skip to Main Content

2018 WEEK 23

 1. Donald Duck pocket 275: De ontvoering van Minnie, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,50.
 2. Asterix 26: De odyssee van Asterix,  Albert Uderzo, Les éditions Albert René, 6,95. (Speciale editie met een 16 pagina’s dossier, in een beperkte oplage.)
 3. Asterix 26: De odyssee van Asterix, Albert Uderzo, Les éditions Albert René, luxe HC 49,00. (Op groot formaat met linnen rug gebonden en maar liefst 128 pagina’s dik, gedrukt op dik kwaliteitspapier waardoor het tekenwerk van Uderzo optimaal tot zijn recht komt. Naast het volledige verhaal in kleur, is deze uitgave aangevuld met een dik dossier met allemaal wetenswaardigheden over het tot stand komen van dit avontuur, en is het volledige verhaal getekend en geïnkt te bewonderen, de originele Franse pagina’s dus.)
 4. Absolute Luther/Joker, Lee Bermejo/Brian Azzarello, RW Uitgeverij, HC 33,95. (Lex Luthor. Joker. Intellect en vastberadenheid. Instinct en woede. Beiden hebben slechts één doel, de genadeloze eliminatie van hun aartsvijand. De kwelgeesten van Metropolis en Gotham City bereiken nieuwe pieken van complexiteit en intensiteit in deze twee meesterlijke verhalen door het gelauwerde duo Bermejo en Azzarello. Bevat de miniserie Lex Luthor: Man of steel – met extra pagina’s – en de bejubelde graphic novel Joker, alsmede vele extra’s waaronder schetsen, covers en publiciteitsmateriaal.)
 5. Dark Knight III: Het superras, Andy Kubert/Frank Miller & Brian Azzarello, RW Uitgeverij, HC 49,95. (De wereld is veranderd. Niets is nog wat het is geweest. Er is een einde gekomen aan het bewind van Lex Luthor en iedereen denkt dat Batman dood is. Wie kan Gotham en de rest van de wereld nu nog redden van het geheimzinnige Superras? Bevat de volledige negendelige miniserie.)
 6. De verborgen geschiedenis 33: De witte messias, Igor Kordey/Jean-Pierre Pécau, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.

 1. Marshal Bass 2: Familiemoorden, Igor Kordey/Darko Macan, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 2. De autoreportages van Margot 5: Kevers en Beetles, Olivier Marin & Callixte, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 3. Misty mission 3: In de hel als in het vagevuur, Michel Kœniguer, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Mortensens mondiale mysteries 3: Het mysterieuze manuscript, Lars Jakobsen, Hauwaerts Uitgeverij, 10,00.
 5. Mortensens mondiale mysteries 4: De geheime mummie, Lars Jakobsen, Hauwaerts Uitgeverij, 10,00.
 6. Olivier Blunder’s nieuwe avonturen 1: Olivier Blunder gaat met zijn tijd mee, Serge Carrère/Fabcaro, Uitgeverij Arboris, 7,95, HC 17,95. (Olivier Blunder heeft het een poosje rustig aan gedaan, maar is nu weer helemaal terug! Blunder beleeft weer nieuwe avonturen, die voor alle lezers van vroeger en nu zeer herkenbaar zullen zijn. De computer – hoe moet dat ding eigenlijk aan? – en de mobiele telefoon kennen voor hem geen geheimen meer. Hoewel?! Gelukkig pakt hij alle nieuwe problemen vol energie aan! Hop!)

 1. Hellboy 6: Vreemde plaatsen, Mike Mignola, RW Uitgeverij, HC 20,95.
 2. Justice League of America 1: De gevaarlijkste ter wereld, diverse auteurs, RW Uitgeverij, HC 22,95.
 3. One two three Four Ramones – volgens Dee Dee Ramone, Éric Cartier/Bruno Cadène & Xavier Bétaucourt, Concerto Books, HC 24,90. (Halverwege de jaren ’70. Vier straatschoffies schudden de in slaap gesukkelde popmuziek wakker met bliksemsnelle songs van een ongekende intensiteit. De strip vertelt hun verhaal vanuit het gezichtspunt van Dee Dee Ramone, bassist en voornaamste songschrijver van de band die zich voor zijn teksten over drugs, angst, wanhoop, oorlog en prostitutie inspireerde op zijn eigen ervaringen. Als kind van een Amerikaanse vader en Duitse moeder maakte hij al jong kennis met alcoholisme en huiselijk geweld. Tijdens zijn puberteit in Berlijn werd hij ingewijd in de drugs en de rock ’n’ roll. En later op de high school in New York ontmoette hij zijn toekomstige Ramones-broers Joey, Johnny en Tommy, die net als hij op drift waren in de grote stad.)
 4. Oorlogsverhalen, Eric Heuvel, Uitgeverij L, luxe HC 89,95. (Bundel van de verhalen “De ontdekking” + “De zoektocht” + “De terugkeer”, met uitgebreid dossier. Deze luxe uitgave is in linnen gebonden met goudopdruk en stofomslag. In een oplage van 200 genummerde & gesigneerde exemplaren + een genummerd & gesigneerd prentje.)
 5. Agent 327 integraal 1: 1966 – 1968, Martin Lodewijk/Martin Lodewijk & Rob van Eijck, Uitgeverij L, luxe HC 89,95. (Luxe uitgave in linnen gebonden met zilveropdruk en stofomslag. In een oplage van 200 genummerde & gesigneerde exemplaren + een genummerd & gesigneerd prentje.)
 6. Ar-men 1: Hel der hellen, Emmanuel Lepage, Roarrr Uitgeverij, HC 24,95. (In de verte, bij het eiland Sein, duikt Ar-Men op uit de golven. Het is de meest zichtbare en moeilijk toegankelijke vuurtoren in Bretagne, eigenlijk van de wereld. Het heeft de bijnaam “Hel der hellen”. Germain is een van de bewakers. Hij vond zijn plekje daar en nam zijn eenzaamheid en wonden mee. De deur van de vuurtoren wijkt onder de slagen van de woede van de zee, het water neemt de pleisterlaag van de trap weg. Onder het pleister, ontdekt Germain, met stomheid geslagen, woorden… zinnen… een verhaal… een schat. Het verhaal van Moïzez Een “gelukje van de zee” gevonden tussen het puin van een stukgeslagen boot, Moïzez is een buitenstaander voor de anderen op het eiland Sein.)
 7. Knudde naar ’t WK!, Toon van Driel & Ray Nicholson, Uitgeverij Toonbeeld, HC 19,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken