skip to Main Content

2020 WEEK 46

 1. De minimensjes integraal 10: 1996 – 1999, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 2. Lucienne, of de miljonairs van La Rondière, Gilles Aris/Aurélien Ducoudray, Saga Uitgaven, HC 24,99. (Lucienne en Georges zijn twee zeventigers die in het plattelandsdorpje La Rondière wonen. Daar herstelt George zijn onverzettelijke tractor en Lucienne zorgt voor de dagelijkse karweitjes. Ze sponsoren overal ter wereld achtergestelde kinderen, wat het rouwen om hun enige zoon een beetje verzacht. Nadat de postbode Lucienne een brief bezorgt met de boodschap dat zij de grote winnaar is van de wedstrijd van winkelketen Outillor, wordt haar leven op zijn kop gezet. Beeld je eens in, met de eerste prijs van 200.000,00 euro kan ze eindelijk overal ter wereld behoeftige kinderen sponsoren.)
 3. Boes integraal deel 11, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, HC 29,99.
 4. Het keizerrijk Trigië integraal deel 2, Don Lawrence/ Mike Butterworth, Uitgeverij L, 29,95, luxe HC 89,95. (De luxe uitgave heeft een oplage van 200 exemplaren en is in linnen gebonden met stofomslag getekend door Romano Molenaar. Bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent met de complete tekening.)
 5. Karmen, Guillem March, Scratch Books, HC 29,90. (Een mooi, grappig boek over de dood en zelfmoord? Jazeker. In dit boek blijkt zelfmoord omkeerbaar, dankzij de hulp van de wel heel ongebruikelijke engel, Karmen. De zelfingenomen Catalina doet een gooi naar zelfmoord uit liefdesverdriet. Met haar uitzonderlijke empathie neemt Karmen Catalina mee op een bijzondere reis, die uiteindelijk ertoe leidt dat ze aan de dood ontsnapt! Een verhaal vol plotwendingen, mooie scenes, individuele achtergronden en vooral veel humor. Prachtig tekenwerk van Guillem March, bekend ook van DC’s Batman. Een bovennatuurlijk verhaal met humor en intrige gebracht.)
 6. Spaans rood, Milan Hulsing, Scratch Books, HC 22,50. (Spin-off verhaal uit het prachtige werk van Milan Hulsing uit 2019, “De smokkelaar”. Naomi was een van de figuren uit “De smokkelaar” die meteen tot een ieders verbeelding sprak. Milan greep haar karakter aan om in een jaar tijd een spin-off verhaal te tekenen. Zo heeft de lockdownperiode toch ook een paar positieve kanten laten zien. In Spaans rood krijgen we een inkijk in het schrijversbrein van Naomi, die haar verhalen aan haar beste vriendin Katja vertelt en ook haar lerares voorschotelt. De complexe verhaallijnen over Safar en Angelo zijn weer knap verweven en prachtig door Milan Hulsing in beeld gebracht, in het mooie kleurenpalet van de Cariben en Mexico. Intrigerende plot prachtig in beeld gebracht.)

 1. Het goud van de zwendelaar, Juanjo Guarnido/Alain Ayroles, Uitgeverij L, HC 39,95. (De luxe editie volgt later. Van de oude naar de nieuwe wereld, het fantastische epos van een boefje op zoek naar fortuin. In 160 pagina’s op zeer groot formaat bieden de ontwerper van Blacksad en de schrijver van De Cape en Crocs ons dit uitzonderlijke album. De onverbeterlijke, maar uiterst sympathieke, schurk don Pablos uit Segovia verhaalt ons over zijn schelmenavonturen in het Spanje van de Gouden Eeuw en in Amerika, dat toen nog de Nieuwe Wereld werd genoemd. Terwijl hij afwisselend armoede en rijkdom op zijn pad vindt, wordt aanbeden en verguisd, leiden zijn avonturen hem van achterbuurten naar paleizen, van de bergtoppen van de Andes naar de oevers van de Amazone, tot die ene mythische plek waar alle dromen over de Nieuwe Wereld samenkomen: Eldorado!)
 2. Een nacht in Rome cyclus 4, Jim, Saga Uitgaven, luxe HC 49,99. (De SC en HC verschijnen pas in januari 2021. Deze luxe uitvoering is met linnen rug gebonden in een genummerde oplage van 250 exemplaren met extra dossier + bijgevoegd een gesigneerd prentje.)
 3. Tram 5, Karolina Szejda, Uitgeverij Oogachtend, HC 24,00. (Thomas is een wat saaie en uitgebluste huisbaas. Wanneer hij 50 wordt, begint hij plotsklaps fitnesstoestellen te kopen en hippe hemdjes te dragen. Wanneer hij daar echter niet gelukkiger van wordt, krijgt hij het ingenieuze idee om eindelijk zijn kinderdroom waar te gaan maken: hij wil tramconducteur worden! Zijn dochter Elise, zelf zoekend naar een zinvolle toekomst voor zichzelf, observeert haar vader liefdevol en met veel mededogen.)
 4. Berlijn wordt ons graf deel 2 van 3: Woeste Fransen, Michel Kœniguer, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. Berlijn wordt ons graf deel 1 van 3: Neuköll, Michel Kœniguer, Dark Dragon Books, HC 19,95. (Herziene editie met nieuwe cover.)
 6. Berlijn wordt ons graf premiumpakket, Michel Kœniguer, Dark Dragon Books, HC 49,95. (Dit pack bevat de delen 1 + 2 + een dossierschrift met schetsen in zwart-wit van Michel Koeniguer + art-print.)
 7. Oog-in-oog 2: Jezus vs Pilatus, Manuel Garcia/Arnaud Delalande & Hubert Prolongeau, Dark Dragon Books, HC 19,95.

 1. Helden van de luchtmacht deel 3 van 6: Gibraltar, Stephan Agosto/Wallace, Dark Dragon Books, 9,95. (HC week 28-19.)
 2. Helden van de luchtmacht deel 4 van 6: Squadron 340, Stephan Agosto/Wallace, Dark Dragon Books, 9,95. (HC week 28-19.)
 3. Asterix verhalen 4: De gouden menhir, Les éditions Albert René, 6,95. (Een geïllustreerd beeldverhaal van 44 pagina’s met de oorspronkelijke teksten van Coscinny en illustraties van Uderzo. Uitgegeven in 1957 in het Frans voor een boek met een langspeelplaat waarin de tekst ingesproken was. Nu volledig herwerkt met supervisie nog van Uderzo die dit als laatste project nog leidde. Met gratis hoorspel download. “O, wat ben ik het zat om te worden bespot! Ik ben het zat, zat, zat!” Dat is even schrikken voor het Gallische dorpje, dat we zo goed kennen. Weg is de rust op deze prachtige dag. Bard Kakofonix pikt het niet langer dat hij nooit mag zingen. Hij vindt het hoog tijd dat zijn talent wordt erkend. Niet door die domme krachten van het dorp maar door de jury van de zangwedstrijd voor Gallische barden. Dit zangfestival vindt plaats in het Carnutenwoud. Kakofonix gaat meedoen, in de vaste overtuiging dat hij de hoofdprijs, de Gouden Menhir, zal winnen! Asterix vreest dat het optreden van zijn vriend wel eens zou kunnen eindigen met bonje. Asterix en Obelix gaan daarom met Kakofonix mee, om hem te beschermen als het fout gaat. Deze keer zal hij echt mogen zingen! Daar maken ze zich sterk voor.)
 4. New Avengers: Journey to infinity deel 1 van 6: Alles vergaat deel 1 van 2, Steve Epting/Jonathan Hickman, Dark Dragon Books, 9,95. (De Illuminati moeten weer samen komen om te voorkomen dat ons universum botst met een andere. Dit is het krachtigste en briljantste team uit het Marvel Universum: Black Panther, Iron Man, Dr. Strange, Black Bolt, Mr. Fantastic, Sub-Mariner en Beast, gewapend met zes Infinity Gems tegen een oneindige reeks universa. Maar hun uitdaging wordt bemoeilijkt door oude wonden, leugens en geheime agenda’s. Als de Illuminatie de eerste transdimensionale inval moeten afslaan, vertrouwen ze elkaar dan genoeg om de Infinity Gems gezamenlijk te gebruiken? Als ze erachter komen dat de aarde het centrum is in de dood van het universum, betekent dat dan dat als de aarde wordt vernietigd de rest kan blijven voortbestaan?)
 5. New Avengers: Journey to infinity deel 2 van 6: Alles vergaat deel 2 van 2, Steve Epting/Jonathan Hickman, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Marvel action: Spider-Man 4: Venom, Davide Tinto/ Delilah S. Dawson, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Het verzet deel 3 van 4: Marianne, Claude Plumail/Jean-Christophe Derrien, Dark Dragon Books, 9,95.
 2. Het verzet deel 4 van 4: De prijs van bloed en tranen, Claude Plumail/Jean-Christophe Derrien, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. Star Wars: Rebellen & rovers deel 3 van 3, Phil Noto/Greg Pak, Dark Dragon Books, 9,95.
 4. Barney Bear & Benny Burro, Carl Barks, Dark Dragon Books, HC 39,95. (Eindelijk zijn nu alle avonturen van Barney Bear en Benny Burro verzameld in één album! Met 3 exclusieve Benny Burro verhalen! Carl Barks wordt vaak The Good Duck Artist genoemd door enthousiaste lezers van alle leeftijden van zijn Disney en Donald Duck strips. Hoewel het Duck-oeuvre gemakkelijk verkrijgbaar is, hebben slechts enkele geluksvogels al eens een zeldzame glimp opgevangen van een ander fantastisch, alternatief universum dat Barks creëerde rond de klassieke animatiekarakters Barney Bear en Benny Burro. Verborgen in zeer zeldzame strips die alleen Dagobert Duck zich kon veroorloven, zijn er de prachtigste fantasieën en verhalen opgetekend, zoals alleen Barks ze kan schrijven en tekenen!)
 5. Harleen deel 1 van 3, Stjepan Sejic, Dark Dragon Books, 9,95. (Dr. Harleen Quinzel heeft een revolutionaire remedie ontdekt tegen de waanzin van Gotham City, ze hoeft alleen maar te bewijzen dat het echt werkt. Maar nu het strafrecht en de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg zich tegen haar hebben verenigd, moet de briljante jonge psycholoog drastische maatregelen nemen om Gotham van zichzelf te redden. Lees mee over Harleens eerste stappen op een gedoemde zoektocht die zal leiden tot de legendarische superschurk Harley Quinn.)
 6. Harleen deel 2 van 3, Stjepan Sejic, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Hippolyte, Carole Chaland/Clotilde Bruneaux, Dark Dragon Books, HC 29,95. (1872, Hippolyte. In deze verloren spookstad in Arizona telt de bevolking 27 zielen: 27 vrouwen. Deze gemeenschap van woestijnachtige Amazones is in staat om discreet te blijven, ondanks de aanvallen van postkoetsen en konvooien die door de regio trekken. Maar de cohesie van deze hechte groep is opschudt als ze een man vangen die ze al enkele maanden onderzoekt. Om nog maar te zwijgen van een oude bekende die na tien jaar weer opduikt om haar buit te recupereren.)
 2. Het diner, Giuseppe Manuanta, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Een diner – het belangrijkste van het jaar – om de overblijfselen van een verwoest gezin te herenigen. Dit is het excuus van Agnes, een moeder die er alles aan zou doen om haar vier gelukkige kinderen weer samen te zien. Alles speelt zich af in een oud gebouw in de buitenwijken van Straatsburg. Onverwachte gebeurtenissen zullen onze personages ertoe brengen om oude, slecht begraven problemen onder ogen te zien, die hun hart lang hebben vergiftigd en hun ziel hebben uitgedroogd. Maar die avond, door een reeks onvoorziene toevalligheden, zal al hun wrok exploderen met zo’n geweld dat ze de scheidingsmuren neerhalen.)
 3. De dame achter de ansichtkaarten, Jean-Paul Eid/Claude Paiement, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Een ​​familiedrama waarin twee verhalen met elkaar verweven zijn. Allereerst is er het verhaal van Rose, het boegbeeld van een groep van drie muzikanten die de duivel aan de staart trekken wanneer de jazzclubs in Montreal eind jaren vijftig op hun einde lopen. Het drietal reist naar New York, dan naar Havana, waar het trio uiteen zal vallen te midden van revolutionaire beroering. Tegelijkertijd is er het verhaal van Victor Weiss, professor antropologie in Parijs. Deze leraar werd gearresteerd door de CIA, die hem vertelde dat zijn stoffelijk overschot was gevonden in de ruïnes van de torens van het World Trade Center. Het zal voor hem het begin zijn van een zoektocht naar zijn identiteit die hem van Parijs naar New York brengt en vervolgens naar het achterland van Quebec, waar hij zich opnieuw zal verbinden met zijn tot nu toe onbekende wortels.)
 4. Typex’s Andy # 6: 1968 The end, Typex, Scratch Books, 7,95.
 5. De spannendste avonturen van Donald Duck 26: Cowboys in de ruimte, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.
 6. Donald Duck Classics pocket 6: Metropolis, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken