skip to Main Content

2021 WEEK 43

 1. Conquests deel 6: Adonaï, Benoit/Istin/Jarry, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Het Verval boek 2, Jared Muralt, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95.
 3. I.S.S. snipers 2: Khôl Murdock, Stéphane Créty/Louis, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

 1. Inferno: De Hamburg-meridiaan, Antoine Crespin/Philippe Pinard, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Juli 1943. De meest bloedige reeks luchtaanvallen van de hele Tweede Wereldoorlog is ingezet. Codenaam: Gomorra. Een Anglo-Amerikaans armada van 800 bommenwerpers stort elke dag en nacht zo’n 9000 ton bommen uit boven Hamburg en zijn scheepswerven. De totale vernietiging van de oude Hanzestad is het begin van de beruchte “bommentapijt”-strategie, die in tal van Duitse steden dood en vernieling zal zaaien.)
 2. War Machines 2: Kriegsmaschine, Pécau/Mavric & Andronik/Fernandez, Silvester Strips Uitgeverij, HC 24,95.
 3. De orde van de Drakenridders 27: De Drakonomicon, De Boutin-Gagné/Ange, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

 1. Een wind van vrijheid boek 1/2, Roberto Zaghi/Philippe Thirault, SC 9,95. (HC was in week 36.)
 2. Een wind van vrijheid boek 2/2, Roberto Zaghi/Philippe Thirault, SC 9,95. (HC was in week 36.)
 3. Stripschrift 470, oktober 2021, Stichting Uitgeverij Stripstift, SC 8,50. (Mormile & Di Giorgio.)

 1. Ythaq 17: De grot der blikken, Floch/Arleston, Uitgeverij L, HC 19,95. (De softcover verschijnt binnenkort.)
 2. Inno 67, Baudouin Deville/Patrick Weber, Éditions Anspach, HC 14,95. (Volgende deel in ‘de avonturen van Kathleen’.)
 3. Wrill integraal, Albert Fromenteau/Madeleine Charlier, ’t Vlaams Stripcentrum, HC 35,00.

 1. Ekhö – de spiegelwereld 10: Een spook in Peking, Barbucci/Arleston, Uitgeverij L, HC 19,95. (De softcover verschijnt binnenkort.)
 2. Wynona 1: Als de beer ontwaakt, Hans van Oudenaarden, Uitgeverij L, HC 19,95/Luxe HC 49,95. (Als de cynische, uitgebluste advocaat Daniel Favreau op een dag wordt gevraagd om z’n ergste vijand juridisch bij te staan aarzelt hij maar heel even. Ondanks de op het oog hopeloze zaak geeft het hem de kans met de mooie Wynona op te trekken. Hoe kon hij weten dat er buiten het onderbreken van zijn permanente dronkenschap nog veel meer van hem gevraagd zou worden? En wat is dat griezelige, donkere monster dat begint te ontwaken in de krochten van Daniels ooit zo eerloze ziel?
  De luxe is in een oplage van 300 exemplaren, met linnen rug, extra dossier van 16 pagina’s en genummerde en gesigneerde prent.
  De softcover verschijnt binnenkort.)

 1. Noortje 32: Noortje gaat vloggen, Jan Steeman/Patty Klein, Uitgeverij Personalia, SC 6,95.
 2. De geschiedenis van het voetbal: Van het prille begin tot nu, Tom Bouden, Borgerhoff & Lamberigts, HC 19,99. (Tweeëntwintig spelers en één bal. Meer is er niet nodig om miljoenen op onze aardbol te begeesteren. Vandaag is voetbal een van de populairste sporten ter wereld, maar het heeft in de loop der tijden vele en vaak bizarre evoluties doorstaan. In deze nieuwste strip van Tom Bouden, die al jarenlang meewerkt aan o.a. F.C. de Kampioenen, laat hij ons de geschiedenis van het voetbal zien. Waar komen rode en gele kaarten vandaan? Waarom is een voetbal zwart en wit? Hoe is de penalty ontstaan? Kom het te weten in dit leerrijke en uiterst plezierige boek.)
 3. Asterix 39: Asterix et le Griffon, Didier Conrad/Jean-Yves Ferri, Les Éditions Albert René, HC 12,95. (Franstalig)

 1. Een avontuur van Gino en Ambrosius 1 (Sfinx Collectie 4): In Milaan, Dino Attanasio, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 2. Opa 5 (Sfinx Collectie 3): Vooruit met de gein!, Eddy Rysack, ’t Vlaams Stripcentrum, SC 10,00.
 3. Puppy Love 1: “Ik wil geen hondje!”, Hans van Oudenaarden/Caroline van der Lee, Uitgeverij Personalia, SC 6,95. (Puppy Love gaat over de onderlinge strijd tussen een kat en een puppy. Robin heeft zijn baasjes helemaal voor zichzelf en leeft als een koning. Totdat hij er op een dag een zusje bij krijgt: de puppy Nell.)

 1. De Arabier van de toekomst 5: Een jeugd in het Midden-Oosten (1992-1994), Riad Sattouf, De Geus, SC 24,50.
 2. De duizendpoot, Floor van het Nederend/Wanderwelle, Uitgeverij Concertobooks, HC 29,99. (Een seismoloog ontwaakt op een schijnbaar onbewoond eiland ergens in de Japanse zee. Hij doet onderzoek naar geheimzinnige bevingen die zijn slaap verstoren en vecht op hetzelfde moment tegen zijn demonen. Herinneringen aan een gitzwarte hond en onderaardse pijnen dwongen hem zijn huis en gezin achter te laten. Als een duizendpoot krioelt een onbeantwoorde schuldvraag in de meest gehavende krochten van zijn onderbewustzijn. Dit nieuwe, geïsoleerde bestaan doet werkelijkheid en hersenschimmen met elkaar versmelten. Wat volgt is een hallucinogene zoektocht waarin de seismoloog zijn geweten, bloedrode schijnsels, dierlijke incarnaties en andere fenomenen tegen het lijf loopt. Alles lijkt direct in verbinding te staan met de verscheurde wereld die hij juist zo graag tracht te ontvluchten. Of is dit alles slechts het product van een man wiens mentale toestand met elke stap verslechtert?)
 3. Sapiens 2: De pijlers van de beschaving, Daniel Casanave/David Vandermeulen naar Yuval Noah Harari, De Bezige Bij/Thomas Rap, HC 24,99.

 1. De Kennedy files 3: Held tegen wil en dank, Mick Peet/Erik Varekamp, Scratch Books, SC 17,50/HC 22,50.
 2. De knalgele kubus, Verscheidene auteurs, Stichting Marc Sleen, SC 14,95. (In 2020 werd in het Marc Sleen Museum in Brussel een incubator gebouwd, waar recent afgestudeerde stripauteurs professioneel begeleid worden om hun projecten uitgeefklaar te maken. Dit nieuwe avontuur van de erfgenamen van Marc Sleen kreeg een naam in de geest van de verhalen van Nero & Co: ‘de knalgele kubus’.)

 1. Suske en Wiske Junior: Een taart voor Suske, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 9,99. (Voor de kleine lezertjes met niveau AVI M3/ AVI 1.)
 2. Suske en Wiske Junior: Een heks in het dorp, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 9,99. (Voor de kleine lezertjes met niveau AVI M3/ AVI 1.)
 3. Suske en Wiske Junior: Een schat in de tuin, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 9,99. (Voor de kleine lezertjes met niveau AVI E3/ AVI 2.)
 4. Suske en Wiske Junior: Voor wie is de brief?, Studio Vandersteen, Standaard Uitgeverij, HC 9,99. (Voor de kleine lezertjes met niveau AVI E3/ AVI 2.)

 1. Donald Duck pocket 319: De creatieve pech, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 5,75.
 2. Donald Duck premium pocket 25: SuperDonald: De ontknoping, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, SC 10,25.

VOORBESTELLINGEN

Silvester Strips Uitgeverij (inschrijven mogelijk t/m 12-11-21)

 1. Ring Circus collector’s edition, Cyril Pedrosa/David Chauvel, luxe HC 99,95. (Met speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 2. Dune, Huis Atreides boek 1 collector’s edition, Pramanik/Herbert & Anderson, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 3. Dune, Huis Atreides boek 2 collector’s edition, Pramanik/Herbert & Anderson, luxe HC 49,95. (Met speciale cover, linnen rug, display en ex-libris. Oplage van 100 exemplaren.)
 4. De Slang en de Speer 2: Leeg-Huis collector’s edition, Hub, luxe HC 79,95. (Met stofomslag, speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier en door Hub gesigneerde ex-libris. Oplage van 250 exemplaren.)
 5. De Slang en de Speer 2: Leeg-Huis deluxe edition, Hub, luxe HC 149,95. (Met stofomslag, speciale cover, linnen rug + leeslint, schets- & artdossier, twee door Hub gesigneerde ex-librissen en een gesigneerde metalen wandplaat. Oplage van 50 exemplaren.)

Voor meer informatie:
https://www.silvesterstrips.com/verwacht/december-2021/

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken