skip to Main Content

2020 WEEK 49

 1. U-47 deel 9: Wolvenjacht, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, 9,95. (HC WK 49-19.)
 2. U-47 deel 10: Hitlers piraten, Gerardo Balsa/Mark Jennison, Dark Dragon Books, 9,95. (HC WK 49-19.)
 3. Kolonisatie deel 4 van 5: Verzoening, Vincenzo Cucca/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 9,95.
 4. Jazz Maynard deel 3 van 7: Tegen alle verwachtingen in, Roger Ibañez/Sandro Raule, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Jazz Maynard deel 4 van 7: Hopeloos, Roger Ibañez/Sandro Raule, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Segmenten deel 3 van 3: Nieuw-Sparta, Juan Giménez/Richard Malka, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Een avontuur van Simon Hardy deel 3 van 4: Veel liefs uit China, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, 9,95. (HC WK 20-19.)
 2. Een avontuur van Simon Hardy deel 4 van 4: Achtervolging van de Aston Martin, Frank Leclercq/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, 9,95. (HC WK 20-19.)
 3. Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 39: Vuil spel voor een schone zaak, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,95.
 4. Avengers: Journey to infinity deel 3 van 6: Avengers wereld deel 1 van 2, Stefano Caselli/Jonathan Hickman, Dark Dragon Books, 9,95.
 5. Avengers: Journey to infinity deel 4 van 6: Avengers wereld deel 2 van 2, Stefano Caselli/Jonathan Hickman, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Spider-man Life Story deel 3 van 3: De 00’s & 10’s, Mark Bagley/Chip Zdarsky, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. De avonturen van Blake en Mortimer 25 + 26: De vallei der onsterfelijken delen 1 + 2, Teun Berserik & Peter van Dongen/Yves Sente, Uitgeverij Blake en Mortimer, zwart/wit, superluxe HC 250,00. (Deze luxe uitgave is op groot formaat, met linnen rug gebonden in een oplage van 150 genummerde exemplaren + bijgevoegd een gesigneerde prent.)
 2. Sadine, Ton Kooreman/Jan Godschalk, Uitgeverij Sherpa, HC 35,00. (In het kielzog van de zeer gewaardeerde popartstrip IRIS nu opnieuw een unieke strip in popartstijl, die eind jaren zestig werd gemaakt voor het Nederlandse opinieblad Haagse Post. Meer nog dan Iris geeft Sadine een beeld van de tijd waarin de strip gemaakt werd. Zo zeer zelfs, dat deze allereerste boekuitgave van Sadine een unieke opzet kent: op elke rechterpagina staat een stripplaat, op elke linkerpagina staan authentieke documenten uit de actualiteit van toen! Alle linker- en rechterpagina’s van dit bijzondere lees- en kijkboek versterken elkaar. Zowel het stripverhaal Sadine als alle foto’s, krantenartikelen en tijdschriftcovers trekken de lezers mee, terug naar de woelige jaren zestig. Deze bijzondere uitgave – op het zelfde grote formaat als Iris – is een must voor stripliefhebbers en voor iedereen die opnieuw een duik wil nemen, terug in de tijd! Bevat een inleiding en uitgebreid dossier.)
 3. Blake et Mortimer 27: Le cri du Moloch, Dominique Cailleaux & Étienne Schréder/Jean Dufaux, Edition Blake en Mortimer, HC 16,95.
 4. Blake et Mortimer 27 édition bibliophile: Le cri du Moloch, Dominique Cailleaux & Étienne Schréder/Jean Dufaux, Edition Blake en Mortimer, HC 25,99.
 5. Sterren van de geschiedenis: Marilyn Monroe, Christian Paty/Bernard Swysen, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Marilyn, gevangen in haar legende. Hollywood heeft van haar een ​​wereldster gemaakt, een icoon. Ster onder de sterren, Marilyn Monroe heette oorspronkelijk Norma Jean. Na een chaotische jeugd in Los Angeles trouwde ze en werd ze model tijdens de oorlog. Door dit buitengewone traject te volgen, probeert deze biografie vooral met humor het ware en het valse te ontwarren, recht te doen aan de ambities en de vastberadenheid van een uitzonderlijke actrice, gevangene van haar legende.)

 1. De Engelen van Auschwitz, Emilio van der Zuiden/Stephen Desberg, Silvester Strips Uitgeverij, luxe HC 49,95. (De gewone HC verscheen WK 47-20. Deze luxe uitvoering heeft een speciale covertekening, is met linnen rug gebonden en voorzien van een stofomslag in een genummerde oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerd prentje + een display.)
 2. Merlu 1: De weg van de nederlaag, Jérôme Phalippou/Thierry Dubois, Silvester Strips Uitgeverij, luxe HC 49,95. (De gewone HC verscheen WK 47-20. Deze luxe uitvoering heeft een speciale covertekening, is met linnen rug gebonden en voorzien van een stofomslag in een genummerde oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerd prentje + een display.)
 3. Cézembre boek 1 van 2, Nicolas Malfin, Silvester Strips Uitgeverij, luxe HC 49,95. (De gewone HC verscheen WK 47-20. Deze luxe uitvoering heeft een speciale covertekening, is met linnen rug gebonden en voorzien van een stofomslag in een genummerde oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een gesigneerd prentje + een display.)
 4. Black Sheep squadron deel 5 van 6: Vella Lavella, Rémi Le Capon & Vincent Jagerschmidt/Pierre Veys, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. Black Sheep squadron deel 6 van 6: De waanzin van de dag, Rémi Le Capon & Vincent Jagerschmidt/Pierre Veys, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 6. De schaduwen van de Sierra Madre deel 3 van 3: El Dedo de Dios, Daniel Brecht/Philippe Nihoul, Dark Dragon Books, HC 19,95.

 1. Jeremiah 38: Snappie?, Hermann, Dupuis, luxe HC 79,95. (De SC en de gewone HC verschenen WK 41-20 onder de titel “Gesnapt”. Deze luxe uitgave is op groot formaat met stofomslag en heeft een oplage van 140 exemplaren met extra schetsdossier + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 2. Stampede! – Het beste uit het Wilde Westen, Peter de Wit, Uitgeverij Sherpa, HC 29,95, luxe HC 65,00, ultra luxe HC 250,00. (Heerlijke humor van de beste Nederlandse gagstriptekenaar. De definitieve bundeling van Peter de Wits allerleukste westernstrips “Stampede!”, “De cowboys” en “Kleine Hihahoeha”. Met een voorwoord van Willy Linthout. De luxe HC is met linnen rug gebonden en heeft een afwijkende cover in een gelimiteerde oplage van 80 stuks + los bijgevoegd een gesigneerde piezografie in kleur; de ultra luxe uitvoering is eveneens met linnen rug gebonden en heeft eveneens een afwijkende cover in een gelimiteerde oplage van 60 stuks + los bijgevoegd een gesigneerde piezografie in kleur + een originele pagina.)
 3. Bakelandt integraal deel 4, Hec Leemans/Daniël Jansens, Saga Uitgaven, HC 35,00, luxe HC 65,00. (Bevat de delen 16 t/m 20. De luxe uitgave is met linnen rug gebonden in een oplage van 100 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 4. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 4, Pom, Standaard Uitgeverij, luxe HC 70,00. (De gewone HC verscheen Wk 45-20.)
 5. De reis van Abel, Bruno Duhamel/Isabelle Sivan, Saga Uitgaven, HC 19,99. (In Reclesme, in een klein dorp in het hart van Frankrijk, woont Abel alleen met zijn hond, zijn twee koeien en zijn schapen. Hij heeft zijn dorp nooit verlaten. Maar zijn hele leven droomde hij ervan de wereld rond te reizen en stelde hij lange reizen voor. Ondanks zijn leeftijd besloot Abel in september naar Ethiopië te gaan.)

 1. Batman: White Knight deel 3 van 3, Sean Murphy, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Batman: Damned deel 3 van 3, Lee Bermejo/Brian Azzarello, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. De macht der onschuldigen 2e cyclus: Hier is de hel 5: 11 september, Laurent Hirn & David Nouhaud/Luc Brunschwig, Saga Uitgaven, HC 24,99.
 4. De Rode Ridder 268: De Mayameester, Fabio Bono/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 5. F.C. de Kampioenen 110: De verjaardagstaart, Hec Leemans met medewerking van Tom Bouden, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 6. Nachtwacht 6: Vuuroog, Steve van Bael/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. De wereld rond met De Kiekeboes deel 2, Merho, Standaard Uitgeverij, 11,99. (Tekenaar Merho gunt ons opnieuw een blik in zijn reisdagboek. We volgen hem naar Marokko in “De fez van Fes” en naar Jordanië in “De potloodmummie”.)
 2. Suske en Wiske 355: De scheve Schot, Luc Morjaeu/Peter van Gucht, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. Nero hommage door… : De toet van Tut, Luc Cromheecke/Willy Linthout, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 14,99.
 4. Fokke & Sukke: Het afzien van 2020, Jean-Marc van Tol/John Stuart Reid & Bastiaan Geleijnse, Uitgeverij Catullus, 12,50.
 5. Wat doe jij hier?, Jeroen steehouwer, eigen beheer, HC 13,95. (Cartoons en strips uit het bewogen jaar 2020. Jeroen Steehouwer is striptekenaar, cartoonist & live tekenaar. Ook voor hem was het een raar jaar met Covid 19, Trump, de uitgesproken polarisatie en andere vreemde verschijnselen. In dit boekje een aantal cartoons en strips die hij deze periode in de late avonduurtjes maakte.)
 6. Lockdown, Lectrr, Davidsfonds vzw, 19,99. (Voor Lectrr, onder meer huiscartoonist van De Standaard, veranderde er weinig in 2020. Ook dit jaar zat hij elke dag in zijn kamertje te tekenen en de rest van de wereld van commentaar te voorzien. Nieuw was dat ook de rest van de wereld plotseling aan huis gebonden was, met dank aan een Chinese vleermuis. Reden genoeg voor Lectrr om zijn medemensen een spiegel voor te houden. In Lectrr lockdown verzamelt hij al voor de negende keer zijn beste en spitsvondigste cartoons van het afgelopen jaar. Hoogst besmettelijk en gevaarlijk materiaal, een krachtig virus dat zich in de eerste plaats op uw lachspieren richt.)
 7. Ik kom van ver maar blijf niet lang, Ward Zwart/Enzo Smits & Ward Zwart, Uitgeverij Bries, 35,00. (1997 – Last days of summer, baby… Wanneer zijn relatie en muziekcarrière simultaan tot een einde komen, keert de dertigjarige Gus voor het eerst in lange tijd terug naar zijn geboortedorp, de plek waarvan hij als tiener gezworen had er nooit meer terug te keren. Het lijkt wel alsof de tijd er sinds zijn vertrek heeft stilgestaan. Op het televisietoestel in de hoek van de lokale bar speelt nog steeds hetzelfde programma, ook de toogpraat klinkt als een heruitzending. De jongeren Cas, Frank & Saul, slijten er hun dagen tussen skatepark en repetitiehok. Ze dromen luidop van een succes als dat van hun grote rockheld Gus Jenssen, nietsvermoedend dat deze enkele straten verderop in de zetel van zijn broer ligt te stinken. Net wanneer het lijkt alsof alles voor eeuwig en altijd hetzelfde zal blijven, volgt een nacht die alles verandert. Of toch lijkt te veranderen. Of toch niet? Ward Zwart en Enzo Smits bouwen verder op thema’s waarvan de blauwdrukken reeds terug te vinden waren in de korte verhalen van “Wolven” – Bries, 2016. Overstuurde gitaren begeleiden dromerige potloodtekeningen en nemen je mee in een filmische vertelling over wat het betekent om te vertrekken, maar ook om thuis te komen.)
 8. Hazes – de stripbiografie 3: 1990 – 2004 Tranen, Ben westervoorde/Jan-Willem de Vries, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.

 1. Het goud van de zwendelaar, Juanjo Guarnido/Alain Ayroles, Uitgeverij L, luxe HC 69,95. (De gewone HC verscheen WK 46-20. Deze luxe uitgave heeft een beperkte oplage van 400 exemplaren, is met linnen rug gebonden en voorzien van een extra dossier +  een gesigneerde en genummerde ex libris.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken