skip to Main Content

2023 WEEK 39

 1. Dutch 1: Een cowboy in de Peel, Anco Dijkman/Ger Apeldoorn, Uitgeverij L, HC 19,95. (Dutch is een outlaw. Hij vocht in de Verenigde Staten tijdens de burgeroorlog tot hij deserteerde en wegvluchtte naar het land van zijn voorouders: Nederland. Na een lange reis arriveert hij in een klein nietszeggend dorpje in de Peel, waar de mensen in alle vrijheid zouden leven. In plaats daarvan vindt hij dezelfde uitbuiting en onderdrukking terug waarvoor hij de nieuwe wereld was ontvlucht.)
 2. Ekhö – de spiegelwereld 12: De walkure van de fjorden, Alessandro Barbucci/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 9,95/HC 19,95.
 3. U.C.C. Dolores 3: Het rode kristal, Didier Tarquin/Lyse Tarquin, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. De adem van de duivel, Ken Broeders, Uitgeverij L, HC 24,95. (De herberg van Madeleine wordt gevangen in een mysterieuze mist, die niet meer verdwijnt. De mist lijkt zelfs het hele land te hebben getroffen. Mensen worden ziek, dieren sterven en planten verwelken op het land. En toch is de mist niet het grootste gevaar waar Madeleine aan zal worden blootgesteld.)
 2. Carbeau – Barones & Bolides 4: Lotus Evija, Eric Heuvel/Noël Ummels, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Mediums 1: Marie en de geesten, Olivier Roman/Rodolphe, Éditions Anspach, HC 15,00. (Begin twintigste eeuw. Pierre en Marie Curie bestudeerden het spiritisme, die onverklaarbare verschijnselen die ook met een wetenschappelijke geest moeten worden waargenomen. Samen met andere briljante intellectuelen organiseren zij geestoproepingen met een Italiaans medium in een privéhotel in Parijs. Zullen Maries zekerheden, geconfronteerd met de tragische dood van Pierre, wankelen tijdens een laatste geestoproeping rond de bebloede kleren van de overledene?)

 1. Arcadia Archief 67: Leonardo – Het liftgenie, Turk/De Groot, vzw Arcadia, HC 26,95.
 2. Luc Orient – alle avonturen deel 5, Eddy Paape/Greg, Uitgeverij Sherpa, HC 34,95. (Integrale met de verhalen “Het aambeeld van de bliksem”, “De planeet der razernij”, “Roebak, laatste hoop” en een dossier.)
 3. De belegerden, Stefano Nardella/Vincenzo Bizzarri, Lauwert Uitgeverij, HC 29,95. (De veertienjarige Cirù is een gangstertje zoals alleen Zuid-Italië ze kan maken. Zijn lot lijkt helemaal uitgestippeld: de cel of de doodskist. Die nacht komt hij bij toeval terecht in de Onpi, een gekraakt gebouw, net wanneer de politie het omsingelt en besluit de weinige bewoners die er nog wonen het huis uit te zetten. Cirù moet beslissen: weggaan en zich overgeven aan de autoriteiten, of blijven en zich verzetten aan de zijde van wie er woont.)

 1. Appie Happie boek 2, Dik Bruynesteyn, Uitgeverij Kippenvel, HC 24,99.
 2. Appie Happie boek 3, Dik Bruynesteyn, Uitgeverij Kippenvel, HC 24,99.
 3. Rik, Clio en Pluk: 1969 – 1976, Jan Steeman, Uitgeverij Kippenvel, SC 27,50.

 1. Jack Pott boek 2: Paniek in de Sahara, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.
 2. Jack Pott boek 3: Noodkreet uit het verleden, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.
 3. Jack Pott boek 4: Het geheim van Gordt, Minck Oosterveer/Willem Ritstier, Uitgeverij Kippenvel, HC 22,50.

 1. Dating for Geeks 15: Self-care, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, SC 9,95.
 2. S1ngle 18: Make-over, Hanco Kolk/Peter de Wit, Uitgeverij L, SC 9,95.
 3. Elsje: De gezonken jurk en andere geheime missies, Gerben Valkema/Eric Hercules, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. Barista, David Felizarda Real/Kristof Berte, Menlu, SC 9,95. (Of je nu een koffieliefhebber bent, houdt van romantische verhalen of gewoon op zoek bent naar een feelgoodstrip, Barista biedt een heerlijke mix van al deze elementen. Het is een strip die je keer op keer met een glimlach achterlaat en je laat verlangen naar een bezoek aan het eigenzinnige koffiehuis waar liefde altijd in de lucht hangt.)
 2. Stripschrift 485: Richard Raaphorst, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.
 3. Dirkjan Scheurkalender 2024, Marc Retera, Uitgeverij Mandarijn, 15,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken