skip to Main Content

2023 WEEK 38

 1. Maurice Tillieux: Van de zee over het papier naar de glorie, Marc Hendrickx, ’t Vlaamse Stripcentrum, HC 49,99.
 2. De overblijvers, Busqiet/Xöul, Lauwert, HC 29,99. (Vermiste kinderen duiken weer op en verdwijnen opnieuw. Meeslepend drama met verrassende wendingen. We kennen allemaal die verhalen van kinderen die op weg gaan naar een afgelegen eiland om het op te nemen tegen piraten onder leiding van een angstaanjagende kapitein met een haak als arm. Maar wat gebeurt er met hun ouders die hun afwezigheid ondergaan, geconfronteerd met geruchten uit de buurt en de politie die ervan overtuigd is dat zonder duidelijk bewijs van weglopen of ontvoering alleen de ouders verantwoordelijk kunnen zijn voor de verdwijning? Dit is een van die verhalen, het verhaal van het echtpaar Hawkins en hun zoon, Ben…)

 1. Plankgas 17: 24 uren van Le Mans 5: 1952-1957: De Triomf van Jaguar, Daedalus, HC 22,50.
 2. Negalyod 2: Het laatste woord, Vincent Perriot, Daedalus, HC 35,95.
 3. De Wijsheid van mythes: Herakles 3/3: De Apotheose van de halfgod, Daedalus, HC 22,50.

 1. De Rechter 26: Heel Holland bakkeleit, Jesse Van Muylwijck, Jesse Cartoons, SC 19,95.
 2. Lotta: Verbloemt niets, Marloes de Vries, Syndikaat, SC 9,95.
 3. Saint Seiya: De ridders van de Zodiak: Time Odyssey 1/5, Alquié/Dollen, Daedanga, SC 11,25. (Sinds het begin der tijden bekampen de goden van de Olympos elkaar om de controle over de aarde. Tegenover hen staat de godin Athena, met haar Ridders aan haar zijde! Wanneer er een nieuwe vijand opduikt, is de toekomst van de Ridders zelf in gevaar. Slaagt Ikki, de bronzen Ridder van de Feniks, erin de draden van het lot te ontwarren?) verleven in Kentucky net na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tijdens een rampzalige reis zullen ze al hun kennis en kunde moeten bundelen om menselijke tegenspoed en de bijzonder vijandige natuur het hoofd te bieden. Tussen haat en verlatenheid zullen ze geen andere keuze hebben dan hun wrok te overwinnen om te overleven.)

 1. Tex Willer Pocket 130: De schaduw van de Maestro, Boselli/Dotti, Hum!, SC 9,99.
 2. Hongerig Papier, Kooijmans/Leeuwenhart, Hanabi, SC 19,99. (Het verhaal gaat over de Japanse shintopriester Masahiko, een chagrijn met een drankprobleem maar het hart op de juiste plaats. Al jaren woont hij alleen op de berg Fuji, waar hij zich bezig probeert te houden met tempelklusjes. Hij wordt onverwacht het avontuur in gesleept als de nukkige tiener Chiyo op zijn stoep staat)
 3. Ijzeltje 2: De stenen tafel, Corbeyran/Sattouf, Lauwert, HC 21,99.

 1. Zij die branden, Nicolas Dehghani, Lauwert, HC 34,99. (In een stad geteisterd door misdaad en zuur, zijn Alex, de impulsieve agent, en Pouilloux, het lachertje van het politiebureau, op het spoor van een psychopaat die ’s nachts – of overdag – niet gekruist mag worden. En hun hiërarchie zal hen niet helpen. Er zijn nog steeds de zijwegen… Ze moeten volhouden!)
 2. Scheisseimer: Getekende herinneringen aan een oorlog, Koenraad Tinel, Oogachtend, HC 49,99. (In 2014 wordt kunstenaar Koenraad Tinel 80 jaar. Dit wordt gevierd met verschillende lezingen, onder meer in de Bijloke in Gent en in de Warande in Turnhout, samen met Stefan Hertmans. In de streek van het Pajottenland wordt een fietsroute ingericht en in het najaar volgt een tentoonstelling in Ninove. Meer dan redenen genoeg om zijn veelgeprezen boek Scheisseimer opnieuw uit te geven. In 240 sublieme inktschilderingen komt het onverwerkte verleden over de vlucht van het gezin Tinel naar Duitsland in 1944 opnieuw tot leven.)
 3. Senso, Alfred Senso, Lauwert, HC 32,99. (Twee onbekenden ontmoeten elkaar toevallig op een huwelijksfeest waar geen van beiden iets te zoeken heeft. Daar, in dat oude hotel in het zuiden van Italië, dat zucht onder een loden zon, klampen Germano en Elena, beiden op drift, zich aan elkaar vast. Langzaam maar zeker laten ze zich leiden door een wederzijds verlangen om, de tijd van één nacht, zin te geven aan hun leven door samen te vluchten naar nergens.)

 1. Hoka Hey! 1: Georges, Neyef, Daedalus, HC 30,50. (Georges is een jonge Lakota. Hij wordt opgevoed door de dominee die aan het hoofd staat van zijn reservaat. De jongen is beetje bij beetje zijn roots kwijtgeraakt en droomt van een toekomst als dokter. Hij kruist het pad van Little Knife, een kille indiaan die op zoek is naar de moordenaar van zijn moeder. Samen met twee gezellen zet hij Georges’ leven op zijn kop en neemt hem mee op zijn tocht.)
 2. Orks & Goblins 13: Kor’Nyr, Cordurié/Goux/Pinchuk, Daedalus, HC 22,50.
 3. Bloedkoninginnen: Kahina: De Berberkoningin 1, Treins/Paunovic/Scarlett, Daedalus, HC 22,50.

 1. FRNK 8: Uittocht, Cossu/Bocquet, Diedeldus, SC 10,25.
 2. Malefosse 12: Het aandeel van de duivel, Bardet/Dermaut, Daedalus, SC 10,25.
 3. Babylone 2: De ontsnapping. Nicloux/Galandon/Giroud, Daedalus, SC 10,25.

 1. Gilles Durance 5: De adem van de Harmattan, Calllixte, Hum!, SC 9,99.
 2. Het venijn 5: Stralende zon, Laurent Astier, Daedalus, SC 11,25.
 3. Medici’s 5: Isabella: Van zoen tot dolksteek, Peru/Ardisha/Jacquemoire, Daedalus, SC 11,25.

 1. Dwergen 20: Svara van het schild, Jarry/Demare/Jacquemoire, Daedalus, SC 11,25.
 2. Ogon 1: Zul Kassaï, Istin/Duarte/Nanjan, Daedalus, SC 11,25.
 3. Het narrenschip 9: De kalkoeninvasie, Turf, Daedalus, SC 11,25.

 1. Brugpieper Roos Vink 9: Eerstklas!, Jan Vriends, Syndikaat, SC 9,95.
 2. Tex Willer (A4 Kleur) 14: De legende van Yellow Bird, Guisfredi/Gomez, Hum!, SC 9,99.
 3. Zeeland in de tweede wereldoorlog, Zwemer/Oreel, Het Paard van Troje, HC 15,99. (Dit stripboek beschrijft als een documentaire op papier het verloop van de tweede Wereldoorlog in Zeeland. Het begint met de mobilisatie in 1939 en gaat verder met de meidagen in 1940, het meevechten van het Franse leger, het verzet, de tewerkstellingen, de bouw van de Atlantikwall tot en met de bevrijding van Schouwen en Duiveland in 1945. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de Slag om de Schelde. En hier wordt, in tegenstelling tot de film uit 2020, het volledige verhaal van die slag verteld.)

 1. Kitty Beaufort 3: Swinging Liverpool, Depelley/Albert, SC 9,99.
 2. Poh & Slim: Droomdetectives!, Van der Hoeven/Apeldoorn/Ritstier, Hum!, SC 9,99 HC 19,99. (Een komische detectiveserie over de speurder Slim Pickins en zijn assistente Poh. In hun eerste avontuur vinden ze een weg naar de droomwereld die onder iedere stad ligt, in dit geval het San Francisco van 1967. Wat ze in die droomwereld tegenkomen, kunnen ze gebruiken om de meest ingewikkelde zaken op te lossen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken