skip to Main Content

2020 WEEK 45

 1. De integrale Dan Cooper deel 9 van 12, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 32,95.
 2. Marsupilami door…: Het beest deel 1 van 2, Frank Pé/Zidrou, Dupuis, HC 29,95. (In de Palombische jungle wordt een Marsupilami gevangen door de Chahuta-indianen. Ze verkopen hem aan smokkelaars van exotische dieren. Het dier belandt uiteindelijk in de haven van Antwerpen, ook in de jaren 50 al een draaischijf voor illegale handel. De Marsupilami slaagt erin te vluchten naar de voorsteden van Brussel waar hij onderdak vindt bij François, een jonge dierenliefhebber die het niet makkelijk heeft. Het is het begin van een meeslepend avontuur met hier en daar een sombere toets, maar vooral vol hoop en fraaie vriendschap. Een ongelooflijk avontuur rond de buitengewone vriendschap die kan ontstaan tussen een kind en een dier. Zidrou en Frank Pé zetten hier een tweeluik neer dat 150 pagina’s zal tellen. We zien een andere stijl van Frank Pé dan we gewoon zijn.)
 3. Blast integraal, Manu Larcenet, [Blloan], zwart/wit, HC 75,00.(Mooie bundel van de 4 delen.)
 4. De Blauwbloezen 65: De oorlogscorrespondent, Jose Luis Munuera/Béka, Dupuis, 7,95. (Deel 64 verschijnt pas in 2021. Het is het laatste scenario van Raoul Cauvin. Willy Lambil liep vertraging op bij het tekenen ervan.)
 5. De Duistere Steden: De Koorts van Urbicande, François Schuiten/Benoît Peeters, Casterman, HC 29,95. (Heruitgave in kleur!)
 6. Collectie Vrije Vlucht: De wolf zei me… deel 1 van 2, Jean-Claude Servais, Dupuis, HC 20,95.

 1. Alex 39: De god zonder naam, Giorgio Albertini/David B., Casterman, 8,50.
 2. Aristophania 3: De aurorabron, Joël Parnotte/Xavier Dorison, Dargaud Benelux, 8,50.
 3. De avonturen van Lucky Luke 9: Een cowboy tussen het katoen, Achdé/Jul, Lucky Comics, 7,95.
 4. Jommeke 302: De sneeuwmaker, Edwin Wouters, Ballon Comics, 6,50.
 5. De Hartendiefjes 4: De sneeuwprinses, Thomas Labourot/Beka, Ballon Comics, 7,50.
 6. Yakari, nieuwe avonturen 3: De zoon van de adelaar, Derib/ Xavier Giacometti, Le Lombard, 7,50.

 1. De Rode Ridder de Biddeloo-jaren integraal 3: Sword and sorcery 3, Willy Vandersteen & Karel Biddeloo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 49 t/m 54. Met dossier en bijgevoegd een prentje van Fabio Bono.)
 2. Piet Pienter en Bert Bibber integraal 4, Pom, Standaard Uitgeverij, HC 34,99. (Bundel van de delen 14 t/m 17.)
 3. Suske en Wiske: De sonometer, Dirk Stallaert/Francesco Corteggiani naar Willy Vandersteen, Standaard uitgeverij, 7,99, HC 14,99. (In de periode tussen 1948 en 1959 tekende Willy Vandersteen acht Suske en Wiske-avonturen voor het weekblad Kuifje. Deze verhalen gingen de stripgeschiedenis in als de befaamde “blauwe reeks”. Vandersteen begon nog aan een negende verhaal, maar het bleef bij enkele stroken en een titel: “De sonometer”. Ter ere van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske gingen scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert aan de slag met het bestaande materiaal en nemen ze onze vrienden opnieuw mee op avontuur, naar Japan!)
 4. De kronieken van Amoras 7: Wie niet horen wil, Charel Cambré/Marc Legendre, Standaard Uitgeverij, 7,99.
 5. De buurtpolitie 11: Schijn bedriegt, Nix & Benus/Nix, Standaard Uitgeverij, 6,50.
 6. Vertongen & Co 32: Vertongen in New York, Wim Swerts & Vanas/François Corteggiani & Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 6,50.

 1. Avonturen van Tom Poes band 29, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 60,00.
 2. De avonturen van Urbanus 191: Hotdogs en babyborrels, Willy Linthout  & Steven de Rie/ Willy Linthout  & Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 3. Donald Duck themapocket 43: Schip ahoi!, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.
 4. De bom, Denis Rodier/Alcante & Laurent-Frédéric Bollée, Scratch Books, zwart/wit, HC 39,90. (De atoombom, een massavernietigingswapen, speelt een sleutelrol in onze moderne geschiedenis. Maar hoe kwam ze tot stand? Wie heeft haar “gemaakt”? Dit mega-boek van 472 pagina’s tracht op alle vragen over de atoombom een antwoord te geven. Uitvoerig onderzocht in samenwerking met de Franse kwaliteitskrant Le Monde. We volgen de race om de ontwikkeling van de atoombom van het allerprilste begin tot de fatale momenten waarop op 6 en 9 augustus 1945 de bommen op Nagasaki en Hiroshima vielen.)
 5. De geschiedenis van Goes in strip, Danker Jan Oreel, uitgeverij Het paard van Troje, HC 15,95, luxe HC 39,95. (Heruitgave in kleur.)

 1. Argus – het nieuwsoverzicht van 2020 in meer dan 200 cartoons, René Leisink, Uitgeverij L, 8,95.
 2. De kinderen van Sitting Bull, Edmond Baudoin, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95. (Baudoin vertelt hierin over zijn grootvader die een avontuurlijk leven leidde als scheepsjongen, walvisjager, schipbreukeling, daarna goudzoeker en bizonjager. Hij ontmoette zelfs legendarische figuren als Buffalo Bill en Sitting Bull. Baudoin vertelt hoe zijn opa dat allemaal beleefde en hoe hij kennismaakte met indianen, een volk dat hem fascineerde en inspireerde.)
 3. Jump stripblad # 4, Uitgeverij Personalia, 4,25. (Met een stripinterview met radio 538 dj Sander Lantinga.)
 4. Comic Classics: Grote verwachtingen, Jack Noel naar Charles Dickens, Uitgeverij Lannoo, HC 15,99. (De ingekorte, geïllustreerde versie. De tienjarige Pip krijgt de schrik van zijn leven als hij een ontsnapte gevangene ontmoet op een griezelig kerkhof. En dat is nog maar het begin van een avontuur, dat hem naar een huis vol geheimen leidt, een behoorlijk vreemde oude dame, en een reis naar de grote stad, op zoek naar het geluk. Daar wacht Pip een enorme verrassing. Duik samen met Pip in een dolzinnig verhaal vol familiegeheimen, griezelige grootmoeders en een mega-irritante grote zus. Een klassiek verhaal met nieuwe plaatjes! POTVERDICKENS!)
 5. Zwerveling, Peter van de Enden, Uitgeverij Querido, zwart/wit, HC, 22,50. (Aan boord van een schip wordt een bootje gevouwen en voorzichtig te water gelaten. Dan vaart het schip weg en staat het bootje er alleen voor. Het vaart over de oceaan, langs riffen en polen en tussen ijsschotsen door. Het laveert tussen scholen vissen, wuivende waterplanten en angstaanjagende zeemonsters. Het verbaast zich over een wonderlijke sprookjeswereld boven en onder water, doorstaat stormen en redt zich uit benarde situaties. Ten slotte komt het na een lange reis aan in de haven, waar een verrassing wacht.)
 6. Spoken, Raina Telgemeier, uitgeverij Condor, HC 15,99. (Katrina woont sinds kort aan de kust van Noord-Californië, omdat haar kleine zusje Maya ziek is en schone zeelucht nodig heeft. Hun Mexicaanse buurjongen laat hun de nieuwe buurt zien en vertelt een geheim. Er zijn geesten in deze stad. Katrina is bang en wil er niets mee te maken hebben, maar Maya juist wel. Als Katrina op een Mexicaans Halloweenfeest voor het eerst kennismaakt met de vrolijke spoken, overwint ze haar angsten en laat ze zich meevoeren naar een heel bijzondere wereld. Raina Telgemeier is dé graphic novel-koningin van Amerika. Haar boek Spoken is een meeslepend en prachtig getekend verhaal, vertaald door Marjon Hoffman.)

 1. Suus & Sas 19: Bella en Valentijn, Gerard Leever, Uitgeverij L, 8,95.
 2. Sigmund dertigste sessie, Peter de Wit, De Harmonie 10,90.
 3. Max Havelaar, Eric Heuvel/Jos van Waterschoot, Uitgeverij L, HC 22,99, luxe HC 49,95. (Het belangrijkste werk uit de Nederlandse literatuur is ter gelegenheid van het Multatuli jaar bewerkt tot een graphic novel door Jos van Waterschoot, oud conservator van het Multatuli huis, en Eric Heuvel gevierd auteur van o.a. “De ontdekking” en “Quaco – leven in slavernij”. Hierdoor bereikt de Max Havelaar een nieuw, jong, publiek maar is het voor iedereen die bekend is met het werk tevens een unieke ervaring om de Max Havelaar nu als graphic novel te beleven.)
 4. Thorgal 38: De Selkie, Fred Vignaux/Yann, Le Lombard, luxe HC 150,00. (SC + HC komen in week 48-20. De luxe uitvoering is op groot formaat in een genummerde oplage van 100 exemplaren met ingeplakt plaatje en een schetsdossier.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken