skip to Main Content

2022 WEEK 22

 1. Amateur 2, Maurice Hof, Amateur Graphic, SC 17,95.
 2. Suus & Sas Special: We love voetbal, Leever, L, SC 8,95.
 3. De Tekening, Marc-Antoine Mathieu, Sherpa, HC 24,95. (Vorm en inhoud gaan beide meesterlijk samen in deze strip over dood en afscheid, kunst en troost, vriendschap en waarachtigheid.)

 1. Losgeld, Fred de Heij, L, HC 19,95. (Isa Locus raakt na een helse ontploffing op zee betrokken bij de kidnapping van de zevenjarige dochter van de eigenaar van de Poseidon, het schip waarvan Isa, Julia en Paul de bemanning vormen. Er moet een schuld van ettelijke tonnen worden ingelost, anders wordt het meisje vermoord. Maar voor Isa en Julia is betalen en afwachten geen optie en ze gaan zelf op onderzoek uit. Het spoor leidt naar een bende criminelen die zich verscholen houdt op het afgelegen eiland Roca Verde. En het laat zich al raden dat de twee dames hier met grof geweld op afgaan)
 2. Floris van Dondermonde 3: Meer maliënkolder, L, Polman/Ottenheijm, SC 9,95.
 3. Sangre 3: Havanna de Wispelturige, Arleston/Floch, L, SC 9,95/HC 19,95.

 1. De jeugd van Alex 3: De demon van Torralba, Weinberg/Martin/Bourgne, Casterman, SC 8,99.
 2. Heden verse vis: En route!, Legendre/Cambré, Standaard, HC 19,99. (In november 2018 hadden Charel Cambré en Marc Legendre mekaar weer ‘ns zitten opjutten over een niemendal en vonden ze dat ze daar een cartoon over moesten maken. Zoals het bij hen gaat, lag er twee minuten later een scenario van Marc, had Charel de mop uitgetekend, hadden ze een naam, een logo, een Facebookpagina en veel goesting om enkel nog dát te doen. Heden Verse Vis, naar de beroemde Lambik-grap, was geboren. Thans verschijnt het eerste lange verhaal waarin Cambré en Legendre beslissen om onder de Spaanse zon te gaan brainstormen over een strip die hen roem en geld moet opleveren. Het knotsgekke verhaal liep in Eppo waar Heden Verse Vis al snel een publiekslieveling werd. Want het zal niemand verbazen dat beide heren in hun relaas in de eerste plaats heel hard met zichzelf lachen. En wij kunnen u verzekeren, dát werkt zéér aanstekelijk.)
 3. Het gouden geheim, Drappier/Kragt, Eureducation, SC 7,95/HC 14,95. (In dit nieuwe en meeslepende stripalbum van de auteurs van Eureducation raken vier vrienden intens verwikkeld in een spannend complot. Tijdens hun zoektocht ontdekken zij de waarheid over henzelf, een mysterieus graf en het langste stripverhaal ter wereld. Tegelijkertijd wordt het mysterie ontsluierd hoe een stad nu eigenlijk ontstaat! Spanning, humor en Shakespeare samengebald tot een meeslepend epos over het ontstaan, de groei en historie van Gouda. Eén van de best bewaarde steden van Nederland!)

 1. Jugurtha Integraal IV, Franz/Vernal, Le Lombard, HC 37,95.
 2. Bollie & Billie 15: Pas op dolle hond!, Roba, Dupuis, SC 7,50.
 3. Bollie & Billie 16: Hond-in-‘t-veld!, Roba, Dupuis, SC 7,50.

 1. Yakari, Nieuwe Avonturen 4: De woede van Thathanka, Derib/Giacometti, Le Lombard, SC 7,50.
 2. Het echte verhaal van de Far West 1: Jesse James, Dobbs/Regnault/Ameur, Standaard, SC 9,50/HC 17,95. (Missouri, 1863. In voile Amerikaanse burgeroorlog wordt de boerderij van de familie James geplunderd door een noordelijke patrouille. Hun brutaliteit traumatiseert de jonge Jesse, die alleen nog maar wraak wil nemen. Als fervent aanhanger van de zuidelijke zaak sluit hij zien aan bij de Bushwackers van Bloody Bill Anderson in hun moorddadige guerrillaoorlog. Hij leert te plunderen, op te lichten en te moorden, onder het mom van een verdorven moraal die voortkomt uit net trauma van de oorlog. Na het herstel van de vrede vervalt hij – door wrok, een gevoel van onrechtvaardigheid en de vernedering van de nederlaag – in criminele praktijken.)
 3. Yoko Tsuno 30: De tweeling van Saturnus, Leloup, Dupuis, SC 8,25.

 1. Suske en Wiske Junior 8: Wegwezen, Krimson!, Standaard, SC 6,99.
 2. De kronieken van Amoras 10: De zaak Sus Antigoon #2, Standaard, SC 8,25.
 3. Suske en Wiske 363: De maffe markies, Standaard, SC 7,25.

 1. Urbanus 199: De krimptoeter, Linthout/Urbanus, Standaard, SC 7,25.
 2. Vreemde Vogels 3, Garréra/Sirvent, Standaard, SC 7,50.
 3. Jommeke 310: Project Pegasus, Nys, Standaard, SC 7,25.

 1. F.C. De kampioenen 119: De duckfacekampioenen, Leemans, Standaard, SC 6,99.
 2. De buurtpolitie 17: Raar, raar, raar, Nix, Standaard, SC 6,99.
 3. De Rode Ridder Integraal: De Biddeloo-jaren 9, Standaard, HC 34,99.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken