skip to Main Content

2021 WEEK 42

 1. De avonturen van professor Baltimont 1: De sarcofaag van Mykerinos, Jal, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 20.)
 2. De avonturen van professor Baltimont 2: Het eiland van de eeuwigheid, Jal, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 20.)
 3. Asterix 39: Asterix en de Griffioen, Didier Conrad/Jean-Yves Ferri, Les Éditions Albert René, SC 6,95.

 1. Samoerai 14: De schouder van de meester, Mormile/Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.
 2. Shaolin 1 van 3: Het kind van het lot, Looky/Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (Witte Wolk is geen shaolinleerling zoals de anderen. Hij werd als baby gevonden op de rug van een ronddolende jak, midden in de bergen. Meester Huo gaf hem onderdak, voedde hem op en trainde hem in een afgelegen klooster in de jungle. Wanneer een kostbaar voorwerp, waar een vloek op rust, gestolen wordt moet Witte Wolk op avontuur om het terug te krijgen. Niet wetende dat hij voorbestemd is om de allerdapperste krijger te worden.)
 3. Dragonders van de grens 1: De Santa Fe trail, Ivan Gil/Gregorio Muro Harriet, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25. (HC was in week 37.)

 1. Aeka 1 van 2: Rode winter, Cosentino/Erkol & Simon, Dark Dragon Books, SC 9,95. (Japan, de middeleeuwen. Akea, de enige dochter van een rijke heer, woont de uitbundige jaarlijkse viering van het inde van de draken bij. Kort daarna dringt een gemaskerde figuur het paleis binnen en vermoordt haar hele familie. Waarom wordt ze zelf gespaard? En waarom wil hij haar trainen om wraak te nemen?)
 2. Aeka 2 van 2: Laatste lente, Cosentino/Erkol & Simon, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. Reinaert van Morlange, Moreau/L’Hermenier, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (De graaf van Morlange is een barbaarse bruut, die zijn onderdanen en zijn naasten behandelt als grof vuil. Maar op een dag voorspelt een oude kluizenaar dat hij bij de eerste volle maan in een vos zal veranderen, als hij zijn gedrag niet verandert, tot hij oprecht berouw toont voor zijn wangedrag. Reinaert van Morlange is een uitstekend jager, maar als vos zal hij moeten leren om de gevaren van het woud te trotseren. Naar de roman van Alain Surget.)

 1. Waldin 3: Het toernooi, Cornelis/De Decker/Di Rosso, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. Het venijn 3: Schoot der aarde, Laurent Astier, Uitgeverij Daedalus, SC 20,50. (HC was in week 37.)
 3. Eternum 2: De bouwers, Jaouen Salaün/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, SC 10,25.

 1. De grote pest 1 van 2: De vierde ruiter, Cédric Simon/Éric Stalner, Uitgeverij Daedalus, HC 25,65. (Baldus, een jong lid van de Orde van de Hospitaalridders, vaart over de Middellandse Zee voor de kust van Rhodos wanneer zijn schip paden kruist met een drijvende Byzantijnse galei. De Hospitaalridders naderen het en vinden aan boord alleen lijken die zijn opgegeten door een mysterieuze ziekte: de pest. Terwijl ze zich voorbereiden om zich bij hun schip te voegen om de ziekte te ontvluchten, verschijnt een ruiter op het dek van de kombuis en decimeert zijn wapenbroeders. Van zijn bataljon overleefde alleen Baldus op wonderbaarlijke wijze de aanval. Een hectische achtervolging begint dan door een Italië geteisterd door dit onbekende kwaad. Tijdens zijn vlucht zakt Baldus weg in zijn eigen waanzin en ontdekt die van mannen.)
 2. Op oorlogspad 3: Little bighorn river, Marc Bourgne/Didier Pagot, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 3. Het epos van de vrijmetselaars 4: Royal society, Pierre Wachs/Pierre Boisserie, Dark Dragon Books, HC 19,95.

 1. Babylone 1: De klopjacht, Nicloux/Galandon & Giroud, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (HC was in week 37.)
 2. Androïden 08: Odissey, Federico Dallocchio/Jean-Charles Gaudin, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (HC was in week 37.)
 3. De wijsheid van mythes: Tantalos en andere mythes over hoogmoed, Ferry/Duarte/Bruneau, Uitgeverij Daedalus, SC 9,25. (HC was in week 37.)

 1. De kleuren van de brand, Christian de Metter, Scratch Books, HC 29,95. (Graphic novel naar het indrukwekkende boek van Pierre Lemaitre, prachtig in beeld gebracht door Christian De Metter, een vervolg op ‘Tot ziens daarboven’.)
 2. Het vaderland van de gebroeders Werner, Sébastien Goethals/Philippe Collin, Uitgeverij Daedalus, HC 25,95. (Konrad en Andreas Werner, twee Duitse, joodse wezen, hebben zich in het verleden bij de Stasi gevoegd om te ontsnappen aan een heropvoedingskamp. Als de 10e wereldbeker voetbal moet worden beslist in een duel tussen de BRD en de DDR, schakelt de leider van de DDR de gebroeders Werner in, inmiddels de beste agenten van de Stasi, om de DDR de overwinning te bezorgen en zo de superioriteit van het socialistische regime tegenover de wereld van het kapitalisme te bewijzen.)
 3. Napoleon 1: Toulon, André Osi, Kennes Uitgeverij, HC 12,95. (Nieuwe historische reeks over Napoleon Bonaparte. Elk verhaal vertelt over een hoofdstuk in Bonaparte zijn leven, van zijn geboorte tot zijn dood, met een doorlopende aandacht voor zijn militaire prestaties en escapades bij vele vrouwen. Op school vond André Osi geschiedenis altijd saai, tot hij het leven van Napoleon ontdekte. Vandaag wijdt hij zijn leven aan dit mythische personage. Hij gaat gedetailleerd te werk en zorgt ervoor dat alles historisch accuraat is. Zijn strips zijn heel toegankelijk en kunnen door iedereen gelezen worden, maar worden ook geprezen door de grootste Napoleonkenners.)

 1. Bloedkoninginnen: De drie Iuliae – Prinses van de woestijn 1, Sarchione/Georges/Blengino, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 2. Winston Smith (1903-1984) – Een leven deel 4 van 6: 1937 Spanish Circus, Guillaume Martinez/Christian Perrissin, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Ninn 1: De zwarte lijn, Pilet/Darlot, Kennes Uitgeverij, HC 15,95. (Ninn werd als baby in de Parijse metro gevonden door twee arbeiders die een dringende reparatie moesten uitvoeren. Vandaag is Ninn elf en in de metro voelt ze zich als een vis in het water. Maar ook al lijkt Ninn een vrolijk meisje, door haar hoofd spoken duizend vragen: wie is ze en waar komt ze vandaan? Is er een verklaring voor de flarden van herinneringen aan verre, onbekende streken die ‘s nachts geregeld in haar dromen opduiken terwijl ze nog nooit de stad uit is geweest? En waarom ziet zij in de metro wel alle vlinders die blijkbaar niemand anders opvallen? Al die vragen blijven haar achtervolgen. En dan blijkt plotseling dat haar leven in gevaar is.)

 1. Het kasteel van de sterren 3: 1870: De ridders van Mars, Alex Alice, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. Het kasteel van de sterren 4: Een Fransoos op Mars, Alex Alice, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. De buitengewone reis 8: Twintigduizend mijlen onder ijs 2 van 3, Camboni/Filippi, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Gunblast Girls 1 van 2: Hier heb je ‘m, sukkel!, Crisse, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Zdenka brengt haar groep stoere meiden die nergens bang voor zijn, weer bij elkaar. Ze krijgen een simpele en lucratieve missie aangeboden. Simpel? Misschien toch niet helemaal. Maar maakt niet uit. De Gunblast Girls zijn weer samen, dus er staat het sterrenstelsel wat te wachten.)
 2. Gunblast Girls 2 van 2: Koyaanisqatsi, Crisse, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 3. De Duivelsprinsen 1: De sterrenkoning, Paolo Traisci/JDMorvan, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Kirth Gersen is op wraak belust. Toen hij amper negen was, werden zijn ouders vermoord. Hij is vastbesloten de moordenaars op te sporen. De verantwoordelijken zijn vijf Duivelsprinsen, die zullen boeten voor hun misdaad. Jarenlang heeft Kirth zijn geest en zijn lichaam voorbereid met dit doel voor ogen. Om zijn taak te volbrengen zal hij melkwegstelsels doorkruisen, obstakels uit de weg ruimen en hulp zoeken bij rechtvaardige lui. Een adaptatie naar het werk van Jack Vance.)

 1. Roodbaard integraal 14: De jonge jaren van een piraat, Daniel Redondo/Christian Perrissin, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95. (Bevat de titels: “De broeders van de kust” + “De leeuwenkuil”.)
 2. Jan Kordaat integraal 6: 1981 – 1984, Stoquart/Duchâteau, Uitgeverij Arboris, HC 29,95.
 3. De complete Sophie 4: Oud ijzer en edelstenen, Jidéhem/Vicq, Arboris, HC 29,95/luxe HC 59,95. (De luxe uitvoering is met stofomslag en heeft een genummerde oplage van 90 exemplaren + bijgevoegd een genummerd prentje. Zowel boek als prentje zijn voorzien van een preegstempel.)

 1. Engelenvlucht deel 3 van 4: Zeppelins boven de Theems, Cédric Rivera/Wallace, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 24-20.)
 2. Engelenvlucht deel 4 van 4: Het Lafayette Escadrille, Cédric Rivera/Wallace, Dark Dragon Books, SC 9,95. (HC was in week 28-20.)
 3. Marvel action – Avengers: Een dagje vrij!, Butch Mapa/Katie Cook, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Kingdom come 3 van 4, Alex Ross/Mark Waid, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 2. Kingdom come 4 van 4, Alex Ross/Mark Waid, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. House of X: Powers of X 5 van 5, Larraz & Silva/Hickman, Dark Dragon Books, SC 9,95.

 1. Eleonora Mandragora 1: Merlijn is dood, leve Merlijn!, Thomas Labourot/Séverine Gauthier, Dark Dragon Books, SC 9,95. (In het vredige Woud van Brocéliande volgt de jonge Eleonora een opleiding tot druïde bij haar vader Merlijn. Tot de beroemde tovenaar op een dag wordt gedood, geveld door de gruwelijke schreeuw van een mandragorawortel. Merlijn is niet van plan lang dood te blijven. Is Eleonora in staat om hem te redden?)
 2. Eleonora Mandragora 2: De dood bedrogen, Thomas Labourot/Séverine Gauthier, Dark Dragon Books, SC 9,95.
 3. Wild Geraas: Sint, Kimberly Legito Geelen/Menno Ludriks, Uitgeverij Menlu, SC 9,95. (Zodra Halloween uit het straatbeeld verdwijnt, is het niet Sinterklaas maar de Kerstman die verschijnt. Raken we Sint & Piet voorgoed kwijt? Is de vraag die voor ieder kind overblijft…)

 1. Jan, Jans en de kinderen 67, Studio Jan Kruis, Sanoma, SC 6,25.
 2. De laatste mens, Merel Moonen, Uitgeverij Menlu, SC 9,95. (In een rauwe, gruwelijke woestijn waar mens en machine vijand van elkaar zijn, probeert een meisje de oversteek te maken in de hoop een veilige plek te vinden. Maar in plaats daarvan vind ze iets dat ze nooit zou verwachten in dit uitgestorven land.)

 1. Krank: Jordanees in space, Josh Bone, Scorpio Press, SC 9,95. (Jordanees Henk is een alcoholist die in zijn leven weinig heeft klaargespeeld. Wanneer hij dronken in een intergalactische poort lazert en ontwaakt op een vreemde planeet komt hij er snel achter dat deze plek niets beter is dan zijn Jordaan. ‘Krank’ is een science fiction komedie die niet alleen plaats vindt in de jaren ’80 maar ook bijna in die periode gemaakt lijkt te zijn.)
 2. De Rechter 24: Nou dat weer, Jesse van Muylwijck, Jessecartoons, SC 17,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken