skip to Main Content

2022 WEEK 8

Aanstaande zondag, 27-2-22, is Eppo gesloten!
Dan maar hossen? Of toch een stripboek herlezen?

 1. House of M 1/3, Marvel, Dark Dragon, SC 10,95. (2 soorten kaften) (DIT IS HET HUIS VAN M. De Avengers en de X-Men moeten beslissen over het lot van Scarlet Witch. Haar mutante krachten verscheuren de realiteit en professor Charles Xavier is bang dat hij haar straks niet meer kan helpen. Haar vader Magneto en haar broer Quicksilver zien het met lede ogen toe… maar dan wordt de wereld overspoeld door een golf wit licht. En van het ene op het andere moment is alles anders!)
 2. House of M 2/3, Marvel, Dark Dragon, SC 10,95. (2 soorten kaften)

 1. Batman: White Knight presenteert Harley Quinn 1/2, DC, Dark Dragon, SC 10,95. (WIE WORDT DE NIEUWE HELD VAN GOTHAM? Na de confrontatie tussen Azrael en Batman is het voor het eerst in jaren rustig in Gotham. Maar nu hebben de mysterieuze Producer en Starlet het gemunt op oude filmsterren. Het GCPD en FBI-agent Hector Quimby kloppen aan bij Harley Quinn, maar zij heeft het al moeilijk genoeg als alleenstaande moeder. Harley en Hector moeten eerst afrekenen met spoken uit het verleden… voordat er nog meer slachtoffers vallen!)
 2. Batman: White Knight presenteert Harley Quinn 2/2, DC, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Draken Ridders, Peeters, Merlu, SC 9,95. (Ludwig en Wilhelm zijn twee jonge en onervaren drakenridders. Eén van hun eerste opdrachten is het onderzoeken van een kasteel waarin een draak zich verschuilt. De draak houdt ook een deerne, Melusine, gevangen. Of daar lijkt het tenminste op…)

 1. De eed van staal 1/2: Een valse glorie, Gwenaël/Ferrari, Dark Dragon, SC 10,95. (Terwijl de volkeren van het Wijde Land nog maar net zijn bijgekomen van de burgeroorlog die hun land heeft verwoest, wordt midden in de stad Torrade een van de helden van die oorlog vermoord. De hulp van Estella Ascensal, een jonge reservist van de wacht, wordt ingeroepen om onderzoek te doen naar de moord. Ondertussen verlaat een voormalig soldaat van Torrade: Aelis Mendigal, de stad. Ze heeft van de autoriteiten opdracht gekregen om een klerk te vinden die is verdwenen aan de grens van de Onarch-gewesten. Langzaam wordt het verband tussen de twee intriges duidelijk, een verband dat de demonen van de recente burgeroorlog weer oprakelt.)
 2. De eed van staal 2/2: De val van de krijgsheren, Gwenaël/Ferrari, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. De Artilleuses 3/3: Het geheim van de Elfen, Pevel/Willem, Dark Dragon, SC 10,95.

 1. Necromancers 1/2: De herrijzenis van de aartmagiër, Gay/Valentino, Dark Dragon, SC 10,95. (In een wereld waarin necromancers de vaardigheden van doden kunnen gebruiken, probeert iedereen zich te verbinden met de machtigste geesten: de grootste tovenaar, de sterkste krijger, de slimste handelaar… Maar als de jonge Morla bezeten wordt door een oude aartsmagiër zal haar broer een manier moeten verzinnen om haar te helpen en daarmee tegelijkertijd de wereld te redden. Haar broer die alleen maar de hulp kan oproepen van een verstrooide geleerde, een onhandige krijger en een buikdanseres…)
 2. Het Epos van de vrijmetelaars 3: Het woord van de mestelaar, Boisserie/Convard/Wagner, Dark Dragon, SC 10,95.
 3. Deep 6: deel 1 met extra verhaal “De rode baron”, Neef/Gheluwe, Windmill Comics, SC 12,95. (De zomer van 2018 lijkt er een als zovele in Conrad, Montana. Tot er zich bij een zestal inwoners onverklaarbare gebeurtenissen voordoen en alle verbindingen met de buitenwereld uitvallen. Sein voor het FBI om agenten Murphy O’Neill en Cooper Bell eropaf te sturen. Hun gezond verstand krijgt het zwaar te verduren in dit al te stille stadje…)

 1. Broeder Inquisiteur: Antoine Sèvres, Rullier/Lapo, Dark Dragon, HC 34,95. (De Dominicanerbroeder Antoine Sèvres reist rond over de wegen van het koninkrijk van François I, maar veel tijd om te preken heeft hij niet. Om de een of andere reden lijkt Antoine om de haverklap tegen moorden aan te lopen… Hij heeft zowel de slavenketenen van de barbaren als de wrede verhoren van de Inquisitie ervaren en weet zo dat het soms beter is om de aard van de mens te onderzoeken dan de heilige geschriften te ontcijferen als je het kwaad aan de kaak wil stellen. Het kwaad dat net zo goed in een boer kan wonen als in een heer of gegoede burger. De twijfel leeft in hem, de wetenschap maakt hem nieuwsgierig en het opkomende humanisme verleidt hem… Hij weet prima hoe hij met de dolk moet omgaan die hij onder zijn pij verbergt, maar reflectie en deductie blijven zijn favoriete wapens om de bloedige raadsels op te lossen die hij onder ogen krijgt.)
 2. Verloren Ziel, De Bonneval/Bonhomme, Dark Dragon, HC 34,95. (Gabriël kan de dood van zijn vader niet accepteren. Als zijn moeder, Pfilomene, ingaat op het aanzoek van Brifaut, ziet hij het vooruitzicht op een leven met deze weinig gewaardeerde stiefvader niet zitten. Op de dag van het vertrek naar hun nieuwe huis verdwijnt zijn zus, Helis, en blijft onvindbaar. Hun moeder maakt zich ernstig zorgen omdat de streek krioelt van de gevaarlijke rovers. Gabriël besluit Helis te gaan zoeken, die beweert dat hun vader nog leeft. Onderweg ontmoet hij de ridder Brabançon, die ermee instemt om hem te helpen. Hij ondekt dat Gabriël over verbazingwekkende vaardigheden beschikt en er verschijnen steeds vreemdere voortekenen die hem aanmoedigen om door te gaan.)
 3. John Lord 3: Klauwsporen, Laumond/Filippi, Dark Dragon, HC 20,95.

 1. Lewis & Clark: De ontdekking van het westen, Clot/Thirault/Sandro, Dark Dragon, HC 20,95. (Washington. Begin 19e eeuw. De nieuw gekozen president van de Verenigde Staten van Amerika, Thomas Jefferson, weet het Congres te overtuigen om een ongekende expeditie te starten om het “Wilde” Westen te veroveren. Een expeditie onder leiding van kapitein Meriwether Lewis, bijgestaan door William Clark, expert in riviernavigatie en geografie. De missie is om de Pacifische met de Atlantische kust te verbinden en zo een nieuwe handelsroute te creëren. Afgezien van de symbolische waarde, zal deze expeditie de studie van inheemse Amerikaanse stammen, flora, fauna en geologie mogelijk maken. De twee mannen weten het nog niet, maar ze schrijven een van de grootste menselijke en wetenschappelijke avonturen in de Amerikaanse geschiedenis…)
 2. De leukste grappen van Donald Duck 3, Disney, 5,25.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken