skip to Main Content

2023 WEEK 8

 1. Alwilda 2: De piraat van de Baltische zee, Jean-Yves Mitton, Saga Uitgaven, HC 21,95.
 2. De bultenaar van Montfaucon 2: Onze vader, Éric Stalner/Philippe Pelaez, Saga Uitgaven, HC 21,95.
 3. Kilometer Nul 1: Een Spoorwegepos, Florent Bossard/Stéphane Piatzszek, Saga Uitgaven, HC 21,95. (Nicolas Kœchlin, de rijkste man van de Elzas, begint aan een waanzinnig project: de aanleg van de grootste internationale treinlijn van die tijd, Straatsburg-Bazel. In de jaren 1830 stond de trein nog in de kinderschoenen. Nicolas zal deze uitdaging aangaan met moed, vrijgevigheid, maar ook sluwheid en waanzin. Dit grote spoorwegavontuur zal het lot van de familie Kœchlin veranderen, maar ook dat van de hele stad Mulhouse en van een regio, de Elzas.)

 1. In de schaduw van de helden, David Sala, Concerto Books, HC 34,99. (Een autobiografische striproman waarin David Sala aan de hand van zijn jeugdherinneringen op zoek gaat naar de betekenis van zijn beide grootvaders, die zich tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog tegen het fascisme verzetten. Ze zijn voor hem een voorbeeld dat hij onmogelijk kan evenaren, maar het minste wat hij kan doen is hun verhaal doorvertellen zodat zij en hun offers niet vergeten worden.)
 2. Malaterre tweede deel, Pierre-Henry Gomont, Uitgeverij Sherpa, HC 29,90.

 1. De Leukebroeders 1: Rollerklooster, Arjen Vriezekolk, De rode Eekhoorn, HC 19,95/luxe HC 59,95. (Sinds 2021 kleurt en lettert Arjen Vriezekolk zoveel mogelijk oude gags van De Leukebroeders opnieuw in met een integrale heruitgave als bedoeling. Daarnaast werkt hij ook aan nieuwe afleveringen die hij zelf tekent en schrijft. Daarvan verschijnt nu het eerste album in hardcover en als luxe op 100 exemplaren met twee gesigneerde prenten en kunstlederen band en goudfolie van de tekst op de rug. De softcover volgt later nog.)
 2. Filip & Mathilde 7: Royal Flosh, Charel Cambré, Uitgeverij INdruk, SC 8,95.

 1. Minxx Cyberpunk deel 1, Molenaar/Shand/Blond/Rich, Reboot Comics, SC 10,95. (In een sterrenstelsel, misschien niet echt far, far away, klaart de vlug pratende, snel schietende en zeer verleidelijke pre­miejager Minxx elke klus, waar dan ook — maar wel voor een prijs! Wanneer een van haar routineklussen, het terugvinden van de vermiste popster KIWI CREMA, flink fout loopt, door een verkeerde identificatie en verschillende verdenkingen van moord, wordt Minxx ondergedompeld in een voor haar onbekende wereld en moet ze het opnemen tegen iemand die (of iets anders dat) nog gewelddadiger en dodelijker is dan zijzelf!)

 1. Donald Duck pocket 335: De ongelukkige geluksvogel, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Donald Duck pocket 336: De gestolen winter, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 3. Donald Duck premiumpocket 30: Macht & Magie: Het oude kwaad, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,95.

 1. Donald Duck themapocket 54: Stop, politie!, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 9,95.
 2. Donald Duck dubbelpocket 85: De culinaire missie, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.
 3. Donald Duck dubbelpocket 86: Het lot van Dagobert Duck, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken