skip to Main Content

2023 WEEK 3

 1. Bloedkoninginnen: Cleopatra – Koningin des doods 3, Joël Mouclier/Marie & Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Collectie 1800: Sherlock Holmes Society 5: De zonden van de zoon, Fabio Detullio/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Pigalle, 1950, Jean-Michel Arroyo/Pierre Christin, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (Parijs, jaren 1980. Alleen in de kabeltram op Montmartre herinnert een man zich… een plattelandsjongen van achttien die van de hoogvlakte van de Aubrac afdaalt en het bruisende Parijs van de jaren ’50 ontdekt. De hoofdstad en haar magische lichten, haar nachtleven, haar meisjes van lichte zeden, haar gangsters, haar handeltjes en haar gesjoemel. De werveling van een dagdroom die een leven lang zal duren. Maar op Montmartre daalt de kabeltram nog altijd af.
  De nostalgische evocatie van een Parijs uit vervlogen tijden door Pierre Christin, luister bijgezet door de elegante en nauwkeurige tekeningen van Jean-Michel Arroyo.)

 1. Edgar P. Jacobs: De doemdromer, Philippe Wurm/François Rivière, Uitgeverij Daedalus, SC 20,50.
 2. Malefosse de complete editie hoofdstuk 3, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus HC 35,95. (Bevat de delen 9: De ijzeren veer + 10: De linkerhand van God + 11: Vuur op het water + 12: Het aandeel van de duivel.)
 3. Malefosse 9: De ijzeren veer, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Wunderwaffen 15: Operatie Gomorra, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Wunderwaffen stelt voor: Zeppelin’s war 2: Missie Raspoetin, Vicenç Villagrasa/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. In de Buik van de Draak 1: Udo, Christophe Swal/Mathieu Gabella, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.

 1. De dag waarop 5: … de nacht viel, Marko/BeKa, Uitgeverij Deadalus, HC 22,50.
 2. Malaterre eerste deel, Pierre-Henry Gomont, Uitgeverij Sherpa, HC 29,90. (Gabriel heeft Malaterre teruggekocht, het landgoed dat zijn voorouders meer dan een eeuw eerder diep in de Afrikaanse jungle uit de grond hebben gestampt. Hij wil de familie-eer herstellen en zijn kinderen een nieuwe toekomst bieden. Maar hij weet niets van de bosbouw en heeft evenmin enig benul van het leven in het verre Afrikaanse land. Tegen de wil van hun moeder kiest hij samen met zijn twee oudste kinderen voor een ongewis avontuur. Een droom die gedoemd is om in rook op te gaan?)
 3. Heksenkind 1, Stedho/Maxe L’Hermenier, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (De familie van Jan is bijzonder: zijn moeder, zijn zusje, zijn grootmoeder en zijn zes tantes zijn heksen! Maar Jan zelf kan niet toveren, want magie gaat over van moeder op dochter. Op een dag valt een angstwekkende magiedrinker zijn familie aan en verandert hen een voor een in lappenpoppen. En Jan is nu de enige die hen kan redden. Met de hulp van zijn zus Lisa die is kunnen ontsnappen, gaat hij op zoek naar zijn vader en zet hij alles op alles om zijn familie te redden.)

 1. Waar Gebeurd, Derf Backderf, Concerto Books, SC 24,99. (Al bijna een kwart eeuw tekent Derf Backderf waargebeurde verhalen, verhalen geïnspireerd door wat hij waarnam als hij dwaalde door de straten van Cleveland of de dorpen in Ohio. Hij kruiste de paden van vreemde snuiters en gestoorde lieden van velerlei pluimage in niet alledaagse taferelen. In dit boek zijn bijna tweehonderd van deze onzinnige verhalen van een gestoord Amerika, verzadigd van junkfood, opgenomen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken