skip to Main Content

2018 WEEK 16

 1. StripGlossy derde jaargang 2018 nummer 8, Uitgeverij Personalia, 8,95.
 2. Zilveren postzegel van Guust Flater, Koninklijke Nederlandse Munt & Koninklijke PostNL, 29,95. (Deze aangetekend zegel is geslagen in puur zilver 999/1000. Oplage 2.000 stuks.)
 3. Iris – een roman voor kijkers, Thé Tjong-Khing/Lo Hartog van Banda, Uitgeverij Sherpa, HC 45,00. (De jaren zestig. Hippies en flowerpower, vrije seks en psychedelica. Protesten en vrijheid. Pop Art. Iris is de eerste Nederlandse strip voor volwassenen. Toekomstvisie en satire tegelijk. Over de thema’s van die tijd, maar misschien nog wel meer over die van nu! Na vijftig jaar voor het eerst volledig in kleur, zoals de tekenaar het oorspronkelijk voor ogen had. Uitgebreid met een uitbundig geïllustreerd dossier over de jaren zestig en het ontstaan van deze strip. Deze uitgave kwam tot stand met ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds.)
 4. Saul 1: De levende mantel, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, HC 19,95. (SC week 13-18.)

 1. Streamliner 1: Billy Joe, ‘Fane, RoaRRR Uitgeverij, luxe HC 49,95, super luxe HC 89,95. (De gewone HC verscheen week 13-18. Deze luxe uitgaves hebben een alternatieve cover, speciaal bedrukte schutbladen, zijn gedrukt op luxe papier en met linnen rug gebonden. De luxe uitgave heeft een oplage van 125 exemplaren + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje. De super luxe uitgave heeft een oplage van 35 exemplaren + bijgevoegd drie genummerde & gesigneerde prentjes.)
 2. Claire 29: Maak plaats!, Robert van der Kroft/Jan van Die & Evert Geradts, Uitgeverij Divo, 7,95.
 3. Star Wars: Rogue One, Emilio Laiso & Oscar Balzaldua/Jody Houser, Dark Dragon Books 14,95. (Remastered filmboek.)
 4. Dark Souls 2: Wintergrief, Alan Quah/George Mann, Dark Dragon Books, 14,95.
 5. 999 De dageraad van het niets, Marco Bianchini/Denis-Pierre Filippi, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal – tweeluik – in één bundel. 999. Aan de vooravond van het jaar 1000. Drie jonge kinderen besluiten de pest en het geweld van het klooster te ontvluchten. Sylvian, Sareta en Tisten worden al snel begeleid door een vreemde kat, die ze op het idee brengt van hun bestemming. De zee. Op die lange reis loeren vele gevaren, maar de hoop op een beter leven – samen met de bijzondere gaven waarover de kinderen beschikken – geeft ze de nodige kracht. Hun avontuur levert ons een levendig inkijkje op de smerige middeleeuwen, met verknipte en gestoorde personages, fanatieke geestelijken, walmende moerassen en een groep acrobaten. Op de weg naar de vrijheid ontdekken ze zowel de waanzin van mensen als de schoonheid van de wereld. Spannende middeleeuwse mystiek met een vleugje filosofie, naar de gelijknamige roman van Claude Daubercies.)

 1. Agatha Christie 2: Beresford: De geheime tegenstander, Emilio van der Zuiden, Dark Dragon Books, HC 18,95.
 2. Steam Noir – Het koperen hart boek 4 van 4, Felix Mertikat/Verena Klinke, Dark Dragon Books, 14,95.
 3. Het schaduwglas deel 3 van 3, Aly Fell, Dark Dragon Books, 8,95.
 4. Alma Cubrae 1: De zielenverzamelaar, Sergio Sandoval/Gonzalo Torné de la Guardia, Dark Dragon Books, HC 18,95. (Eeuwen geleden kwamen de mensen naar Euraclea en roeiden de bewoners daar uit. Sindsdien regeren ze het gebied met hulp van een effectief defensiecorps. De Witte Garde. Na tientallen jaren van vrede verdwijnt er een grote expeditie in de verre moerasgebieden. Aan het hoofd van een ervaren elitecorps gaat Bernat de Cors op weg om ze op te sporen en de orde te herstellen. Het lijkt erop dat niets fout kan gaan, maar machtige krachten zijn ontwaakt in de moerassen. En een oorlog die ouder is dan de mensen staat op het punt om opnieuw te beginnen.)
 5. Solo boek 4 van 5: Race naar de hel, Oscar Martin, Dark Dragon Books 8,95.

 1. De duellist boek 1 van 3: Het eerste bloed, Alessio Coppola/Emmanuel Herzet, Dark Dragon Books, 8,95. (Huurling en samoerai tegelijk, gedreven door zucht naar zowel goud als eer. Antoine Velayne is één van de beste zwaardvechters in het Parijs van Lodewijk XIV. Vergezeld door Masao, zijn spirituele vader uit het verre Japan, verhuurt hij zijn diensten aan klanten die rijk genoeg zijn om een vechtjas in te huren, die als plaatsvervanger in duels zijn leven waagt. Tot de dag dat de duistere schaduw van baanbrekende alchemie het leven volledig op z’n kop zet. Dan komt er heel wat meer op het spel te staan. Antoine Velayne haalt zich heel wat problemen op de hals door zijn zwaard te steken in zaken waarmee hij velen tegen zich in het harnas jaagt. Langzaam dringt tot de zwaardvechter door dat zijn vele tegenstanders jagen achter het best bewaarde geheim van alchemisten. De steen der wijzen. Heen en weer geslingerd tussen politiek en fantasie zal zijn zwaard maar weinig rust gegund zijn.)
 2. De duellist boek 2 van 3: Van glas en staal …, Alessio Coppola/Emmanuel Herzet, Dark Dragon Books, 8,95.
 3. Oliver & Peter boek 1 van 3: De wortel van het kwaad, Cinzia di Felice/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, HC 17,95. (Een briljante uchronie waar tijdreizen, legendarische helden, grote schrijvers en mysterieuze seriemoordenaars aan deelnemen. In het prachtig gereconstrueerde Victoriaanse Londen zijn twee jonge jongens op zoek naar hun verleden en hun roots, opgejaagd door een Jack de Ripper die uiteindelijk geïdentificeerd wordt als… Een adembenemende en fantastische klopjacht die je meeneemt van de mist van de Theems naar Neverland.)
 4. Oliver & Peter boek 2 van 3: Neverland, Cinzia di Felice/Philippe Pelaez, Dark Dragon Books, HC 17,95.
 5. Michelangelo: Het banket der verdoemden, Thibaud de Rochebrune/Éric Adam & Didier Convard, Dark Dragon Books, HC 24,95. (Compleet verhaal – tweeluik – in één bundel. Milaan, 1508. Op een ochtend in april wordt het hoofd van een architect die zich onlangs in de stad heeft gevestigd, gevonden in de doopkapel van de Sant’Ambrogio. Provoost Vittore, in heel Italië bekend vanwege zijn vernuftige intelligentie, heeft moeite de oorzaak te ontrafelen. Niets aan deze moord is gewoon. Noch de houding van de bisschop van Milaan, die de ergste ramp lijkt te vrezen, noch de plotselinge komst van de beroemde Michelangelo, die hiervoor de fresco moest verlaten die hij aan het schilderen was in de Sixtijnse kapel in Rome. Maar het meest verontrustend blijft de zilveren schaal waarop het afgesneden hoofd lag, met de volgende drie woorden er ruw in gekrast: VENIT IUSTITIAE SOL – De Zon der Justitie heeft geschenen. Na “Vinci” verrast Didier Convard ons opnieuw met deze historische thriller, waarmee hij een bloederig beeld schept van de Italiaanse Renaissance, een onstuimige periode op artistiek, politiek en religieus gebied. Dit alles op meesterlijke wijze getekend in de realistische en elegante stijl van Thibaud de Rochebrune.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken