skip to Main Content

2022 WEEK 50

 1. Elfen 28: In het rijk der blinden, Bileau/Peru, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25/HC 22,50.
 2. Dwergen 18: Ararun van de tempel, Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25/HC 22,50.
 3. Bloedkoninginnen: Constance van Antiochië – De rebelse prinses deel 2 van 2, Gabriele Parma/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij Daedalus HC 22,50.

 1. Samoerai 15: Boven alle verdenking, Christina Mormile/ Jean-François Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Shaolin 2: Het lied van de bergen, Looky/Jean-François Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 3. Wunderwaffen 15: Operatie Gomorra, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Softcover staat gepland voor week 3-23.)

 1. De Farao’s van Alexandrië integraal, Rafael Morales, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (In de klassieke, elegante en onberispelijke tekenstijl van Rafael Morales blijkt het eeuwige Egypte weer eens het land van avonturen en magie. Met zijn historisch nauwkeurige scenario schrijft de auteur een romanesk epos dat zich afspeelt in gouden landschappen, opgebouwd uit drama en verraad. Verschijnt ook als 3 losse softcovers, waarvan deel 1 ook direct is verschenen.)
 2. De Farao’s van Alexandrië 1: De kopiist van Karnak, Rafael Morales, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. In de Buik van de Draak 1: Udo, Christophe Swal/Mathieu Gabella, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Eerste deel van een fantasy-drieluik rond draken en drakenjagers. Draken bewaken schatten, dat is bekend. Maar er is nog iets bijzonders aan de hand met die beesten: tijdens de rui veranderen de schubben van de legendarische reptielen in goud. Door dit wonder, waarvan de oorsprong onduidelijk is, besluit een atypisch drietal de handen in elkaar te slaan: Phylogenos van Esquamate, zoon van verdwenen dracologen, Wei, een Chinees piraat die draken kan temmen, en Udo Von Winkelried, nakomeling van een geslacht drakenjagers dat teruggaat op Siegfried. Een atypisch drietal besluit daarom de reusachtigste draak te doden die ooit op aarde heeft rondgelopen. Maar om zo’n enorm beest af te maken en de schat in handen te krijgen die zijn lijf vormt, is er maar een oplossing: het doden van binnenuit. Ze moeten gaan waar nog niemand zich ooit heeft gewaagd: in de buik van de draak. De softcover staat gepland voor week 3-23.)

 1. Edgar P. Jacobs: De doemdromer, Philippe Wurm/François Rivière, Uitgeverij Daedalus, HC 30,50. (Ter ere van de verjaardag van de eerste avonturen van Blake en Mortimer 75 jaar geleden is dit het biografische portret van een van de grootste auteurs van de negende kunst. Fronçois Rivière, die lang met de meester heeft gesproken, beschrijft er de artiest in zoals hij zich aan hem heeft gepresenteerd. Philippe Wurm zet dit fascinerende leven op papier ‘in de stijl van’, met een precieze, fijne en verbluffend herkenbare tekenstijl. De softcover staat gepland voor week 3-23.)
 2. Aquarica 2 van 2: De reuzenwalvis, Benoît Sokal/François Schuiten, Uitgeverij Daedalus, HC 25,50. (Slot van het tweeluik dat Sokal tekende op scenario van Schuiten. Sokal schreef zelf ook mee aan het verhaal dat aanvankelijk was bedoeld als lange animatiefilm. Bij zijn overlijden op 28 mei 2021 was het project echter nog niet af. Als hommage aan zijn vriend heeft Schuiten het op zich genomen om het toch af te maken. De laatste pagina’s zijn dus door hem getekend.)

 1. De Generaal gaat integraal 8: 1991-1997, Peter de Smet, Uitgeverij Personalia, HC 29,95.
 2. Corto Maltese 16: Berlijnse nocturne, Rubén Pellejero/Juan Díaz Canales, Casterman, HC 21,99. (Was vorige week al verschenen, maar vergeten in de mailing. Foutje van de zaak!)

 1. Het geheim van de Witte Wolvin 1: De ring, Raka/Lylian/Loevenbruck, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Nieuwe fantasyreeks naar de romantrilogie van Henri Loevenbruck. Op het eiland Gaelia wordt het leven geleid door de Druïden, die beschikken over voorvaderlijke natuurkracht, en door de Opperkoning, een christen en een machtige monarch. Maar het evenwicht in het koninkrijk wordt bedreigd door een afvallige zwarte heer, die de raad der Druïden wil vernietigen en de macht grijpen. Ver van die geschillen staat het leven van Alea, een jong straatmeisje dat steelt om te overleven, plots op zijn kop wanneer ze een ring vindt die haar mysterieuze krachten geeft. Imala, de witte wolvin die door haar roedel is verjaagd, dwaalt eenzaam rond tot ze een boself tegenkomt die haar de weg lijkt te wijzen. Alea en Imala weten het nog niet, maar hun ontmoeting ligt al vast, geleid door die onveranderlijke kracht die de Moïra heet… Gaan zij met z’n tweeën het lot van heel Gaelia bepalen?)
 2. Katsuo 1: De zwarte samoerai, Paoli/Tamaillon/Dumanche, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Katsuo leeft een doodgewoon leven in Tokyo. Hij verkiest videogames en manga boven de kendolessen waarin zijn grootvader hem om de oren slaat met lange, slaapverwekkende speeches. Hij zou het liefst gewoon een luilekker leventje leiden, zoals hij het zelf wil. Tot op het moment waarop hij per ongeluk een magische sabel aanraakt en gevangen zit in het verleden, in het hart van middeleeuws Japan!)
 3. Het Vergeten Eiland 1: De Droomdrinkers, Paola Antista/Xavier Bétaucourt, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Nieuwe jeugdreeks met thriller- en fantasy-elementen. Getekend door Paolo Antista, die al mooi werk levert voor Hexeleintje. ‘Nadat hun plezierbootje gegrepen wordt door een storm, houdt een koppel met twee kinderen halt op een klein droomeiland. Alle inwoners zijn er jong, mooi en heel attent. Maar wanneer het gezin wil vertrekken, zijn de kinderen plots verdwenen. Waar zijn ze naartoe? Misschien ligt het antwoord wel op dat deel van het eiland dat verboden is voor bezoekers.’)

 1. Kind aan huis 1: Terug bij af, Robby van der Meulen/Jan Dirk Barreveld, Uitgeverij Personalia, SC 9,95. (Wanneer ook hun jongste dochter het ouderlijk huis verlaat, halen Geke en Herman opgelucht adem. Eindelijk heeft het stel weer tijd voor elkaar. Laat dat legenestsyndroom maar komen! Maar dan gaat de bel… )
 2. Sting 2: Eeuwige jeugd, Mark van Herpen, Uitgeverij Syndikaat, SC 9,95.
 3. Keep your gold, Ibrahim R. Ineke, Uitgeverij Sherpa, SC 29,95. (De beste korte verhalen van Ibrahim R. Ineke, auteur van The white people, Eloise en Malpertuis. De weinige tekst van dit gelimiteerde zwart-witalbum is Engelstalig. Voor een deel gaat het om bewerkingen van het werk van Arthur Machen en H.P. Lovecraft, allebei schrijvers van vreemde, fantastische, bovennatuurlijke en horrorverhalen. Na een decennium van graphic novels vol duistere mystiek en esoterische postpulp maakt Ineke de balans op met een bundeling korte verhalen, een laatste oprisping uit de onderwereld.)

 1. De avonturen van Kapitein Rob 7: De vallei der vergeten wereld, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 17,50.
 2. De avonturen van Kapitein Rob 8: De terugkeer van Peer den Schuymer, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 17,50.
 3. De avonturen van Kapitein Rob 9: Het geheim van de tunnel, Pieter Kuhn, Uitgeverij Personalia, HC 17,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken