzame sap, is langzaam aan het sterven. Pierig wordt, samen met een escorte van drie krijgers, op pad gestuurd om de bron te vinden van het kwaad dat aan de wortels van de titanische plant knaagt. Hun tocht zal hen leiden naar de donkere voet van de Wereldboom, waar nooit eerder een clanlid is geweest. Beschermer van de Wereldboom is een dubbeldik fantasy-avontuur gebaseerd op de roman van Laurent Genefort.)
  3. Space Relic Hunters, Grun/Sylvain Runberg, Silvester Strips Uitgeverij, HC 34,95. (Na een religieuze interplanetaire oorlog en een daardoor verwoest Melkwegstelsel besluiten vier goden een nieuw rijk te stichten. Ze installeren een dictatuur die elke vorm van godsdienst anders dan die van hen vernietigt. De goddelijke Legioenen moeten ervoor zorgen dat hun orde wordt gerespecteerd. Maar toch worden de oude goden nog vereerd. Deze hele situatie creëert een galactische handel in buitenaardse relieken. Wie verboden zegt, zegt smokkel en de Relic Hunters. Van die activiteit leven de mens Xia en Kleine Mercur, een gemaskerde alien, van wie we de afkomst niet kennen. Ze maken deel uit van de beste reliekjagers van de Melkweg en worden voor een nieuwe missie vergezeld door Vitellius, een deserteur van de goddelijke Legioenen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken