skip to Main Content

2020 WEEK 20

  1. Striphelden versus Corona, diverse auteurs, Uitgeverij Oogachtend & Uitgeverij L, gratis bij besteding van tenminste 15,00. (Om de stripverkoop tijdens de door coronamaatregelen geteisterde stripwinkels te stimuleren, sloegen de Vlaamse uitgeverij Oogachtend en de Nederlandse Uitgeverij L de handen in elkaar om een gezamenlijk album te produceren die winkeliers – die hiervoor wel een bepaald bedrag moeten betalen – gratis aan hun [trouwe] klanten kunnen weggeven. Niet minder dan vijfenzestig Vlaamse en Nederlandse tekenaars werkten mee. Het album had eigenlijk al in maart moeten verschijnen, maar de verscherpte maatregelen in Vlaanderen, waarbij alle winkels hun deuren moesten sluiten, gooiden roet in het eten en het project werd daarom uitgesteld.)
  2. De wereld volgens Hein de Kort deel 2, Hein de Kort, Uitgeverij Sherpa, 17,50.
  3. Diabolik 2: Theater des doods, Glauco Coretti & Enzo Facciolo/Angela & Luciana Giussani, Windmill Comics Publishing, 14,95.
  4. Evert Kwok vakantieboek 3, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 9,95.

  1. De spannendste avonturen van Donald Duck 24: Koning van Prullaria, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,95.
  2. Arcadia archief 52: De duivels van Alexia 6: Tranen van bloed, Benoît Ers/Dugomier, vzw Arcadia, HC 24,95.
  3. Trollen van Troy 24: Een rots boven je hoofd, Jean-Louis Mourier/Christhophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
  4. De wouden van opaal 11: De vergeten mythe, Stefano Martino/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
  5. Op weg naar Orléans, Gabi Berkers, Uitgeverij Syndikaat, HC 17,95. (Komische avonturenstrip van een Franse, vijftienjarige jongen, een vriendin van hem en een reusachtige krijgerkat. Ze moeten vluchten uit hun dorp wanneer het wordt aangevallen door de Engelsen. De jongen besluit Frankrijks enige ware heldin om hulp te vragen en trekt naar Orléans om Jeanne D’Arc te ontmoeten. Maar hij zal eerst een echte man moeten worden. Op welke andere manier dan zijn maagdelijkheid te verliezen? Het is de eerste stap om geconfronteerd te worden met de realiteit van volwassen worden. Zijn reis zal hem nog veel bijbrengen over wie hij is en wat het betekent om een held te zijn.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken