skip to Main Content

2021 WEEK 44

14 November signeersessie voor het Album WILD GERAAS – SINT!
Dus volgende week zondag van 13 tot 17 uur!
Kom jij ook? Gezellig!

 1. Bardje 1, Willem Ritstier, Kippenvel, SC 6,00.
 2. Ratjetoe 40: Dick Matena, Kippenvel, SC 10,00.
 3. Vergeten Verhalen 12: Virgan, Manuels Medium, Vos, Kippenvel, SC 6,00.

 1. Carol Voges: Van A tot Z, Frank Dirkx, Kippenvel, HC 35,00.
 2. De Vogeskrant 0, 100 exemplaren, Kippenvel, SC 1,00.
 3. Muertos, Pierre Place, Hum!, HC 24,95. (Wanneer Viva Zapata Night of the Living Dead ontmoet. Mexico, begin 20e eeuw. Een haciënda wordt aangevallen door een horde “calaveras”. Deze gevilde figuren uit de Mexicaanse folklore, versuft en stil, lijken alleen op te staan door de moordimpuls die hen bezielt.)

 1. Haas 7: Ontspoord, Van Bavel/ De Heij, L, SC 9,95/HC 19,95.
 2. Rutger 1: Een goed begin… Is een hoop werk!, Rutger Gret, Personalia, SC 9,99/HC 19,99. (Met frisse moed begint Rutger aan zijn avontuur in de stripwereld. Tekenen, werken in het verpleeghuis, de hond uitlaten en daarnaast ook nog worstelen met coronaperikelen. Ja, een goed begin is inderdaad een hoop werk!)

 1. Sigmund Eenendertigste sessie, Peter de Wit, De Harmonie, SC 10,90.
 2. Coccobill en Co, Jacovitti/Salvagno/Apeldoorn, Hum!, HC 19,95. (Cocco Bill is een langlopende stripreeks die de Italiaanse tekenaar Benito Jacovitti (1923-1997) in 1957 ontwierp. Van deze dolkomische, met waanzinnig veel details (inclusief rondslingerende worsten) overladen western bestaan slechts vijf vertaalde albums uit de jaren 1970 en begin jaren 1980.)
 3. Cor Morelli: Open Dossiers 3: Beulskind, Oosterwijk, L, SC 9,95.

 1. Tex Willer: Het Teken van Yama, Boselli/Cititelli, Hum!, 24,95.
 2. Eden 1: Terug van de Verloren Wereld, Taymans, Hum!, SC 8,99. (Zou het dan toch bestaan? Een afgezonderde wereld waarin prehistorische dieren rondlopen alsof er nooit een komeet is ingeslagen? De zojuist afgestudeerde Britse hippie Cathy gaat op zoek naar De verloren wereld, waarover haar grootvader al schreef in zijn beroemde boek.)
 3. Ekhö: De spiegelwereld 10: Een spook in Peking, Arleston/Barbucci, L, SC 9,95.

 1. Wynona 1: Als de beer ontwaakt, Van Oudenaarden, L, SC 9,95.
 2. De mensheid volgens Crocodile Charley, Victor Meijer, Concertobooks, HC 19,99. (Die Charley, met zijn zonderlinge fascinatie voor popmuziek en Whoppers en kunstsneeuw en bankschroeven en ontstoppingsmiddelen en Pokon en halfhoutverbindingen en glutenvrije pasta… Wat is dat voor een krokodil? Is het wel een echte krokodil? Een Crocodylidae, zoals de kenne rs onder jullie wel weten. Of is het een mislukte alligator?)
 3. Vertongen & Co 35: De duivelse expeditie, Leemans/Swerts/Vanas/Corteggiani, Standaard, SC 6,99.

 1. De avonturen van Roodbaard, Convard/Juillard, Standaard, HC 19,99. LET OP! Geen strip, maar tekst met illustraties! (Bestaan stripfiguren enkel op papier? Zijn ze enkel verzonnen door hun auteurs? Zeker niet. Didier Convard en André Juillard vertrekken vanuit die hypothese en beschrijven enkele van de beroemdste stripfiguren op hun oude dag. Aan bod komen briefwisselingen, memoires en herinneringen van een aantal van Roodbaards mythische nevenpersonages.)
 2. Urbanus 196: De ontschepper, Linthout/Urbanus, Standaard, SC 7,25.
 3. Team Rafale 8: Precaire lancering, Lourenç0/Zumbiehl/Scomazzon, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.

 1. Folchard 1: De Drenkeling, De Lobie/Neefjes, Syndikaat, HC 19,95. (Folchard is een driedelige miniserie over een elfjarige Vikingjongen die aanspoelt op de kust van Zeeland. Hij wordt gevonden door monniken en meegenomen naar het klooster, waar hij christelijk wordt opgevoed. Zodra hij groot genoeg is, treedt hij als soldaat in dienst bij graaf Eggehard. Deze laatste is belast met de kustverdediging van het Frankische rijk in naam van koning Lotharius.)
 2. Douwe Dabbert 22: Terug naar het verborgen dierenrijk, Roep/Wijn, L, SC 9,95/HC 19,95.
 3. Ythaq 17: De Grot der Blikken, Arleston/Floch, L, SC 9,95.

 1. Suske en Wiske Special: De Vroem-Vroem-Club, Standaard, SC 8,99/HC 14,99.
 2. Piet Pienter en Bert Bibber Special: De geniale Soepselder, SC 9,99/HC 14,99.
 3. Piet Pienter en Bert Bibber Integraal 8, Pom, Matsuoka, HC 34,99.

 1. Jommeke 307: De valse kerstman, Mys, Standaard, SC 7,25.
 2. Lonesome 3: Bloedbanden, Swolfs, Le Lombard, SC 8,99/HC 16,95.
 3. De klaagzang van de verloren gewesten: De Sudenna’s 1, Teng/Dufaux, Dargaud, SC 10,50.

 1. Largo Winch 23: De Karman, Francq/Giacometti, Dupuis, SC 8,99/HC 16,95.
 2. Wit Alom, Lupano/Fert, Standaard, HC 29,95. (In 1832 volgen een twintigtal meisjes les in een ‘schattige, schilderachtige’ kostschool in de buurt van Boston. De meeste omwonenden vinden lesgeven aan meisjes tijdverlies en zelfs een beetje belachelijk. Maar ach, veel kwaad kan het niet. Tot op de dag dat het ‘schattige schooltje’ aankondigt dat er voortaan ook plaats is voor… zwarte meisjes. Dertig jaar voor de afschaffing van de slavernij krijgen de vijftien nieuwe leerlingen van juffrouw Crandall te maken met een golf van vijandigheid die absurde proporties aanneemt. Wit Amerika is bang van sommige van zijn kinderen.)
 3. Kuifje: De krab met de gulden scharen, Hergé, Casterman, HC 16,99. (Tachtig jaar geleden schetste Hergé de beroemde kapitein Haddock voor het eerst in potlood, een personage dat bij de lezers zeer geliefd is geworden. De krab met de gulden scharen is een van de albums die een keerpunt vormden voor De avonturen van Kuifje. Ook al was dit kleurrijke personage niet meteen de trouwe metgezel van de verslaggever zoals we hem vandaag kennen, zijn voorliefde voor de fles en zijn scheldpartijen maakten van hem een held tegen wil en dank. Zijn stugge karakter geeft ons dat vleugje menselijkheid waar we zo van houden.)

 1. De blauwbloezen 64: Waar is Arabesk?, Lambil/Cauvin, Dupuis, SC 8,25.
 2. Schemerwoude 16: De man met de bijl, Hermann, Glénat, SC 8,99.
 3. Degas: De dans van de eenzaamheid, Efa/Rubio, Le Lombard, HC 22,95. (Een inkijk in het leven van Degas en het verhaal achter zijn kunst. Edgar Degas was de grondlegger van de impressionistische beweging waarvan hij een van de meest genadeloze critici was. Te bohemien voor de bourgeois en te bourgeois voor de kunstenaars… een man van paradoxen. Een eenzaat die hield van een enkele vrouw, zonder haar ooit het hof te maken. Aan het einde van haar leven duik je als lezer, in haar gezelschap, in de schriftjes van Degas om het mysterie te doorgronden van dat genie vol tegenstrijdigheden.)

 1. FCB 2: Voor altijd Barcelona, Torrents/Dalmases, Dupuis, SC 9,50.
 2. Vreemde Vogels 2, Garréra/Sirvent, Standaard, SC 7,50.
 3. De Smurfen 40: De witte storm, Peyo, Standaard, SC 7,50.

 1. Djinn Integraal: Eerste cyclus, Dufaux/Miralles, Dargaud, HC 39,95.
 2. Brussel, Hoofdstad der dromen, Schuiten/Peeters, Casterman, HC 34,99. (Van Brüsel naar Brussel… een origineel bezoek. Als een reactie op het album Brüsel, het vijfde deel van het mythische De Duistere Steden, geven Schuiten en Peeters ons een blik op de stad vanuit een historische, architecturale en droomachtige invalshoek… De verborgen ziel van de stad is altijd de mooiste, zoals de veldbloemen die zich verstoppen in de weiden dat ook altijd zijn. Ach! Kon ik maar zien wat zich in Brussel verstopt…”Deze woorden van Octave Mirbeau gebruiken Benoît Peeters en François Schuiten graag om enkele tipjes van de sluier op te lichten.)

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk t/m 12-11-21)

 1. Ring Circus collector’s edition, Cyril Pedrosa/David Chauvel, luxe HC 99,95. (Met speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Dune, Huis Atreides boek 1 collector’s edition, Pramanik/Herbert & Anderson, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 3. Dune, Huis Atreides boek 2 collector’s edition, Pramanik/Herbert & Anderson, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 4. De Slang en de Speer 2: Leeg-Huis collector’s edition, Hub, luxe HC 79,95. (Met stofomslag, speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier en door Hub gesigneerde ex-libris. Oplage van 250 exemplaren.)
 5. De Slang en de Speer 2: Leeg-Huis deluxe edition, Hub, luxe HC 149,95. (Met stofomslag, speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier, twee door Hub gesigneerde ex-librissen en een gesigneerde metalen wandplaat. Oplage van 50 exemplaren.)

Voor meer informatie:
https://www.silvesterstrips.com/verwacht/december-2021/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken