skip to Main Content

2018 WEEK 14

 1. Mamette 1: Engeltjes en duiven, Nob, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 12,50. (Mamette is oud. Maar niet versleten. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, maar ook vrienden en vriendinnen met wie ze vanaf een bankje de gang van zaken in de grootstad bekijkt en van commentaar voorziet. Met nostalgie en humor slaat ze zich door het leven, en laat de mensen rond haar baden in liefde en warmte. Nob – ook bekend van Dad – maakte met Mamette een ontroerende, geestige en vooral heel mooie strip over een bejaarde vrouw die haar mannetje staat in een drukke, jachtige wereld, de gedroomde grootmoeder van iedereen die de strip ooit gelezen heeft.)
 2. Nino integraal: Het Amerikaanse avontuur, Dirk Stallaert/Hec Leemans, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Met uitgebreid dossier.)
 3. Nero, de Stalleart jaren integraal 1, Dirk Stallaert/Marc Sleen, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 29,99. (Bevat de delen 122 t/m 126. Met uitgebreid dossier.)
 4. Astrid IJskoud 1: Hoe je die kleine muis het best aanpakt, Fabrice Parme, Matsuoka/Standaard Uitgeverij, HC 11,00. (Astrid IJskoud heeft alles om gelukkig te zijn want haar ouders zijn rijk. Schatrijk. Ze woont in een huis, zeg maar gerust een paleis, dat boven New York uittorent. Maar ze verveelt zich stierlijk en voelt zich eenzaam. Daarom trekt Astrid zodra het maar kan op avontuur. Ze wil de wereld ontdekken .  En haar gouvernante en de butler van de familie proberen te voorkomen dat dat niet uit de hand loopt. Overal maakt ze vrienden ,  al loopt dat niet altijd van een leien dakje.)

 1. F.C. de Kampioenen WK-special, Hec Leemans, Standaard Uitgeverij, 9,99. (Met 3 strips en supercoole spelletjes+ bijgevoegd WK-speelschema.)
 2. De Kiekeboes: Plankenkoorts in Amsterdam, Merho, Standaard Uitgeverij, 9,99. (Bundel van de delen 6 + 7 met extra dossier.)
 3. De Smurfen integraal 2, Peyo, Standaard Uitgeverij, HC 34,99.
 4. Zwendel 1: De dochter van Z, José-Luis Munuera, Dupuis, 7,95, HC 13,95. (Zwendel loopt niet hoog op met het nieuwe vriendje van zijn tienerdochter Zandra. Als het verliefde koppeltje na een avondje uit huiswaarts keert, stuurt hij een legertjes robots op hen af die dochterlief schaken en naar huis meetronen. Vader en dochter vliegen elkaar in de haren. Tot de stoppen van de geniale uitvinder doorslaan en hij per ongeluk een laserstraal afvuurt die de hele stad in een eiland verandert. Oeps! Een eigen reeks voor Zwendel, de slechterik uit Robbedoes en Kwabbernoot. Zonder Robbedoes en Kwabbernoot, maar mét Zwendels dochter Zandra. Humoristisch avontuur waarin ook de relatie van een vader met zijn tienerdochter aan bod komt.)
 5. H.G. Wells collectie 3: De tijdmachine, Mathieu Moreau/Dobbs, Glénat Benelux, HC 16,95.
 6. Bouncer 10: Het vervloekte goud, François Boucq, [Blloan], HC 17,95.

 1. De oorlog van de Sambers 9: Maxime & Constance 3: Zomer 1794 – De blik van de weduwe, Marc-Antoine Boidin/Bernar Yslaire, Glénat Benelux, HC 16,95.
 2. Laowai boek 1 van 3: De opiumoorlog, Xavier Besse/Alcante & Laurent-Frédéric Bollée, Glénat Benelux, HC 15,95. (1859. Frankrijk en Engeland maken zich op voor een nieuwe oorlog met China. Boezemvrienden François en Jacques willen koste wat het kost mee. Na maanden van keiharde training schepen ze eindelijk in. Aan boord maakt François kennis met een oude diplomaat en zijn veel jongere Chinese echtgenote. Als ze aankomen in de Franse concessie van Shanghai ontdekt de jonge Franse soldaat dat er heel andere belangen op het spel staan in deze oorlog. De commercialisering van opium in China, dat is de echte inzet! Drieluik over de Opiumoorlog. Een oorlogsexpeditie van Frankrijk én Groot-Brittannië tegen China. Groots avontuur dat een weinig bekend stukje uit de wereldgeschiedenis verkent. Laowai is Chinees voor “vreemdeling”.)
 3. Lucky Luke 21: De zwarte heuvels, Morris/ René Goscinny, Dupuis, 7,50. (New look.)
 4. Lucky Luke 54: Fingers, Morris/Lo Hartog van Banda, Lucky Comics, 7,50. (New look.)

 1. De Cambridge Five 3: De vijvers van de patriarch, Olivier Neuray/ Valérie Lemaire, Casterman 7,95.
 2. Jommeke 289: De rondekoning, Jef Nys, Ballon Comics, 5,95.
 3. Black paradise, Veerle Hildebrandt, [Blloan], HC 24,95. (Debuut van de Vlaamse striptekenares Veerle Hildebrandt. Winnaar van de YIEHA-debuutprijs. Autobiografische verhaal over jeugdherinneringen in Lagos, Nigeria from 1991-1994.)
 4. Yakari, nieuwe avonturen 1: Een dag van stilte, Derib/Joris Chamblain, Le Lombard, 6,95.
 5. Ira Dei 1: Het goud van de Kaïds, Ronan Toulhoat/Vincent Brugeas, Dargaud Benelux, 7,95, HC 13,95. (1040. Het Byzantijnse leger probeert Sicilië te heroveren op de Arabieren. Tegelijk belegert koning Harald de stad Taormina. Ingefluisterd door een jonge pauselijke gezant doet de Normandische heer Tancred hem een voorstel. Op drie dagen zal zijn huurlingenleger de stad doen vallen in ruil voor haar rijkdommen. Harald wil best geloven dat het kan, maar de figuur van Tancred boezemt hem weinig vertrouwen in. In zijn ogen staat te lezen dat hij meermaals door de hel is gegaan. Wat ziet de Kerk in de mysterieuze man? En waarop zint Tancred echt?)

 1. De onzichtbare man integraal, Milo Manara, Glénat Benelux, HC 22,50. (Bundel van de 2 delen.)
 2. Steven Sterk de integrale 3: 1975 – 1978, diverse auteurs, Le Lombard, HC 29,95.
 3. De Brokkenmakers integraal band 3, Christian Denayer/André-Paul Duchâteau, Le Lombard, HC 24,95.
 4. Het hart van de Amazones, Christian Rossi/Geraldine Bindi, Casterman, HC 27,95. (De legende van de Amazones, het mythische volk van vrouwelijke strijdsters, revisited. Saga over de alles verscheurende liefde tussen koningin Penthesilea en de Trojaanse held Achilles.)
 5. Jan, Jans en de kinderen 60, Studio Jan Kruis, Sanoma, SC 5,95.

tom

Back To Top
×Close search
Zoeken