skip to Main Content

2018 WEEK 18

 1. De werelden van Thorgal – De jonge jaren 6: De drakar van ijs, Roman Surzhenko/Yann, Le Lombard, 7,95, HC 13,95.
 2. Het orakel van de maan 5: Esther en Helena, Griffo/Frédéric Lenoir, Glénat Benelux, 9,95.
 3. De grote zeeslagen 5: Hampton Roads, Jean-Yves Delitte, Glénat Benelux, HC 16,95.
 4. Marsupilami 31: Meneer Xin Yùn, Batem/Stéphane Colman, Marsu Productions, 7,95.
 5. Lucky Luke 24: De karavaan, Morris/Goscinny, Lucky Comics, 7,50. (New look.)
 6. Lucky Luke 66: Belle Starr, Morris/Xavier Fauche, Lucky Comics, 7,50. (New look.)

 1. Collectie Getekend: Parijs, mei 1968, Eric Warnauts & Guy Raives/Eric Warnauts, Le Lombard, HC 19,95.
 2. Alles van Guust Chronologisch 13: Een Flater kruipt waar hij niet gaan kan, André Franquin, Dupuis, HC 16,95.
 3. Alles van Guust Chronologisch 14: Die reuze Flater, André Franquin, Dupuis, HC 16,95.
 4. De geheime driehoek: Lacrima Christi 3: Het waarheidszegel, Denis Falque/Didier Convard, Glénat Benelux, HC 15,95.
 5. Het derde testament: Julius boeken V, Thimothee Montaigne/Alex Alice, Glénat Benelux, HC 16,95.
 6. Shi 2: De demonenkoning, José Homs/Zidrou, Dargaud Benelux, HC 16,95.

 1. Kenya seizoen 2: Namibia integraal, Marchal/Léo & Rodolphe, Dargaud Benelux, HC 29,95. (Bundel van de 5 delen.)
 2. De Blauwbloezen – de integrale deel 1, Louis Salvérius/Raoul Cauvin, Dupuis, HC 29,95. In twee bundels al het werk van Salvérius. Elke album bevat ontzettend veel extra’s. Patrick Gaumer, bekend van deze monografie van Grzegorz Rosinski, schreef een achtergronddossier van tientallen pagina’s om u tegen te zeggen. Niet alleen komt er oud werk van Salvérius aan bod, maar ook fotostrips met de tekenaar en scenarist Cauvin en zelfs een paar stripjes van De Blauwbloezen die niet eerder in album verschenen.)
 3. Aldo, Yannick Pelegrin, [Blloan], HC 19,95. (Aldo is een eenling. Niet altijd geweest, maar geworden. Dat gebeurt op den duur als je onsterfelijk bent. Je ziet iedereen om je heen sterven. Terwijl jij overal tegelijk kunt zijn. Dan liever rekenen op jezelf. Tot hij iemand op tv ziet die eigenlijk al lang dood had moeten zijn. Aldo gaat op zoek naar antwoorden. En naar zichzelf. Graphic novel over een asociale en verwarde jongen die zichzelf onsterfelijk waant. Het debuut van Yannick Pelegrin. Afstudeerproject aan de stripopleiding van LUCA School of Arts 2016-2017. Begeleid door Judith Vanistendael en schrijfster Lize Spit voor het scenario.)
 4. Yoko Tsuno integraal 3: De tijd achterna, Roger Leloup, Dupuis, HC 24,95. (Bundel van de delen 11 + 17 + 20 + dossier.)
 5. Ravian integraal deel 6, Jean-Claude Mézières/Pierre Christin, Dargaud Benelux, HC 29,95. (Bundel van de delen 16 t/m 18 + dossier.)
 6. Dan Cooper – de integrale deel 1, Albert Weinberg, Le Lombard, HC 29,95. (Bundel van de delen 1 t/m 3 + dossier.)

 1. Atlantikwall, Hennie Vaessen, Pelikaanpers, HC 19,60. (Met een lengte van 6.200 kilometer is de Atlantikwall het grootste bouwwerk van de 20ste eeuw. De Atlantikwall is een verdedigingslinie die loopt van het noordelijkste puntje van de kust van Noorwegen tot de Pyreneeën. De zichtbaar gebleven overblijfselen vertellen ons een fascinerende geschiedenis. Waarvoor dienden die duizenden bunkers? Wie waren de mensen achter dit megalomane project? Waarom begonnen ze eraan en hoe verging het hen ná de oorlog? Voor de kustbewoners in Nederland heeft de bouw van de Atlantikwall dramatische gevolgen. De duinen, het strand en de boulevards worden verboden gebied. Duizenden huizen worden gesloopt en de bewoners moeten elders een heenkomen zoeken. De mannen die kunnen blijven krijgen een oproep voor de “Arbeitseinsatz”. Ze werken gedwongen mee aan het stukmaken van hun eigen kustgebied. Maak verder kennis met Hans en Willy, twee fanatieke Duitse soldaten die vanaf 1942 in Zuid-Holland de westkust van het Derde Rijk bewaken. Naarmate de oorlog vordert komen er steeds meer haarscheurtjes in de overtuigingen van Hans en Willy. Tenslotte willen ze alleen nog maar naar huis. Hun gemoedsverandering loopt gelijk op met de langzame maar onvermijdelijke neergang van het gehate Derde Rijk.)
 2. Murdervale boek 2, Vicente Cifuentes, Prestige, HC 14,95.
 3. Donald Duck vrolijke stripverhalen 23: De anti-inbraakkoning, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 4,95.
 4. Donald Duck history pocket 8: Goofy’s geschiedenis II, Walt Disney Studio’s, Sanoma Media, 8,95.
 5. De ronde van België van Meneer Iou, [Blloan], 22,50. (De Belgisch-Vietnamese blogger Iou verkent in één jaar tijd zijn eigen land op de fiets. Van het carnaval van Binche over de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Antwerpen tot een bezoek aan de trappisten van West-Vleteren. Een originele ontdekkingstocht in verschillende etappes. Een hilarisch en heerlijk geïllustreerd relaas van Iou’s ontmoetingen en onderdompeling in de Belgische cultuur en folklore.)
 6. De verboden vrucht, Liz Strömquist, Soul Food Comics, zwart/wit, 19,95. (Deze graphic novel gaat over het zogeheten “vrouwelijk geslachtsorgaan”. Wat is dat eigenlijk? En waarom heeft de mensheid uitgerekend met dit deel van het menselijke lichaam zo’n ontzettend a-relaxte, borderline-achtige haat-liefdeverhouding? In een bonte stoet van oude Grieken, steentijdvrouwen, Sigmund Freud, cornflake-ondernemers, Doornroosje, hindoeïstische godinnen, popmuzikanten, schrijvers en biologieboeken schept Liv Strömquist een beeld van het orgaan dat de schilder Gustave Courbet “de oorsprong van de wereld” noemde. Deze geschiedenis van de verboden vrucht is niet alleen leerzaam, maar ook genadeloos grappig. De verboden vrucht is inmiddels in ruim 10 landen verschenen en overal een doorslaand succes. Het boek spreekt een breed, maar vooral jong publiek aan.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken