skip to Main Content

2018 WEEK 21

 1. De spannendste avonturen van Donald Duck deel 16, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,50.
 2. Boes deel 10, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC WK 17-18. Dit is de helft van de band HC 5.)
 3. Nooit, Bruno Duhamel, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Troumesnil, Albastkust, Normandië. Aangetast door de zee en de wind, wijkt de klif jaarlijks onverbiddelijk terug en neemt daarbij het landschap en woningen weg. De burgemeester van het dorp slaagde erin de meest bedreigde inwoners te beschermen. Iedereen, behalve een negentigjarig vrouwtje dat nog steeds verzet biedt tegen de burgervader. Madeleine wil verder leven met haar kat en de herinnering aan haar man in HAAR huis. Madeleine weigert het gevaar te zien. Logisch. Madeleine is sinds haar geboorte blind.)
 4. De honden van Pripyat 2: De atoomkinderen, Christophe Alliel/Aurélien Decoudray, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 5. Lester Cockney integraal 1, Franz, Saga Uitgaven, HC 35,00. (Bundel van de delen 1 t/m 5 + dossier + een onuitgegeven kortverhaal.)
 6. Lester Cockney integraal 2, Franz, Saga Uitgaven, HC 35,00. (Bundel van de delen 6 t/m 9 + dossier + een onuitgegeven kortverhaal.)

 1. Malpertuis, I.R. Ineke, Uitgeverij Sherpa, HC 24,95. (Eigenzinnige stripbewerking van de gelijknamige fantastische roman van Jean Ray.)
 2. De vorsers 2: Uraniborg, 1594 – Het beest van het eiland, Stefano Carloni/Luca Blengino & Jean-Marc Lainé, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (HC week 17-18.)
 3. 14-18 deel 7: De rode duivel (april 1917), Étienne le Roux/Corbeyran, Uitgeverij Daedalus HC 17,95.
 4. Brocéliande – woud van het kleine volk 1: De fontein van Barenton, Bertrand Benoit/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (HC week 17-18.)
 5. Brocéliande – woud van het kleine volk 2: Het kasteel van Comper, Paul Frichet/Stéphane Betbeder, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (HC week 17-18.)
 6. Prometheus 12: Providence, Stefano Raffaele/ Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, SC 8,95.

 1. Olympus mons 1: Anomalie een, Stefano Raffaele/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 8,95. (Op de bodem van de Baltische Zee ontdekt een team van schattenjagers de restanten van een onbekend artefact. In Iowa wordt een medium getormenteerd door vreemde visioenen, waarin hij een mysterieus spoor volgt op de zeebodem. Op Mars stoot een groep kosmonauten op een serie enigmatische objecten. Tijdens hun tocht over een bergkam bereiken ze het hoogste punt van Mars, de Olympus Mons. Daar ontdekken ze een gecrasht gigantisch ruimtevaartuig. Het enigma is compleet, tot blijkt dat er een verband is tussen beide fenomenen! Nieuwe reeks van de hand van Bec en Raffaele, het duo achter Prometheus.)
 2. Storm – de kronieken van Roodhaar 4: Het zwevende gewest, Romano Molenaar/Rob van Bavel, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 3. Alternative facts: Trupms werkelijkheid, Fred de Heij/Noël Ummels & Pieter Albert, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 4. Dwergen 5: Tiss van het schild, Nicolas Demare/Nicolas Jarry, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 5. Elfen 14: Het oordeel van de put, Bojan Vukic/Eric Corbeyran, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 6. Scratches 2 – on the paper highway between artist and reader, Scratch Books, 29,99.

 1. De geschiedenis van de toonder Studio’s 8: De denktank en de waterhoofd-redactie, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 2. Streamliner 2: Bye-bey Lisa Dora, ‘Fane, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95.
 3. Eldorado, Tobias Tycho Schalken, Uitgeverij Oogachtend, HC 38,95. (Tien jaar na Eiland – 5 delen – is Eldorado de comeback van Tobias Schalken. Apocalyptische kortverhalen wisselen af met fijngevoelige coming-of-age kronieken en vrij werk.)
 4. Sarah 3: De demonen van Little Valley, Stefano Raffaele/Christophe Bec, Uitgeverij Microbe, 9,95.
 5. Sarah pakket met herdrukken delen 1 + 2, Stefano Raffaele/Christophe Bec, Uitgeverij Microbe, 11,95. (Met extra ter kennismaking Vasten deel 1.)
 6. Kapitein Dick Tator, dienstreis naar het einde van de Koude Oorlog, Ben Kamphuis, Uitgeverij Hum!, zwart/wit 14,95. (De val van de Berlijnse Muur luidt niet alleen het einde van de Koude Oorlog in, maar ook het einde van de dienstplicht. Tot dan zijn dienstplichtige militairen de hoeksteen van het leger. Binnen een paar jaar is het voorbij. De Sovjet-Unie stort in, de dienstplicht verdwijnt, internet en de kennissamenleving beginnen aan een massale opmars. De 21e eeuw gaat van start.)

 1. Mazeworld 2: De duistere man, Arthur Ranson/Alan Grant, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95.
 2. Don Quichot, Flix, Soul Food Comics, zwart/wit, 19,95. (Als Alonso Quijano zich besluit te verzetten tegen de bouw van een nieuw windmolenpark krijgt hij maar weinig bijval. In zijn frustratie besluit hij het hogerop te zoeken, als een nieuw probleem zich aandient, alzheimer. Naarmate Alonso zich dieper vastbijt in zijn strijd, vervaagt zijn grip op de werkelijkheid en neemt de queeste in zijn hoofd levensechte vormen aan. Wederom weet Flix een klassiek verhaal nieuw leven in te blazen met een moderne draai en de toevoeging van een maatschappelijk onderwerp. “Don Quichot” is een wervelende vertelling met veel humor en op de juiste momenten een brok in je keel. Flix [1976] is een uitmuntend verteller en een van de meest succesvolle Duitse stripmakers van dit moment. Zijn werk werd meermaals bekroond en vertaald naar meerdere talen. Eerder verscheen bij Soul Food Comics “Münchhausen en Freud”.)
 3. Solo boek 5 van 5: Hellepoort, Oscar Martin, Dark Dragon Books 8,95.
 4. Western collectie band 2 van 3: De slag bij Little Big Horn, Paulo Eleuteri Serpieri, Dark Dragon Books, HC 29,95.
 5. Death valley, Fabrizio Russo/Frédéric Brremaud, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Om zijn jonge Indiaanse metgezel te redden die gelyncht dreigt te worden na een mislukte overval op een trein, sluit Wayne een pact met de sheriff. Hij gaat Debbie bevrijden, de dochter van de burgemeester die ontvoerd werd door Coyoteros. Het vermoeden is dat ze is doorverkocht aan een bordeel in de goudvelden van Death Valley, een hels gebied. Het is er vergeven van de indianen, de goudzoekers hebben de vingers los aan de trekker, het leger is corrupt. Alleen een volslagen idioot is zo gek om dat risico te lopen.)
 6. Jos Beaugard, Majo/Thomas Mosdi, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Het epische leven van een soldaat, die bezeten is van vrijheid, maar voorbestemd opgesloten te worden in vijandelijke gevangenissen! April 1809, ankerplaats van Cádiz. Op het bovendek van de “Verschrikking”, een van die niet meer in gebruik zijnde schepen die werden veranderd in drijvende gevangenissen, ook wel bekend als “ponton”, houdt een Spaanse officier zijn pistool tegen de slaap van luitenant Jesse Beaugard, gewond en verzwakt, maar niet bang voor het lot dat hem wacht! Het is inderdaad buiten twijfel dat Jesse zal sterven. Maar de dood is misschien beter dan dit leven van onbeschrijflijke ellende. Men zegt dat sommige mensen op dit precieze moment, vlak voor de dood, hun leven aan zich voorbij zien gaan. Dat van luitenant Beaugard lijkt drie jaar daarvoor de meest beslissende wending te hebben genomen. “Papillon” in de tijd van de Napoleontische oorlogen!)

 1. Star Wars: Tussen de sterren deel 1 van 2, Salvador Larroca/Jason Aaron, Dark Dragon Books, 8,95.
 2. Star Wars: Tussen de sterren deel 2 van 2, Salvador Larroca/Jason Aaron, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Warship Jolly Roger 4 van 4: Wraak, Miki Montlló/Sylvain Runberg, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Falklands deel 3 van 3: Met vlag en wimpel, Walther Taborda/Nestor Barron, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 5. Kindsoldaat deel 3 van 3: 1917 – 1918, Lionel Chouin/Pascal Bresson, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 6. De lange stilte, Eric Stalner, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Stilte is zijn beste wapen. Februari 1892, New York. Ellis Island is de verplichte toegangspoort voor migranten naar de Verenigde Staten. Eenmaal op Amerikaanse bodem aangekomen, ziet de jonge Will Campbell zijn moeder sterven bij een aanslag. De getraumatiseerde jongen zegt vervolgens geen woord meer. Per abuis komt hij zo terecht in een gespecialiseerde instelling voor doven en blinden.)
 7. Concept art: David Benzal, Dark Dragon Books, HC 25,00.
 8. Trizia artbook, Pedro Pérez, Dark Dragon Books, HC 20,00.
 9. Dracula, Pascal Croci/Françoise-Sylvie Pauly, Dark Dragon Books, HC 29,95. (Een eerbetoon aan de gotische en fantastische literatuur. In een sombere en grauwe stijl is de geboorte van de mythe rondom Dracula getekend.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken