skip to Main Content

2023 WEEK 5

 1. Thorgal Saga 1: Vaarwel Aaricia, Robin Brecht, Le Lombard, SC 14,99/HC 22,99. (De skalds trokken door Scandinavië om elk op hun manier de grote Vikinghelden te bezingen. Voortbouwend op deze traditie nodigt Thorgal Saga getalenteerde auteurs uit om op hun beurt een avontuur van het sterrenkind te vertellen en zo het prachtige epos van onze held te verrijken.)
 2. Duke deel 7: Dit is mijn wereld niet, Hermann/Yves H., SC 9,99/HC 17,99.
 3. Isabelle Avondrood 10: De baby van Buttes-Chaumont, Tardi, Casterman, HC 19,99.

 1. Conquistador integraal, Philippe Xavier/Jean Dufaux, Glénat Benelux, HC 45,00.
 2. De Grote Zeeslagen 17: Leyte, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 18,99.
 3. Purple Heart 4: Jambalaya blues, Eric Warnauts/Guy Raives, Le Lombard, HC 18,99.

 1. Quentin over Tarantino, Amazing Ameziane, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (Maar liefst 240 strippagina’s die onthullen hoe een gedreven jonge filmfan en autodidact een van de grootste regisseurs van onze tijd werd. Negen films in een carrière van dertig jaar hebben de filmwereld voorgoed veranderd. Quentin Tarantino’s films zijn een genre op zich en zijn naam wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Amazing Améziane schreef en tekende deze biografie op basis van talloze interviews en boeken. In deze graphic novel is het Quentin zelf die Tarantino interviewt, waarbij hij in zijn eigen woorden vertelt hoe hij in films geïnteresseerd raakte, waarom hij regisseur wilde worden en hoe zijn films tot stand kwamen. Het resultaat is een fascinerend kijkje achter de schermen van Hollywood.)
 2. Het verhaal van Vlaanderen boek 2, Frodo De Decker/Harry De Paepe, Standaard Uitgeverij, HC 29,99.
 3. In goed gezelschap, Inne Haine/Mathias van de Berge, Uitgeverij Oogachtend, HC 29,90. (Martin Dupont werkt hard aan zijn doorbraak als charmezanger terwijl zijn vrouw Cecile zich uitslooft in hun café In Goed Gezelschap, dromend van een meeslepender leven in Toscane. Intussen zorgt zij ook voor haar schoonvader, de dementerende Edgar, bij wie fantasie en realiteit al lang niet ver meer uit elkaar liggen. Elise haat haar vakantiejob als postbode, maar ze heeft het geld nodig om haar ellendige thuissituatie te ontvluchten. Haar vriendje, de gabber Franky, zit dan weer tot over zijn oren in louche zaakjes verwikkeld. Wanneer al deze verhalen samenkomen, slaat het noodlot toe en verdwijnt voor sommigen van hen het onderscheid tussen goed en kwaad totaal.)

 1. De Rode Ridder 277: Tuan de barbaar, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
 2. Clifton 21: Een Iers uitje, Rodrigue, Le Lombard, SC 9,99.
 3. F.C. de Kampioenen 123: Vreemde vogels en verse vis, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Bollie & Billie 19: Globetrotters, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 2. Bollie & Billie 20: Billie! Potdorie!, Roba, Dupuis, SC 8,50.
 3. Jommeke 313: Monster in Zonnedorp, Jef Nys, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.

 1. Robert en Bertrand integraal 8, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bevat de delen 50 t/m 56 plus een dossier.)
 2. StripGlossy zevende jaargang 2023 nummer 26: Januari 2023, Uitgeverij Personalia, SC 12,50.
 3. Sisters 17: Dat droom je!, William/Cazenove, Standaard Uitgeverij, SC 8,50.

 1. Suske en Wiske Junior 10: Op heterdaad betrapt, Charel Cambré/Kim Duchateau, Standaard uitgeverij, SC 7,50.
 2. Xarde 1, Gibson II/Hadiwidjaja/Barsa, Reboot Comics, SC 4,99. (Xarde is een fantasy-avonturenstrip over een jonge, naïeve vrouw die in de moderne wereld leeft en zich realiseert dat ze een aangeboren, ontluikende drakenkracht heeft. Ze erft het zwaard van de draak Warden en moet haar driemalige, vervloekte bestaan oplossen. Ze zat vast in de moderne wereld, niet beseffend dat ze uit een andere, middeleeuwse wereld kwam, waar draken en duivels echt bestaan. Terwijl ze de vreemde, nieuwe realiteit – waarin ze zich nu bevindt – leert kennen, moet ze de uitdaging van haar verleden aannemen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken