skip to Main Content

2023 WEEK 7

 1. Agatha Christie 11: Hercule Poirot – Drama in drie bedrijven, Alberto Zanon/Frédéric Brémaud, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 2. De vreemde onderzoeken van Major Burns, Devig, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Engeland, 1885. Als een zaak te veeleisend of bizar wordt bellen de autoriteiten Majoor Burns en zijn trouwe hulpje Doctor Wayne. Ectoplasmatische verschijning, een vloek uit de diepte van de tijd of een sekte die op het punt staat over te gaan tot een mensenoffer, met hun flair en hun encyclopedische kennis weet het duo anti-helden de zaak tot een goed einde te brengen.)
 3. De wapenbroeders van de bevrijding 4: Romain Gary, Claude Plumail/Catherine Valenti, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. De onthoofde arenden bundel 15, Michel Pierret, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Bevat de laatste delen van de serie, 29: Terug naar Crozenc en 30: De ambassadeur. Komen later nog als losse softcovers.)
 2. West Legends 4: Buffalo Bill Yellowstone, Andrea Fattori/Fred Duval, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Jeremiah Johnson hoofstuk II, Jadson/Pécau/Duval, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Warbirds 1: Stuka – De kannonenvogel, Sotirovski/Davidenko/Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Warbirds, gevechtsvliegtuigen met een propeller gebouwd tussen 1935 en 1950. Maar een warbird is vooral een legende! Dit eerste deel staat de JU 87 Stuka centraal, bekend als ‘de dood uit de hemel’ dankzij zijn angstaanjagende sirene en dodelijk nauwkeurige bommen.)
 2. Countdown 3: Operatie Tora Bora, Liotti/Trévidic/Matz, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Collectie Plankgas 17: Traject 2: 24 uur te veel, Johannes Roussel/Roger Seiter, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Carthago 12: Albino, Ennio Bufi/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Elecboy 2: Openbaringen, Jaouen Salaün, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Surcouf 4: Voorbij de zeven zeeën, Michel/Surcouf/Delalande, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. Magiërs 7: Soliman, Andrea Cuneo/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Orks & Goblins 12: Pest, Bojan Vukic/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. De Meester Inquisiteurs 11: Zakariël, Augustin Popescu/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. Het kasteel van miljoenen jaren 1: Het voorvaderlijk erfgoed, Zeljko Vladetic/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Een verstripping van de sciencefictiontetralogie van Stéphane Przybylski op scenario van Nolane, de scenarist van Wunderwaffen. 1939, Himmler stuurt een archeologische missie van de Ahnenerbe uit naar Irak. Deze expeditie, onder leiding van SS-officier Saxhäuser, moet contact zoeken met de plaatselijke bevolking en de komst van een nieuwe wereldorde voorbereiden. Maar Saxhäuser gaat een geweldige ontdekking doen die de loop van het komende conflict kan bepalen, en zijn eigen leven op verontrustende wijze zal omgooien.)
 2. Literaire klassiekers in beeld: De Odyssee, Miguel Lalor Imbiriba/Christophe Lemoine, Dark Dragon Books, HC 20,95.
 3. Literaire klassiekers in beeld: 20000 mijlen onder de zee, Francesco Lo Storto/Fabrizio Lo Bianco, Dark Dragon Books, HC 20,95.

 1. Nemoralia 1 van 2: Het festival van de dood, Mateo Guerrero/Salva Rubio, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Rome, 40 na Christus. Falco is een gerespecteerde centurio, een nobele soldaat en een oorlogsheld. Zijn enige zwakte: kritische opmerkingen over het beleid van keizer Caligula. Als vergelding neemt die de eigendommen van Claudius in beslag en reduceert hem tot een slaaf. Maar Caligula bedenkt nog een extra straf: tijdens de heilige festiviteiten van Nemoralia kan een slaaf worden bevrijd als hij een klopjacht overleeft en de tempel van Diana bereikt in het bos van Nemi, waar hij een hogepriester moet verslaan. Achtervolgd door soldaten, gladiatoren en moordenaars, kan Gaius Maximus Claudius alleen maar rennen, rennen naar de tempel van Diana.)
 2. Het Epos van de Vrijmetselaars 6: De geboorte van een grootloge, Éric Lambert/Jean-Christophe Camus, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Alias Nemo 1: Prins Dakkar, Gwendal Lemercier/Nicolas Hervoches, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Meta-Baron 7: Adal de bastaard, Woods/Frissen/Jodorowsky, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Secret Wars 1 van 4, Ribic/Renaud/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Secret Wars 2 van 4, Ribic/Hickman, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. Arcadia Archief 64: Matteo Ricci – In de verboden stad, Jamar/Dufaux, vzw Arcadia, HC 26,95.
 2. Charley’s Oorlog 8: Hitlers jeugd, Joe Colquhoun/Pat Mills, Uitgeverij Hum!, HC 20,95.
 3. Galapagos, Machaël Olbrechts, Uitgeverij Oogachtend, HC 29,00. (In 1929 laten Friedrich Ritter en Dore Strauch alles achter om zich te vestigen op het onbewoonde en onherbergzame eiland Floreana, op zoek naar een ascetisch leven, ver van de moderne maatschappij. Onbedoeld wordt het verhaal van deze ‘moderne Adam en Eva’ echter wereldnieuws en trekt zo nieuwe gasten aan, die in de voetsporen van het Duitse koppel willen treden. Vooral de komst van een excentrieke barones en haar twee minnaars zet veel kwaad bloed. Alle eilandbewoners staan op scherp en een periode van grote droogte zorgt vervolgens voor de lont in het kruitvat.)

 1. Asterix verhalen 5: Het middenrijk, Fabrice Tarrin/Olivier Gay, Les éditions Albert René, SC 7,50.
 2. De Vier van Bakerstreet 9: De kanarietrainer, David Etien/J.B. Djian & Olivier Legrand, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Dagboek van een noob krijger 4: Welkom in de End, Jez/Pirate Sourcil, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Op een beetgare eergisteren, Charles Guthrie, Uitgeverij Sherpa, HC 19,95. (Charles Guthrie is wellicht het best bewaarde geheim van de Nederlandse stripwereld. Hij maakte zijn debuut in 1994 in het Nijmeegse stripblad Iris en heeft sindsdien zijn werk gepubliceerd in Holland SF, Incognito, Zone 5300 en Schokkend Nieuws. Met zijn op de oude EC Comics geïnspireerde tekenstijl is zijn absurdistische, soms verontrustende werk uit duizenden te herkennen.)
 2. De familie die die te veel wist èn andere verhalen, Berend J. Vonk, Uitgeverij Sherpa, HC 19,95. (Berend J. Vonk debuteerde in 1982 met de strip ‘Pastorale 83’, gevolgd door ‘In de val, Jeanette’, ‘Eens’ en ‘Avonturen, avonturen’. Veel lezers zullen hem ook kennen van zijn scherpe politieke cartoons in Trouw.)
 3. Limbo deel 3: Legatum, Stephan Louwes, Uitgeverij Oogachtend, zwart/wit/bruin, HC 23,00.

 1. De Vijf 5: De Vijf in de knel, Nataël/Béja, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. De Vijf 6: De Vijf in een kampeerwagen, Nataël/Béja, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. Eleonora Mandragora 5: De vallei van geen terugkeer, Thomas Labourot/Séverine Gauthier, Dark Dragon Books, SC 10,95.

 1. De magnifieke Monet, Luc Cromheecke, Uitgeverij Oogachtend, HC 24,00. (Er bestaan heel wat boeken over Claude Monet, ook kinderboeken en zelfs strips! Opmerkelijk genoeg eindigen die meestal met de protagonist die eindelijk van zijn geldzorgen verlost is en op zijn 42ste naar het dorpje Giverny verhuist. Over de laatste veertig gelukkige jaren van zijn leven komt de lezer zelden iets te weten; slechts een vervelende oogoperatie op zijn tachtigste komt nog weleens aan bod. Alsof enkel de miserie van kunstenaars interessant zou zijn! De magnifieke Monet daarentegen begínt in Giverny en is Luc Cromheecke’s hommage aan deze vaak te eendimensionaal voorgestelde schilder. Hier is Monet een tekstloos stripfiguur die vooral doet wat hij leuk vindt: schilderen, dus.)
 2. Caspar David Friedrich: De schilder van de stilte, Bart Proost, Uitgeverij Daedalus, HC 25,50. (Caspar David Friedrich was de schilder van de stilte. De overweldigende stilte van een landschap dat meer is dan een evocatie van de natuur. Zijn schilderijen zijn pure emotie en schoonheid en dit boek vertelt zijn verhaal. Het verhaal van de ‘mysticus met het penseel’ en zijn tijdloze meesterwerken.)
 3. Koning Hollewijn band 17, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 59,95.

 1. Love me Tinder, Karolina Szejda, Uitgeverij Oogachtend, SC 15,00. (Elise zoekt de liefde van haar leven op Tinder, maar met elke date zakt de moed haar dieper in de schoenen. Gelukkig heeft ze haar vader, de buurvrouw en haar beste vriend die haar met raad en daad bijstaan in tijden van wanhoop.)
 2. Pin-ups & downs, Peter Pontiac, Concerto Books, SC 22,99. (Deze uitgave bundelt een selectie beeldverhalen, tijdschriftcovers, posters, kalenderillustraties en zeefdrukken die getuigen van Pontiacs voorliefde voor hoge hakjes, sexy lingerie en roomse wellust.)

 1. Guust chronolgisch hardcover set, Franquin/Jidéhem, Dupuis, HC 199,00. (Mooie complete set van de hardcover uitgaven uit 2017-2018. 21 delen, normaal 18,99 per stuk, inclusief een dossier met de contracten van Guust en in een leuke doos. Nu in de aanbieding, op = op!)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken