skip to Main Content

2021 WEEK 46

 1. Elfen 26: Raïken-Kahlaal, Lorusso/Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)
 2. Dwergen 16: Tala van de smidse, Pierre-Denis Goux/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)
 3. Meerminnen & Vikingen 3: De heks van de Zuidelijke zeeën, Livia Pastore/Gihef, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)

 1. West legends 3: Sitting Bull – Home of the Braves, Leoni & Negrin/Bec, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)
 2. De kronieken van Roncevaux 1: De legende van Roelant, Juan Luis Landa, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (778. Karel de Grote werpt zich op als de ware ‘Hoeder van Christelijke geloof’. Hij wil een nieuwe buitengrens opwerpen tegen het Islamitische Rijk. Zijn troepen rukken op naar Zaragoza om de grote stad van het noordelijk Hispania te onderwerpen. Maar nadat de Saracenen hem daar verraden, begaat hij in zijn woede de vergissing van zijn leven. De softcover staat gepland voor week 49.)
 3. De wijsheid van mythes: Voorafgegaan door Demeter en Persephone, Ferry/Oddi/Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25/HC 20,50.

 1. Golgotha 1: De arena der verdoemden, Breccia/Gérard/Bollée/Alcante, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (Hardcover was in week 41.)
 2. Zij schreven geschiedenis 14: Lincoln, Roberto Meli/Fred Duval, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25/HC 20,50.
 3. De spion van Caesar 1: Memento Mori, Fafner/Pécau, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Coax, een voormalige gladiator en slaaf, rouwt om het verlies van zijn vrouw en dochter. Die werden geofferd tijdens een barbaars ritueel, waarvan zelfs de ongevoeligste Romeinen schande spreken. Coax zweert dat hij wraak zal nemen, maar op wie? En hoe? Hij is minder dan niets in het Rome dat zijn laatste dagen als republiek beleeft. Maar dan maakt hij kennis met Julius Caesar en hij besluit om zijn lot in goede en kwade tijden aan hem te verbinden. Hij wordt de spion van de hogepriester, zodat hij zijn wraak kan volbrengen. Softcover staat gepland voor week 49.)

 1. De vlucht van de Condor – een avontuur van Soames & Co, Anco Dijkman/Jacques Post, Uitgeverij Reboot, SC 9,95/HC 19,95. (Najaar 1940, Londen. Vrijwel dagelijks wordt de stad door de Luftwaffe gebombardeerd. In deze chaotische sfeer gaan Soames en zijn collega’s van de Engelse contraspionagedienst op zoek naar een levensgevaarlijke Duitse spion, codenaam Condor. ‘De vlucht van de Condor’ verscheen in 1995 en 1996 in feuilletonvorm in stripweekblad Sjosji, dit is de eerste albumuitgave.)
 2. Helden van de Pacific 1: Het Salomonsoordeel, Alberto Lingua/Pierre Veys, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Vijf mannen in de lucht boven de Stille Oceaan. Een zwerm fanatieke Japanse piloten, belust op de overwinning. Zon, koraal en blauwe zee. Een paradijs dat tegenwoordig ‘de zone des doods’ wordt genoemd. Bij aankomst hebben die vijf onervaren piloten een levensverwachting van amper een paar dagen. Zou jij je geld op hen inzetten? Softcover staat gepland voor week 49.)
 3. Collectie Plankgas 14: 24 Uren van Le Mans 3: 1999: De clash der titanen, LF Bollée/Bad/Paquet, Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)

 1. Inspecteur Bayard 4: Pas op voor de Yorg, Inspecteur!, Olivier Schwartz/Jean-Louis Fonteneau, Uitgeverij Hum!, HC 18,95.
 2. Het weeshuis, Brahy/Runberg, Uitgeverij Daedalus, HC 25,65. (Een mysterieuze en ziekelijke film waarvan je blind wordt. Het is het begin van een nieuwe zaak voor Lucie Henebelle, politieluitenant in Rijsel. Vijf ernstig vermiste lijken, een andere zaak voor luitenant Franck Sharko. Al snel blijken er nauwe verbanden te bestaan tussen de twee schijnbaar compleet verschillende zaken. De twee kersverse partners moeten de wereld rondreizen op jacht naar een onbekend kwaad, een schrikwekkende realiteit. Verhaal naar een roman van Franck Thilliez. Softcover staat gepland voor week 49.)
 3. Tshai – de waanzinnige planeet integraal 2: De Wankh, Li-An/Morvan, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.

 1. Metronom’ 5: Habeas Mentem, Grun/Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. De Duivelsprinsen 2: Malagate de Plaag, Paolo Traisci/JDMorvan, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Softcover staat gepland voor week 49.)
 3. De Duivelsprinsen 1: De sterrenkoning, Paolo Traisci/JDMorvan, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Hardcover was in week 42.)

 1. Elecboy 1: Ontstaan, Jaouen Salaün, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (2122. De oude wereld heeft plaatsgemaakt voor chaos. In een woestijnlandschap probeert een gemeenschap in leven te blijven. Hun obsessie: water vinden. Op een dag duiken er echter uit het niets wezens op in dit postapocalyptische decor. Engelen of duivels? Mutanten of artificiële intelligentie? Ze zijn op zoek naar iets, of iemand.)
 2. I.S.S. snipers 1: Reid Eckart, Erwan Seure-Le Bihan/J.L. Istin, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (Hardcover was in week 41.)
 3. Conquests deel 5: Enorus, Crety/Héban/Istin/Jarry, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (Hardcover was in week 41.)

 1. Dating for Geeks 12: Old school, Kenny Rubenis, Uitgeverij L, SC 9,95.
 2. Dirkjan deel 27, Mark Retera, Uitgeverij Mandarijn, SC 8,50.

 1. Kale Kop 5: De handen uit de mouwen, Ernst/Zidrou, Silvester Strips Uitgeverij, SC 7,95.
 2. Klote Humor, TeBo, Silvester Strips Uitgeverij, SC 8,95. (Conan, Tarzan, zombies, aliens, een onzedelijke wolf. Deze en vele andere karakters van de popcultuur zijn het mikpunt voor hilarische humor met ballen! Humorist TeBo knalt er genadeloos op los.)
 3. Pol 3: Pol en de kerstman, Thierry Capezzone/Per Sanderhage, Silvester Strips Uitgeverij, SC 6,95. (Naar het werk van Carla & Vilhelm Hansen.)

 1. Tom Poes 11: Tom Poes en de kookpot van mevrouw Liplaf, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, SC 9,95/HC 19,95/Luxe HC 59,95. (De luxe is in een oplage van 100 exemplaren, in linnen gebonden en met prent.)
 2. Groenland, Mark Hendriks, Scratch Books, HC 24,95. (Aan de kust van Oost-Groenland staat een oude man met een trommel een verhaal te vertellen. Het is het verhaal van Malik Petersen, die met zijn ouders in het kleine stadje Anoritooq woont. Gehard door het bestaan in deze wereld van ijs en sneeuw, probeert het gezin te overleven. Een wereld beheerst door ijsberen en orka’s, waar de nacht eeuwig lijkt te duren. Een wereld waar mythische wezens dansen onder het poollicht… Is er nog iemand die naar de oude man luistert?)

 1. Robilar de meesterlijke kat 1: Miauw!!, Guinebaud/Lou/Chauvel, Silvester Strips Uitgeverij, SC 9,95. (Hardcover was in week 41.)
 2. Er was eens… de mens 6: Het tijdperk van Leonardo Da Vinci, Jean Barbaud & Minte/Jean-Charles Gaudin, Silverster Strips Uitgeverij, SC 7,95.
 3. Arie de boskanarie 1: De zwarte dennen, Ralph Dikmans/Ahmad Resh, Uitgeverij Cliché, SC 9,95. (Arie is nog maar een kleine vogel als hij op wrede wijze uit het warme en veilige nest van zijn ouders wordt weggerukt. Jagers hebben het op de Canarische Eilanden vooral op zijn kanariegenoten gemunt. De vogels zijn een hit en worden over de hele wereld verhandeld. In Nederland terechtgekomen vliegt Arie, na een tijdje in een kooi bij mensen vertoefd te hebben, toch de vrijheid tegemoet. Met gemene mensen hoeft hij gelukkig nooit meer te maken hebben. Maar dat dieren geen veer beter zijn blijkt wel in zijn nieuwe woonbos, de Zwarte Dennen. Of vergist Arie zich?)

 1. De Legendariërs 15: Noodlottige liefde, Patrick Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 7,95.
 2. De Legendariërs – het begin 4: Shimy, Nadou/Sobral, Silvester Strips Uitgeverij, SC 7,95.
 3. Frigiel en Fluffy 5: Het onbekende eiland, Minte/Frigiel en Jean-Christophe Derrien, Silvester Strips Uitgeverij, SC 7,95.

 1. Les Misérables 2: Cosette, L’Hermenier/Looky/Parada, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. De omgekeerde rivier 1: Tomek, L’Hermenier/Djet/Parada, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (Heel ver van hier woont Tomek in een klein dorp, waar hij een kruidenierszaak openhoudt. Je vindt er alles, dus iedereen komt er over de vloer. En toch verveelt Tomek zich, en droomt hij over een leven vol avontuur. Op een dag komt er een jong meisje zijn winkel binnen, en vraagt Tomek of hij ook water van de rivier Qjar verkoopt. Die rivier stroomt in de omgekeerde richting en wie van het water drinkt, zal nooit sterven. Tomek heeft er nog nooit van gehoord en het meisje gaat teleurgesteld weer op pad. Tomek is op slag verliefd op het onbekende meisje… en het avontuur lonkt! Naar een roman van Jean-Claude Mourlevat.)
 3. Te paard! deel 7: Van alle markten thuis, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silvester Strips Uitgeverij, SC 7,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken