skip to Main Content

2020 WEEK 04

 1. Eldorado, Damien Cuvillier/Hélène Ferrarini, Uitgeverij Deadalus, HC 30,50. (In een haven in de Verenigde Staten wordt Marcello, een jonge arbeider, ontslagen door de staalfabriek waar hij werkt. Hij belandt ongewild op een boot naar Eldorado. Ergens in Latijns-Amerika staan duizenden mannen klaar om een kanaal aan te leggen, door het hart van het regenwoud. Marcello heeft schulden en gaat als arbeider aan de slag op dit gigantische bouwterrein, in de hoop op een dag voldoende geld te hebben voor de terugvaart. Om niet in waanzin weg te zinken, schrijft hij liefdesbrieven aan Louisa, zijn geliefde, die achterbleef in de Verenigde Staten. Zijn brieven worden onderschept door Barbara Hogen, de vrouw van een van de ingenieurs van het bouwproject. Barbara verveelt zich en de brieven geven wat kleur aan de somberheid van haar dagen. De bouw vreet elke dag wat meer aan de arbeiders en aan het woud, in een koortsachtig tempo. Beetje bij beetje vervaagt het gelaat van Louisa uit Marcello’s gedachten, terwijl Barbara niet meer zonder de gestolen briefwisseling kan.)
 2. De meester-inquisiteurs 8: Synillia, Elia Bonetti/Sylvain Cordurié, Uitgeverij Daedalus, HC 20,50.
 3. Aspis – detectives van het ongewone 6: Phantasmagorian rhapsody, Emmanuel Despujol/Thierry Gloris, Uitgeverij Daedalus, 10,25.
 4. Yin en de draak 3: Onze vluchtige draken, Xu Yao/Richard Marazano, Uitgeverij Daedalus, 9,25.
 5. Suus & Sas 3: Zwemparadijs, Gerard Leever, Uitgeverij L, 8,95. (Heruitgave.)
 6. De gestolen Triskel, Miguelanxo Prado, Concertro Books, HC 24,99. (Prado studeerde vier jaar architectuur, schreef korte verhalen en wijdt zich aan het schilderen voordat hij zijn fantastische talent aan het werk zet in strips. Als kan het gezien worden als een Polanski-film, is het ook de gelegenheid voor Prado, om, achter de codes van het genre, zich vragen te stellen over de relatie tussen mens en natuur en het fragiele evenwicht hierbij. Een jonge student krijgt een fantastisch dagboek in handen. De schrijver ervan heeft na jarenlang onderzoek ontdekt dat er een oude orde van engelen en demonen herrezen is. De student begint een speurtocht via universiteitsbibliotheken, achterkamertjes, antiekwinkels en slaperige oude villa’s. In Het verbond van de lethargie overpeinst Prado het fragiele evenwicht tussen mens en natuur. Hij construeert een barok verhaal over een krachtige talisman, ontwakende wezens uit een oude cultuur en hun niet aflatende strijd tussen goed en kwaad.)

 1. Mijn vader de dronkaard, Stéphane Louis, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Lucien Basset is een alcoholicus. In het laatste stadium. Waarin men alles drinkt wat men in handen krijgt. Zelfs ether. De rest van zijn bestaan is weggespoeld. Zijn vrouw heeft hem verlaten voor een leven bij iemand die niet drinkt. Hij heeft ook al jaren niets vernomen over zijn zoon. Nochtans, op een avond, terwijl hij aan de toog van een café in Saint-Denis zit, beslist hij dat het deze keer menens is! Hij zal stoppen met zuipen. Want hij heeft iets belangrijks te doen. Een vluchtig beeld in het nieuws op tv doet hem beseffen dat hij iemand moet opzoeken. Om diens leven te redden.)
 2. 40 Olifanten 3: Dorothy, de gaatjesmaakster, Virginie Augustin/Kid Toussaint, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 3. #nieuwcontact_, Bruno Duhamel, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Doug woont alleen in de Highlands. Hij verjaagt de eenzaamheid met zijn camera en deelt zijn foto’s op TwisTer. Nu ja, “deelt”. Omdat het leven in Castle Loch niet spectaculair te noemen is, raakt het publiek het dagelijkse leven van Doug snel beu. En Doug begint te twijfelen. Aan zichzelf en zijn foto’s. En hij deelt niets meer. Maar wanneer hij een afgrijselijk, doorzichtig monster fotografeert, heeft Doug slechts één reflex, terugkeren naar TwisTer en erover opscheppen. Hij beseft niet dat hij op het punt staat een ongekend experiment te ontketenen.)
 4. Dag en Heidi 10: De kristallen waterval, Jeff Broeckx/Maria de Winter, Saga Uitgaven, zwart/wit, 8,99. (Heruitgave.)
 5. Boes deel 17, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC WK 38-19. Dit is de helft van band HC 8.)
 6. Frozen II – het verhaal van de film in strip, Big Balloon Publishers, HC 7,99.

 1. Gung Ho deel 4 van 5: Woede, Thomy van Kummant/Benjamin von Eckartsberg, Silvester Strips Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Gung Ho deel 4 van 5: Woede, Thomy van Kummant/Benjamin von Eckartsberg, Silvester Strips Uitgeverij, limited edition HC 29,95. (Met andere cover en rugtekening voor in de limited edition verzamelbox + dossier + prent.)
 3. Chick Bill integraal 8: “De gier van Wood City” + “De waterkoorts” + “Cowboys tegen musketiers” + “Het teken van de graaf” + “Grapjassen werden grapjassen… en de sheriff keek toe” + “Het raadselachtige Tibet”, Tibet/Greg, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 4. Het leven van Anne Frank – de grafische biografie, Ernie Colón/ Sid Jacobson, Uitgeverij L, HC 19,95. (Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van het dagboek verschijnt deze geheel herziene uitgave van de geroemde grafische roman over het leven van Anne Frank, waarin voor het eerst de oorspronkelijke teksten uit het dagboek van Anne Frank worden gebruikt.)
 5. Generatie Asterix hommage-album, Ballon Comics, luxe HC 39,00. SC + HC week 50-19. Deze luxe uitgave is met linnen rug gebonden en heeft een oplage van 250 exemplaren + een genummerd en gesigneerd prentje van Stedho.)
 6. Suske en Wiske: De Dulle Griet, Willy Vandersteen, Standaard Uitgeverij, 8,99. (Exclusieve uitgave van het museum Mayer van den Bergh te Antwerpen. Met dossier over Fritz Mayer van den Bergh, de held die Dulle Griet in 1894 van onder het stof haalde en naar Antwerpen bracht.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken