skip to Main Content

2020 WEEK 38

De onthoofde arenden 28: De brandstapel, Michel Pierret, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC 19-06-20.)

 1. De 5 Rijken 2: “Iemand die nog leeft”, Jérôme Lereculey/Lewelyn, Uitgeverij Deadalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 2. Enola Holmes 1: De Dubbele Verdwijning, Serena Blasco naar de jeugdboeken van Nancy Springer, Uitgeverij Daedalus, 10,25, HC 20,50. (Als Enola Holmes, het kleine zusje van Sherlock Holmes, de beroemde detective, ontdekt dat haar moeder is verdwenen, voorvoelt zij als het ware dat zij de enige is die dit mysterie zal kunnen oplossen. Gewiekst en vindingrijk als zij is, slaagt zij erin het familiedomein te ontvluchten en te ontsnappen aan het vreselijke idee van haar twee grote broers om haar naar een kostschool voor deftige jongedames te sturen. Zoekend naar haar verdwenen mamma slaagt zij erin nog andere vermisten ter hulp te schieten, bloedstollende avonturen die zich allemaal afspelen in groezelige Londense achter- en havenbuurten.)
 3. Dwergen 13: Fey van de Tempel, Paolo Deplano/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 4. Orks & Goblins 7: Graagam, Stéphane Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 5. Magiërs 2: Eragan, Stéphne Créty/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)

 1. Elfen 23: De Smaak van de dood, Stéphane Bileau/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 2. Optic squad 1: Missie Seattle, Stéphane Bervas/Sylvain Runberg, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Katryn Horst, 22 jaar, sluit zich aan bij de Optic squad, een elite-eenheid onder VN-begeleiding die zich bezighoudt met de bestrijding van de internationale georganiseerde misdaad. Onder begeleiding van Agent Valdo Reyes zal hun eerste missie bestaan uit het infiltreren en ontmantelen van een meedogenloos mensenhandelnetwerk, waarvan de vertakkingen teruggaan naar de hoogste niveaus van een ultra-corrupte samenleving. In hun strijd hebben ze verschillende wapens tot hun beschikking. Nanocamera’s geënt op hun hoornvlies, waardoor ze alles kunnen filmen wat ze zien, maar ook operators die hen vanuit hun hoofdkwartier volgen in tactische ondersteuning. Katryn zal moeten bewijzen dat ze in deze eenheid thuishoort als ze geconfronteerd wordt met haar eigen vroegere trauma’s.)
 3. Wunderwaffen 11: De schaduw van Wewelsburg, Maza/Richard D. Nolane, Uitgeverij Daedalus, 10,25. (HC week 34-20.)
 4. Visa transit, Nicolas de Crécy, Concerto Books, HC 26,99. (Herinneringen, prachtige landschappen, voorbije jeugd, vriendschap: Met “Visa Transit” beschrijft Nicolas de Crécy de roadtrip van twee jonge mannen naar Oost-Europa. “Ik moet vertrekken en leven, of blijven en sterven”, schrijft Shakespeare. In de zomer van 1986, een paar maanden na de nucleaire ramp in Tsjernobyl, waren Nicolas de Crécy en zijn neef amper 20 jaar oud toen ze een stokoude Citroën Visa kregen. Ze gooien auto vol met boeken die ze niet zullen lezen, nemen ook twee slaapzakken en stapels sigaretten mee… en gaan op een reis zonder bestemming. Ze doorkruisen Noord-Italië, Joegoslavië, Bulgarije en dalen af naar Turkije. Deze roadtrip confronteert hen evenzeer met de wereld als met zichzelf.)
 5. Typex’s Andy # 2: 1951-1961 Blue Hawaï, Typex, Scratch Books, 7,95.

 1. West legends 1: Wyatt Earp’s last hunt, Giovanni Lorusso/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50. (Achter elk verhaal uit het Wilde Westen schuilt een bijzonder individu. Een legende. Winter 1890 Jaren na de schietpartij van O.K. Corral en de bloederige vendetta die hem beroemd maakte, reist Wyatt Earp naar San Francisco, vastbesloten om daar eindelijk fortuin te maken. Hij werd uitgenodigd door Lucky Cullen, een oude premiejager die daar steenrijk is geworden. Lucky Cullen riep Earps hulp in om een mysterieuze zaak op te helderen. Maar wanneer hij aankomt in deze moderne stad, waar miljonairs geboren worden, valt de man uit het Wilde Westen van de ene verbazing in de andere. Californië lijkt in niets op Arizona, waar dollars dodelijker zijn dan lood.)
 2. Mijn kameraad Che Guevara, Jeroen Janssen/Hilde Baele, Uitgeverij Oogachtend, HC 32,00. (Maar liefst 12 jaar duurde de research van Jeroen Janssen, winnaar van de Bronzen Adhemar, en journaliste Hilde Baele over Mzee Jérôme Sebasoni die als jonge Inyenzi-rebel de gids van Che Guevara werd. Hun onderzoek leidde van Kayibanda en Mobutu tot Aleida Guevara en van Bujumbura en Kigali tot La Havana en Varsenaere. Ze goten hun heldensafari in een boeiend, avontuurlijk en humoristisch verhaal vol bizarre wendingen. Nooit eerder hoorden ze een Rwandees Spaans spreken. En wat deed Che Guevara eigenlijk in Congo?)
 3. Het wilde westen deel 4 van 4: Kansas River, Fabrice Jarzaguet/François Capuron & Fred Duval, Silvester Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 4. Operatie Overlord 6: Een nacht op de Berghof, Davide Fabri/Bruno Falba, Silvester Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.
 5. Brian Bones, privédetective 2: Eldorado, George van Linthout/Rodolphe, Silverster Strips Uitgeverij, 8,95, HC 17,95.

 1. Brecht Evens verzamelbox voor de boeken “Ergens waar je niet wil zijn” + “Het amusement”, Brecht Evens, Uitgeverij Oogachtend, HC 45,00. (De cassette bevat als bonus het boek “Ergens waar je niet naartoe wil”, een dossieruitgave, in hardcover. Het is een dossier van 80 pagina’s met tekeningen en schetswerk uit de periode voor “Ergens waar je niet wil zijn”, dat een inkijk geeft in Brecht Evens’ zoektocht naar zijn huidige unieke en internationaal bejubelde teken- en vertelstijl.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken