skip to Main Content

2022 WEEK 9

 1. Buck Danny Origins 1/2: De piloot met de gebroken vleugel, De Luca/Yann, Dupuis, SC 8,99. (Eerste deel in een nieuw tweeluik dat de oorsprong van Buck Danny eindelijk zal onthullen!)
 2. Aristophania 4: De rode berg, Parnotte/Dorison, Dargaud Benelux, SC 8,99.
 3. Neptunus 1e episode, Leo, Dargaud Benelux, SC 8,99. (Eerste deel van een nieuw tweeluik in Leo’s werelden van Aldebaran.)

 1. Dominee de Heer: In den beginne…, Margreet de Heer, Uitgeverin Personalia, SC 9,95/HC 19,95. (Dominee de Heer – alter ego van stripmaakster Margreet de Heer, die in een grijs verleden theologie studeerde – maakt heel wat mee in de kerk ven het zo idyllisch ogende dorpje Brokkenhoek: mopperende gemeenteleden, trouwlustige onkerkelijken, rumoerige doopdiensten, vluchtelingenproblematiek, Sinterklaasdiscussies, coronapastoraat en natuurlijk altijd weer die stress rond de feestdagen.)
 2. De Leeuw van Juda boek 3, Labiano/Desberg, Dargaud Benelux, SC 8,99.
 3. Team Rafale 9: Noord-Korea, Olivier Jolivet/Frédéric Zumbiehl, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.

 1. Rik Ringers de beginjaren 3, Tibet/Duchateau, Le Lombard, HC 34,99. (Integrale uitgave met de delen: “Dreiging op het witte scherm”, “Oog in oog met de slang”, “Alias Rik Ringers”, “De 5 onzichtbaren”.)
 2. Onze Oorlog, Mario Boon, Standaard Uitgeverij, HC 15,95. (Een merkwaardig verhaal tussen een politiek gevangene en zijn bewaker in Breendonk. ‘Onze Oorlog’ vertelt het verhaal van de jonge verzetsman Piet Swijsen en Karel Verstoffelt, Oostfronter en bewaker in het concentratiekamp van Breendonk, en hoe ze ondanks hun diametrale andere levenslopen een gemeenschappelijke verstandhouding hebben: de bokssport. Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde getuigenissen van overlevenden van de SS-razzia in Sint-Truiden op 25 mei 1943.)
 3. Purple Heart 3: De eed van de octopus, Eric Warnauts & Guy Raives/Eric Warnauts, Le Lombard, HC 17,95.

 1. De Droommaker, Tobias Tak, Concerto Books, HC 29,99. (Droom en werkelijkheid lopen door elkaar in dit poëtische en fantasierijke avontuur. Gaboen, de onhandige tovenaar en alchemist heeft er moeite mee zijn liefde te bekennen aan de glamoureuze en vindingrijke Slijntje. Hij geeft haar een betoverde klok cadeau, die hij in de mysterieuze Winkel der Dromen heeft gekocht. Maar op de klok rust een vloek, waardoor de schelmachtige trol Poempele en een ijzingwekkende vogel uit de wereld der dromen arriveren in hun werkelijkheid. Nadat deze monsterachtige vogel Gaboen heeft opgeslokt, probeert Slijntje de vloek van de klok op te heffen. Zij probeert dit twaalf keer, door samen met de droommaker, twaalf verwrongen werkelijkheden te bezoeken. Dan vindt zij eindelijk de oplossing en Gaboen is gered. Gaboen beseft nu al snel wat Slijntje voor hem voelt, en hij weet dat de tijd is aangebroken om hun ware droom te gaan beleven.)
 2. Het Lange Wachten, Dagmar Verfaillie, Uitgeverij Lijnwerk, HC 24,95. (Een bezoek aan opa krijgt voor het hoofdpersonage een onverwachtse wending wanneer hij haar openhartig en met zekere weemoed het verhaal van zijn grote, verloren liefde toevertrouwd. Ze kan het maar niet loslaten en komt in die zoektocht vooraf zichzelf tegen.)
 3. Visa Transit deel 3, Nicolas de Crécy, Concerto Books, HC 29,99.

 1. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 9, Pom, Matsuoka, HC 34,99.
 2. Djinn integraal: Tweede cyclus, Dufaux/Miralles, Dargaud Benelux, HC 39,95.
 3. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 8: Sword and sorcery 8, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 81 t/m 86. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)

 1. De avonturen van Urbanus 198: Rocco, de spokende clown, Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
 2. Vertongen & Co 35: Speurneus Mark, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
 3. De Buurtpolitie 16: De comeback, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

 1. Donald Duck dubbelpocket 82: Diner voor honderd, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 8,95.
 2. Don Bosco ‘n Robbedoes, Jijé, Dupuis, HC 39,99. (Don Bosco was de eerste bestseller van Dupuis en verscheen tijdens de Duitse bezetting in het magazine Robbedoes. Het heeft een hele generatie lezers gevormd. In dit album toonde Jijé voor het eerst zijn realistische tekentalent op meesterlijke wijze. Maar het is vooral het boek dat het leven van Don Bosco (1815-1888) populariseerde, een charismatische Italiaanse priester die zijn leven wijdde aan de opvoeding van kansarme kinderen.)

 1. De avonturen van Piloot Storm 38, Henk Sprenger, Boumaar, SC 14,95.
 2. De avonturen van Piloot Storm 39, Henk Sprenger, Boumaar, SC 14,95.
 3. De avonturen van Piloot Storm 40, Henk Sprenger, Boumaar, SC 14,95.
 4. De avonturen van Piloot Storm 41, Henk Sprenger, Boumaar, SC 14,95.

 1. Zwarte Boog, Cowan/Humphris, Boumaar, HC 44,95. (In een oplage van 100 exemplaren.)
 2. Joop Lantaarn 1, Beardmore/Ayton/Langley Doughty, Boumaar, HC 44,95. (In een oplage van 100 exemplaren.)
 3. Joop Lantaarn 2, Beardmore/Ayton/Langley Doughty, Boumaar, HC 44,95. (In een oplage van 100 exemplaren.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken