skip to Main Content

2021 WEEK 47

Let op! Met de nog strengere maatregelen moeten ook wij om 17:00 onze deuren sluiten. Ben hierop bedacht als je ons doordeweeks aan het eind van de dag een bezoekje wil brengen.

  1. De avonturen van Blake en Mortimer 28: De laatste zwaardvis, Teun Berserik & Peter van Dongen/Jean van Hamme, Uitgeverij Blake en Mortimer, SC 10,50/luxe HC 59,95.
  2. De avonturen van Blake en Mortimer 28: De laatste zwaardvis, Teun Berserik & Peter van Dongen/Jean van Hamme, Uitgeverij Blake en Mortimer, bibliofiele HC 37,95. (Speciale uitgave in een genummerde oplage van 1.000 exemplaren en voorzien van een stofomslag met ander covertekening + bijgevoegd een prentje.)
  3. Blacksad 6: De maskers vallen – Eerste deel, Juanjo Guarnido/Juan Díaz Canales, Dargaud Benelux, SC 10,50/HC 17,95.

  1. Thorgal 39: Neokora, F. Vignaux/Yann, Le Lombard, SC 8,99/HC 16,95.
  2. Driftwereld deel 3 van 3: Een verhaal over een heks, Ken Broeders, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95/luxe HC 49,95. (De luxe uitvoering heeft een oplage van 500 exemplaren en extra dossier + bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent.)
  3. De wouden van opaal 12: De verbolgen vonkel, Stefano Martino/Christophe Arleston, Uitgeverij L, SC 9,95/HC 19,95.

  1. Lefranc 32: De rechtvaardige rechters, François Corteggiani/Christophe Alvès, Casterman, SC 8,99.
  2. Alfa 16, seizoen 3: Sherpa, Alan Queireix/Emmanuel Herzet, Le Lombard, SC 8,99.
  3. Michel Vaillant seizoen 2 deel 10: Pikes Peak, Benjamin Benéteau/Denis Lapière & Jean Graton, Graton Editeur/Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.

  1. Tanguy en Laverdure 32: De sabel van de woestijn, Philippe/Zumbiehl & Buendia, Uitgeverij Arboris, SC 9,95/HC 19,95.
  2. Noir Burlesque deel 1 van 2, Enrico Marini, Dargaud Benelux, HC 22,50. (Philadelphia, jaren 50. Een hotelkamer, ’s nachts. Met een pistool in zijn hand wacht Slick op de komst van Caprice, de vrouw die hem verraden heeft. Als ze de deur opendoet, begrijpt Caprice het meteen: hij is gekomen om wraak te nemen. Een paar maanden eerder liep Slick een kraak mis, maar hij heeft schulden bij zijn geldschieter Rex, een Ierse maffiabaas. Rex is van plan te trouwen met Caprice, een danseres in zijn nachtclub, nadat hij Slick uit de weg heeft geruimd. Maar er is iets gebeurd tussen Caprice en Slick. Lang geleden, lang voordat dit allemaal gebeurde. Ze werden verliefd. En nu spelen ze met vuur… Geïnspireerd op de Amerikaanse films noirs van de jaren 1950, is Enrico Marini’s Noir Burlesque een donkere misdaadthriller, vol femme fatales en sensualiteit, waar misdaad en geweld worden aangewakkerd door jaloezie en verraad.)
  3. Marcel Pagnol: Gebed tot de Sterren deel 1, Iñaki Holgado/Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 19,99.

  1. Bakelandt integraal deel 8, Hec Leemans/Daniël Jansens, Saga Uitgaven, HC 34,99. (Bevat de delen 36 t/m 40 en een dossier.)
  2. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 7: Sword and sorcery 7, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 74 t/m 80. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)
  3. Robert en Bertrand integraal 3, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bevat de delen 15 t/m 21 plus een dossier.)

  1. Red Road integraal, Derib, Standaard Uitgeverij, HC 39,95. (Deze integrale bevat het volledige verhaal van Red Road: ‘American Buffalos’ + ‘Business Rodeo’ + ‘Bad Lands’ + ‘Wakan’.)
  2. De minimensjes integraal 11: 2000 – 2003, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
  3. Boes integraal deel 13, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, HC 29,95.

  1. Agent 327 integraal 8: 1986–2021, Martin Lodewijk & friends, Uitgeverij L, HC 32,95.
  2. Piet Heyn integraal, John Heijink, Uitgeverij Arboris, HC 34,95. (Bundeling van de delen 1 t/m 3 plus het ontbrekende hoofdstuk 4 en een extra scheepsdossier.)
  3. In Hollandia Suburbia 2: Verblijf, Guido van Driel, Concerto Books, HC 29,99.

  1. Centralia, Miel Vandepitte, Scratch Books, HC 24,95. (De aarde in en rond Centralia is zo hard opgewarmd, dat het onmogelijk is erop te staan zonder te smelten. Wie lang genoeg overleeft, wordt geconfronteerd met vleesetende vogels, instortende gebouwen en schietgrage neusapen op stelten. Tegen beter weten in trekt een groep avonturiers erop uit om de goudschat die in het hart van de spookstad verborgen ligt te bemachtigen.)
  2. Starman: David Bowie’s Ziggy Stardust jaren, Reinhard Kleist, Scratch Books, HC 29,95. (1972 is het geboortejaar van rock ‘n’ roll-messias Ziggy Stardust, wiens provocerende spel met seksuele identiteit en genderrollen de basis legde voor David Bowie’s opkomst tot een van de meest invloedrijke popmuzikanten aller tijden. Reinhard Kleist verweeft de ontstaansgeschiedenis van Bowie’s alter ego op een boeiende manier, met zowel de ongelukkige inspanningen van voor Bowie’s transitie, als met zijn worsteling met zijn eigen creatie op het hoogtepunt van Ziggy’s roem.)
  3. Grensverleggers: Innovative Dutch comic artists, diverse auteurs, Museum of Comic Art, HC 29,95. (Tweede catalogus afkomstig van het Museum of Comic Art, het enige échte stripmuseum in Nederland.)

  1. Suske en Wiske 360: De drijvende dokters, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 7,25/SC special 7,25. (Naast de gewone softcover is er ook een softcover special met 8 extra pagina’s informatie over Mercyships. De kaft en rug zijn zonder nummering. De special is dezelfde prijs als het reguliere album.)
  2. De kronieken van Amoras 9: De zaak Sus Antigoon #1, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 8,25.
  3. De Rode Ridder 272: De heksenjager, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

  1. Filip & Mathilde 6: Redder des vaderlands, Charel Cambré, Uitgeverij INdruk, SC 8,20.
  2. De Kiekeboes 160: Patiënt zero, Dirk Stallaert/Merho, Standaard Uitgeverij, SC 7,25.
  3. F.C. de Kampioenen 116: De knecht van tante Eulalie, Hec Leemans/Tom Bouden, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

  1. De Hartendiefjes 5: De pestheksen, Labouret/BeKa, Standaard Uitgeverij, SC 7,50.
  2. De Buurtpolitie 15: De dikke, de dunne en de korte, Nix, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.
  3. Nachtwacht 9: De machinegeest, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, SC 6,99.

  1. Donald Duck pocket 320: Klaar met kerst, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,75.
  2. Fokke & Sukke: Het afzien van 2021, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, SC 12,99.
  3. Salto & Ubba boek 1, Wilbert van der Steen, Steenbook uitgeverij, SC 16,95. (In dit eerste verhaal ontmoeten we twee mannen. Salto is een performer, Ubba is een kleine ondernemer van Sponge Poof, dat hij is gestart nadat zijn baan stopte. Ze wonen in een kuststadje en hebben een kat en een hond. We zien Salto die, nu het toeristenseizoen ten einde is, moeite heeft met de weinige optredens die er zijn. Hij laat zich leiden door zijn angst voor de concurrentie. Tijdens een discussie daarover met Ubba kapt hij Salto af met de woorden: ‘Zoek een project!’ Dat leidt tot een kleine workshop bearlesque. Maar blijft het daarbij?)

  1. Doorkijken, Floris Tilanus, Concerto Books, HC 26,99. (Drie jaar lang (2018-2021) tekende Flors Tilanus achterin De Groene Amsterdammer elke week een strook van 20,5 x 6 cm., eerst met pen en zwarte inkt en later met potlood. Hij maakte uitsnedes van zijn werkelijkheid die zonder enige toelichting aan de lezer werden gepresenteerd. Eerst zocht hij geregeld naar een boodschap, gaandeweg liet hij die opdracht verder los. De tekeningen werden persoonlijker en eigenzinniger, de onderwerpen alledaagser en universeler. De uitvoering verschilt van summier tot weelderig, De onderwerpen zijn bijna encyclopedisch uiteenlopend. Tilanus helpt je het allergewoonste met aandacht en zonder oordeel te bekijken. Nu zijn alle 138 tekeningen verzameld in een bijzonder fraai uitgevoerd exclusief boek, een eenmalige oplage.)
  2. Duchateau & Duchateau, Hugo & Kim Duchateau, Uitgeverij Oogachtend, HC 29,90. (Pa Hugo en zoon Kim bewandelen doorgaans een verschillend traject. Pa is plastisch kunstenaar die vooral schildert, tekent en installaties creëert, zoon is cartoonist in nagenoeg alle landelijke publicaties en begenadigd en bejubeld striptekenaar. Maar voor dit prentenboek bundelden ze de krachten. Eenmaal ontbundeld bleek dat grafische kunstwerken van de hybride soort te hebben opgeleverd. Hugo zorgt voor de fond, het fraai vormgegeven decor en het weidse landschap. Kim drapeert daarover zijn absurdistische finishing touch, die het geheel ineens een verhaallijn lijkt te bezorgen. Alsof het altijd zo had moeten zijn.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken