skip to Main Content

2018 WEEK 13

 1. De Generaal gaat integraal 1, 1971 – 1973, Peter de Smet, Uitgeverij Personalia, HC 24,95.
 2. Marcel Pagnols jeugdherinneringen 3: Tijd voor geheimen, Morgann Tanco/ Serge Scotto & Éric Stoffel, Saga Uitgaven, HC 24,99.
 3. Boes deel 8, Wil Raymakers/Thijs Wilms, Saga Uitgaven, 8,99. (HC 09-09-17. Dit is de helft van de HC-uitgave.)
 4. Chick Bill integraal 3: “Kop tegen de muur” + “Alarm te Marraccas” + “Sheriff te koop” + “De schat van de groene boeddha”, Tibet/Tibet & Greg, Saga Uitgaven, HC 34,99.
 5. Dag en Heidi 3: Het zwarte paard, Maria de Winter/Jeff Broeckx, zwart/wit 8,99.
 6. Jack Cool: 1966 – Enkele dagen voor Jezus Grijstus, Olivier Mangin/Jack Minini, Saga Uitgaven, HC 19,99. (La Honda, Californië, 1966. Hij verscheen als een spook in de “Merry Pranksters”-gemeenschap van Ken Kesey. Omdat hij smerig en mager was, noemden ze hem Jezus Grijstus. Hij zal de aftandse bus van de Pranksters herstellen en hen meenemen op een ongelofelijke reis. San Francisco, enkele maanden later. Jayne Mansfield, actrice en grote priesteres van de kerk van Satan die wordt geleid door Anton LaVey, huurt detective Jack Cool in om haar oudste dochter terug te vinden. Het onderzoek leidt hem naar de psychedelische bus.)

 1. Piet Fluwijn en Bolleke no 21: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 13-1961 t/m 50-1961.)
 2. Piet Fluwijn en Bolleke no 22: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 45-1961 t/m 34-1962.)
 3. Piet Fluwijn en Bolleke no 23: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 35-1962 t/m 20-1963.)
 4. Piet Fluwijn en Bolleke no 24: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 21-1963 t/m 7-1964.)
 5. Piet Fluwijn en Bolleke no 25: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 8-1964 t/m 41-1964.)
 6. Piet Fluwijn en Bolleke no 26: De avonturen van een vader en zijn zoon, Marc Sleen, Adhemar Uitgeverij, zwart/wit met steunkleur, 9,99. (’t Kapoentje 42-1964 t/m 15-1965.)

 1. De macht der onschuldigen 2e cyclus: Hier is de hel 3: 4 miljoen stemmen, Laurent Hirn & David Nouhaud/Luc Brunschwig, Saga Uitgaven, HC 19,99.
 2. Vaarwel wrede wereld!, Nicolas Delestret/Stéphane Massard & Jean Rousselot, Saga Uitgaven, HC 19,99. (Dankzij een anonieme ontmoeting op internet spreken drie mannen en een vrouw af bij zonsopgang op het plein van een grote stad. Zonder namen of voornamen uit te wisselen, stappen ze in een wagen, gooien hun smartphones weg en verlaten ze de stad. De werkwijze voor hun samen afgesproken, noodlottige project lijkt goed uit de startblokken te schieten: de plaats, de sfeer, de laatste woorden. Kortom, alleen nog… Maar niets verloopt zoals voorzien. Alleen leven valt niet altijd mee, er samen een einde aan maken, is allesbehalve eenvoudig en kan enkele verrassingen opleveren. Verrassend en vlot verteld one-shot over een gezamenlijke zelfdodingspoging die maar niet wil lukken.)
 3. Duke 2: Hij die doodt, Hermann/Yves H., luxe HC 75,00. (SC + HC met de titel “Eens een killer …” week 06-18. De luxe-uitvoering is op groot formaat met stofomslag in een oplage van 200 exemplaren, met schetsdossier + bijgevoegd een genummerd & gesigneerd prentje.)
 4. Versus nummer 121 – 31e jaargang – 2018, De Fameuze Fanclub, 4,99.

 1. Saul 1: De levende mantel, Apri Kusbiantoro/Willem Ritstier, Uitgeverij Personalia, 8,95. (Nadat hij vals is beschuldigd en hem een fikse straf boven het hoofd hangt ontvlucht Saul de hoofdstad van de planeet Boritas, Hyremdahr. Een plots opstekende wervelwind overvalt Saul en zorgt ervoor dat hij uiteindelijk terechtkomt in het land van Luc, waar dwergen en reuzen al een eeuwigheid verwikkeld zijn in een strijd om de macht. In Saul zien de dwergen de nieuwe drager van de levende mantel, die hun uiteindelijk de overwinning kan bezorgen. Niet alleen de reuzen willen dit, koste wat kost, verhinderen, maar ook de tovenares Elfirha wil hier een stokje voor steken. En dan is er natuurlijk nog de premiejaagster, Lea. Zij is uit op de som van 80.000 Sem, die het bestuur van Hyremdahr heeft uitgeloofd aan degene die Saul terugbrengt om zijn straf te ondergaan.)
 2. Philémon 14 – E: Het geheim van Filistijn, Fred, Uitgeverij Hum!, HC 19,95.
 3. Tex Willer 4: Painted desert, Angelo Stano/Mauro Boselli, Uitgeverij Hum!, 8,99.
 4. Torpedo 1936 integraal 2, Jordi Bernet/Enrique Sánchez Abulí, Uitgevrij Hum!, zwart/wit, 17,95.
 5. Streamliner 1: Billy Joe, ‘Fane, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95. (Streamliner is een knettergekke, “mechanische western” van ‘Fane, de vroegere tekenaar van Joe Bar Team. Rue de Sèvres publiceerde beide albums in 2017 die RoaRrr Uitgeverij in vier delen zal uitgeven. Ergens langs Route 666 vestigde de oude O’Neil zijn benzinestation “Lisa Dora”. Zijn dochter Cristal beleeft er de tijd van haar leven. Maar de rust in de uithoek in de woestijn wordt verstoord door de komst van een bende Sreamliners die via de grootste clandestiene race ooit georganiseerd met motors en snelle wagens willen uitmaken wie een jaar lang hun bende mag leiden. Het benzinestation “Lisa Dora” wordt het toneel voor intriges, schurkenstreken, jaloezie en meer van dat fraais.)

 1. Mazeworld 1: De gehangene, Arthur Ranson/Alan Grant, RoaRRR Uitgeverij, HC 19,95. (30 jaar nadat het Britse parlement de doodstraf heeft afgeschaft, wordt de galg weer in gebruik gesteld en Adam Cadman bevindt zich als eerste met zijn hoofd in de strop sinds 1964. Maar als zijn leven hem ontglipt, wordt Adam getransporteerd naar een vreemde, nieuwe dimensie, bevolkt door krijgers en mystieke beesten. De bizarre Mazeworld! Geschreven door 2000AD legende Alan Grant [Judge Dredd, Batman] in beeld gebracht door Arthur Ranson’s adembenemende tekenwerk [Button Man, Judge Anderson].)
 2. Gouden klassiekers 14: Paulus en Poetepoep, Jean Dulieu, Uitgeverij De Meulder, HC 17,50.
 3. Agent 327 dossier dertien: Het pad van de schildpad, Martin Lodewijk, Uitgeverij L, HC 18,95. (Heruitgave.)
 4. De wouden van opaal 10: Het lot van de jongleur, Cédric Fernandez/Christophe Arleston, Uitgeverij L, 8,95, HC 18,95.
 5. Satania deel 1 van 2, Kerascoët/Fabien Vehlmann, Uitgeverij Hum!, HC 17,95. (Het lijkt een ondergronds avonturenverhaal te worden, a la Jules Verne. Een groep onderzoekers is op zoek naar de verdwenen Christopher, die in onderaardse grotten bewijs zoekt voor zijn vergezochte theorieën over de mensheid. Naarmate het gezelschap in steeds moeilijkere omstandigheden verzeild raakt, verandert het besef van werkelijkheid en fictie. Het is namelijk niet direct duidelijk waar ze terecht zijn gekomen. Zo diep onder de grond, dat noemden ze vroeger de hel. Een adembenemende tocht naar het binnenste van onze planeet.)
 6. Percy Jackson en de Olympiërs 1: De bliksemdief, Attila Futaki/Rick Riordan, Van Goor, 13,99. (“Kijk, ik wilde geen halfbloed zijn, ik heb er nooit om gevraagd om de zoon van een Griekse god te zijn. Ik was gewoon een normale jongen, ik ging naar school, basketbalde, skatete, je kent het wel. Totdat ik per ongeluk mijn wiskundeleraar liet exploderen. Vanaf toen ging het echt verkeerd. Nu besteed ik mijn tijd aan zwaardvechten, monsters verslaan met mijn vrienden en vooral aan in leven blijven. Dit is het verhaal waarin Zeus, de Heer van de Hemel, denkt dat ik zijn bliksemschicht heb gestolen. En Zeus kwaad maken is echt een heel erg slecht idee.)

 1. De complete Guus Slim 4: Guus Slim, studie in blikschade, Maurice Tillieux, Uitgeverij Arboris, HC 24,95, luxe HC 59,95. (Integrale uitgave met dossier. In dit deel “Drie vingers” + “De scooterchinees” + “Oorlog in hemdje” + “Warm en koud”. De luxe editie is in linnen gebonden, heeft een stofomslag en is gemaakt in een oplage van 200 genummerde exemplaren + bijgevoegd een genummerde prent. Het voorste schutblad heeft, evenals de prent, een speciale reliëfstempel.)
 2. Parallel 1: New York, New York, Laval Ng/Philippe Pelaez, Uitgevrij Microbe, HC 19,95.
 3. Parallel 2: Voor wat, hoort wat, Laval Ng/Philippe Pelaez, Uitgevrij Microbe, HC 19,95. (In 2082 landt het mijnwerkersruimteschip Hybris op een vijandige planeet met een ijskoud klimaat en bevolkt door agressieve wezens. Commandant Sylan Kassidy is voortdurend in contact met de Aarde en de president van de Verenigde Staten. Hij en zijn bemanning komen er tot hun grote vrees achter dat ze gevangen zitten in een parallel universum op een vreselijke versie van de Aarde en dat de monsters die hen aanvallen hun eigen dubbelgangers zijn.)
 4. De wachters van de Maser 4: De heilige bol, Massimiliano Frezzato, Arboris, HC 17,95.
 5. De wachters van de Maser 5: Het verloren dorp, Massimiliano Frezzato, Arboris, HC 17,95.
 6. De zomer van haar leven, Barbara Yelin/Thomas von Steinaecker, Soul Food Comics, HC 19,95. (Gerda woont in een verzorgingshuis en voelt haar einde naderen. Ze vraagt zich af of ze wel gelukkig is geweest in haar leven. Ze blikt terug op haar leven en de keuzes die ze heeft gemaakt. Op haar jeugd in de jaren zestig, haar passie voor astrofysica die haar scheve blikken bezorgde en die ene zomer waarin ze de keuze moest maken tussen de liefde van haar leven en een carrière in het buitenland.)
 7. Gung Ho limited edition box: 1. Zwarte schapen + 2. Onbezonnen + 3. Sexy beast, Thomy van Kummant/Benjamin von Eckartsberg, Silvester Strips Utgeverij, HC 99,95. (Deel 3 nooit eerder in het Nederlands verschenen. De box bevat de delen 1 t/m 3 en heeft een genummerde & gesigneerde oplage van 444 exemplaren. De boeken hebben elk een uitgebreid dossier. Bijgevoegd 4 ex-librissen.)
 8. Op tijdreis door de schilderkunst deel 1 van 2: Van Lascaux tot Vermeer, Gradimir Smudja/Ivana Smudja, Silvester Strips Utgeverij, HC 19,95. (Een meisje ontdekt samen met haar guitige kat de grotten van Lascaux, de vliegende machines en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, de Sixtijnse kapel van Michelangelo, het konijn van Dürer en de Meniñas van Velazquez. Verder kruisen ze ook nog het pad van Bruegel, Rubens, El Greco, Rembrandt en Vermeer. Op reis door de schilderkunst is een betoverend tweeluik.)

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken