skip to Main Content

2020 WEEK 39

 1. Donald Duck Pocket 305: De kruik van de kobold, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 2. Kamagurka: Voorbij de grenzen van de ernst, De Harmonie 29,90.
 3. Alles leeft, Wasco, Scratch, HC 24,90. Zeer terecht ontving Wasco dit jaar de prestigieuze Stripschapprijs, vanwege je-weet-wel niet in een uitbundige setting, maar in een lege bioscoopzaal. Daar is overigens wel een alleraardigste rapportage van gemaakt. Ter ere van deze prachtige prijs wilde Wasco een groot deel van zijn strips toegankelijk maken voor een groter publiek, vandaar deze bundeling van heel divers en mooi werk van deze gewaardeerde artiest.

 1. Batman White Knight Premium pakket, bevat deel 1, 2, Totem en Art-print, DDB, 24,95. Verhaal is compleet in 3 delen.
 2. Batman White Knight 1/3, DDB, 9,95. Het tragische verhaal over een held en een schurk: Maar wie is nu de held, en wie is de schurk? Het onmogelijke is gebeurd: de gestoorde Joker is genezen. Zijn alter ego Jack Napier gaat de strijd aan tegen het onrecht in Gotham City, tegen de corruptie bij de politie, en tegen Batman. Is Batman een gevaar voor de stad? Moet hij ter verantwoording worden geroepen? En is de politie niet te afhankelijk geworden van de duistere ridder? Samen met zijn partner Harley Quinn legt Napier de gevestigde orde van Gotham het vuur aan de schenen. Het is het begin van een politieke kruistocht die hem tot held van het volk maakt. Maar Batman geeft zich niet gewonnen en Napiers verleden als Joker blijft hem achtervolgen.
 3. Batman White Knight 2/3, DDB, 9,95.

 1. El Libertador, DDB, HC 24,95. Juli 1808. Joseph Bonaparte, de broer van Napoleon, wordt tot koning van Spanje benoemd. In Andalusië is de opstand in volle gang. Àngel Talavera, een eenvoudige boerenzoon die zijn uitzichtloze situatie heeft weten te ontvluchten, leidt het verzet tegen de indringer, vechtend aan de zijde van de aristocratie. Maar deze vergeet niet dat er geen blauw bloed door zijn aderen stroomt en weigert hem als een van hen te beschouwen. Zijn hart wordt verscheurd tussen twee vrouwen, de ene strijdend aan zijn zijde, de andere dochter van een Spaanse edelman. Zijn militaire successen en moed leveren hem in de ogen van het volk de bijnaam “El Libertador” op. Ondanks de wind van vrijheid en gelijkheid die over het land lijkt te waaien, moet Àngel oppassen dat hij geen instrument wordt van de Spaanse macht. Maar het grootste gevaar schuilt in het geheim van zijn afkomst.
 2. De nieuwe wereld, DDB, HC 24,95. In de 16e eeuw werd een jonge Spaanse priester door de paus naar de Nieuwe Wereld gestuurd om indianen te bekeren. Hij reist naar Apachegebied vergezeld door een vrijgelaten zwarte slaaf en een Azteekse prinses. Ze worden achtervolgd door een bloeddorstige bende die vastbesloten is de prinses terug te halen. Zij was immers uitgehuwelijkt aan een van de wrede bruten.
 3. Fee en de tedere robots integraal, DDB, HC 29,95. Twee verscheurde wezens in het hart van Carlotta, een uitdijende metropool. De één is een robot genaamd Jam, de ander een onvoltooide Fee die door haar schepper werd afgedankt. Ze stellen alles in het werk om de pure ongereptheid in zich terug te vinden en te behouden. Duizenden kleine elfen, gnomen, kobolden en kabouters. Een gevallen keizer die zijn volk tegen zich in het harnas jaagt. Een magnifiek verhaal van Jim in feeëriek licht over eeuwige liefde, hallucinerend en gewelddadig verbeeld door Beatrice Tillier en Frank Leclercq. Het decor is een wreed universum, barok en decadent, aangevreten door menselijke waanzin.

 1. Jazz Maynard 1/7: Home Sweet Home, DDB, 9,95. Na 10 jaar ballingschap in New York keert de bad motherfucker Jazz Maynard terug naar Barcelona. Hij ontving een wanhopige brief van zijn zus Laura. Zij wordt door haar drugsverslaving in een zeer onfris prostitutienetwerk gevangen gehouden waarbij ook minderjarigen worden misbruikt.
 2. Jazz Maynard 2/7: Het lied van El Raval, DDB, 9,95.
 3. Chito Grant, DDB, HC 29,95. De eenogige Chito Grant heeft nog een openstaande rekeningen in Gila Bend. Deze stad heeft zijn adoptievader, zijn enige familie, weggehaald. Hij is voor niemand bang, zelfs niet voor de aantrekkelijke Texas Taylor die de stad regeert. En aangezien Chito een opvliegend humeur heeft, jaagt hij iedereen snel tegen zich in het harnas. Tenzij het hem om andere redenen te doen is en de banden tussen hem en deze stad uiteindelijk complexer blijken te zijn dan verwacht. Gelukkig is er Sam: aanvankelijk nors en knorrig, raakt de oude man gehecht aan de vreemdeling.

 1. De vleugels van de aap 3: Chicago, DDB, 9,95. (HC reeds eerder verschenen)
 2. Segmenten 1/3: Lexipolis, DDB, 9,95. Een meesterlijke space-opera, filosofisch, door twee prominente talenten van de XXVIII-eeuwse strip van het galactische tijdperk. “Er was die stomme film waar ik het einde niet eens van heb gezien, en daarna raakte alles in een stroomversnelling. Mijn persoonlijkheidstest waarmee werd geknoeid, mijn detachering op Nieuw Sparta in plaats van in het Segment van de lust, mijn veroordeling tot veertig jaar kunstmatige veroudering, de fantastische Jezreël en dit zieltogende sterrenstelsel dat alleen wij konden redden van de waanzin van de onsterfelijken. We hebben de verloren planeet gevonden waar het allemaal is begonnen. We zouden ontdekken hoe de zeven gidsen van het universum eeuwig waren geworden. Alleen wij konden zorgen voor het behoud van de hele mensheid. En toen…”
 3. Segmenten 2/3: Lusthof, DDB, 9,95.

 1. Waldin 1: De Obsidiaan, DDB, 9,95. Waldin is een wervelend epos over ridders en Vikingen, draken en elfen, liefde en magie. Het verhaal draait om twee krachtige magische stenen, de seleniet en de obsidiaan, die leven en dood beheersen. De stenen zijn vele eeuwen geleden verloren gegaan, maar een kwaadaardig ras van meedogenloze Vikingen, de hyrux, vond de Seleniet diep begraven in hun kale land. Ze gebruiken zijn macht om een ​​monsterlijke draak te besturen en vallen het koninkrijk Thesnia aan met een enorm leger. Hier hopen ze de Obsidiaan, de nog krachtigere steen van de dood, te vinden om de hele wereld te regeren!
 2. Death of Wolverine 1/2, DDB, 9,95. Aan alles komt ooit een eind, zelfs aan het levensverhaal van een legendarische held. En voor Logan, de eeuwenoude mutant die beter bekend is als Wolverine, is dat einde nu in zicht. Zijn genezingsgave heeft hem in de steek gelaten en dat leidt tot een van de belangrijkste verhalen in de geschiedenis van de X-Men. Wie zit er achter de huurlingen die de jacht op Logan hebben geopend? Vindt Logan antwoord op zijn vragen voordat zijn lichaam het begeeft? Is dit de dood van Wolverine?
 3. Death of Wolverine 2/2, DDB, 9,95.

 1. Angelique complot in het paleis 1: Aan het hof van de koning, DDB, 9,95.  In februari 1676 redde Guillaume de Saint-Béryl tijdens een wandeling langs de Seine een klein meisje dat op het punt stond te verdrinken. Het kind wordt naar de vader van de jongen gebracht, de in ongenade gevallen bediende van Lodewijk XIV. Door haar geheugenverlies wordt ze opgenomen in het gezin en Angelique gedoopt. Al snel laat Angelique zien dat ze bepaalde talenten heeft, zoals Spaans spreken of piano spelen.Door de jaren heen leert de tiener op haar beurt de kwalen van de armen te verlichten. Als de schande van de familie eindelijk is weggeveegd, zijn Pauline en Angelique welkom als bedienden bij de rechtbank van koning Lodewijk XIV, maar pas op voor samenzweringen, want die regeren Versailles achter de schermen!
 2. Jong Verzet 4: Schaduwvechters, DDB, 9,95.
 3. Viravolta: De zwarte orchidee 2: In het geheim van de koning, DDB, 9,95. (HC reeds eerder verschenen)

 1. Zwanendrifters, Dido Drachman, Scratch, HC 24,90. Wonderschoon werk van een rijzende ster bij de Nederlandse, vrouwelijke auteurs, Dido Drachman. Zwanendrifters vertelt het verhaal van een jong meisje dat haar weg probeert te vinden in een huishouden met een alcoholistische vader en een nare broer die het verkeerde pad op dreigt te gaan. Geen wonder eigenlijk dat haar moeder met de noorderzon is vertrokken. Een verhaal over verloren veiligheid en de zoektocht naar een verdwenen moeder. Dido Drachman behaalde een Bachelor’s degree aan de HKU en een Master’s aan de Luca School of Arts in Brussel, waar ze werd begeleid door Judith Vanistendael. Dit is haar debuut.
 2. Twee jaar vakantie 3/3, DDB, 9,95.
 3. Tot ziens daarboven, Christian de Metter, Scratch, HC 29,90.  Graphic novel naar het indrukwekkende boek van thrillerauteur Pierre Lemaitre, over twee soldaten die gedesillusioneerd terugkeren uit de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. In de maatschappij krijgen ze niet de erkenning waarop ze gehoopt hadden. De gruwelen van de oorlog komen in eerste instantie aan bod, maar schokkender is misschien nog wel de onverschilligheid van landgenoten voor wie ze gevochten hebben en de geslepenheid van de personages die vòòr alles hun eigen belangen veilig willen stellen. Hartverscheurend, claustrofobisch, soms intens droevig, maar ook spannend en bijzonder origineel.

 1. Bob de Moor Collector Pack: “Het wonderschip”, ”Nonkel Zigomar: Het betoverde zandtapist” en “Nonkel Zigomar: De sprekende wandelstok” 300 exemplaren genummerd en met certificaat, BD Must, 3x HC 89,00. (excuses, GEEN handtekening, was verkeerd vermeld)

 1. Fureore Strips no. 26 12,20. Furore is een tijdschrift samengesteld en ontworpen door Piet Schreuders.
 2. Brussel 43 (Avonturen van Kathleen), Anspach, HC 14,95.
 3. De complete Baard en Kale 8: De eerste avonturen, Arboris, HC 49,95, LUXE HC 79,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken