skip to Main Content

2022 WEEK 11

 1. Karolus Magnus, de barbarenkeizer 1: De Wasconische gijzelaar, Eon/Jean-Claude Bartoll, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Nieuwe historische reeks over de grootste Frankische koning, Karel de Grote. Karolus Magnus, die we vandaag kennen als Karel de Grote, is de oudste zoon van de eerste koning van de Karolingische dynastie: Pepijn de Korte. Om zijn koninkrijk uit te breiden, moet hij de strijd aanbinden met zijn buurlanden. Zo groeit hij stilaan uit tot Keizer van het Westen, naar het voorbeeld van de keizers van het antieke Rome. Hij neemt het daarbij op tegen andere volkeren, prinsdommen en rijken.)
 2. Kurusan, de zwarte samoerai 1: Yasuke, Emiliano Zarcone, Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Het was haast ondenkbaar dat Nobunaga, de eerste vereniger van Japan, en Yasuke, de slaaf, elkaar zouden ontmoeten, laat staan elkaar waarderen. De daimyo kocht Yasuke echter van zijn jezuïetenmeester, voor zijn eigen vermaak. Vervolgens werd Yasuke zijn lijfwacht en uiteindelijk zijn vertrouwensman. Hij raakte zelfs bevriend met de man die het volk Kurusan noemde, oftewel Meneer Zwart.)
 3. Het Bloed van de Valois 1: De man van de rivier, Marc Jailloux/Didier Decoin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Nieuwe grootse historische saga over het huis Valois. Sinds zijn befaamde overwinning in Marignano droomt Frans I ervan het Italiaanse schiereiland te veroveren. Op 24 februari 1525 staat de Franse koning in Lombardije, aan de grens met Padua. Hij staat op het punt een strategische fout te begaan die hem in de kerkers van Karel V doet belanden. Het daarop volgende jaar wordt hij vrijgelaten, tegen een hoge prijs: zijn twee zonen worden naar Spanje gezonden en daar vastgehouden tot in 1530. Op de dag van hun terugkeer lopen ze Louis Tassin tegen het lijf, en gelukkig maar, want die man redt hen van een zekere dood. Die bravoure bezegelt het lot van de twee gezinnen, die schijnbaar ver van elkaar staan.)

 1. Black Sheep Squadron 5 van 6: Vella Lavella, Philippe & Jagerschmidt/Veys, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Black Sheep Squadron 6 van 6: De waanzin van de dag, Philippe & Jagerschmidt/Veys, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. De grote veldslagen: Tanks 1: El Alamein, van zand en vuur, Alessio Cammardella/Thierry Lamy, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.

 1. Het Valkenjong, Steven Dupré/Maxe L’Hermenier, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95. (Martin is een twaalfjarige jongen, net zoals zijn ouders een lijfeigene in een Frans dorpje, te midden de bossen gelegen bij een kasteel en een rivier. Hoog in een dennenboom vond hij een nest met valkenjongen waarvan hij er eentje in het geheim temt. Dat is een gevaarlijke onderneming, want hij kan hiervoor in de gevangenis belanden. Valken zijn namelijk voor de jacht door de adel voorbehouden. Martin weigert zich bij dat verbod neer te leggen en spendeert vaak tijd met zijn gevleugelde vriend. Intussen houdt een meedogenloze valkenier uit het kasteel de valk in de gaten. Hij wil er de wreedste valk in zijn valkerij van maken. Naar de roman van Jean-Côme Noguès.)
 2. De Laatste Draak 1: Het jaden ei, Léo Pilipovic/Jean-Pierre Pécau, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95. (Jeanne en haar drakenvrouw zijn op weg naar het Nabije Oosten om onderzoek te doen naar geruchten over een drakenei dat daar gevonden zou zijn. Draga, een Draca-heks heeft van haar Orde dezelfde opdracht gekregen, terwijl Stali, een gevallen drakenvrouw, besluit om naar de Cinque Terre te gaan om daar een inwijdingsritueel te ondergaan dat haar wel eens noodlottig kan worden. Alle pionnen staan op het speelbord en hoewel de spelers nog van niets weten, is het de toekomst van de Orde die op het spel staat. Een fantasievolle trilogie waarin draken de aarde nooit hebben verlaten.)
 3. Valse Sporen, Duhamel, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Al vijftien jaar vertolkt Frank de beroemde marshal Johnson in een dagelijks show in Woodstone. Hij is eigenwijs, opvliegend en compleet bezeten door zijn personage. Een beetje te veel, volgens zijn psychiater, sinds Frank op een toerist heeft geschoten. Frank wordt officieel “te oud” bevonden voor de rol en verliest alles. Zijn enige perspectief is een reis door het Westen, aangeboden door zijn collega’s. Zijn bagage bestaat uit zijn ontslagvergoeding en een authentieke Colt Single Action, model 1880. En diep in zijn ziel een te herschrijven legende.)

 1. De Adoptie cyclus II deel 1 van 2: Wajdi, Arno Monin/Zidrou, Saga Uitgaven, HC 24,99.
 2. De Post- en Liefdebezorger deel 2, Manu Cassier/Didier Quella-Guyot, Saga Uitgaven, HC 24,99.
 3. Sammy integraal 4: 1978-1981, Berck/Cauvin, Saga Uitgaven, HC 34,99/luxe HC 65,00. (Bundeling in chronologische volgorde van: ‘Het Schroeifenomeen’, ‘Zo’n Leuk Strandje!’, ‘Voetbal is oorlog’, ‘Vriendschap op Losse Schroeven’, ‘Lijfwachten in Hollywood’, ‘Oh, Die Dametjes toch…’, ‘Ku-Klux-Klan’. Luxe is met linnen rug in genummerde oplage van 150 exemplaren.)

 1. Zorro 1: De ontvoering van Juanita, Jean Pape/André Papazian, Dark Dragon Books, HC 27,95. (Jean Pape was een van de meest getalenteerde tekenaars van Zorro. Hij produceerde diens avonturen gedurende meer dan 10 jaar, van 1967 tot 1980, in het gelijknamige tijdschrift. In dit album zijn drie fraaie verhalen opnieuw ingekleurd en niet eerder zo uitgegeven: ‘Duel om een machinegeweer’, ‘De ontvoering van Juanita’ en ‘Aasgieren’.)
 2. Arsène Lupin, gentleman inbreker 1: De holle naald, Michaël Minerbe/Jérôme Félix, Dark Dragon Books, HC 20,95. (Een paar uur voor zijn dood stelt Lodewijk XVI een gecodeerd bericht op dat Marie-Antoinette het geheim zou moeten onthullen dat de koningen van Frankrijk altijd van vader op zoon doorgeven. Een eeuw later krijgt Arsène Lupin het document in handen en hij besluit het te ontcijferen. Wat kan er toch verborgen liggen achter die tekst die gaat over een holle naald?)
 3. Agatha Christie 9: Hercule Poirot: Moord op de golflinks, Alberto Zonan/Frédéric Brémaud, Dark Dragon Books, HC 20,95.

 1. De woorden van de Panter, Jérémie Moreau, Uitgeverij Daedalus, HC 30,80. (Een buffel duwt uit volle kracht tegen een berg, met zijn kop tegen de rots- wand, om een eiland te verplaatsen… want er stevent een komeet recht op hen af, nog even en ze stort neer en vernietigt het eiland. Hij weet het, hij heeft het in zijn dromen gezien, vertelt hij aan de varaan die hem helpt. Zo begint deze fabel, die bestaat uit verschillende korte verhalen waarin unieke dieren de hoofdrol spelen. Je volgt een spreeuw die tijdens de trektocht verdwaalt, een struisvogel die aan zichzelf twijfelt, een jonge olifant die de wereldgeschiedenis uit zijn hoofd leert… Deze beeldende parabels dompelen je zo onder in een universum dat doet denken aan de fabels van La Fontaine, of aan het Jungleboek. Jérémie Moreau vertelt een diepgaand verhaal waarin de dieren unieke levende wezens worden, met bijzondere levens vol schoonheid.)
 2. Arsène Lupin, Gentleman-Inbreker, Vincent Mallié/Maurice Leblanc, Davidsfonds, HC 25,00. (Een Franse detectiveklassieker opnieuw uitgebracht in een prachtig geïllustreerde uitgave.)
 3. Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad, Sander Grip/Theo Seesing, Cross Comix, HC 34,95. (‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad’ is een verkenning van de opkomst van de strip in ons land en van de rol die Rotterdam daarin van oudsher speelt. Een boek boordevol anekdotes, verassende ontdekkingen, interviews met beroemde striptekenaars en vier gloednieuwe korte strips, die speciaal voor dit boek gemaakt werden. ‘Rotterdam Stripstad’ is een boek voor elke liefhebber van de negende kunst en voor iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt.)

 1. Magiërs 5: Shannon, Duarte & Savarese/J.L. Istin, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Orks & Goblins 10: Dunnrak, Alex Sierra/J.L. Istin, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 3. De Toren, Mr Fab/Kounen & Ladgham, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. Teleportation Inc. 1 van 2: Vermist na aankomst, Romain Sordet/Dominique Latil, Dark Dragon Books, SC 10,95. (De droom van onmiddelijke verplaatsing is inmiddels werkelijkheid. Maar de massa energie die ingezet wordt voor zulke reizen en de eisen van natuurwetten schrijven een streng beheer van dit transport voor. Dat is het werk van de Galactic Teleportation Company. En wanneer sommige van hun klanten denken te kunnen profiteren van het gemak van deze manier van reizen om te verdwijnen, zal de G.T.C. snel en krachtig moeten reageren. Om dit te doen, hebben ze een elitekorps in het leven geroepen. Deze specialisten hebben de taak verloren of vluchtende reizigers in de Melkweg op te sporen en terug te brengen. De meest capabele en radicale van deze agenten is Lubia Thorel.)
 2. Teleportation Inc. 2 van 2: Het galactische leven, Romain Sordet/Dominique Latil, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Quaco: My life in slavery, Eric Heuvel/Ineke Mok, Uitgeverij L, SC 9,95. (Engelstalige uitgave.)

 1. Het Kasteel van de Sterren vol. 5: Van Mars naar Parijs, Alex Alice, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Het Kasteel van de Sterren vol. 6: De interplanetaire expositie van 1875, Alex Alice, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Phobos 1: Eendagsvliegen, Eduardo Francisco/Victor Dixen, Dark Dragon Books, HC 27,95. (Zes meisjes en zes jongens wonen in twee afzonderlijke compartimenten van hetzelfde ruimtevaartuig. Onder het toeziend oog van de camera’s aan boord hebben ze zes minuten per week om elkaar te verleiden en te kiezen. Zij zijn de kanshebber van het Genesis-programma, de gekste speeddatingshow in de geschiedenis. Deze is bedoeld om de eerste menselijke kolonie op Mars te creëren.)

 1. Captain America Winter Soldier 1 van 4, Steve Epting/Ed Brubaker, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 2. Captain America Winter Soldier 2 van 4, Steve Epting/Ed Brubaker, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Malefosse 6: Tschäggättä, François Dermaut/Daniel Bardet, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.

 1. DCeased 1 van 3, Hairsine & Harren/Taylor, Dark Dragon Books, SC 10,95. (Een mysterieus techno-organisch virus verspreidt zich razendsnel over de hele wereld en verandert de mensen in bloeddorstige en hersenloze monsters. Batman, Superman, Wonder Woman en de rest van de Justice League moeten snel ingrijpen, of is het al te laat? Want zoiets hebben zelfs zij nog nooit meegemaakt. Wat gebeurt er met ’s werelds grootste helden als de wereld vergaat?)
 2. DCeased 2 van 3, Hairsine & Harren/Taylor, Dark Dragon Books, SC 10,95.
 3. Waldin, de kronieken van Thesnia 4: De demon, Patrick Cornelis/Tim de Decker, Pangolin Comics, SC 9,95.

 1. Boes deel 25, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 47-21. Dit is de helft van band HC 13.)
 2. Boes deel 26, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, SC 8,99. (HC verscheen WK 47-21. Dit is de helft van band HC 13.)
 3. Prof Oja-Aha 5: Goud & Leugens, Roel Venderbosch, Uitgeverij Roeland, SC 8,95.

 1. Klaw 1: Ontwaken, Joël Jurion/Ozanam, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (Alle tieners zijn uniek, maar Angelo Tomassini is pas echt bijzonder. En daar wordt hij bang van. Elke keer dat hij in gevaar verkeert, redt een mysterieuze tijger-man hem. Zou dat de reden zijn dat zijn klasgenoten en zijn leraren zo bang voor hem zijn?)
 2. Klaw 2: Tabula Rasa, Joël Jurion/Ozanam, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25.
 3. Suus & Sas 21: Lief, liever, liefst, Gerard Leever, Uitgeverij L, SC 8,95.

 1. Donald Duck pocket 324: De geheimen van het pakhuis, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,95.
 2. Op reis om de wereld met Donald Duck 2, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 7,50.

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk t/m 25-3-22)

 1. Elvis, de officiële stripbiografie collector’s edition, Michael Shelfer/Chris Miskiewicz, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Dune, Huis Atreides boek 3 collector’s edition, Pramanik/Herbert & Anderson, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 3. De autoreportages van Margot collector’s editions pakket 1 t/m 3, Emilio Van der Zuiden/Olivier Marin, luxe HC pakket 149,95. (Met een display, elk deel een speciale cover, linnen rug, dossier en gesigneerde ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken