skip to Main Content

2023 WEEK 10

 1. Alex 41: De koningin van de Amazones, Martin/Mangin/Millien, Casterman, SC 9,99.
 2. De Robbedoesvrienden 1: Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk…, David Evrard/Jean-David Morvan, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99. (Charleroi, september 1943. Met zes zijn ze. Zes vrienden van Robbedoes. Ondeugende, maar moedige kinderen. De bezetting maakt ze opstandig en daarom willen ze de ‘erewet’ uit het weekblad Robbedoes in de praktijk brengen. Zo komen ze in het verzet terecht.)
 3. De avonturen van Theodoor Cleysters 14: Aro Satoe, Frank Le Gall, Dupuis, SC 9,99/HC 17,99.

 1. 421 integraal 3, Maltaite/Desberg, Dupuis, HC 39,99.
 2. Rik Ringers de beginjaren 6, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 36,50. (Integrale uitgave met de delen: “Het teken van de angst”, “De man die ongeluk bracht”, “Buitenaardse wezens vallen aan!”, “Het boze drietal”.)
 3. De erfenis van Jacobs, Jean-Luc Cambier/Éric Verhoest, Standaard Uitgeverij, HC 39,99. (Francis Blake en Philip Mortimer weer tot leven wekken is een boeiend avontuur dat inmiddels al werd beleefd door dertien scenaristen en tekenaars met een fascinatie voor het oeuvre en E.P. Jacobs. Dit rijkelijk geïllustreerde naslagwerk, voor het overgrote deel verrijkt met nooit eerder uitgegeven materiaal, leert ons aan de hand van de gesprekken en analyses die erin zijn opgenomen hoe deze auteurs hun albums hebben gemaakt. Met dit werk delen zij hun bespiegelingen over de kunst van de meester. Welkom achter de schermen van een van de meest iconische stripreeksen ooit.)

 1. De Buizerd 1: Schattenjacht, Jean-Yves Delitte, Standaard Uitgeverij, HC 19,99. (‘Aan het begin van de Verlichting hebben de piraten hun werkgebied verlegd naar Oost- en West-Indië. Het leek immers alsof het fortuin er voor het oprapen lag. Waarom zou een zeeschuimer dan zijn kans niet wagen? In die tijd waren geweldpleging en diefstal schering en inslag. Hele eigendommen konden met een goed georganiseerde aanval worden ingepalmd. Wie genoeg lef had, kon naam en faam maken.’ Een piratenepos in twee delen gebaseerd op het leven van de werkelijke Franse piraat Olivier Levasseur (1695-1730), bijgenaamd De Buizerd.)
 2. Collectie Getekend: Latah, Legrain, Le Lombard, HC 27,99. (Vietnam, 1965. Een groep Amerikaanse soldaten trekt door de Drang-vallei. In deze groene hel loert het gevaar overal. Verrast en in het nauw gedreven door vijandelijke troepen komen de Amerikanen terecht in een bizarre omgeving. Volgens een plaatselijke legende is dit het land van de Latah. Een gebied waaruit niemand ooit levend is teruggekeerd.)
 3. Thorgal Saga 1: Vaarwel Aaricia, Robin Brecht, Le Lombard, luxe HC 79,95. (In een oplage van 200 exemplaren, alternatieve cover en genummerde en gesigneerde ex-libris.)

 1. Merel, Clara Lodewick, Dupuis, HC 32,50. (Merel is in de veertig en een vrije vrouw zonder man of kinderen. Ze verdeelt haar tijd tussen het fokken van eenden, de plaatselijke voetbalclub en schrijven. Ze leidt een rustig leven en heeft een grote vriendenkring. Maar alles gaat mis wanneer ze op een feestje een grap maakt over de seksualiteit van een van de mannen van haar buurvrouwen. Een grap waardoor het gerucht al snel de ronde gaat dat Merel met alle mannen in haar kleine Vlaamse dorp naar bed gaat. De hele gemeenschap keert zich tegen haar en maakt haar leven tot een hel.)
 2. Bollie & Billie 40: Billie komt er altijd onderuit, Roba/Bastide/Cazenove, Dargaud Benelux, SC 9,99.
 3. Dokus 27: Genoeg gelachen!, Godi/Zidrou, Le Lombard, SC 8,50.

 1. Suske en Wiske 367: De harteloze Hein, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. Galaxa 3: Het spoor van de duivel, Vandersteen/Molenaar/Van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 12: Monsters en aliens, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 106 t/m 111. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. De Buurtpolitie 20: Het dinobot, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. Vertongen & Co 39: Porei gaat met vakantie, Leemans/Swerts/Vanas/Corteggiani, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 3. De wereld rond met de Kiekeboes 6, Merho, Standaard Uitgeverij, SC 12,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken