skip to Main Content

2022 WEEK 51

 1. Durango – de jonge jaren 1: De eerste die je zult doden, Roman Surzhenko/Yves Swolfs, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95. (Texas, 1882. Een rondzwervende jongen is bij toeval getuige van de moord op drie cowboys, en weet zelf maar net te ontsnappen. De jongeman, die zich pas later Durango zal gaan noemen, wordt in dienst genomen door de grootste veehouder van de streek, voor wie de drie cowboys werkten, en ontdekt al snel dat hij daardoor betrokken raakt bij een bloedige oorlog tussen veefokkers.)
 2. Arboris XL collectie 6: Kapitein Bligh, Fabrice Le Hénanff, Uitgeverij Arboris, SC 12,95/HC 22,95.
 3. Een stil geloof in engelen, Richard Guérineau/Fabrice Colin, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Een klein dorpje in Georgia, 1939. Na het begin van de oorlog en de dood van zijn vader schokken de onopgeloste en uiterst wrede moorden op jonge meisjes de kleine wereld van Joseph Vaughan. De ene moord volgt de andere. Een onpeilbaar kwaad is aan het werk. Jaren later, wanneer de zaak lijkt te zijn opgelost, vertrekt Joseph naar New York. Maar al gauw beginnen de macabere gebeurtenissen opnieuw. De jongeman gaat op zoek naar de moordenaar die hem al die tijd heeft achtervolgd. Fabrice Colin en Richard Guérineau bewerken op briljante wijze het boek van R.J. Ellory.)

 1. Code Kimono 6: Valstrik in Koh-e-Shar, Francis Nicole/Jean-Yves Brouard, Uitgeverij Arboris, SC 11,95/HC 21,95.
 2. Dune – Verhalen uit Arrakeen, Gorham/Rebelka/Herbert/Anderson, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.
 3. Scurry 3: De vloek van de schaduw, Mac Smith, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.

 1. De avonturen van Panda volledige werken 33, Marten Toonder, Cliché, HC 59,95.
 2. Uit de archieven van de Toonder Studio’s deel 2, Marten Toonder/Willem Feltkamp, Uitgeverij Cliché, HC 49,95.
 3. Kopje onder, Victor L. Pinel/Séverine Vidal, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95. (Met de laatste keer sluiten van de luiken van haar huis laat de 80-jarige Yvonne een leven van veertig jaar achter zich om in een verzorgingstehuis te gaan wonen. De verandering is zwaar, zeker omdat ze nog bij haar volle verstand is. Gegrepen door de onvermijdelijke maalstroom van het leven besluit de tachtigjarige nog een laatste verrukkelijke escapade aan te gaan.)

 1. Rock in Stock, Ever Meulen, Concerto Books, HC 44,99. (Ever Meulen maakt al meer dan 50 jaar tekeningen over rock- en popmuziek. Zijn heldere en herkenbare tekenstijl is geprezen door veel liefhebbers van muziek en grafiek. Dit album is een bundeling van allerlei verschillend werk uit deze periode.)
 2. 80 jaar Toonder studio’s, diverse auteurs, Museum of Comic Art, HC 29,95. (Vierde catalogus afkomstig van het Museum of Comic Art, het enige échte stripmuseum in Nederland.)

 1. Ik haat sprookjesland 1: En ze leefden nog lang en ongelukkig, Skottie Young, Menlu, HC 29,95. (Gertrude, en volwassene in het lichaam van een zesjarig meisje, probeert al een kleine dertig jaar te ontsnappen uit Sprookjesland. Tijdens haar queeste om de weg naar huis te vinden, moet ze het opnemen tegen de slakkenheren, paddenstoelen, zombiefaunen, barbaren, haar aartsvijand koningin Cloudia. Gelukkig hoeft ze die waanzinnige strijd niet alleen te voeren, ze krijgt hulp van Larry (een vlieg) en haar strijdbijl. ‘Ik haat sprookjesland’ is een hilarisch-gewelddadig avontuur, dat helemaal niet voor de allerkleinsten is bestemd.)
 2. Stripnieuws 88: Jos van Waterschoot’s stripalbum top 25, diverse auteurs, Het Stripschap, SC 4,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken