skip to Main Content

2020 WEEK 19

 1. Douwe Dabbert 19: Het schip van ijs, Piet wijn/Thom Roep, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95. (Heruitgave.)
 2. Senne & Sanne 6: Tsjernobyl, Marc Verhaegen, Graphuis, 9,99, HC 17,99.
 3. Arboris XL collectie 4: Monet – een regenboog boven Giverny, Fabrice Le Hénanff/ Jean-François Miniac, Uitgeverij Arboris, 9,95, HC 19,95.
 4. De complete Guus Slim deel 6 van 6: Speuren naar spoken, Gos/Maurice Tillieux, Uitgeverij Arboris, HC 27,95, luxe HC 59,95. (Integrale uitgave met dossier. In dit deel “De spoken” + “Een luizige langspeler” + “Tussen wal en schip” + enkele kortverhalen. De luxe editie is in linnen gebonden, heeft een stofomslag en is gemaakt in een oplage van 200 genummerde exemplaren + bijgevoegd een genummerde prent. Het voorste schutblad heeft, evenals de prent, een speciale reliëfstempel.)
 5. De Metabaronnen – Castaka compleet, Das Pastoras/Alejandro Jodorowsky, Arboris, HC 24,95. (Bundeling zonder extra’s van het tweeluik Castaka, een spin-off van De Metabaronnen.)
 6. Koning Hollewijn band 9, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, zwart/wit, HC 57,50.

 1. Het keizerrijk Trigië integraal deel 1, Don Lawrence/ Mike Butterworth, Uitgeverij L, 29,95, luxe HC 89,95. (De sciencefiction klassieker Trigië verschijnt eindelijk integraal. In 8 volumineuze banden worden alle verhalen van “De opkomst en ondergang van Het keizerrijk Trigië”, getekend door de Britse striplegende Don Lawrence chronologisch opgenomen, telkens voorafgegaan door een uitgebreid dossier. Elk deel telt ± 200 pagina’s en verschijnt in een fraaie harde band. Deel 1 bevat alle verhalen die zijn verschenen tussen 1965 en 1967. De luxe uitgave heeft een oplage van 200 exemplaren en is in linnen gebonden met stofomslag getekend door Romano Molenaar. Bijgevoegd een genummerde & gesigneerde prent met de complete tekening.)
 2. Ridder d’Eon deel 1 van 3: Het einde van de onschuld, Alessio Lapo/Arnaud Delalande & Simona Mogavino, Dark dragon Books, 9,95. (Travestie dateert niet van vandaag. Als bewijs, het echte en ongelooflijke verhaal van De Ridder van Eon. Hij doet zijn eerste stappen in Versailles verkleed als vrouw tijdens een gemaskerd bal. De maquillage is perfect en velen zijn misleid. Zijn aanleg voor vermomming en zijn smaak voor make-up werden snel opgemerkt door de adviseurs van de vorst, die besloten zijn talent te gebruiken door hem de geschikte spion te maken.)
 3. Ridder d’Eon deel 2 van 3: De samenwzwering van Sint-Petersburg, Alessio Lapo/Arnaud Delalande & Simona Mogavino, Dark dragon Books, 9,95.

 1. Wika deel 3 van 4: Wika en de vloek van Megg, Olivier Ledroit/Thomas Day, Dark Dragon Books HC 19,95.
 2. Wika deel 4 van 4: Wika en de glorie van Pan, Olivier Ledroit/Thomas Day, Dark Dragon Books HC 19,95.
 3. De bende van Bonnot, Attila Futaki/Jean-David Morvan & Laura Pierce & Stefan Vogel, Dark Dragon Books HC 19,95. (Hij erkent God noch meester in het bandeloze Parijs tijdens de belle époque van de jaren voor de Eerste Wereldoorlog. Jules Bonnot en zijn bende grossieren in terreur, politieke moorden en overvallen. Het is de eerste bende die auto’s overvalt. Een eeuw later is de mythe nog steeds springlevend. Hoe belandde deze arbeider uit de provincie in anarchistische kringen om daarna de meest gevreesde misdadiger van Parijs te worden, de meest gezochte man van Frankrijk?)
 4. Oostfront squadron Normandië–Niemen deel 3 van 5: Bestemming Moskou, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia & Marc-Olivier Cayre, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 5. John Tanner deel 1 van 2: De gevangene van het volk van de grote meren, Boro Pavlovic/ Christian Perrissin, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Het ongelooflijke, waargebeurde verhaal van John Tanner, de zoon van een predikant/boer in Kentucky. Als jongen van negen jaar oud wordt hij door indianen ontvoerd, om vervolgens dertig jaar van zijn leven door te brengen bij de volkeren van de Grote Meren. Een leven dat leest als een avonturenroman.)
 6. Oog-in-oog 1: Hitler vs. Stalin, Eduardo Ocaña/Arnaud Delalande & Hubert Prolongeau, Dark Dragon Books, HC 19,95. (In 1812 ziet Napoleon bij aankomst Moskou in vlammen opgaan. Wat is dat voor fanatiek volk, dat liever zijn hoofdstad vernietigt dan deze door de vijand te laten innemen? Ruim honderd jaar later bespreekt Hitler de veroveringsstrategie van het Derde Rijk. Hij wil een alliantie aangaan met de Sovjet-Unie, om de handen vrij te hebben om Groot-Brittannië op de knieën te dwingen. Dat pact komt er. Stalin ziet het als een kans om wraak te nemen op het hooghartige westen.  Zouden de nazi’s het wagen zich rechtstreeks met de nieuwe bondgenoten te meten?)

 1. Agatha Christie 4: Hercule Poirot: Dood van een huistiran, Marek/Didier Quella-Guyot, Dark Dragon Books, 9,95. (HC week 46-19.)
 2. De buitengewone reis 6: Cyclus 2 deel 3 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 9,95.
 3. TrolTrol 1: Hier zijn we dan, Ralf van der Hoeven/ Dominiek Vermandere, Dark Dragon Books, 15,00. (Jaren terug heeft zich een grote natuurramp voorgedaan. Wie en wat het veroorzaakt heeft is nog steeds een mysterie. Om de natuur te redden moet de levensboom in zijn originele vorm terug gebracht worden. Twee “plantkinderen” worden daarom op een geheime missie om de natuur te redden. Dit alles speelt zich af in een wereld waar dieren kunnen praten, en waar robots ook hun zegje doen.)
 4. Black Panther: Volk in opstand deel 1 van 4, Brian Stelfreeze/ Ta-Nehisi Coates, Dark Dragon Books, 9,95. (Met de veel-geprezen schrijver Ta-Nehisi Coates aan het roer moet koning T’Challa een antwoord vinden op de problemen van het Afrikaanse land Wakanda. En daarbij zal hij tot het uiterste worden gedwongen. Wanneer terreurgroep ‘het Volk’ voor een gewelddadige opstand zorgt, breken onzekere tijden aan voor het land dat bekend staat om zijn geavanceerde technologie en oude krijgstradities. T’Challa moet zijn volk bij elkaar houden, maar dan duikt een bekende schurk op. Wakanda verandert. Maar zal de koning die veranderingen overleven? Onrustig slaapt het hoofd dat de kroon draagt. Onrustig slaapt het hoofd dat het masker draagt!)
 5. Black Panther: Volk in opstand deel 2 van 4, Brian Stelfreeze/ Ta-Nehisi Coates, Dark Dragon Books, 9,95.
 6. Marvel action: Spider-Man 3: Pech, Fico Ossio/ Delilah S. Dawson, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. Donald Duck pocket 300: Gespuis in het geldpakhuis, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 2. Donald Duck dubbelpocket 73: Een film van vroeger, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,25.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken