skip to Main Content

2018 WEEK 5

 1. Wereldwijven 1: Vrouwen die de wereld naar hun hand zetten, Pénélope Bagieu, Scratch Books, HC 27,90. (Wat hebben een Afrikaanse prinses, een Hollywoodster, een ontdekkingsreizigster, een Chinese keizerin, drie revolutionaire zusjes en een vuurtorenwachtster met elkaar gemeen? Het zijn allemaal vrouwen die zich door niets of niemand lieten tegenhouden bij het bereiken van hun doelen. Wereldwijven vertelt de verhalen van vijftien onafhankelijke vrouwen met lef die hun eigen gang gingen, tegen alle gebruiken en verwachtingen in.)
 2. Cythera, de tovenaarsleerlinge, Fred, Uitgeverij Hum!, HC 19,95.
 3. De geschiedenis van de toonder Studio’s 4: Dubbelspel, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 4. Donald Duck history pocket 7: Goofy’s geschiedenis, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.

 1. El Niño 7: De bergpassen van de Hindoekoesj, Boro Pavlovic/Christian Perrissin, Uitgeverij Arboris, 7,95.
 2. Kapitein Ansjovis 1: Kielhalen voor gevorderden, Floris de Smedt, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (Exotische eilanden, vliegende pony’s, vuurspuwende alpaca’s en een kinderzwembadje. Ze zijn het decor voor de absurde en knettergekke avonturen van de bedreven schattenjager Kapitein Ansjovis. Eigenlijk behoeft hij geen verdere introductie, want zijn faam ging hem ver vooruit. Hij maakt al jaren het befaamde Spirou magazine onveilig met zijn aanwezigheid en nu eindelijk hebben hij en zijn bemanning een eigen albumreeks. Of hij nu moet enteren, kielhalen of stormrammen, hij moet en zal uw aandacht krijgen!)
 3. Kapitein Ansjovis 2: Over een andere boeg, Floris de Smedt, Uitgeverij Syndikaat, 8,95.

 1. Pussloose deel 1, Rob van Barneveld, Uitgeverij Syndikaat, 8,95. (Een feelgood, tekstloze kattenstrip vol herkenbare situaties voor elke kattenliefhebber. Daarnaast maken de katten zelf avonturen mee. Met andere dieren en zelfs met bloemen. Leuk voor jong en oud. En met bijna 20.000 volgers op Instagram veroveren Rob’s katten in rap tempo de wereld.)
 2. Prins Valiant 30: Jaargang 1966, Hal Foster, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 3. Misty mission 2: In de hel als in de hemel, Michel Kœniguer, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Marshal Bass 1: Black & white, Igor Kordey/Darko Macan, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Arizona, 1875. Een bende vrijgelaten slaven, onder leiding van een geheimzinnige Milord, terroriseert de hele staat. River Bass, de eerste Afro-Amerikaan van de US Marshal Service, is de enige die tot de groep kan doordringen. Hij heeft de ster aangenomen als symbool van respect en gelijkheid, maar zal brutaal geconfronteerd worden met de menselijke wreedheid. Bass wordt door de bende ontmaskerd, en zijn strijd voor gerechtigheid wordt een strijd om te overleven. Een rauwe western over de eerste zwarte Amerikaanse marshal! Deze nieuwe reeks volgt het spoor van de eerste zwarte Amerikaanse marshal. De geschiedenis van River Bass, die zich afspeelt tijdens de woeligste jaren van het wilde westen, vertelt het verhaal van een erg eenzame held.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken