skip to Main Content

2018 WEEK 20

 1. DC universum herboren – Wonder Woman boek 1: Jaar één, diverse auteurs, RW – Uitgeverij, HC 24,50.
 2. Tomoë 1 De watergodin, Tieko/Jack Manini, Uitgeverij Arboris, 7,95, HC 17,95. (Japan 1461. Als ze 12 jaar oud is, moet Tetsa zonder iets te kunnen doen toekijken hoe het vissersdorpje waar ze woont verwoest wordt. De piraat Yoshinaka slacht haar familie af en neemt haar mee. Twee eeuwen geleden is een van de voorvaders van Yoshinaka met zijn minnares Tomoé – waar Tetsa van afstamt – legendarisch geworden door de hoofdstad Kyoto te veroveren. De piraat wil Tetsa opvoeden tot een geducht strijder, waarna hij met haar wil trouwen om zo het mythische paar van vroeger weer tot leven te brengen en door te gaan met de veroveringen.)
 3. Tanguy en Laverdure <<Classic>> 2: Het vliegtuig dat zijn piloten vermoordde, Matthieu Durand/Jean-Michel Charlier, Uitgeverij Arboris, 8,95, HC 18,95.
 4. Châteaux Bordeaux 8: De handelaar, Espé/Eric Corbeyran, Uitgeverij INdruk, HC 16,95.
 5. Zang der runen 1: De eerste huid, Jean-Charles Poupard/Sylvain Runberg, Uitgeverij Indruk, HC 16,95. (Eva Sundström, 34 jaar, inspecteur bij de criminele politie van Stockholm. Eva bracht haar hele leven in de Zweedse hoofdstad door. Buitengewone smeris. Een stadsvrijgezel die enkel bij haar beroep zweert. Josef Wörg, 50 jaar, Zweeds archeoloog, weduwnaar. Specialist van de Viking beschaving, haar mythologie en runen. Een man afkomstig uit het noorden van Zweden, uit die afgelegen gebieden waar het geloof in geesten en magie nog deel uitmaakt van het dagelijkse leven voor een hoop mensen. Eva Sundström en Josef Wörg moeten gaan samenwerken. Want aan onze zijde leven wezens waarvan iedereen denkt dat ze tot de legenden behoren. Heel echt. Even discreet als gevaarlijk.)
 6. Moses Rose 2: Het geheugen van de ruïnes, Christelle Galland/Patrice Ordas & Patrick Cothias, Uitgeverij Arboris, 7,95 HC 17,95.

 1. Doorsnee, Phaedra Derhore, Uitgeverij Oogachtend, 24,95. (Phaedra kijkt in de spiegel en wil iets anders zien dan wat ze ziet. Daarenboven is ze de vooroordelen van de mensen meer dan beu. Ze neemt een ingrijpende beslissing om tot een normaal leven te komen. Een maagverkleining. Van de onzekere aanloop naar de operatie tot de reacties van haar vrienden nadien. In deze openhartige graphic novel vertelt Phaedra hoe haar gewicht haar relatie met eten heeft verziekt, en hoe ze tot het radicale besluit kwam om haar leven grondig een andere richting op te sturen.)
 2. Blokken, de mislukking van een heilstaat, Viktor Hachmang/Ferdinand Bordewijk, Nijgh & Van Ditmar, HC 24,99. (In Blokken [1931] leidt F. Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op efficiëntie ingerichte stadstaat en omschrijft in zijn kenmerkende “gewapend beton”-stijl zijn trage maar onvermijdelijke ondergang. Hoofdpersoon in dit verhaal is de hoekige stad met zijn strenge architectuur. De inwoners van deze “samenleving der onpersoonlijkheid” zijn simpele figuranten in een tragedie van enorme proporties.)
 3. De Rechter is jarig, Mr. Jesse van Muylwijck, Jessecartoons, HC 22,50. (Uniek jubileumboek vol met anekdotes, ervaringen en observaties van de schepper van De Rechter. In een oplage van 250 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & door de schepper zelf gesigneerd prentje.)
 4. Donald Duck pocket 274: Het beeld van de baron, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,50.
 5. Donald Duck dubbelpocket 63: Centen voor superhelden, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 7,95.
 6. StripNieuws nummer 71 – mei 2018, Het Stripschap, 4,95.

 1. Pinanti United 3: Wereldkampioenewn!, Charel Cambré, Uitgeverij INdruk, 7,95.
 2. Heinz van H tot Z: Z, Eddie De Jong/René Windig, Scratch Books, HC 29,90.
 3. Het wilde westen 1: De lelietuin, Fabrice Jarzaguet/François Capuron & Fred Duval, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Eer, vrijheid, wraak en een handvol dollars brengen vier levens bijeen in een wilde rit door een door burgeroorlog verscheurd land. Een spannende western! Verenigde Staten, 1865. De Amerikaanse Burgeroorlog nadert zijn einde. Mevrouw Granger heeft nu nog maar één doel. Haar man vinden, die gevangen wordt gehouden door de Noordelijken. Terwijl hij in Fort Mac Laglen wordt vastgehouden en zich verzet tegen stevige ondervragingen door de blauwbloezen, gaat zij zo ver, dat ze de dollars steelt, die bestemd zijn voor de reparatie van de kerk van het dorpje Church Hill. Een overval in familieverband waarvan de buit zal dienen om een leger op te richten en om haar man uit de klauwen van de vijand te bevrijden.)
 4. Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 11: Een misselijk gedoe, Marten Toonder, De Bezige Bij, HC 15,00.
 5. Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 19: Bedenk eens wat, Tom Poes, Marten Toonder, De Bezige Bij, HC 15,00.
 6. Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes 29: Zoals mijn goede vader zei…, Marten Toonder, De Bezige Bij, HC 15,00.
 1. Blake et Mortimer : Le mystère de la grande pyramide – tome 1, Edgar P. Jacobs, Éditions Blake & Mortimer, HC 19,95. (Franstalige uitgave zoals destijds gepubliceerd in Journal de Tintin. Genummerde oplage van 6.000 exemplaren + dossier.)
 2. Blake et Mortimer : Le mystère de la grande pyramide – tome 2, Edgar P. Jacobs, Éditions Blake & Mortimer, HC 19,95. (Franstalige uitgave zoals destijds gepubliceerd in Journal de Tintin. Genummerde oplage van 6.000 exemplaren + dossier.)
 3. Cognac 3: Het kerkhof van de druivenoogstmachines, Luc Brahy/Eric Corbeyran & Jean-Charles Chapuzet, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95.
 4. Moordenaar op maat 1: Jugendstil, Yannick Corboz/Wilfrid Lupano, Silvester Strips Uitgeverij, HC 16,95. (Wenen, 1900. Twee rijke, cynische pierewaaiers kijken met meedogenloze blik naar het artistieke milieu van de Wiener Secession, die een omwenteling in de kunst wil veroorzaken. Na een avondje zwaar drinken nemen ze zich voor een arme jongeman om te vormen tot een publieke vijand, en hem volledig te kneden naar hun wil, als een soort levend kunstwerk. Ze kiezen een toevallige voorbijganger uit, de jonge Victor. In hun gezelschep zal de jongeman de onvermoede geneugten ontdekken van het meest prestigieuze bordeel van de stad. Hij maakt kennis met een wereld vol luxe en wellust. Een wereld die wordt bewoond door de wondermooie Mathilde. Een wereld die de zijne niet is. Welke prijs zal hij betalen voor het najagen van deze droom?)
 5. Detectives 2: Richard Monroe – Who killed the fantastic mister Leeds?, Nicolas Sure/Herik Hanna, Silverster Strips Uitgeverij, HC 16,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken