skip to Main Content

2018 WEEK 17

 1. De gezusters Fox boek 1 van 2: Geesten, zijn jullie daar?, Grégory Charlet/Philippe Charlot, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Op een nacht in 1848 in Hydesville, in een boerderijtje met een behekste reputatie, leggen Margaret en Kate, de twee dochters van pastoor Fox, contact met een veronderstelde “geest”. De “evenementen in Hydesville” geven al snel aanleiding tot een waar fenomeen. Overal probeert men te spreken met de doden. De gezusters Fox spannen zich in om goed te doen voor iedereen rond hen en durven niet toe te geven dat het om bijgeloof gaat. Maar gaat het werkelijk om bijgeloof? Bij enkele verontrustende zaken twijfelen zelfs de gezusters Fox.)
 2. Boes integraal deel 6, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, HC 29,99.
 3. Boes deel 9, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC 12-12-17. Dit is de helft van de band HC 5.)
 4. Rozebottel integraal 3, Dany/Greg, Saga Uitgaven, HC 29,99, luxe HC 65,00. (Bundel van de delen 7 + 8 + 9. De luxe uitvoering is met linnen rug gebonden en heeft een oplage van 100 exemplaren met extra dossier + bijgevoegd een gesigneerd prentje.)
 5. Sloeber 2: De zilveren adelaar, Jeff Broeckx/Maria de Winter, Saga Uitgaven, zwart/wit, 8,99.

 1. Het eiland van de wroeging, Sébastien Morice/Didier Quella-Guyot, Saga Uitgaven, HC 19,99. (1958. De Cevennen vallen ten prooi aan gigantische overstromingen. Plattelandsdokter Jean gaat zijn vader helpen die nog in de heuvels woont. Maar het is al vijfentwintig jaar geleden dat hij plotseling vertrok, zonder iets te laten weten, om dienst te nemen in het koloniale leger. Naarmate het water stijgt, wordt de heuvel een eiland waar vader en zoon verplicht zijn met elkaar te praten en terug te blikken op een gecompliceerde familiegeschiedenis. Tegenover de kille zekerheden van Jean toont zijn vader zich vastberaden menselijk. Jeans zekerheden dreigen met de overstroming weggespoeld te worden! Een one-shot vol onthullingen van familiegeheimen door de makers van “De Post- en Liefdebezorger” en “De Soldaat en de Negerin”.)
 2. De minimensjes integraal 5: 1979 – 1982, Pierre Seron, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 3. Holmes (1854/†1891?) boek 2: De bloedbanden, Cecil/Luc Brunschwig, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 4. Catamount 2: De trein der vervloekten, Benjamin Blasco-Martinez, Uitgeverij Microbe, HC 18,95.
 5. Een zekere Cervantes, Christian Lax, Uitgeverij Daedalus, HC 29,95. (Mike Cervantes was een Amerikaans militair in Afganistan, gevangen in de handen van de Taliban. Mishandeld, en één arm geamputeerd, ontsnapt hij, en keert hij terug naar huis. Hij leert een andere Mike Cervantes kennen die, net als hij, zijn linkerarm verloor in een oorlog [Slag van Lepanto, 1571]. Mike Cervantes haalt inspiratie uit de held van het boek geschreven door die andere Cervantes, Don Quichotte. Aan het stuur van zijn Ford Mustang komt hij op voor de minderbedeelden, voor alle onrecht in de wereld. One-shot van de hand van Lax, auteur van “Vinkenbrood” en “De Eekhoorn van Vel d’Hiv”. Originele hedendaagse bewerking van Don Quichotte, het legendarische boek van Cervantes.)

 1. Winter 1709 boek 2 van 2, Philippe Xavier/Nathalie Sergeef + Philippe Xavier, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 2. Alice Matheson 5: De obsessie van Sam Gibbs, Lucio Leoni & Emanuela/Stéphane Betbeder & Jean-Luc Istin, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 3. De vorsers 2: Uraniborg, 1594 – Het beest van het eiland, Stefano Carloni/Luca Blengino & Jean-Marc Lainé, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 4. Luuna 9: Tegen de stroom in, Nicolas Keramidas/Jean-David Morvan, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 5. Lulu eerste boek, Étienne Davodeau, Uitgeverij Microbe, HC 18,95. (Op een dag besluit Lulu om niet naar huis terug te keren. Ze laat haar man en haar kinderen in de steek en vertrekt. Waarheen? Dat weet ze niet juist. Ze ziet wel. Ze heeft gewoon behoefte aan enkele dagen vrijheid. Enkele dagen zonder zorgen. Zonder schuldgevoel. In een Frans kuststadje ontmoet ze enkele kleurrijke personages, die net als zij hun leventje ondergaan. Lulu laat zich meevoeren door de opwinding en steelt enkele momenten van geluk. Haar experiment is gevaarlijk en wreed, maar Lulu wil niet langer de Lulu zijn die ze was.)
 6. Carthago 6: De erfgename van de Karpaten, Ennio Bufi/Christophe Bec, Uitgeverij Daedalus, 8,95.
 7. Carthago adventures: Amarok, Drazen Kovacevic/Christophe Bec & Giles Daoust, Uitgeverij Deadalus, 8,95.

 1. Arcadia archief 43: Benjamin – Loon naar werk, Hachel/Michel Dusart, vzw Arcadia, zwart/wit, HC 23,95.
 2. Brocéliande – woud van het kleine volk 1: De fontein van Barenton, Bertrand Benoit/Olivier Peru, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95. (De Korrigans hebben eindelijk een manier gevonden om Orignace te dwingen een verhaal voor hen te schrijven. Ze willen dat de kabouter een sprookje schrijft waarin ze een mooie rol spelen, maar Orignace heeft geen inspiratie. Dan gaat hij op zoek naar ideeën in het woud van Brocéliande en is getuige van de ontluikende passie tussen Merlijn en Vivian.)
 3. Brocéliande – woud van het kleine volk 2: Het kasteel van Comper, Paul Frichet/Stéphane Betbeder, Uitgeverij Daedalus, HC 17,95.
 4. Van roken ga je dood, Thijs Desmet, Bries, 25,00. (Spanning! Intriges! Sensatie! Romantiek! Ja, dat onbreekt allemaal in [non]-avonturen van Skelet en Spook, een skelet en een spook. Skelet en Spook maakten de voorbije jaren hun opwachting in diverse fanzines en stripmagazines, en krijgen nu voor het eerst een eigen album. Kortverhalen die zich afspelen in een desolate, dode wereld waar nooit iets gebeurt.)
 5. 24/7 deel 2: Bijzondere verhalen uit de dagelijkse praktijk, Patrick van Oppen/Sytse S. Algera, Uitgeverij Comicwatch, 8,95.
 6. Vluchtelingen 1: Opgejaagd, Przemyslaw Klosin, Sytse S. Algera, Uitgeverij Comicwatch, 8,95, HC 19,95. (Een jonge Marokkaan besluit om zich voor te doen als asielzoeker uit Syrië. Vanuit een asielzoekerscentrum zet hij een mensen smokkelbende op. Pas als meerdere jonge meisje aangevallen en aangerand worden grijpt de politie in. Een spannende jacht op deze bende begint. Realistisch, spannend, zeer actueel maar integer verteld is dit ook het verhaal van een jonge vluchteling die bij de politie gaat werken om het verschil te maken. Samen met twee jonge collega’s gaat hij achter de daders aan. Een mooie strip met een actueel thema, wat meerdere groepen lezers zal aantrekken.)

 1. De geschiedenis van de toonder Studio’s 7: De dagelijkse druk van strips, Marten Toonder/Jan-Willem de Vries, Toonder Compagnie BV, 12,50.
 2. Tom Poes 5: Tom Poes en de zonnebril, Marten Toonder, Uitgeverij Cliché, 8,95, luxe 14,95, HC 16,95, luxe HC 24,95. (De luxe uitgaves hebben een oplage van 100 exemplaren + elk bijgevoegd een genummerd en door Tim Artz, tekenaar van de cover, gesigneerd prentje.)
 3. Burn-out dagboek, Maaike Hartjes, Nijgh & Van Ditmar, 24,99. (Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier. Met tekeningen en collages. In “Burn-out dagboek” geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in dat dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen “nee” tegen werk zeggen? Waarom is het nooit genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Maaike praat met vrienden en collega’s over hoe zij met stress omgaan, en analyseert eerlijk haar eigen gedachten en gevoelens. Over dit alles vertelt ze met humor, fantasie en relativeringsvermogen in kleurrijke tekeningen. Burn-out is geen zelfhulpboek maar een aansprekend en leerzaam persoonlijk verslag van een zware periode, waar Maaike zich met optimisme, steun van haar omgeving en zelfreflectie een weg doorheen baant. De unieke, grafische weergave is niet alleen een lust voor het oog, maar geeft lucht aan een zwaar onderwerp, en maakt dat inzichtelijk en navoelbaar.)
 4. Evert Kwok vakantieboek 2, Eelke de Blouw/Tjarko Evenboer, Uitgeverij Syndikaat, 9,95.
 5. Donald Duck premium pocket 11: SuperDonald: Het gevaar van techniek, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 9,95.
 6. Donald Duck pocket 273½: Stapel op Snoetboek, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 5,50.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken