skip to Main Content

2018 WEEK 4

 1. Boes deel 7, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC 09-09-17. Dit is de helft van de HC-uitgave.)
 2. De erectie, Lounis Chanbane/Jim, Saga Uitgaven, 9,99. (De harde kaft verscheen 17-10-17.)
 3. Sloeber 1: De geheimzinnige baard, Jeff Broeckx/Maria de Winter, Saga Uitgaven, zwart/wit, 8,99. (Enkele jaren nadat Jeff Broeckx Dag en Heidi schiep, verscheen in 1973 het eerste avontuur van Sloeber in Zonneland, aanvankelijk op scenario van zijn fantasierijke moeder die voor de jonge Broeckx al de reeks Dag en Heidi schreef. Het laatste avontuur van Sloeber verscheen in 1986. De jongen Sloeber beleeft heel wat spannende avonturen, solo of met zijn beste vrienden. Net als Dag en Heidi verschijnt ook Sloeber opnieuw bij Saga Uitgaven.)
 4. Chick Bill integraal 2: “Ko-klox-klan” + “Het huis van de sterkste” + “Het geheim van de grot” + “Het monster van het meer”, Tibet/Tibet & Greg, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 5. Stille woorden 2: De herderin en de boef, Frédéric Blier/Laurent Galandon, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 6. De dominee 2: Mensenjacht, Augustin Lebon/Lylian, Saga Uitgaven, HC 19,99.

 1. Liefdesmonument 1: Oorlogshond, Arnaud Floc’h/Didier Quella-Guyot, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Diep in zijn loopgraaf doorstaat Camille betrekkelijk goed de omstandigheden. Door de oorlog kon hij ontsnappen aan grote problemen die hij voor de oorlog had toen hij nog beeldhouwer was. Net wanneer hij klaar is met het graveren van een vrouwenlichaam op een granaat, wordt hij bedolven onder aarde na de inslag van een obus. Een hond vindt hem terug. Hij wordt opgenomen in een ziekenhuis waar hij voornamelijk omgaat met Bounty, zijn redder die hem niet meer verlaat. Wanneer hij aan de beterende hand is, wordt Camille naar een africhtingsschool voor loopgraafhonden gestuurd. Daar blijkt hij uit te blinken in deze discipline. Na het ingaan van de wapenstilstand, worden mensen en honden gedemobiliseerd. Camille is ongerust. In het bijzijn van enkele dieren trekt hij naar Nantes om naar zijn kunstenaarsatelier terug te keren. Maar zijn verleden achtervolgt hem en anderen zijn hem niet vergeten.)
 2. Op de barricades! – Blijf van mijn vriendin af, Xavier Fourquemin/Wilfred Lupano, Dark Dragon Books, 8,95. (HC week 48-17.)
 3. Star Wars: De krijsende citadel, deel 1 van 2, diverse auteurs, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Star Wars: De krijsende citadel, deel 2 van 2, diverse auteurs, Dark Dragon Books, 8,95.
 5. Het schaduwglas deel 1 van 3, Aly Fell, Dark Dragon Books, 8,95. (Londen. Het midden van de 1560’s. Voor het jonge meisje, Rosalind, is het een plek waar ze zich als een jongen kan kleden, zodat ze een zwaard kan dragen en van de grotere vrijheden kan genieten die jonge mannen van dat tijdperk kennen. Een jonge leerlinge van de grootste occultist van Engeland komt erachter dat haar vader zal sterven aan een tumor. Dan blijkt dat haar bloedlijn een beetje ingewikkelder is en dat haar biologische vader een man is die Thomas Hughes heet. Hij is geheel uit haar leven verdwenen. Haar echte vader blijkt een verbond met de duivel te hebben. Rose negeert de waarschuwingen van haar aangenomen vader over de verschrikkelijke geheimen uit haar verleden en gaat op zoek naar antwoorden bij de leraar uit haar jeugd, Dr. John Dee, de occultisme-adviseur van de koningin.)

 1. Het schaduwglas deel 2 van 3, Aly Fell, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Lady Mechanika 7: La dama de la muerte 1/2, Joe Benitez & Martin Montiel/M.M. Chen, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Lady Mechanika 8: La dama de la muerte 2/2, Joe Benitez & Martin Montiel/M.M. Chen, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. De luchtvaarder, Brice Bingolo/Pierre-Paul Verelst, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Zomer 1940, Zürich. Richard Stoltz is een vliegenier op de rand van een faillissement. De Grote Oorlog betekende het einde van zijn kleine transportbedrijf. Tot zijn vriend Tessen hem vraagt een luchtbrug tussen Stuttgart en Zürich op te zetten zodat Duitse ambtenaren discreet hun oorlogsbuit op de bank in Zurich kunnen zetten. Hoewel het voor hem ethisch onaanvaardbaar is, accepteert Richard uiteindelijk, omdat er een ander idee in zijn hoofd ontkiemt. Deze vluchten zijn een uitstekende dekmantel om Joodse kinderen naar het veilige Zwitserland te helpen ontsnappen.)
 5. Sara Lone 3/4: Sniper lady, Erik Arnoux/David Morancho, Dark Dragon Books 8,95.
 6. De vleugels van de aap 2: Hollywoodland, Etienne Willem, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 7. De vleugels van de aap delen 1 + 2 voordeelpakket inclusief uitgebreid dossier, Etienne Willem, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Deel 1 is de herdruk van het in oktober 2016 bij Uitgeverij Gorilla verschenen deel.)

 1. Na de apolcalyps, Juzhen/Laurent Queyssi, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Een eeuw na de ramp die de mens bijna vernietigde, zijn de mensen alle technologische kennis vergeten en proberen te overleven in ruïnes van de beschaving. Wanneer een bende slavenhandelaren toeslaat heeft dat desastreuze gevolgen voor Giala en haar stamgenoten, die leven tussen de ruïnes van een metropool. De mannen worden afgemaakt, de vrouwen in ketenen afgevoerd om in hun harem te dienen. De kinderen worden aan hun lot overgelaten om te sterven. Giala weet te ontkomen als de handelaren zelf weer worden aangevallen door een gigantische rondvliegende hagedis. Ze bijt zich vast in één allesoverheersende gedachte, de kinderen van de stam terugvinden, die worden belaagd door wilde dieren. Onderweg kan ze rekenen op de hulp van een stel mutanten met bijzondere krachten. Bovendien krijgt ze een unieke gelegenheid om het geheim te ontrafelen van de werkelijke oorzaak van de catastrofe.)
 2. Donald Duck vrolijke stripverhalen 22: Op jacht naar de wonderwol, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,95.
 3. De onthoofde arenden bundel 12: 23. De laatste kruistocht + 24. Het kasteel van de duivel, Michel Pierret, Uitgeverij Deadalus, HC 17,95.
 4. Een vreemd maar teder geraas, Zep, Daedalus, HC 19,95. (Waar ligt de waarde van een leven? In het geluid en de woede of in de stilte? In zijn gevechten of zijn ontslagen? William heeft vijfentwintig jaar geleden eenzaamheid en stilte gekozen door in de religieuze orde van de Karthuizers te treden. Als een erfenis hem ertoe verplicht het klooster te verlaten om naar Parijs te gaan, is het een hele nieuwe wereld die hij moet temmen. Zijn ontmoeting met Méry, een jonge vrouw waarvan de dagen genummerd zijn door een ongeneeslijke ziekte, maar vastbesloten om te profiteren van haar resterende tijd, confronteert hem met nieuwe vragen en compliceert zijn keuzes.)
 5. Roma 3: Caesar doden, Annabel/Éric Adam & Pierre Boisserie & Didier Convard, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.

 1. De jongen en de dood – prentenboek, Victor Meijer, Meulenhoff, zwart/wit, HC 24,99. (Schitterend literair prentenboek van de tekenaar van Hendrik Groen. Een jongen bezoekt zijn zieke grootvader en brengt een doos taartjes voor hem mee. Gezeten op de rand van het ziekbed is de jongen er onverwachts getuige van dat zijn grootvader de laatste adem uitblaast. Had hij niet van dat frambozentaartje moeten eten? In de hoofd van het kind buitelen oorzaak en gevolg, woede en angst over elkaar heen en vormen daar een nieuwe werkelijkheid, waarin hij zijn grootvader moet zien te verdedigen tegen mythische wezens en duistere demonen die de oude man de onderwereld in willen slepen. Kan hij hem nog redden?)
 2. Storm 30 dossier-editie: De beul van Torkien, Romano Molenaar/Rob van Bavel, Don Lawrence Collection luxe HC 39,95. (Met linnen rug gebonden in een oplage van 500 exemplaren. SC + HC 10-10-2017.)
 3. Samoerai legenden 4: De woedende wind, Cristina Mormile/Jean-François Di Giorgio, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 4. Taxi integraal, Alfonso Font, Prestige, HC 24,95. (Bevat de 3 delen van “Het doolhof van de draak”.)
 5. Onder een loden hemel 1: De vriendin van Eva Perón, Michel Chevereau/Jack Minini, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (In het na-oorlogse Buenos Aires probeert ondernemer Jean Vatine zijn project voor een jachtvliegtuig te slijten bij de Argentijnse regering. Zijn ontmoeting met een kennis van Eva Perón opent de deuren van de ministeries. Met enkele vertrouwelingen en vergezeld door zijn zoon, Paul, kan Jean de constructie van een prototype beginnen. Voor Vatine is er geen wolkje aan de hemel. Maar het Argentinië van 1945 is een slangennest waar oud-nazi’s, Amerikaanse spionnen, avonturiers, dictators en femmes fatales een explosieve cocktail vormen.)
 6. Sterrenwaas deel 2, Rudy Spiessert/Hervé Bourhis, Silvester Strips Uitgeverij, 7,95. (Star Wars parodie!)

 1. De Legendariërs 10: Het teken van het lot, Patrick Sobral, Silverster Strips Uitgeverij, 6,95.
 2. Er was eens… de mens 3: De vikingen, Jean Barbaud & Minte/Jean-Charles Gaudin, Silverster Strips Uitgeverij, 6,95.
 3. Pinokkio, Tim McBurnie/David Chauvel, Silverster Strips Uitgeverij, HC 19,95. (Een getrouwe stripvertelling naar het werk van Carlo Collodi.)
 4. Te paard! deel 3: Wat een lef!, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silverster Strips Uitgeverij, SC 6,95.
 5. Crazy cavia’s, Miss Prickly/Laurent Dufreney, Silverster Strips Uitgeverij, SC 6,95. (Ze zijn koddig en ze houden ervan te knabbelen, te slapen, grappige geluidjes te maken, te knabbelen en nog meer te slapen. Het zijn de cavia’s. Dit stripverhaal gaat alles wat we over deze schattige knaagdieren geleerd hebben overhoophalen. Die beesten zijn namelijk helemaal crazy!)
 6. Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar, Stan Silas/Davy Mourier, Silverster Strips Uitgeverij, SC 6,95. (Bij de Imagi-school worden alleen de meest getalenteerde kinderen toegelaten. Hoe dat wordt gemeten? Je moet voldoende verbeelding hebben om je droom tot leven te brengen in de vorm van een wezen. Lucas, die per vergissing aan de toelatingsproef deelneemt, laat Super Kaka verschijnen en wordt door iedereen uitgelachen. Maar tijdens hun avonturen wordt al snel duidelijk dat Super Kaka een van de krachtigste dromen is die ooit is gedroomd! Ontdek de fantastische avonturen van een jongen en zijn onwaarschijnlijke droom: een kleine kaka die, vreemd genoeg, naar aardbeien ruikt. Samen gaan ze de wereld redden. Tenminste, dat willen ze toch proberen. Super Kaka: Een drol met een cape, die ruikt naar aardbeien!)
 7. Detectives 1: Miss Crumble – Het gelaarsde monster, Sylvain Guinebaud/Herik Hanna, Silverster Strips Uitgeverij, HC 16,95. (1918. In de nasleep van de oorlog geniet iedereen in het dorpje Sweet Cove van de zoetheid van het leven. Ah, Sweet Cove, goed onderhouden tuintjes, theepartijtjes geurend naar het zoete aroma van warme taart. En net hier zal een mysterieuze gelaarsde moordenaar toeslaan. De gedroomde kans voor een gepensioneerde lerares om haar favoriete bezigheid weer op te pikken. Mensen ondervragen.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken