skip to Main Content

2024 WEEK 13

 1. Stripschrift 489: Miguel Díaz Vizoso, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.
 2. Versus – de wereld van Suske en Wiske nummer 145 – 37e jaargang – 2024, De Fameuze Fanclub, SC 4,99.
 3. Kappie 93: Kappie en de hoogvlieger, Marten Toonder, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 12,50.

 1. Winter in de Opera, Alexis Chabert/Philippe Pelaez, Saga Uitgaven, HC 23,99. (Een nieuw mysterieus detectiveverhaal met de personages uit Herfst in de Baai van de Somme. December 1896: in een afgeladen Opéra Garnier ziet heel Parijs tot zijn afschuw dat kolonel Tréveaux, belast met de beveiliging van president Faure, als Christus aan het kruis is opgehangen en het publiek met zijn bloed besproeit. Inspecteur Broyan, ontslagen bij de politie na de Baai van de Somme-zaak, is aanwezig op de plaats van het misdrijf en zet de achtervolging in op de moordenaar. Maar al snel bevindt hij zich te midden van een afschuwelijk onderzoek waar hij niet ongeschonden uit verzeild zal raken. Het gaat om seriemoorden, geheime genootschappen, spiritualisme en politieke samenzwering.)
 2. 13.17 uur in het leven van Jonathan Lassiter, Éric Stalner, Saga Uitgaven, HC 27,99. (Jonathan Lassiter krijgt zijn ontslag bij een kleine verzekeringsmaatschappij in het sombere stadje Keanway, Nebraska, en wordt gedumpt door zijn vriendin. In een regenbui, net beroofd door een zakkenroller, zoekt hij zijn toevlucht in een kleine, half verlaten pub. Zijn ontmoeting met Edward, een voorname, beschaafde en cynische man die een merkwaardige verjaardag viert, is het begin van een krankzinnige reis van 13 uur en 17 minuten waaruit Jonathan uitgeput, leeggezogen, geschokt en getransformeerd tevoorschijn zal komen.)
 3. Messalina 2: Het geslacht en het zwaard, Jean-Yves Mitton, Saga Uitgaven, HC 24,99.

 1. Marengo: Het meest verziekte en vergiftigde proces ooit, Aloys Oosterwijk/Marieke de Witte, Uitgeverij L, HC 29,95. (Marengo is een van de grootste en meest spraak-makende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Marieke de Witte en Aloys Oosterwijk hebben vanaf het begin het liquidatieproces rondom hoofdverdachte Ridouan Taghi gevolgd. Dit resulteerde in een indringend beeldverslag over wat zich binnen en buiten de rechtbank afspeelde. De tekeningen van Oosterwijk vertellen gedetailleerd wat er gebeurde in De Bunker, de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, maar schetsen ook een confronterend beeld van het onvoorstelbare geweld waarmee het proces doorspekt is. De Witte doet op pakkende wijze verslag van een zich voortslepende strafzaak en alle gruwelijkheden die ermee samenhangen, waaronder de schokkende moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Dek Wiersum en misdaadjournalist Peter R. de Vries.)
 2. Helden van het Volk 2: Het laatste experiment, Boutin-Gagné/Haurière/Vatine, Lauwert Uitgeverij, HC 21,95.
 3. Red Creek Shuffle, Pacheco/Saint-Blancat/Corbeyran, Lauwert Uitgeverij, HC 29,95. (Red Creek Shuffle is een afdaling naar de diepste krochten van het Amerika van de jaren 1950, waar de American Way of Life de dienst uitmaakt en zorgeloosheid, gelukzalig optimisme, kunstmatige vreugde en milkshakes troef zijn. Alleen geldt hier dat hypocrisie en leugens alle bloedvergieten niet kunnen voorkomen.)

 1. België door de ogen van Suske en Wiske, Diverse auteurs, Uitgeverij Houtekiet, SC 22,99. (Secundaire literatuur over Suske en Wiske, de geschiedenis beschreven door dertien kenners en fans.)
 2. MacGuffin & Alan Smithee mini album 2.5: Spionnen op de Kermis, Ghyslain Duguay/Michel Viau, Uitgeverij Hum!, SC 4,95. (Voor de liefhebber van de serie is er een klein mini-album met een kort verhaal verschenen in aanloop naar het 4e album dat staat gepland voor juni.)
 3. Terug naar de Kust,  Schellekens/Resh/Noort, The House of Books, SC 24,99. (Twintig jaar na het verschijnen van dit debuut van Saskia Noort verschijnt de graphic novel, geïllustreerd door Saskia’s zoon, Mathieu Schellekens en op scenario van Ahmad Resh.)

 1. Konvooi 17: Bittere kou, Philippe Buchet/JDMorvan, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95.
 2. De Regelaar 5: Cordelia, Eric & Marc Moreno/Corbeyran, Uitgeverij Arboris, SC 11,95.
 3. Judee Sill, Alonso Iglesias/Diaz Canales, Lauwert Uitgeverij, HC 27,95. (Een opstandige tiener, een recidivistische delinquent, een drugsverslaafde en een prostituee: Judee Sill was al deze dingen en nog veel erger. Maar bovenal was ze een begenadigde zangeres wier stem en persoonlijkheid een onuitwisbare indruk nalieten op al wie haar hoorde en kende. Juan Díaz Canales en Jesús Alonso Iglesias onthullen dit dramatische, romantische en muzikale lot in een briljant scenario met het ritme van een partituur, bediend door een tekenstijl die de hippiejaren prachtig oproept dankzij adembenemende psychedelische verbeelding.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken