skip to Main Content

2020 WEEK 23

De wiki voor De Rode Ridder is vorige maand 10 jaar geworden!!

De Rode Ridder Wiki¬†is een encyclopedie over De Rode Ridder, met informatie over de stripreeks, boeken en andere zaken. Sinds de oprichting op 22 mei 2010 zijn er 22.804 pagina’s en 12.586 afbeeldingen!”

https://deroderidder.fandom.com/nl/wiki/De_Rode_Ridder_Wiki

Nog gefeliciteerd ūüėČ !!

 

De slang en de speer deel 1 van 3: Berg-schauduw, Hub, Silvester Strips Uitgeverij, HC 39,95, luxe HC 99,95. (Na zijn succesvolle samoerai-reeks Okko stort Hub zich in een totaal andere beschaving. Het is die van de Azteken, voordat deze werd vernietigd door de Spanjaarden! Dit epos begint in het jaar 1454. In alle uithoeken van het Azteekse keizerrijk worden de gemummificeerde lijken van jonge vrouwen gevonden. Ze blijken gruwelijk te zijn vermoord. De adviseur van de keizer probeert deze misdaden geheim te houden en schakelt de wrede Slang in die de dader discreet moet opsporen. Maar priester Cozatl heeft zijn bedenkingen tegen deze beslissing en roept de hulp in van Speer-Oog om de zaak op te lossen. Al deze hoofdpersonen kennen elkaar van vroeger. Ze hebben als kind op dezelfde school gezeten en zijn na ingrijpende gebeurtenissen aldaar hun eigen weg gegaan. Maar nu komen ze elkaar weer tegen. Met first day print stofomslag. De luxe uitvoering, met speciale covertekening, is met linnen rug gebonden, met extra groot schetsdossier en is voorzien van een leeslint. Het heeft een genummerde oplage van 250 exemplaren + een gesigneerde prent.)

  1. Madame Catherine, Maarten vande Wiele, Uitgeverij Oogachtend, zwart/wit, 21,50. (De welgestelde Madame Catherine verhuist van Parijs naar een groot landhuis op het platteland. Ze krijgt slaapproblemen en wordt het slachtoffer van verschrikkelijke nachtmerries. Ze kan het gevoel niet van zich afzetten dat er zich iets bovennatuurlijks afspeelt in het huis. Is het verbeelding of is haar leven echt in gevaar? ‚ÄúMadame Catherine‚ÄĚ is een bewerking van de 19e-eeuwse novelle ‚ÄúDe Horla‚ÄĚ van de Franse schrijver Guy de Maupassant.)
  2. Man & kerel als stripfiguren, Stefan van Dinther, Uitgeverij Oogachtend, HC 22,00. (De kachel brandt, er is genoeg koffie en het dak lekt niet. Man en Kerel willen dan ook liever niets veranderen. Maar het moet. En dan gaan ze aan de slag. Ze ontdekken nieuwe mogelijkheden, draaien hun wereld een kwartslag en proberen een ei te bakken. Niet alles is even succesvol, maar dat geeft niet. Man en Kerel blijven proberen.)
  3. De beeldhouwer, Scott McCloud, Scratch Books, zwart/wit met steunkleur, 27,50. (Heruitgave.)
  4. De schat van de Black Swan, Paco Roca/Paco Roca & Guillermo Corral Van Damme, Soul Food Comics, 24,95. (Is het goud uit een eeuwenoud scheepswrak een schat die toebehoort aan de gelukkige vinder, of is het historisch erfgoed dat terug moet naar de oorspronkelijke eigenaar? Als de schatzoekers van het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration in 2007 het wrak van de Nuestra Se√Īora de las Mercedes naast de Spaanse kust vinden, weten ze dat ze op het randje van de wet opereren. Ze vragen de autoriteiten niet om hulp, verzwijgen de vindplaats en geven het schip de schuilnaam Black Swan. Maar zodra Odyssey, gedwongen door het Amerikaanse federale gerechsthof, de details van haar vondst vrijgeeft, weet de Spaanse overheid om welk schip het gaat en eist ze de schat op. Wat volgt is een juridisch kat-en-muisspel, waarbij beide partijen niet schromen zware middelen in te zetten. De schat van de Black Swan is een waargebeurd verhaal over moderne schatzoekers die er in hun jacht naar goud niet voor terugdeinzen om zonodig alles van historische waarde te vernietigen. Dat laatste zette veel kwaad bloed bij de Spanjaarden en maakte van de strijd om de schat van de Black Swan net zo goed een strijd tussen de graaicultuur en het maatschappelijk belang. Voormalig diplomaat Guillermo Corral Van Damme was direct bij de zaak betrokken en hielp Paco Roca om van het juridische steekspel een rasechte page-turner te maken.)
  5. Donald Duck pocket 301: Venijn in Berlijn, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.

Robbedoes door…¬†16: Super groom: Superheld tegen wil en dank deel 1, Vehlmann/Yoann, luxe HC 60,00. (De SC verscheen week 10-2020. Deze luxe uitvoering heeft een oplage van 160 exemplaren en is in rood linnen gebonden met goudopdruk en opgeplakt plaatje + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken