skip to Main Content

2023 WEEK 4

 1. De krant: De eerste woorden van een natie, Ordas/Tarral, Saga, HC 21,95. (In 1781, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, verkoopt Nathan Prius kleine boodschappen in het leger van Washington waarin hij het nieuws aan het front vertelt. George Ellis stelt hem voor om zijn artikelen in zijn krant te publiceren, maar claimt al snel het auteurschap. Gekwetst door dit verraad besluit Nathan Prius zijn eigen krant te beginnen. Het levert de eerste pagina’s op van wat al snel een persimperium wordt, dat de decennia omspant en een bevoorrechte getuige van alle tijdperken wordt.)
 2. Alwilda 1: Geboorte van een Walkure, Mitton, Saga, HC 21,95. (Elke legende heeft zijn waarheden. De legende van Alwilda komt uit de diepten van de Baltische Zee in Vikingtijden. Dit is het verhaal van een jong meisje dat in opstand komt tegen de Norglaw, een wet die haar verbiedt te erven of de koning op te volgen. Het is de eerste bekende daad van gewapende opstand door vrouwen in de geschiedenis. Alwilda wordt een walkure (vrije vrouw), gaat de zee op en kiest voor piraterij. Haar oorlogsepos zal eindigen in de legende van Alwilda.)
 3. De kleine Paus Pius 3,14, Boucq, Sage, HC 21,95. (Het conclaaf heeft zojuist een nieuwe paus gekozen. De menigte gelovigen verzamelt zich en ontdekt een paus zo groot als drie appels, maar zeer kleurrijk! Hij is klein van gestalte, maar groot van hart. Zijne Heiligheid de paus wil van iedereen zijn, zonder uitzondering. Hij is zo nederig dat hij zijn pausmobiel heeft ingeruild voor een eenvoudige kinderwagen. En hij is zeven dagen per week bereikbaar op een gratis nummer! Vergezeld van Gontrand, zijn trouwe bisschop met een imposante lengte, beleeft Pius 3,14 enkele ongelooflijke avonturen, van plechtige audiënties tot fantasievolle zegeningen voor zombies, waaronder een onwaarschijnlijke redding van de wereld samen met Superhyperman. Deze kleine paus, Pius 3,14, zal zeker zijn stempel drukken!)

 1. Chick Bill integraal 14, Tibet, Saga, HC 37,95.
 2. Symbiote Spider-Man: King in black 1/2, David/Land/D’Armata, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Symbiote Spider-Man: King in black 2/2, David/Land/D’Armata, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. De drie geesten van Tesla 1/3, Guilhem/Marazano, Dark Dragon, SC 10,95. (New York, zomer 1942. “Geruchten over de landing van Duitse onderzeeërs aan de oostkust… Mysterieuze verschijningen en verdwijningen aan de oevers van de East River… Onder toezicht plaatsing van Edison’s laboratorium door de FBI… Verschrikkelijke experimenten en geheime wapentesten door de Japanse strijdkrachten in de Stille Oceaan… New York zal spoedig worden ondergedompeld in de orkaan van gebeurtenissen die de rest van de wereld al teisteren… En er is nog steeds geen nieuws over Nikola Tesla, waarschijnlijk de enige wetenschapper wiens originaliteit en briljante uitvindingen de beslissende slag kunnen laten slaan in deze vernietigende oorlog! ” Een onderzoek door T.S.Billing, onze Daily Worker-verslaggever.)
 2. De drie geesten van Tesla 2/3, Guilhem/Marazano, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Marvel Action: Black Panther: Noodweer, Baker/Samu, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. Magda Ikklepotts 3/3, Debois/Bélorgey/Krystel, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. John Lord 1/3: Wilde dieren, Laumond/Filippi, Dark Dragon, SC 10,95.
 2. John Lord 2/3: Duistere zoektocht, Laumond/Filippi, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. De geur van macht 1: De Indonesische intrige, Corbeyran/Mot/Kowalski, Dark Dragon, SC 10,95.
 4. De geur van macht 2: Familiegeheimen, Corbeyran/Mot/Kowalski, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Nachtbloem 1/2: Gebroken dromen, Furio/Nizzoli, Dark Dragon, HC 20,95. (Een verboden liefdesverhaal in het hart van het fascistische Italië. Zomer 1933, Venetië. Een meisje en twee jongens. Hans en Jacopo behoren beiden tot de elite, maar hun liefde wordt tegengewerkt door de politieke kampen waartoe hun families behoren. Jacobo is joods. Hans een vertegenwoordiger van het nazisme in Italië. Hoe kan hun relatie de culturele, sociale en politieke veranderingen van die tijd overleven?)
 2. Nachtbloem 2/2: Dolende zielen, Furio/Nizzoli, Dark Dragon, HC 20,95.
 3. Vinifera: De geschiedenis van de wijnstokken en de wijn 1: De amforen van Pompeï, Corbeyran/Robin, Dark Dragon, HC 20,95. (Uit de as wordt de nectar geboren… Het is het jaar 79, Pompeï. Onder de dreigende schaduw van de Vesuvius organiseert Ursina, een jonge en welgestelde weduwe uit Pompeï, regelmatig feesten waar de wijn rijkelijk vloeit. Onder haar gasten weigert Valerius, waarschijnlijk een van de beste wijnbouwers in de regio, het geheim van zijn amforen door te geven. Daarmee wekt hij de jaloezie van Caietanus op. Wie weet wat deze laatste zal doen om in de gunst te komen bij de mooie Ursina? Is er nog tijd voor rivaliteit als de vulkaan de eerste signalen geeft van de toekomstige ramp?)
 4. Vinifera: De geschiedenis van de wijnstokken en de wijn 2: De monniken van Bourgogne, Corbeyran/Goepfert, Dark Dragon, HC 20,95. (In het jaar onzes Here 1120 wordt de jonge Simon te vondeling gelegd bij een cisterciënzerabdij in de Bourgogne. Als wees voelt hij zich prettig tussen de planten en dieren. Hij gebruikt zijn gedegen kennis van de natuur om wijn te leren maken, een vakgebied waarin hij uitzonderlijk begaafd is… Volg de grote rol die een cisterciënzerabdij in Bourgondië speelde bij de ontwikkeling van de wijnbereidingstechnieken in de middeleeuwen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken