skip to Main Content

2020 WEEK 48

 1. Blackbeard deel 1 van 2: Knoop ze op!, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 17,95. (In de eerste decennia van de achttiende eeuw trekt schrijver Daniel Defoe van gevangenis naar gevangenis om te praten met piraten. Ze zijn voor hem een onuitputtelijke bron van informatie. De Engelse schrijver maakt ook gebruik van zijn bekendheid en zijn relaties om vergissingen aan de kaak te stellen in een tijd waarin het gerecht al te vaak voortvarend optreedt en onschuldigen terechtstelt. Dat lijkt ook het geval te zijn in december 1721, in de vochtige Londense kerkers van Marshalsea. Een man schreeuwt zijn onschuld uit, al geeft hij wel toe dat hij de beruchte Edward Teach, bijgenaamd Blackbeard, heeft gekend. Maar hun relatie was anders dan wat wordt beweerd. Hij was het slachtoffer en niet de handlanger van een van de verschrikkelijkste piraten uit de geschiedenis. Maar vertelt hij wel de waarheid? Jean-Yves Delitte brengt met dit eerste deel van Blackbeard een fantastisch geïllustreerd verhaal. In dit tweeluik waar geschiedenis en mythe in elkaar overvloeien, schildert hij met veel respect en passie voor de barse zee een schitterend zeevaartepos.)
 2. Alex senator 11: De slaaf van Khorsabad, Thierry Démarez/Valérie Mangin, Casterman, 10,50.
 3. Kid Paddle 16: Kid n’Roses, Midam, Dupuis, 7,50.
 4. Murena 11: Lemuria – schetsversie, Theo Caneschi/Jean Dufaux, Dargaud Benelux, HC 20,95. (De reguliere versie in SC verschijnt half december.)
 5. Collectie Vrije Vlucht: De gouden eeuw boek 2 van 2, Cyril Pedrosa/Roxanne Moreil, HC 37,95.
 6. De avonturen van Blake en Mortimer 27: De schreeuw van de Moloch, Dominique Cailleaux & Étienne Schréder/Jean Dufaux, Uitgeverij Blake en Mortimer, 10,50, luxe HC 59,95. (Dit is het vervolg op deel 22 De Septimus-golf.)

 1. De avonturen van Blake en Mortimer 27: De schreeuw van de Moloch, Dominique Cailleaux & Étienne Schréder/Jean Dufaux, Uitgeverij Blake en Mortimer, bibliofiele HC 37,95. (Speciale uitgave in een genummerde oplage van 1.000 exemplaren en voorzien van een stofomslag met ander covertekening + bijgevoegd een prentje.)
 2. Guust 5: Flaterfestijn, André Franquin & Jidéhem/André Franquin, Dupuis, 8,50. (New look.)
 3. Guust 6: Flappende Flaters, André Franquin & Jidéhem/ Yvan Delporte & André Franquin, Dupuis, 8,50. (New look.)
 4. Guust 7: Flaters schade, André Franquin & Jidéhem/André Franquin, Dupuis, 8,50. (New look.)

 1. Guust 8: Flaters bij de vleet, André Franquin, Dupuis, 8,50. (New look.)
 2. De Killer: Staatszaken 2: Kortsluiting, Luc Jacamon/Matz, Casterman, HC 14,95.
 3. Sport collection: Club Brugge deel 1 van 3, De weg naar de top, Rémi Torregrossa/François Maingoval, Dupuis, 9,50.
 4. Lucky Luke 14: De trek naar Oklahoma, Morris/ René Goscinny, Dupuis, 7,95. (New look.)
 5. Lucky Luke 65: Kid Lucky, Morris & Didier Conrad/ Jean Léturgie, Lucky Comics, 7,95. (New look.)
 6. Thorgal 38: De Selkie, Frédéric Vignaux/Yann, Le Lombard, 8,50, HC 16,95. (De luxe uitvoering verscheen reeds WK 45-20.)

 1. Krasse knarren 6: Het verstopte oor, Paul Cauuet/Wilfrid Lupano, Dargaud Bernelux, HC 14,95.
 2. De Schorpioen 13: Tamose de Egyptenaar, Luigi Critone/Stephen Desberg, Dargaud Benelux, 8,50.
 3. Bas en de Belhamels, Eric de Rop/Paul Reichenbach, Pear Productions, HC 9,90. (Het nieuwe thuiswerken wordt Bas Bel bijna onmogelijk gemaakt door zijn twee ondernemende zoons, door de hond of anders wel door de buren. Hij probeert er het beste van te maken en dat leidt vaak tot situaties die heel herkenbaar zijn.)
 4. Typex’s Andy # 7: 1968-1972 Nebo i Zemlja, Typex, Scratch Books, 7,95.
 5. Paul Geerts collectie geïllustreerd 9: De weg van Allis, Paul Geerts, Pear Productions, HC 15,00. (In dit negende avontuur krijgen Mo, Jade en het draakje Plakapong te maken met een schatrijke zonderling die zoveel mogelijk onschuldige kinderzieltjes wil verzamelen. Maar het zieltje van één klein meisje laat zich niet zo gemakkelijk vangen. Het zet alles op alles om haar lotgenootjes te bevrijden uit de klauwen van de enge zieltjesrover. Mo, Jade en Plakapong bieden daarbij graag de helpende hand.)

 1. Metro 2033 deel 1: Daar waar de wereld ophoudt, Peter Nuyten naar de roman van Dmitry Glukovsky, Uitgeverij Arboris, 9,95, HC 19,95, luxe HC 89,95. (De luxe uitvoering is op groot formaat in een genummerde & gesigneerde oplage van 90 exemplaren, met extra pagina’s. Het jaar is 2033. De verwoestende atoomoorlog, die de wereld in een radioactieve woestenij heeft veranderd, dwong de inwoners van Moskou er toe om hun toevlucht te zoeken in de metro. In de loop van de jaren hebben de metrostations zich ontwikkeld tot ware staten, die zich bezighouden met handel en zelfs met oorlog. Buiten, aan de oppervlakte, zouden gemuteerde wangedrochten rondsluipen door de radioactieve ruïnes van de metropool. Alleen schatzoekers en gekken wagen zich daar – maar wat is het verschil? Een van deze avonturiers geeft de jonge Artjom de opdracht door de metrobuizen naar station Polis te reizen om een zekere Commandant Melnik te vinden en hem te waarschuwen voor de “Zwarten” – mensachtige mutanten die Artjom’s thuisstation bedreigen. Met deze bewerking van de Russische bestseller “Metro 2033” maakt de Nederlander Peter Nuyten een droom waar, want hij is zelf een van de grootste fans van Glukhovsky’s unieke mix van survivalhorror, Bildungsroman en dystopische maatschappijkritiek.)
 2. Junk 2: Afrekening, Brüno/Nicolas Pothier, Uitgeverij Hum!, HC 18,95.
 3. Filip & Mathilde 5: Het nieuwe abnormaal, Charel Cambré, Uitgeverij Indruk, 8,20.
 4. Helemaal wild! deel 2: Jan-Willem Spakman, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.
 5. Vreemde vogels, Jan Dirk Barreveld, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (De leukste vogelgrappen uit Eugène.)

 1. Panda volledige werken – de avonturen van Panda band 28, Marten toonder, Uitgeverij Cliché, HC 57,50.
 2. De avonturen van Ridder Dolf 3: De hijskoe, D’Auwe/Paul Reichenbach, Pear Productions, HC 9,90.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken