skip to Main Content

2018 WEEK 22

 1. Lonesome 1: Het spoor van de predikant, Yves Swolfs, Le Lombard, 7,95, HC 13,95. (Kansas, januari 1861. De Amerikaanse Burgeroorlog staat op uitbreken. Langs de grens met de staat Missouri zaaien de duistere predikant Markham en zijn volgelingen terreur. Maar een eenzame cowboy zit hen op de hielen. Wraaklust drijft de anonieme ruiter, van de besneeuwde vlakten van het Midwesten naar de grauwe achterbuurten van New York. Wat volgt is een helse confrontatie, op de grens van het bovennatuurlijke en de horror.)
 2. Lefranc 29: De chaostheorie, Régric/Roger Seiter, Casterman, 7,95.
 3. De ridders van Heliopolis 2: Albedo, de witte fase, Jérémy/Alejandro Jodorowsky, Glénat Benelux, HC 16,95.
 4. Kenya seizoen 3: Amazonia deel 3, Bertrand Marchal/Rodolphe & Leo, Dargaud Benelux, 7,95.
 5. De tweekoppige adelaar – Eagle 1: Een bewolkte horizon, Julian Camp/Wallace, Dupuis, 7,95, HC 13,95. (De tweekoppige adelaar bestaat uit twee tweelingreeksen. Adler en Eagle vertrekken vanuit het perspectief van een Duitse piloot en een Amerikaanse piloot aan de vooravond van WOII. Hoe worden ze groot als man, als patriot en als piloot? Is hun kijk op het leven onderling inwisselbaar?)
 6. De tweekoppige adelaar – Adler 1: Een leugentje om bestwil, Damien Andrieu/ Patrice Buendia, Dupuis, 7,95, HC 13,95.

 1. Jommeke 290: De ideeëndief, Jef Nys, Ballon Comics, 5,95.
 2. Voetbalgek! deel 15, Olivier Saive/Christophe Cazenove & Sulpice, Ballon Comics, 7,50.
 3. Mickey Mouse door… Camboni: De verloren oceaan, Silvio Camboni/Denis-Pierre Filippi, Glénat Benelux, HC 24,95.
 4. Libertalia 2: De muren van Eden, Paolo Grella/Rudi Miel & Fabienne Pigière, Casterman, HC 15,95.
 5. Het dagboek – Na de regen, André Juillard, Casterman, HC 27,50. (Integrale heruitgave.)
 6. Koning Hollewijn band 3, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, HC 56,00.

 1. Torpedo 1972, Eduard Risso/Enrique Sánchez Abulí, Uitgeverij Hum!, 8,99. (Zijn ziel is zo koud als een zonsopgang in januari. Hij is de grootste schoft in een stad vol klootzakken. Zijn eigen vader liet hij omleggen zonder met de ogen te knipperen. Bijna iedereen wil hem onder een meter zand zien, of aan een betonblok in de Hudson. Maar hij overleefde. Luca Torelli, ofwel Torpedo. 1972. De jaren dertig en veertig zijn al lang voorbij. Torpedo is niet meer de snelle, quasi-chique killer van weleer, maar hij overleefde, tegen ieders verwachting in. Het lijf is stram, de blik troebel, de vinger slap. Maar als iemand besluit het verleden op te rakelen ontwaakt het oude instinct. Want zelfs een duivel met pensioen is nog steeds een duivel.)
 2. Torpedo 1936 integraal 3, Jordi Bernet/Enrique Sánchez Abulí, Uitgeverij Hum!, zwart/wit, HC 17,95.
 3. Tex Willer 9: De uiterste grens, Goran Parlov/Claudio Nizzi, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 17,95.
 4. Gilles Durance 1: De witte bommenwerper, Callixte, Uitgeverij Hum!, 8,99. (Gilles Durance is een voormalig gevechtsvlieger, die eind jaren ’60 met zijn burgerluchtvaartmaatschappij tegen wil en dank opdrachten uitvoert voor de Franse geheime dienst. In dit eerste album komt Durance terecht in donker Afrika waar hij betrokken raakt in het conflict om Biafra. Een verdachte firma wil een bommenwerper van het type RB26-Invader afleveren aan een van de strijdende partijen. Durance en zijn maten bevinden zich plotseling in het heetst van de strijd. Vergezocht? Dit verhaal staat bol van authentieke historische gebeurtenissen!)
 5. Boerke kijkt kunst, Pieter de Poortere, Nanuq BVBA, HC 15,95.
 6. Arcadia archief 44: De duivels van Alexia 5: Het bloed van de engel, Benoît Ers/ Dugomier, vzw Arcadia, HC 23,95.

 1. Aloma 1: De schat van “De onversaagde”, Alfonso Font, Uitgeverij Prestige, HC 14,95. (Aloma woont en werkt in Barcelona, met haar oom Cyrus die antiquair is en kunstwerken restaureert. In zijn atelier en werkplaats bewaart hij de laatste resten van een oud galjoen, de Temerario, “De onversaagde”. Hierin is, zoals een bende gangsters vermoedt, nog steeds een deel van de schat die zij eens vervoerde, achtergebleven. Dit vermoeden brengt onze hoofdrolspelers in doorlopend levensgevaar! Aloma en Cyrus roepen de hulp in van privé detective Gerald Quer, om de schat te vinden. Als zij bestaat.)
 2. Auguria 3: Fatum, Peter Nuyten, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 17,95.
 3. Sangre 1: De overlevende, Adrien Floch/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95. (De onbezorgde jeugd van de kleine Sangre eindigt op de dag dat ze ziet hoe haar moeder wordt ontvoerd en de rest van het gezin wordt vermoord. Ze komt als weeskind terecht op een instituut, waar ze een bijzondere gave blijkt te ontwikkelen, ze kan de tijd een moment “bevriezen. De rest van haar levenslessen leert Sangre op straat en dat komt goed uit, want Sangre wil slechts één ding. Haar moeder terugvinden en wraak nemen op de Duistere Schuimers, die de verschrikkelijke slachtpartij op hun geweten hebben.)
 4. Agent 327 integraal 1: 1966 – 1968, Martin Lodewijk/Martin Lodewijk & Rob van Eijck, Uitgeverij L, HC 29,95.
 5. De jaren EPPO, Ger Apeldoorn, Uitgeverij L, 24,95, HC 29,95.
 6. Oorlogsverhalen, Eric Heuvel, Uitgeverij L, HC 29,95. (Bundel van de verhalen “De ontdekking” + “De zoektocht” + “De terugkeer”, met uitgebreid dossier.)

 1. Magika integrale editie band 1: Vlad, de moordmachine, Fabrice Angleraud/Franck Tacito, Uitgeverij Arboris, HC 19,95. (Bundel van de delen 1 + 2.)
 2. Magika integrale editie band 2: De vreselijke kathedraal, Fabrice Angleraud/Franck Tacito, Uitgeverij Arboris, HC 19,95. (Bundel van de delen 3 + 4.)
 3. Satania deel 2 van 2, Kerascoët/Fabien Vehlmann, Uitgeverij Hum!, HC 17,95.
 4. Cor Morelli, open dossiers 2: De ballenjongen van god, Aloys Oosterwijk, Don Lawrence Collection, 8,95.
 5. Madelfried, Kim, Uitgeverij Oogachtend, 14,99.
 6. Donald Duck megapocket 9: Zomer, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 6,75.
 7. Willems wereld 19: Laatste ronde, Aloys Oosterwijk, Arboris, 7,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken