skip to Main Content

2023 WEEK 11

 1. Orks & Goblins 12: Pest, Bojan Vukic/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Magiërs 7: Soliman, Andrea Cuneo/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. De 5 Rijken 6: De kracht niet, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.

 1. De Wijsheid van Mythes – Gilgamesj 1: De vijandige broers, Pierre Taranzano/Clotilde Bruneau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Lady Whitechapel, Julie Motteler/Nicolas Antona, Dark Dragon Books, HC 29,95. (In de achterbuurten van het victoriaanse Londen valt een moordenaar de meisjes van de ‘Seven Heavens’ aan, een club die erg populair is bij de high society omdat ze er al hun wildste fantasieën uit laten komen. Een duo oude en jonge detective doen samen het onderzoek. Deze opsporing zou echter hun ziel kunnen kosten…)
 3. K1nd, Shaoru/Yao/Ziran/Chang/Ning, Nanuq, HC 24,95. (4 verhalen over verlies, liefde en overlevingsstrijd in één prachtige graphic novel. K1nd is een ontroerende bundeling van verhalen over ouders die het onverwachte verlies van hun enige kind moeten verwerken in een samenleving die een éénkin-politiek hanteert. De vier verhalen van Wang Ning maken dit op een ontroerende manier zichtbaar. In België uitgegeven naar aanleiding van het ‘Made in China-festival’ 2023.)

 1. Chez Adolf 1: 1933, Ramón Marcos/Rodolphe, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (30 januari 1933. Adolf Hitler wordt rijkskanselier van Duitsland. Op diezelfde dag besluit een andere Adolf, kroegbaas van beroep, om z’n etablissement een andere naam te geven die zowel zijn ego onderstreept als de Führer roemt: Chez Adolf. De klanten van het café en de huurders van het pand beseffen nog niet dat de geschiedenis op die dag een dramatische wending zal nemen en dat niemand er ongeschonden uit zal komen.)
 2. De Ontsnapping: Operatie Tonga 1 van 2, Laurent Seigneuret/Philippe Zytka, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Juni 1944. Operatie Tonga leidde de luchtlanding van Britse troepen door zweefvliegtuigen in. Het toestel, bestuurd door Rod Taylor en Steve Moss, was verantwoordelijk voor het leveren van uitrusting aan de eerste troepen die in de strijd betrokken waren. Het zweefvliegtuig wordt onder vuur genomen door het Duitse luchtafweergeschut en stort meer dan 20 kilometer achter de vijandelijke linies neer. Met de hulp van het verzet en burgers zullen ze proberen naar hun eigen leger terug te keren.)
 3. De Ontsnapping: Operatie Tonga 2 van 2, Laurent Seigneuret/Philippe Zytka, Dark Dragon Books, HC 20,95.

 1. Kapitein Voodoo 1: Baron trage dood, Perovic/Sayago/Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (1690. De broertjes Mac Leod, twee Ierse rebellen die zijn gearresteerd wegens opruiing, worden als slaven naar de Nieuwe Wereld gedeporteerd. Daar worden ze ondergedompeld in het Utopia van de piraten en krijgen ze te maken met de voodoomagie, waar de blanken in de Cariben maar geen vat op krijgen. In die omstandigheden ontdekt de jonge Cormac Mac Leod dat hij over zeer bijzondere gaven beschikt. En zo begint de legende van de gebroeders Mac Leod. Piraten, tovenaars en levende doden.)
 2. De opstand van Shimabara integraal, Gabrielle Parma/Maurizio Mantero, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Japan, 1637. Hiroshi neemt deel aan de keizerlijke represailles tegen de christenen. Hij is een dappere samoerai die deelneemt aan de vervolging, terwijl hij wanhopig probeert zijn zieke zoon te redden. Hij vindt echter kracht in het gebed van zijn vijanden en geloof op het slagveld. De onverwachte genezing van zijn kind drijft hem naar de woestijn waar hij zichzelf uitroept tot rebellenleider. Dat blijft hij tot het laatste en legendarische conflict van Hara.)
 3. Het bloedige kruis 1: Heilige oorlog, Ianos/Kovacevic/Stojanovic/Desko, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (1204. Paus Innocentius III roept op tot een nieuwe kruisvaart. De kruisvaarders zijn vastbesloten om op te rukken naar Egypte en er de heilige plaatsen te heroveren. Maar daarvoor moeten ze materiële hulp krijgen van de doge van Venetië. Ondanks zijn blindheid is de oude man een gehaaid zakenman en een gevaarlijk politicus. Terwijl de onderhandelingen blijven aanslepen, stijgt de spanning onder de manschappen en hun aanvoerders.)

 1. De kinderen van Belzagor 1 van 2, Villesange/Lecigne/Timel, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Vervolg op ‘Terug naar Belzagor’ uit 2018, de stripbewerking van Robert Silverbergs roman ‘Downward tot the Earth’.)
 2. Prima Spatia 1: De erfgename, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Alba heeft altijd afgesloten op een asteroïde van haar familie gewoond. Stiekem droomt ze ervan naar de ontelbare sferen in de secundaire ruimte te reizen, op zoek naar stellaire wezens die deze mysterieuze gebieden bevolken. Ze komt terecht op een jager met een uiteenlopende bemanning, zonder dat iemand weet dan de erfgename hun leven en het wankele evenwicht van al hun zekerheden op zijn kop zal zetten.)
 3. Solo: Alfa, Juan Álvarez/Oscar Martín, Dark Dragon Books, SC 12,95.

 1. Tranen in het zand, Cédric Fernandez/Jérôme Derache, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (Tweede verstripping in de nieuwe Daedalus Michel Bussi collectie.
  Hoeveel is een leven waard? Voor Lucky, een gokker die verdomd veel geluk heeft, is de dood een spel als een ander. Dus in juni 1944, aan de vooravond van de Landing in Normandië, zet hij zijn leven in, in ruil voor een hypothetisch fortuin. Lucky gaat zijn leven verliezen, in de veronderstelling dat zijn beeldschone verloofde, Alice Queen, de winst zal opstrijken. Maar pas 20 jaar na de dood van haar geliefde krijgt Alice lucht van de waarheid. Maar hoe kan ze die ooit bewijzen? Van Normandië tot de Verenigde Staten gaat Alice op zoek naar eerherstel voor haar man, met het risico dat ze zo demonen uit het verleden wekt. Rondom haar denkt iedereen de waarheid te kennen en bereid te moorden om ze te beschermen.)
 2. Countdown 4: De bruiden van het kalifaat, Liotti/Trévidic/Matz, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Countdown 3: Operatie Tora Bora, Liotti/Trévidic/Matz, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 7.)

 1. De Farao’s van Alexandrië 2: De glorie van Alexander, Rafael Morales, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. De Vier van Bakerstreet 9: De kanarietrainer, David Etien/J.B. Djian & Olivier Legrand, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. Malefosse 10: De linkerhand van God, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Orgies & Barbaren 1, Erich Hartmann, Dark Dragon Books, HC 24,95. (In het hart van de legendarische landen van weleer vertelt dit boek de avonturen van wildlingen, huurlingen en kwaadaardige wezens. De hoofdpersonen zijn afhankelijk van hun aanleg op zoek naar gerechtigheid of fortuin. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze beschouwen de kracht van vleselijke hartstochten als een wapen dat veel krachtiger is dan een spreuk of een scherp zwaard.)
 2. Orgies & Barbaren 2, Erich Hartmann, Dark Dragon Books, HC 24,95.
 3. X-Women, Milo Manara/Chris Claremont, Dark Dragon Books, SC 12,95.

 1. Spider-Man | Deadpool: Wapenwedloop deel 1 van 2, Ed McGuiness/Joe Kelly, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Spider-Man | Deadpool: Wapenwedloop deel 2 van 2, Ed McGuiness/Joe Kelly, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Conan de avonturier 9: Het uur van de draak, Valentin Secher/Julien Blondel, Dark Dragon Books, SC 17,95.

 1. Het curieuze epos over de wereld die niet meer wilde draaien 1 van 2, Dana Dimat/Christophe Arleston, Dark Dragon Books, SC 12,95. (Altek is de toekomstige keizer van Omnamül. Deze atypische jongeman droomt echter alleen van democratie. Door hofintriges, moordpogingen en een zwaar intiem geheim is zijn situatie precair. En plotseling, de dag voor zijn kroning, stopt de wereld met draaien. Aan de ene kant zakt de kou en aan de andere kant de hitte, de bewoners zoeken hun toevlucht in de schemerrand. Altek, vergezeld door de onstuimige astran Irliti Milti Tidzi, wordt tegen zijn wil op een onmogelijke zoektocht gestuurd: een manier vinden om de wereld opnieuw op te starten.)
 2. De verloren legende van Parcival boek 1 van 4, Federico Bertolucci/Frédéric Brrémaud, Dark Dragon Books, SC 10,95. (We kennen allemaal de legende van koning Arthur, maar voordat de ridders aan de Ronde Tafel verzamelden, beleefden ze buitengewone avonturen in hun kindertijd. Ergens in het zuiden van Engeland, in de tijd van feeën en dichte bossen, droomt Percival van avonturen. En op de dag dat zijn pad dat van een regiment uit de grote stad kruist, ontdekt hij het geheim van zijn geboorte en wil hij in de voetsporen van zijn vader treden! Door de avonturen van deze kleine held te volgen, betreed je een fantastische wereld, waar de feeën langzaam hun macht zien uitdoven ten gunste van een nieuw tijdperk, dat van de mens. Met dit eerste deel van de vierdelige sage gewijd aan de mythe van Percival, vertellen Brrémaud en Bertolucci nieuwe verhalen in het magische universum dat het duo in Sprietje ontwikkelde.)
 3. Suus & Sas 23: Rapper Stoer, Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 9,95.

 1. Tom Poes en de laarzenreuzen, Marten Toonder, Just Publishers, HC 24,99/luxe HC 49,99. (Ruim 70 jaar na verschijning zijn er nu herdrukken van twee prentenboeken van Marten Toonder. Als extra’s hebben de albums achterin nog een nawoord, uitgebreid dossier en zeldzame kleurenillustraties van alleen in het buitenland in kleine oplage uitgegeven kaarten. De luxe edities zijn in een oplage van 99, met genummerde ex-libris en losse kleurplaat.)
 2. Tom Poes en de watergeest, Marten Toonder, Just Publishers, HC 29,99/luxe HC 59,99.
 3. Stripschrift 480, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken