skip to Main Content

2020 WEEK 03

 1. Oostfront squadron deel 1 van 5: De route naar razernij, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia & Marc-Olivier Cayre, Dark Dragon Books, HC 19,95. (In 1941, toen de nazi’s net de USSR waren binnengevallen en de Japanners klaar stonden om Pearl Harbor aan te vallen, besloten de Vrije Fransen een squadron van vrijwillige piloten naar het Russische front te sturen. Maar er is nog veel onzeker. Eerst moet er nog in het grootste geheim een akkoord gesloten worden met de Sovjet-regering. De Britse bondgenoten zijn geen grote voorstanders van dit initiatief. En wie weet wat de vijand zou doen, als ze wisten wat er speelde. Bovendien moeten er mensen gevonden worden die gek genoeg zijn om zich in de kou te begeven om een bevolking te helpen die ze niet kennen. Worden dat helden? Moeilijk te zeggen. Eén ding is zeker, ze zijn razend! Boris Marlier is een heethoofd, opgepakt vanwege de gevolgen van zijn acties en Alain Andrieux is een bommenwerperpiloot wiens karakter nog explosiever is dan zijn lading. Dan zijn er nog Henri de Mornais met babbel maar beroerde piloot, Simon Blumberg, een Spitfire-virtuoos en André Murier, luchtmachtattaché bij de Franse ambassade in Moskou, die alleen maar minachting heeft voor de Vichy-regering die hij zou moeten dienen. Al deze mannen en vele anderen komen op voor de Russische bevolking in deze wervelende avonturen van een legendarisch squadron.)
 2. Oostfront squadron deel 2 van 5: Het eskader van hoop, Giuseppe de Luca/Patrice Buendia & Marc-Olivier Cayre, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 3. Viravolta 2: In het geheim van de koning, Éric Lambert/Arnaud Delalande, Dark Dragon Books, HC 19,95.
 4. Return of the Living Deadpool deel 1 van 2, Nik Virella/Cullun Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. Return of the Living Deadpool deel 2 van 2, Nik Virella/Cullun Bunn, Dark Dragon Books, 8,95.

 1. Marvel action: Spider-Man 2: Spinnenjacht, Christopher Jones/Erik Burnham, Dar Dragon Books, 9,95.
 2. De buitengewone reis 4: Cyclus 2 deel 1 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. De buitengewone reis 5: Cyclus 2 deel 2 van 3, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Zigeuners van de zee deel 1 van 2, Stéphane Duval/ Philippe Bonifay, Dark Dragon Books, 9,95. (Nadau is een jonge, getalenteerde meubelmaker. Hij wordt verliefd op Angelina, een zigeunerin uit de omgeving, maar moet samen met haar vluchten na een pittige ruzie met haar familie, pardon, hun familie. Want zijn Angelina blijkt twee tweelingzusjes die samen zijn vrouw worden. Rond dit gegeven draaien de makers Duval en Bonifay een dynamische serie in elkaar die het klassieke piratenverhaal net even een iets andere wending geeft. Natuurlijk is alles aanwezig wat je van een avontuur als dit mag verwachten: zwaardvechters, exotische locaties, enteringen en de machtige, prachtige, maar levensgevaarlijke zeeën van het Caraïbisch gebied. In hun zoektocht naar een geschikte plaats om zich te vestigen nemen Nadau, Leanne en Angelina het in hun zwerftocht op tegen vooroordelen, zeeschuimers en de domheid en het geweld van hun medemens.)
 5. Zigeuners van de zee deel 2 van 2, Stéphane Duval/ Philippe Bonifay, Dark Dragon Books, 9,95.

 1. De avonturen van Urbanus 187: De kubuskakkers, Willy Linthout/Urbanus, Standaard Uitgeverij, 6,99.
 2. StripGlossy vierde jaargang 2019 nummer 15, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 3. Charley’s oorlog 5: Terug naar het front, Joe Colquhoun/Pat Mills, Uitgeverij Hum!, zwart/wit, HC 19,95.
 4. Moebius collectie 5: De klauwen van de engel, Moebius, Uitgeverij Sherpa, HC 39,95.
 5. Moebius collectie 6: Shortcuts, Moebius, Uitgeverij Sherpa, HC 49,95.

 1. Donald Duck themapocket 39: Vergeten werelden, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,25.
 2. Donald Duck pocket 296: Het geheim van de piramide, Walt Disney Studio’s, Sanoma, 5,75.
 3. Hec Leemans 50 jaar kampioen, David Steenhuyse, Standaar uitgeverij, zwart/wit, 19,99. (Onder begeleiding van David Steenhuyse overloopt Hec Leemans zijn carrière en staat stil bij belangrijke keuzes en ontmoetingen, spijt en tevredenheid, in het verleden en nu. Hij deelt zijn visies op het stripvak en over het striplandschap.)
 4. Gipsy integraal deel 1 van 2, Enrico Marini/ Thierry Smolderen, Dark Dragon Books, HC 34,95. (Bundel van de delen 1 t/m 3.)
 5. Gipsy integraal deel 2 van 2, Enrico Marini/ Thierry Smolderen, Dark Dragon Books, HC 34,95. (Bundel van de delen 4 t/m 6. Bundel 1 + 2 als pakket met prentje en display voor 69,95.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken