skip to Main Content

2022 WEEK 21

 1. Wunderwaffen 14: Hemelvuur, Maza/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Wunderwaffen – Space Reich 1: Het duel der adelaars, Marko Nikolic/Richard Nolane, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Spin-off van de Wunderwaffen reeks, waarin Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen maar de VS door hun isolationisme nog bestaat.)
 3. Buonaparte 1: Sint-Helena, Gil/Miel/Pigière, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Verbannen naar een godvergeten eiland neemt de verslagen Keizer het in een ultiem gevecht op tegen Engeland, in de persoon van zijn cipier, Hudson Lowe. De mogendheden die in Waterloo zegevierden, ruziën intussen over zijn Egyptische oorlogsschat. Voor het Britse Rijk zou die schat een ongezien gevaar betekenen. Lowe staat op de eerste rij om dat gevaar af te wenden. Rudi Miel en Fabienne Pigière laten zich inspireren door de legendarische Napoleon en voegen een extra aspect toe aan zijn mythe.)

 1. Samoerai Legenden 7: Het eiland van de zwarte Yokai, Mormile/Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25.
 2. Sigrid 1: Op deze onbekende grond, Patrick Pion/David Chauvel, Uitgeverij Daedalus, SC 11,25. (HC is verschenen in week 16.)
 3. De Verloren Tijden 1: Het heidefort, Jérôme Le Gris/Didier Poli, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (In het jaar 1000 regent het dood en vuur op aarde, geheel volgens de voorspelling van de Apocalyps. Een donkere wolk omhult de wereld en stort hem voor een eeuwigheid in het duister. Beschavingen worden weggevaagd en duizenden generaties verdwijnen voor de zon eindelijk weer opduikt. Eeuwen zijn er verstreken wanneer het leven herneemt. Maar alles moet over, want alles is vergeten. Voor de mens, die nog wankel op zijn benen staat, breken de Verloren tijden aan. In die nieuwe tijd, vol nomadische stammen, volgen we de Moórclan, onder leiding van Primus, die samen met zijn dochter, Elaine, ijvert voor een betere wereld en droomt van vooruitgang.)

 1. Elfen 27: De ogham-meesters, Maconi/Benoit/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Dwergen 17: Gurdan van de Mout, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 3. Bob Morane (nieuwe avonturen) 1: De 100 demonen van de Gele Schaduw, Grella/Bec/Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50. (Bob Morane viert zijn grote terugkeer in de stripwereld! Christophe Bec schrijft een verhaal waar Bob Morane-fans van zullen smullen maar waar ook liefhebbers van sciencefiction van zullen genieten. Paolo Grella blijft in zijn tekeningen trouw aan zijn voorgangers, die Bob Morane hebben gemaakt tot de legende die hij vandaag is. Er komt ook een softcover, gepland voor week 24.)

 1. Aquablue 17: De nacht van de genade, Reno/Régis Hautière, Uitgeverij Daedalus, HC 22,50.
 2. Metro 2033 2: Masker der duisternis, Peter Nuyten/Dmitry Glukhovsky, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Dune – Huis Atreides 3, Pramanik/Herbert/Anderson, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95.

 1. Jacques Gipar integraal 1: De eerste avonturen, Jean-Luc Delvaux/Thierry Dubois, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95. (Samen met deel 2 als pakket voor 69,95. Deze integraal bundelt de delen 1 t/m 3, deze zijn eerder verschenen als losse delen onder uitgeverij Gorilla. De rest van de serie is nooit eerder vertaald in het Nederlands.)
 2. Jacques Gipar integraal 2: Avonturen met de Simca Aronde Grand Large, Jean-Luc Delvaux/Thierry Dubois, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95. (Samen met integraal deel 1 als pakket voor 69,95. Deze integraal bundelt de delen 4 t/m 6, allen nooit eerder in het Nederlands vertaald.)
 3. Elvis: De officiële stripbiografie, Michael Shelfer/Chris Miskiewicz, Silvester Strips Uitgeverij, HC 29,95. (Dit is het verhaal over de bescheiden eerste stappen van de King of Rock-’n-roll, die als jonge artiest in Memphis een eigen stem probeert te banen in de muziekwereld. Van de historische Sun-studio tot televisieoptredens in het hele land.)

 1. Countdown 1: Es-Shahid, Liotti/Trévidic/Matz, Uigeverij Daedalus, SC 9,95. (HC verschenen in week 16.)
 2. Countdown 2: De glazen val, Liotti/Trévidic/Matz, Uigeverij Daedalus, SC 9,95. (HC verschenen in week 16.)
 3. Het olie monopolie, Frans Le Roux, Reboot Comics, SC 9,95. (Herdruk in softcover met nieuwe coverplaat, HC is verschenen in week 52-2020.)

 1. De Engelsman die niet van vuurwapens houdt 1: Chili met blauwe bonen, Paul Salomone/Wilfrid Lupano, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (HC is verschenen in 2013.)
 2. De Engelsman die niet van vuurwapens houdt 2: In het spoor van Madison, Paul Salomone/Wilfrid Lupano, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (HC is verschenen in 2015.)
 3. Vleugels van hoop 1 van 2: Engelen, Thomas Du Caju/Wander Antunes, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (HC is verschenen in week 23-2021.)

 1. De Joodse Brigade integraal, Marvano, Uitgeverij INdruk, HC 41,10.
 2. De eindeloze wereld, Blain/Jancovici, Concerto Books, HC 34,99. (Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed daarvan op het klimaat. Onderwerpen die ons allemaal aangaan. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt en welke gevolgen deze soms radicale veranderingen voor ons betekenen.)
 3. De kunst van het nietsdoen, Guy Delisle, Concerto Books, HC 22,99. (In De kunst van het nietsdoen zijn een aantal korte verhalen gebundeld die in de loop der jaren in verschillende publicaties zijn verschenen. Met zowel experimentele als intieme verhalen die vaak een verontrustende ontknoping hebben, bouwt Guy Delisle gestaag aan een fijnzinnig oeuvre vol speelse humor.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken